|
Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich |
| Autor |
Wiadomość |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2010-08-17, 07:44 Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
Razem z osobami, które od samego pocz¹tku tworzymy akcjê autostrada poszukujemy kilku osób ze œl¹ska, które chcia³yby wejœÌ do nowo tworzonego stowarzyszenia motocyklistów polskich.
W skrĂłcie wyglÂąda to tak:
za³o¿ycielami bêdzie 15 osób, które w formie prawnej, w³¹cznie ze statutem tworzy stowarzyszenie.. Oczyœcie stowarzyszenie bêdzie siê rozrastaÌ z osób zamieszkuj¹cych œl¹sk i ma³opolskê.
G³ównymi celami stowarzyszenia bêdzie:
1. poprawianie wizerunku motocyklistĂłw na drogach
2. poprawa bezpieczeĂąstwa motocyklistĂłw na drogach
3. wpÂływ na zmiany w w opÂłatach na drogach pÂłatnych dla uÂżytkownikĂłw motocykli.
4. jako pierwsze stowarzyszenie z Polski podejmiemy wspó³pracê z europejskimi fundacjami motocyklowymi, które ju¿ wiem (bo mam z nimi kontakt na codzieù), ¿e nam pomog¹.
To w skrócie.. o szczegó³ach na mailu - œlijcie wiadomoœci na PW, podam maila i bêdiemy w kontakcie.
Stowarzyszenie musi mieĂŚ formĂŞ prawnÂą, gdyÂż tylko wtedy moÂżna rozmawiaĂŚ z rzÂądem, fundacjami, innymi stowarzyszeniami itp itd.
Spotkania w krakowie i na ÂślÂąsku minumum raz na kwartaÂł (czyli 4 razy w roku)+ jakaÂś minimalna skÂładka roczna.
P.S. rzuciÂłem ostatnio na spotkaniu w Krakowie, ÂżebyÂśmy rĂłwnieÂż walczyli o krzyÂż pod paÂłacem, ale to bĂŞdzie jeszcze do zastanowienia |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-08-17, 08:03
|
|
|
pomysl dobry - wart przemyslenia - ale
| tazzman napisał/a: | | P.S. rzuciÂłem ostatnio na spotkaniu w Krakowie, ÂżebyÂśmy rĂłwnieÂż walczyli o krzyÂż pod paÂłacem, ale to bĂŞdzie jeszcze do zastanowienia |
duzym krokiem w przod bedzie zapis w statucie stowarzyszenia o nie podejmowaniu dzialan na tle religijnym. Motocyklisci to nie kolejna katolicka bojowka. |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2010-08-17, 08:09
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | pomysl dobry - wart przemyslenia - ale
| tazzman napisał/a: | | P.S. rzuciÂłem ostatnio na spotkaniu w Krakowie, ÂżebyÂśmy rĂłwnieÂż walczyli o krzyÂż pod paÂłacem, ale to bĂŞdzie jeszcze do zastanowienia |
duzym krokiem w przod bedzie zapis w statucie stowarzyszenia o nie podejmowaniu dzialan na tle religijnym. Motocyklisci to nie kolejna katolicka bojowka. |
przeciez to byÂła ironia
osobiscie nigdy bym sie nie angazowal o walki na tle religijnym bo zyje zgodnie z zasada.. moher twoj wrĂłg.
stowarzyszenie bedzie sie starac pokazywac dzieki mediom (z ktorymi jak wiecie mamy dobry kontakt), ze motocyklista tez czlowiek, wyciagnac kase z unii (bo sa na to szanse ale jako stowarzyszenie) na wyemitowanie w TV kampanii typu THINK! oraz na walke z oplatami na autostradach |
|
|
|
 |
Hajabuza

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2010-08-17, 08:56 Re: Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
| Cytat: | G³ównymi celami stowarzyszenia bêdzie:
1. poprawianie wizerunku motocyklistĂłw na drogach
2. poprawa bezpieczeĂąstwa motocyklistĂłw na drogach |
Jestem za, podpisuje sie pod tym dwiema rĂŞcami i nogami. Jak mogĂŞ pomĂłc? W tych dwĂłch tematach jestem na czasie i bezpoÂśrednio mnie dotyczÂą, wiec moÂże siĂŞ do czegoÂś przydam. |
_________________ Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluję wyobraźni! |
|
|
|
 |
Joker

Motocykl: CBR 600 F4
Imię: ÂŁukasz
|
Wysłany: 2010-08-17, 10:16
|
|
|
| Ja teÂż chĂŞtnie w to wejde |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-08-17, 10:28
|
|
|
Czemu nie, pomysÂł ciekawy |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:24 Re: Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
| tazzman napisał/a: | | . . .stowarzyszenia motocyklistĂłw polskich. . . |
JeÂżeli mnie pamiĂŞĂŚ nie myli to juÂż pod koniec lat 90-tych ubiegÂłego wieku powstaÂła taka organizacja (Stowarzyszenie MotocyklistĂłw Polskich - SMP) i dziaÂłaÂła ona w ramach FEMA (The Federation of European Motorcyclists' Associations).
Nie wiem czy to przetrwaÂło, czy moÂże organizacja zostaÂła rozwiÂązana, ale obecnie na stronie internetowej FEMA nie ma informacji o SMP, ani innych polskich organizacjach zrzeszajÂących motocyklistĂłw.
PS. O naszym "Kongresie" teÂż nie ma sÂłowa. |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:27
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Motocyklisci to nie kolejna katolicka bojowka. |
Nie generalizuj
| sorier napisał/a: | | PS. O naszym "Kongresie" teÂż nie ma sÂłowa. |
Kongres jest organizacjÂą nieformalnÂą i oficjalnie nie istnieje. |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:36 Re: Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
| tazzman napisał/a: | . . . P.S. rzuciÂłem ostatnio na spotkaniu w Krakowie, ÂżebyÂśmy rĂłwnieÂż walczyli o krzyÂż pod paÂłacem, ale to bĂŞdzie jeszcze do zastanowienia |
A jaki to ma zwiÂązek z motocyklistami?
Albo inaczej - jak wmieszanie w to motocyklistów ma wp³yn¹Ì na nasz wizerunek/bezpieczeùstwo/itp ? |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:43 Re: Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
| sorier napisał/a: | | Albo inaczej - jak wmieszanie w to motocyklistĂłw ma wpÂłyn¹Ì na nasz wizerunek/bezpieczeĂąstwo/itp ? |
Na wizerunek zdecydowanie moÂże ale czy tego chcemy. |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2010-08-17, 14:16
|
|
|
ludzie!!! to co napisalem o krzyzu to ironia!!!!!!!!
stowarzyszenie bedzie walczylo tylko o wieksze prawa motocyklistow oraz do lepszego postrzegania nas przez innych
postaramy sie rowniez o to, aby dostac kase z unii ( nie na przepicie) ale na akcje typu angielski THINK!
co do europejskich fundacji, stowarzyszen, to obecnie wspolpracuja tylko i wylacznie z PZM czyli nic sie nie dzieje w temacie, a mogloby bo aktualnie jest coraz wieksze zainetresowanie tematem.
sprawa wyglada tak:
chcesz byc w stowarzyszeniu, przeslij mi na PW maila do siebie.. ja przesylam statut i jak odpowiada to spotykamy sie z reszta ludzi z Krakowa i zaczynamy zabawe
[/i] |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-17, 14:16 Re: Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich
|
|
|
| sorier napisał/a: | | tazzman napisał/a: | . . . P.S. rzuciÂłem ostatnio na spotkaniu w Krakowie, ÂżebyÂśmy rĂłwnieÂż walczyli o krzyÂż pod paÂłacem, ale to bĂŞdzie jeszcze do zastanowienia |
A jaki to ma zwiÂązek z motocyklistami?
Albo inaczej - jak wmieszanie w to motocyklistów ma wp³yn¹Ì na nasz wizerunek/bezpieczeùstwo/itp ? |
Âłojaciepierd*le.
czytajcie caÂły temat a nie co 4 posty.
coscie takie drewniaki |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 45 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2010-08-17, 14:41
|
|
|
jestem ZA! (za Stowarzyszeniem oczywiœcie, ¿eby nie by³o innych domys³ów ) |
|
|
|
 |
benek

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
|
Wysłany: 2010-08-18, 09:01
|
|
|
| Wreszcie sie cos dzieje. Jestem za,to sie zabawmy! |
_________________ STOWARZYSZENIE MOTOCYKLOWE
TIGER RIDERS CHORZÓW |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2010-08-18, 09:35
|
|
|
Hahaha ale siê kilka wapniaków popisa³o z Artuditu na czele
Jestem przeciwny jakimkolwiek organizacjom które s± zwi±zane motocyklami. Na motocyklach siê je¼dzi a nie robi szopkê w ko³o nich. Moje skromne zdanie to by³o, proszê aby grono sztywniaków przeczyta³o ze zrozumieniem to co wyt³uszczone.
Powodzenia. |
|
|
|
 |
|
|