|
Co ten pan zrobiÂł Âźle |
| Autor |
Wiadomość |
taiszio

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-06-23, 21:25
|
|
|
| kosma ma akurat tutaj racje jest motocyklist± i tyle... ka¿demu mo¿e sie przydarzyæ g³upota... |
_________________  |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-23, 21:28
|
|
|
| Niby tak ale znam tylko 2 takich co im siĂŞ przytrafia pierwszy jeÂździÂł od 2 tygodni drugi to Âłamaga. Reszcie jakoÂś siĂŞ nie przytrafia, a na pewno nie takie coÂś |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-06-23, 22:05
|
|
|
| Siemek napisał/a: | | tak oglÂądaÂłem kilka razy to i mi siĂŞ wydaje ze ten koleÂś nie zmieniaÂł pasa czy coÂś bo tak to wyglÂądaÂło ze caÂły czas na awaryjnych staÂł :| |
Te¿ ogl¹da³em kilka razy i nie mia³ w Skodzie w³¹czonych awaryjnych, to tylko takie z³udzenie bo na pocz¹tku widzimy tylko lew¹ stronê Skody z kierunkiem, a dopiero po chwili widaÌ praw¹ stronê ale ju¿ dopiero wtedy gdy kierowca puszki siê wystraszy³ i wcisn¹³ hamulec - st¹d z³udzenie. Ale jak siê przypatrzysz jeszcze uwa¿niej, kierunek po prawej nie œwieci siê w ogóle. Jako potwierdzenie widaÌ ruch Skody w lewo.
| prezesartur napisał/a: |
SwojÂą drogÂą ja bym go motocyklistÂą nie nazwaÂł. |
Przesadzasz. Swoj¹ drog¹ jakbym Ciebie zobaczy³ na parkingu np. "oszo³oma", gdzie byœ przy prêdkoœci parkingowej wywin¹³ ³azana, na pewno nie twierdzi³bym ¿e nie umiesz jeŸdziÌ mimo ¿e Ty pewnie plu³byœ na tak¹ osobê. Trochê pokory... albo przynajmniej wydaj t¹ autobiografiê i pochwal siê sprzeda¿¹ |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 111 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-06-23, 23:05
|
|
|
awaryjne w nowych autach w³¹czaja sie samoczynnie po wciœniêciu hamulca do koùca zw³aszcza auta grupy vw.
nie wiem co ten kolo nawyczyniaÂł, moÂże najechaÂł na jakie gĂłwno na biaÂłej linii, wystraszyÂł sie i zablokowaÂł koÂło, kij wie. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-24, 01:24
|
|
|
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | Przesadzasz. SwojÂą drogÂą jakbym Ciebie zobaczyÂł na parkingu np. "oszoÂłoma", gdzie byÂś przy prĂŞdkoÂści parkingowej wywin¹³ Âłazana, na pewno nie twierdziÂłbym Âże nie umiesz jeÂździĂŚ mimo Âże Ty pewnie pluÂłbyÂś na takÂą osobĂŞ. TrochĂŞ pokory... albo przynajmniej wydaj tÂą autobiografiĂŞ i pochwal siĂŞ sprzeda¿¹ |
Co innego na parkingu nie utrzymaĂŚ prawie 300kg i siĂŞ na bok poÂłoÂżyĂŚ a co innego pier... o asfalt bez wiĂŞkszego powodu.
Te¿ potrafi³em wywin¹Ì or³a ale albo ko³o mi wpad³o w tak g³êbok¹ dziurê, ¿e kierownice obróci³o w lewo i moto stanê³o praktycznie w miejscu a ja polecia³em przez kierownicê albo gdy zaraz przed bo¿ym narodzeniem œniegu ju¿ by³o kilka cm i lód na drodze a ja ¿eby nie daÌ satysfakcji baranom w samochodach jecha³em 2 razy szybciej od nich i siê na lodzie po³o¿y³em. Na parkingu te¿ kilka razy na pocz¹tku po³o¿y³em moto ale to jest bezw³adne prawie 300kg i wagê ciê¿ko obejœÌ. Tylko bez jaj jechaÌ i siê przewróciÌ? Jak dopad³em zygzaka i w pierwszy dzieù na nim rozbuja³em siê do 200 koleœ wyjecha³ z podporz¹dkowanej i trochê mi tym skomplikowa³ musia³em szybko hamowaÌ ale mia³em na tyle rozumu ¿eby si³ê hamowania jakoœ kontrolowaÌ wola³em pójœÌ na patent i dohamowaÌ cia³em i wyprostowa³em siê ¿eby powietrze zebraÌ bo to zawsze dodatkowo spowalnia nag³e pierd... powietrza by³o takie, ¿e mnie ma³o z motocykla nie zerwa³o i jakoœ nie wy³o¿y³em siê chocia¿ mia³em 1000km praktyki z motocyklami i pierwszy dzieù litra. Mam znajomego i to taki ³amaga co siê w³aœnie na prostej drodze bez powodu potrafi wyk³adaÌ to jest taki typ ludzi siada jedzie i nagle le¿y nie wiadomo dlaczego, a jeszcze drugi by³ taki co to samo mia³ z rowerem jecha³ i na prostej drodze na g³adkim asfalcie wywija³ or³y te¿ taki œlimok w³aœnie. Mów co chcesz ale je¿d¿ê znajomi je¿d¿¹ i jeszcze nie widzia³em ¿eby ktoœ taki numer wywin¹³ oprócz tego w/w ale tamten jak ju¿ rusza³ widaÌ by³o co to za goœÌ bo nie potrafi³ kierownicy prosto utrzymaÌ i rêce mu lata³y jak kur...e nogi. Ka¿de jego ruszanie ogl¹da³em bo ubaw by³ zreszt¹ nie tylko ja z tego mia³em ubaw...Ten typ tak ma. Pokora pokor¹ ja j¹ mam ale s¹ przypadki gdzie sory ale trzeba nazwaÌ rzeczy po imieniu. S¹ ludzie z normaln¹ psychomotoryk¹ i s¹ œlimoki i dlatego, ¿e ktoœ jest œlimokiem ja nie bêdê siê stawia³ z takimi w jednym szeregu bo to tacy ludzie co podcieraj¹c dupê potrafili by sobie rêkê z³amaÌ. I nikt mi nie wmówi, ¿e nie zna chocia¿ jednego takiego przypadka. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-06-24, 09:07
|
|
|
apropos slimokow... poskladales juz te sprzety? kiedy oficjalne otwarcie sezonu motocyklowego w lazach?
pytam uszczypliwie bo tez niezgadzam sie z wrzucaniem czlowieka do jednego wora z fajtlapami tylko dla tego ze kamera uchwycila jak sie przewrocil. |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-06-24, 10:02
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | SwojÂą drogÂą ja bym go motocyklistÂą nie nazwaÂł. |
Jest taki moment w filmie "Od zmierzchu do œwitu" kiedy Danny Trejo graj¹cy barmana mówi do Harveya Keitel'a graj¹cego porwanego pastora. "Musicie wyjœÌ bo to jest lokal dla kierowców ciê¿arówek". Na to Keitel wyci¹ga prawo jazdy i mówi, spójrz na parking, tam stoi mój kamp. ¯eby go prowadziÌ musia³em zrobiÌ prawo jazdy na ciê¿arówki (i pokazuje mu prawo jazdy). Skoro to jest lokal dla kierowców ciê¿arówek to dla mnie równie¿, a to moi pasa¿erowie (swoj¹ drog¹ to by³o dwóch porywaczy - Tarantino i Clooney - i dwoje nieletnich dzieci ale nie zmienia to faktu ¿e mimo i¿ prowadzi³ kampa by³ tym samym kierowc¹ ciê¿arówki jak ci zapijaczeni kierowcy zawodowi którzy ju¿ byli w tej spelunie. Gdzie rozdawali cipki jak pizze ("druga cipka o tej samej wartoœci gratis" - by³ taki tekst
Jak sÂłyszĂŞ lub czytam komentarze Âże ktoÂś jest, a ktoÂś inny nie jest motocyklistÂą od razu przypomina mi siĂŞ ten fragment z "Od zmierzchu do Âświtu". Jestem za takim sposobem klasyfikacji, tym bardziej wtedy gdy ktoÂś pisze o prawdziwych moto riderach i siebie do tej grupy zalicza, nie posiadajÂąc nawet prawa jazdy.
| emil napisał/a: | awaryjne w nowych autach w³¹czaja sie samoczynnie po wciÂśniĂŞciu hamulca do koĂąca zwÂłaszcza auta grupy vw. |
To prawda, chocia¿ mia³em tak¹ Skodê i nie mia³a tego wynalazku. To raz. A dwa ¿e przy tak niskich prêdkoœciach awaryjne przy hamowaniu siê nie w³¹czaj¹. Ich w³¹czanie wystêpuje dopiero przy wy¿szych prêdkoœciach ni¿ takie turlanie siê jak na filmie.
| prezesartur napisał/a: | | Co innego na parkingu nie utrzymaĂŚ prawie 300kg i siĂŞ na bok poÂłoÂżyĂŚ a co innego pier... o asfalt bez wiĂŞkszego powodu. ... Na parkingu teÂż kilka razy na poczÂątku poÂłoÂżyÂłem moto ale to jest bezwÂładne prawie 300kg ... Ten typ tak ma. ... trzeba nazwaĂŚ rzeczy po imieniu. SÂą ludzie z normalnÂą psychomotorykÂą i sÂą Âślimoki i dlatego, ... ja ... bĂŞdĂŞ siĂŞ stawiaÂł z takimi w jednym szeregu. |
Przeczytaj swĂłj cytat ktĂłry zamieÂściÂłem wyÂżej sorry ale nie potrafiÂłem siĂŞ powstrzymaĂŚ
Od razu powiem Âże nic nie zmieniaÂłem, lecz wycinaÂłem, a w miejscach wyciĂŞĂŚ daÂłem po 3 kropki
Teraz przypomina mi siê taki cytat z pewnego pisma "Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieù". Jak na mój gust ³atwo jest os¹dzaÌ. Poza tym wierzê ¿e 300kg moto trudniej utrzymaÌ ni¿ 200kg ale nie zmienia to faktu ¿e utrzymaÌ w pionie siê je da i ¿eby je po³o¿yÌ to trzeba byÌ (czekaj, czekaj, tak ³adnie to uj¹³eœ mam... "œlimokiem"
Tak, czy inaczej moÂżna byĂŚ motocyklistÂą i Âślimokiem ... jednoczeÂśnie. MyÂślĂŞ Âże taka mieszanka jest znacznie lepsza niÂż "tylko potrafiĂŚ jeÂździĂŚ na moto bez prawka i nie byĂŚ Âślimokiem". Chyba siĂŞ ze mnÂą zgodzisz. |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2010-06-24, 11:24
|
|
|
[quote="prezesartur"] | taiszio napisał/a: |
SwojÂą drogÂą ja bym go motocyklistÂą nie nazwaÂł. |
WidzĂŞ,Âże jesteÂś ostry kozak...Ty to musisz super lataĂŚ a ja chĂŞtnie bym siĂŞ czegoÂś nowego nauczyÂł bo jestem szarakiem,widzĂŞ Âże jesteÂś z ÂŁaz wiĂŞc nie daleko moÂże byÂś podskoczyÂł na S1 kiedyÂś tam sÂą fajne winkle i proste moÂże byÂś mi coÂś fajnego pokazaÂł...
Np jakieÂś dÂługie lub wolne gumy lub jak schodzisz na kolano itp...
Jak jesteÂś serio taki bat jak zawsze siĂŞ wypowiadasz to pisz kiedy Ci pasuje ja siĂŞ dostosuje moÂże teÂż jakiÂś filmik nakrĂŞcĂŞ i zapodam na forum Co Ty na to |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-24, 11:32
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | apropos slimokow... poskladales juz te sprzety? kiedy oficjalne otwarcie sezonu motocyklowego w lazach?
pytam uszczypliwie bo tez niezgadzam sie z wrzucaniem czlowieka do jednego wora z fajtlapami tylko dla tego ze kamera uchwycila jak sie przewrocil. |
Wczoraj przyszedÂł akumulator i w nocy byÂło oficjalne odpalenie wiĂŞc na dniach. SwojÂą drogÂą odpaliÂł po 8 miesiÂącach postoju trochĂŞ siĂŞ pomĂŞczyÂł ale odpaliÂł. Nie wiem skÂąd co wiosnĂŞ taki wysyp tematĂłw pod tytuÂłem "nie odpala po zimie".
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | | Jest taki moment w filmie "Od zmierzchu do Âświtu" |
Nie musisz mi tak dokÂładnie wyjaÂśniaĂŚ bo "Od zmierzchu do Âświtu" widziaÂłem wszystkie czĂŞÂści nawet dwie czĂŞÂści dostaÂłem w prezencie i przeszedÂłem grĂŞ na PC. SwojÂą drogÂą z tego filmu wolĂŞ np moment kiedy przy tym samym stole kosa lÂąduje wbita w dÂłoni
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | Przeczytaj swĂłj cytat ktĂłry zamieÂściÂłem wyÂżej sorry ale nie potrafiÂłem siĂŞ powstrzymaĂŚ
Od razu powiem Âże nic nie zmieniaÂłem, lecz wycinaÂłem, a w miejscach wyciĂŞĂŚ daÂłem po 3 kropki
Teraz przypomina mi siê taki cytat z pewnego pisma "Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieù". Jak na mój gust ³atwo jest os¹dzaÌ. Poza tym wierzê ¿e 300kg moto trudniej utrzymaÌ ni¿ 200kg ale nie zmienia to faktu ¿e utrzymaÌ w pionie siê je da i ¿eby je po³o¿yÌ to trzeba byÌ (czekaj, czekaj, tak ³adnie to uj¹³eœ mam... "œlimokiem"
Tak, czy inaczej moÂżna byĂŚ motocyklistÂą i Âślimokiem ... jednoczeÂśnie. MyÂślĂŞ Âże taka mieszanka jest znacznie lepsza niÂż "tylko potrafiĂŚ jeÂździĂŚ na moto bez prawka i nie byĂŚ Âślimokiem". Chyba siĂŞ ze mnÂą zgodzisz. |
Udowodniê Ci, jak bardzo siê mylisz al sam bêdziesz potem malowa³ moto. Mo¿e po prostu nie siedzia³eœ na czymœ ciê¿szym. Z ca³ym szacunkiem ale SV650s to jest rower chyba, ¿e dla ciebie niespe³na 100kg nie robi ró¿nicy. Chocia¿ w to nie uwierzê bo widzia³em jak dla wielu robi.
Druga sprawa, ¿e zajebisty masz sposób klasyfikacji gdzie prawko œwiadczy o tym kim kto jest. W takim razie ka¿dy mato³ którego przez egzamin si³¹ przepchneli po 8 razie jest lepszym kierowc¹ od goœcia co jeŸdzi 20 lat ale prawka nie ma. Chcia³bym te¿ zobaczyÌ na drodze jak wali na Ciebie na czo³ówkê œlimok z prawkiem i móc wtedy zapytaÌ co byœ wola³ goœcia bez prawka potrafi¹cego jeŸdziÌ czy tego œlimoka z prawkiem, który zaraz w Ciebie przypier...i bo sobie nie bêdzie umia³ poradziÌ. 1000 razy wolê na drodze goœcia bez kwita z pojêciem i refleksem ni¿ œlimoka z kwitem wydanym przez samego papie¿a. Ju¿ pomijam takich goœci jak mój stary, który milion lat temu zrobi³ prawko w samochodzie spêdzi³ w sumie nieca³e 2 godziny bo tak kiedyœ by³o i do dziœ ju¿ ani razu nie prowadzi³. To te¿ jest zajebisty kierowca wynika z tego co mówisz wiêc co chyba tylko pozostaje spotykaÌ Ci takich jak wolisz na drodze co byœ szczêœliwszy by³. Ja tam wolê ludzi z pojêciem i refleksem a czy ma kwity czy nie to mi ko³o dupy lata bo mnie bardziej to interesuje ¿eby mi siê w dupê nie wmontowa³ a nie jaki œwistek nosi w portfelu. Wiec wybacz ale w ¿yciu chocia¿ by mnie przypalali ¿ywym ogniem siê z Tob¹ nie zgodzê
[ Dodano: 2010-06-24, 12:37 ]
| Martin.B.M. napisał/a: | | WidzĂŞ,Âże jesteÂś ostry kozak... |
Nigdy nie napisaÂłem Âże jestem w jeÂździe kozak a wrĂŞcz przeciwnie i to nie raz ale przewracanie siĂŞ bez powodu to juÂż przegiĂŞcie jest. Nie wiem coÂście siĂŞ nagle zrobili tacy tolerancyjni. Chyba Âże wyznajecie zasadĂŞ motocykl dla kaÂżdego a potem sobie [*] stawiajcie w kolejnych tematach i narzekajcie jak to barany opinie motocyklistom psujÂą.
Znam kilku takich co nigdy nie powinni dostaÌ motocykla do r¹k bo siê do tego po prostu nie nadaj¹ bo albo s¹ œlimokami albo oszo³omami co je¿d¿¹ najebani i zdania nie zmieniê. |
|
|
|
 |
kosma

Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-06-24, 11:57
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Nigdy nie napisaÂłem Âże jestem w jeÂździe kozak a wrĂŞcz przeciwnie i to nie raz ale przewracanie siĂŞ bez powodu to juÂż przegiĂŞcie jest. |
Artur ale tam byl powod. koles jechal 40 moze 50km/h i nagle auto chcialo mu zajechac droge. Moze sie zamyslil i sie wystraszyl po prostu bo innego wyjasnienia nie znajduje.
Sam mialem kiedys podobna sytuacje tylko auto stanelo przedemna prawie w miejscu i tylko przytomnosc umyslu mnie uratowala od gleby. Gdybym myslal o czyms innym to bym w niego przywalil. |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2010-06-24, 12:01
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Nie wiem coÂście siĂŞ nagle zrobili tacy tolerancyjni. |
Po prostu po 1 filmiku nie moÂżna od razu kogoÂś skreÂśliĂŚ...
http://www.motogen.pl/mul...elie,art44.html
Tego teÂż nie nazwiesz motocyklistÂą..?
Trochê ju¿ w ¿yciu widzia³em i sam te¿ œlizgi i dzwony mia³em.Wiêc te¿ coœ mogê powiedzieÌ..Widzia³em 17 latka 160cm wzrostu z obdartymi dzinsami na seryjnym rocznym bandicie ,jak z miejsca strzeli³ z sprzêg³a to pion mia³ od razu 90 st (na siedz¹co) i 5 km na godzinê sobie pyka³ ca³¹ drogê..I po³owie lanserów g¹³y wysz³y.Na brnie te¿ widzia³em kolesia (kaleki z jedna noga) co robi³ bez problemu po³owê lanserów.Wiêc nigdy nie wiadomo na kogo siê trafi a po 1 œlizgu czy wygl¹dzie nie mo¿na ju¿ kogoœ skreœlaÌ,¿e nie jest motocyklist¹ ... |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-24, 14:11
|
|
|
| kosma napisał/a: | | ...i tylko przytomnosc umyslu mnie uratowala od gleby. Gdybym myslal o czyms innym to bym w niego przywalil. |
I wÂłaÂśnie o to mi chodzi. SÂą ludzie co nie majÂą do pewnych spraw predyspozycji albo przez hu...Âą psychomotorykĂŞ albo nie myÂślÂą co robiÂą i kto by co nie mĂłwiÂł to tacy osobnicy nie powinni siĂŞ za coÂś zabieraĂŚ. Nie masz odpowiedniego refleksu albo nie potrafisz szybko pomyÂśleĂŚ to nie pchaj siĂŞ na moto tylko kup sobie skuter. ZresztÂą na motocykle powinni robiĂŚ odpowiednie badania tak samo jak dla lotnikĂłw czy na broĂą i jednostki ewidentnie bez predyspozycji odrzucaĂŚ. Samo chcieĂŚ to jeszcze trochĂŞ za maÂło. Ja rozumie, Âże taki teÂż chce ale on sam po drodze nie jeÂździ i stwarza zagroÂżenie dla reszty uÂżytkownikĂłw. |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2010-06-24, 14:13
|
|
|
| tak jak Artur gada - sÂą ludzie, niestety, ktĂłrzy siĂŞ nie nadajÂą do prowadzenia czegokolwiek, oprĂłcz taczki, ale teraz jest moda na moto, i potem mamy efekty. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-24, 14:16
|
|
|
Ja np nie powinienem prowadziÌ w nocy bo kiepsko widzê po zmierzchu ale ja mam tego œwiadomoœÌ i w nocy staram siê nie jeŸdziÌ a gdy ju¿ siadam to siê wlekê motocyklem po 60-70 a samochodem po 50 na godzinê.
Nie twierdzê, ¿e jestem nie wiadomo kto ale mia³em ju¿ kilka takich sytuacji gdzie rzutem na taœmê siê uratowa³em i wiem ¿e du¿o osób by sobie ju¿ nie poradzi³o bo reagowaÌ potrafiê naprawdê szybko i nie panikuj a teraz weŸ w to miejsce wstaw takiego typa z poni¿ej przeciêtym refleksem czy takiego co zaraz spanikuje i jaki bêdzie efekt-dzwon jak nic. Gada³em raz z kolesiem i mi powiedzia³ ja na twoim miejscu bym siê rozwali³ bo wiem ¿e bym spanikowa³ i zamkn¹³ oczy jakby by³o naprawdê blisko. Jeden ratuje do samego koùca a drugi pod koniec zaciœnie zêby i pierd... no i przepraszam ale dla tych drugich motocykle nie s¹ przeznaczone. Zreszt¹ skoro jeŸdzicie to chyba sami najlepiej o tym wiecie. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-06-24, 14:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2010-06-24, 14:19
|
|
|
w nocy, nawet jak dobrze widzisz, zawsze moÂżesz trafiĂŚ jakiegoÂś zwierzaka, a przy duÂżej prĂŞdkoÂści skutki uderzenia wiadomo jakie bywajÂą..
ale o to chodzi, trzeba myœleÌ i dzia³aÌ, a nie wsi¹œÌ i jechaÌ, samo myœlenie nie pomaga, a bez myœlenia nie ma dzia³ania. |
|
|
|
 |
|
|