|
Stowarzyszenie motocyklistĂłw polskich |
| Autor |
Wiadomość |
Edisiewicz

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wiek: 44 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 648 Skąd: Chelsea(Czeladź)
|
Wysłany: 2010-08-18, 10:49
|
|
|
Bardzo fajny pomys³ , jestem za.
Krzy¿a te¿ bêdê broni³ !! |
|
|
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2010-08-18, 11:50
|
|
|
| Nie ka¿dy ma takie zdanie jak Brosik. Ja popieram równie¿ idea i pomys³ s± dobre jak kto¶ ma czas i chêci to super jednak nie jestem zainteresowany uczestnictwem. |
|
|
|
 |
klimek_2009

Motocykl: Yamaha
Imię: Norbert
Wiek: 48 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 160 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-08-18, 11:54
|
|
|
| Idea jak najardziej s³uszna i jestem za |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2010-08-18, 14:27
|
|
|
| Podawajcie proszê maile w PW. osoby, które poda³y maila, dziêkujê. Osobty, które chc± siê zaanga¿owaæ chocia¿ trochê (na razie chodzi o uzbieranie jak najwiêkszej ilo¶ci cz³onków i niekoniecznie bed± siê czymkolwiek zajmowaæ), proszê o przes³anie maila |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2010-08-18, 21:38
|
|
|
Brosik wyrazi³ swoje zdanie...chwa³a mu za to i trzeba uszanowaæ.
Ja jednak jestem odmiennego zdania. Mo¿e jestem m³ody i niedo¶wiadczony, ale te¿ mam swój rozum i pogl±dy, odno¶nie...:
Oczywi¶cie stowarzyszenie to ¶wietny pomys³ - to by³by ¶l±sko-ma³opolski g³os motocyklistów, formalny - w pe³ni prawny. Jakby nie patrzyæ motocykli¶ci s± grup± zdecydowanie najmniej liczn± je¿eli chodzi o u¿ytkowników dróg, postrzeganie motocyklisty zmieni³o siê na prze³omie lat - bo jak ka¿dy wie, jakie¶ 20-30 lat temu by³ ogrom motocykli, motorynek i podobnych jedno¶ladów, jak wiadomo nie by³y to maszyny potê¿ne ale jednak motocykle - by³ postêp technologiczny ale oczywi¶cie nie w Polsce i nagle pojawi³o siê wiêcej mocnych maszyn - wiêksza moc i prêdko¶æ (ale i tak ma³o dostêpne dla przeciêtnego Polaka) motocykle sta³y siê maszynami superszybkimi i ludzie tak je postrzegali - równie¿ motocykli¶ci byli postrzegani jako ludzie z innej kategorii itd. ...wysz³o ¿e dawcy, do tego filmy amerykañskie - gangi motocyklowe i mamy stereotyp Liczba motocykli by³a niewielka - dopiero w ostatnich latach do¶æ ruszy³o g³ównie za spraw± skuterów - które te¿ s± do³±czane do kategorii motocyklistów.
W ka¿dym razie, ka¿dy wie ¿e na drodze nie ma lekko, to gorsze ni¿ d¿ungla, a niechêæ kierowców puszek jest ogromna w przeciwieñstwie do ¶wiadomo¶ci niebezpieczeñstwa jakie niesie lekcewa¿enie motocykli i powodowanie zagro¿eñ
na drogach s± wrodzy, a jak maszyna stoi to ogl±daj± z chêci± i pytaj± zwykle "ile wyci±ga?" mówi±, a to pewnie je¼dzisz jak "dawca" - 90 % przypadków
Warto wiêc ruszyæ za t± ciekaw± ide± i w jaki¶ sposób pokazaæ ¿e pod kaskiem s± ludzie normalni a nie psychole na fecie i przy okazji powalczyæ o co¶ lepszego.
Takie moje zdanie
Dobranoc |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 22:34
|
|
|
hmm.. a ja mam pewne pomys³y Tazziu których realizacja jest moim odwiecznym marzeniem
Jesli to co ja chce, bedzie realizowane i akceptowane, a co najwa¿aniejsze wspierane..wchodze w to.
Tylko zadnych kamizelek i naszywek :/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-08-18, 23:31
|
|
|
| manka napisał/a: | hmm.. a ja mam pewne pomys³y Tazziu których realizacja jest moim odwiecznym marzeniem
Jesli to co ja chce, bedzie realizowane i akceptowane, a co najwa¿aniejsze wspierane..wchodze w to.
Tylko zadnych kamizelek i naszywek :/ |
Sandwich ? HAHAHA |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2010-08-19, 11:01
|
|
|
manka,
podaj maila
to ze bedziemy walczyc juz PRAWNIE i formalnie o obnizki na drogach latnych to wiadomo..
ale pomyslce sobie, ze rowniez jako stowarzyszenie formalne mozemy np na terenie zaprzyjaznionej z nami gminy urzadzic spotkanie lub zlot...
ze np uda sie nam wyciagnac z unii fundusze, dzieki poparciu federacji motocyklistow na kampanie reklamowe typu: Wyobrazcie sobie kampanie ogolnopolska, dzieki ktorej np przed faktami (4 mln oglada) puszczana jest taka reklama (wspieraja nas znane osoby z tv, rzadu, chocby dzieki znajomosciom przy akcjach A4
najwazniejsza reklama:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
pozostaÂłe:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
 |
Hajabuza

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2010-08-19, 12:38
|
|
|
| Wszystkie spoty reklamowe bardzo wymowne. |
_________________ Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluję wyobraźni! |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2010-08-21, 14:34
|
|
|
Ja teÂż popieram. JeÂżeli bĂŞdĂŞ mĂłgÂł jakoÂś pomĂłc to bardzo chĂŞtnie pomogĂŞ
PrzyÂślij mi Tazzman info na sorier@o2.pl .
PS. A jakieÂś maÂłe naklejki albo znaczki by siĂŞ przydaÂły, zawsze to jakaÂś promocja. |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
MarekG
:) :P

Motocykl: XJ600
|
Wysłany: 2010-08-21, 14:55
|
|
|
teÂż jestem za wieĂŚ info poszÂło na PW
|
_________________ Zniżka w AXA direct powołaj się na nr polisy 1945157 a dostaniesz zniżkę 30 zł na oc i 100 na oc/ac na auto |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2010-08-22, 08:19
|
|
|
| dokladniejsze info i statut bede wysyÂłaĂŚ po weekendzie |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
Hajabuza

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2010-08-22, 17:18
|
|
|
| tazzman napisał/a: | | dokladniejsze info i statut bede wysyÂłaĂŚ po weekendzie |
czekamy |
_________________ Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluję wyobraźni! |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-26, 14:17
|
|
|
| dobre by bylo np zeby jako stowarzyszenie np pomagaĂŚ ofiarom wypadkĂłw tak jak na starym forum byÂły zrzutki np dla poszkodowanego dziecka przez motocykliste itp ewentualnie np jakas pomoc prawna czy porady w ramach stowarzyszenia dobra to taki luzny pomysÂł |
|
|
|
 |
MarekG
:) :P

Motocykl: XJ600
|
Wysłany: 2010-08-26, 21:11
|
|
|
po ktĂłrym Tazz |
_________________ Zniżka w AXA direct powołaj się na nr polisy 1945157 a dostaniesz zniżkę 30 zł na oc i 100 na oc/ac na auto |
|
|
|
 |
|
|