Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciuchy na motor
Autor Wiadomość
MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-20, 17:32   

nie powiedzialem, ze za goraco na motor. Tylko jak dla mnie za goraco na pelny kombik. Dzis pojechalem po dziewczyne do zabrza ubrany w pelny i jak wracalem z garazu to kurtka zostala na haku, buty mialem rozpiete gdzie sie da, a po spodniach sciekal mi pot z plecow... po prostu masakra :/

Co do skora czy tekstyl. Kurtke mam tekstylna, a spodnie skorzane. Jesli w przyszlym sezonie zmienie kurtke to tylko na skore. Moje odczucie jest takie, ze skora jest duzo bardziej bezpieczna... moze mniej wygodna ale bezpieczniejsza.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-20, 17:37   

wole jezdzic w mniej bezpiecznym tekstylu ale zawsze niz w bardzo bezpiecznej skorze - czasami.

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2010-07-20, 17:54   

tylko proszĂŞ nie zadawajcie po raz kolejny pytania - skĂłra czy tekstyl

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-20, 18:14   

Ani kura czy jajko, kawa czy herbata, prawe czy lewe kolano.

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-07-20, 18:22   

ja smigam w tekstylnej kurtce g³ównie ale jak jest ostry upa³ i wplanie mam polataÌ tylko po okolicy zak³adam bluze na crossa zawsze z plecakiem i ¿ó³wiem w œrodku :) z pewnoœci¹ w tym lub nastêpnym sezonie bêdê u¿ywa³ ( Koszulka Brubeck Bikers Cooler ) i tu bym prosi³ o opinie je¿eli ktoœ u¿ywa ju¿ takich cudów

maru 

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
Wysłany: 2010-07-20, 22:17   

Obserwuje, czytam, mialem sie nie udzielac...ale jednak cos napisze. Temat trudny bo to wszystko zalezy od zaangazowania i sily naszej pasji w kazdym z nas, wiec sprawa bardzo indywidualna - moim zdaniem. Ja osobiscie jestem total zakrecony motocyklicznie i czy mam kase czy nie mam (jak jest potrzeba - pozyczam lub Bank :) wszystko idzie w cel MOTO !! Chce jezdzic caly rok wiec jestem na to przygotowany. Mam kompletny kombik skorzany, dwuczeÂściowy ale wiem ze w nim nie dam rady wiec mam tez kurtke i spodnie total na lato, super przewiewne (Kurta z przewaga koloru jasnoszarego, spodnie z siatka przewiewna w ok.80 %). No i jest taz jesien-zima wiec ciepla kurtka i cieple spodnie. Razem to 3 komplety ciuchow ale dzieki temu jest mozliwosc roznych konfiguracji np. kurtka skora i spodnie teks. itp wszystko zalezy od pogody :)
Ps. A kolegom w koszulkach i spodenkach nie macham reka :) taki moj protest - wygladaja jak skuterowcy :D :D :D

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-20, 23:09   

maru napisał/a:

Ps. A kolegom w koszulkach i spodenkach nie macham reka :) taki moj protest - wygladaja jak skuterowcy :D :D :D

ciekawe jak ci kiedyœ w trasie moto padnie - czy w ramach protestu odwrócisz dupê jak siê skuter zatrzyma i goœÌ zapyta czy nie pomóc?
pewno w imiê w³asnych zasad ODWRÓCISZ :D
powodzenia

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-20, 23:26   

Ja pamiĂŞtam jak wracaÂłem w nocy na poÂżyczonym motocyklu i Âłebek w CiÂągowicach pchaÂł skuter tak myÂślaÂłem zatrzymaĂŚ siĂŞ nie zatrzymaĂŚ jak siĂŞ zatrzymam to mogĂŞ juÂż nie odpaliĂŚ wiĂŞc siĂŞ zatrzymaÂłem siĂŞ okazaÂło, Âże Âłebkowi poszedÂł pasek i nic mu nie wymyÂślĂŞ mi moto oczywiÂście juÂż nie odpaliÂło i sobie razem pchaliÂśmy zdyby. Alem siĂŞ wtedy zmordowaÂł ale jak widzĂŞ tych hawajczykĂłw w t-shircie i szortach to teÂż jakoÂś nie chce mi siĂŞ Âłapy podnosiĂŚ. W ogĂłle to jeÂździ teraz takich wypÂłoszy ostatnio kilka dni temu jadĂŞ skrĂŞcam na skrzyÂżowaniu w prawo z naprzeciwka jedzie 2 co skrĂŞcaÂło w swoje lewo mijamy siĂŞ macham im a ci patrzÂą na mnie jakbym im matki zbrzuchaciÂł. Nie wiem bali siĂŞ rĂŞki od kierownicy oderwaĂŚ w czasie skrĂŞcania czy jaki h.j. Coraz wiĂŞcej dziwnych goÂści jeÂździ.

Tak mĂłwiÂą: im nas wiĂŞcej tym lepiej, a ja mĂłwiĂŞ: nie prawda.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-21, 00:18   

LWG to to kwestia ÂświadomoÂści i kultury

natomiast co do protestu fajny patent tylko jak bedziesz w hiszpani to nie radze koÂżystaĂŚ z niego bo bedziesz musiaÂł conajmniej do nie miec moto sam zapchac :P jakby co hehehe

Nie no a tak serio maru to gratuluje Ci Âże masz tyle ciuchĂłw ile wydaÂłes nawet sie nie pytam Moze za 10 lat teÂż sie pochwale peÂłna szafÂą motocyklowych bambetli W sumie mogÂłem juÂż dawno zaczÂąc kolekcjonowac jak tylko kupilem MZ tyle Âże jakoÂś nie odnotowalem potrzeby koszulka/bluza i dziny starczaÂły Poza najtaĂąsze ciuchy to poÂłowa ceny MZ :P byly Teraz wychodze zzaÂłoÂżenia Âże jadnak coÂś by sie przydaÂło Âżeby sie nie poobijac za bardzo (bo i tak jak rypne konkretnie przy 50 lub przy 200 gdzies przychacze to choĂŚbym miaÂł kombiki z torĂłw pokradzione i w nich jeÂżdziÂł to marny moj los. W iec w sumie hmm mozna powiedzieĂŚ po co to......................... no ale kwestia uspokojenia wewnwtrznego i np gleby przy 20ce bez zadrapan to caÂłkiem mile uczucia.

Wiec wracajÂąc do rzeczywistoÂści moze ktoÂś ma pomysÂły np jak bezpiecznie przetrwac i chÂłodne i gorÂące dni....... coÂś w stylu uniwersalny patentna wszystko jak jedna z nowych kurtek held albo Jakies np zestawy podrĂłzne jak wyzej
walek809 napisał/a:
zak³adam bluze na crossa zawsze z plecakiem i ¿ó³wiem w œrodku
nie wiem i do tego np ktĂłrkie spodenki i ochraniacze na kolana albo patenty w podobnym stylu

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-21, 01:03   

magik napisał/a:
Wiec wracajÂąc do rzeczywistoÂści moze ktoÂś ma pomysÂły np jak bezpiecznie przetrwac i chÂłodne i gorÂące dni.......

Nie wychodziĂŚ z domu.

A w ogĂłle to wszyscy tylko gleba szlif wszyscy zapomnieli, Âże ciuchy to nie tylko ochrona przed asfaltem ale przed wiatrem i wodÂą teÂż. Stryj mĂłj jeÂździÂł teÂż tyle, Âże wtedy duÂżo nie szÂło nawojowaĂŚ. SkĂłrĂŞ miaÂł ale spodni ze skĂłry juÂż nie kolana zaÂłatwiÂł i skoĂączyÂł karierĂŞ.

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-07-21, 06:15   

ogĂłlnie Âśmigam w tym co mi wygodnie wolĂŞ zaÂłoÂżyĂŚ bluzĂŞ z crossa niÂż koszulkĂŞ .
ale i czasami po buÂłki do sklepu skocze i w koszulce .

moÂże kiedyÂś kupie sobie kombik ze skĂłry i bĂŞdĂŞ w nim lataÂł ale na dzieĂą dzisiejszy to po prostu nie mĂłj styl ;)
a co do kiwania rĂŞkÂą to juÂż kultura sie kÂłania oczywiÂście nie zmuszajÂąc nikogo do niczego :D

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-21, 07:24   

zenoo napisał/a:
czy w ramach protestu odwrĂłcisz dupĂŞ jak siĂŞ skuter zatrzyma
wiem ze teraz te marsze rownosci sa wszedzie itd ale moze my nie protestujmy w ten sposob ;)
magik napisał/a:
(bo i tak jak rypne konkretnie przy 50 lub przy 200 gdzies przychacze
jak rypniesz konkretnie to nie bedzie zmiluj. ale jak ryprniesz mniej konkretnie to fakt ze bedziesz mial na sobie w szpitalu skore (swoja) moze przewazyc nad tym czy sie wylizesz czy nie.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-21, 16:17   

Ar2rM napisał/a:
..... ale moze my nie protestujmy w ten sposob ;)

dziÂś brakÂło mi benzyny, idiota nie sprawdziÂłem przed jazdÂą, wedÂług licznika powinna jeszcze byĂŚ, ale grzebaÂłem wczeÂśniej w gaÂźnikach i trochĂŞ wylaÂło, nie pomyÂślaÂłem...
do stacji mia³em jakieœ 1,5 km, dopcha³em te moje 180 kg jakieœ 1 km do wiaduktu a potem poszedlem na piechotê na bp, nala³em w znalezion¹ butelkê i powrót, posiedzia³em jeszcze troche bo upa³ jak szlag i la³o siê ze mnie kranowo... w tym czasie (pchanie moto poboczem, odpoczynek, butelka benzyna, powrót) mija³o mnie 4 Braci, 2 choppery i 2 plastiki, dwóch jecha³o z "plecakami" - ¿aden siê nie zatrzyma³, a jeden po bratersku machn¹³ (¿ebym widzia³ na poboczu?) tym razem "prawa w górê" ...

w sumie pomyÂślaÂłem Âże sam jestem sobie winien, bo zamiast zapychaĂŚ w peÂłnej zbroi i skĂłrze to miaÂłem na sobie tylko grube skĂłrzane buty, spodnie, kask, rĂŞkawice, ale koszulka byÂła w paski...
Âżaden ze mnie Brat i Prawdziwy Motocyklista :D

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-07-21, 16:59   

magik napisał/a:

Wiec wracajÂąc do rzeczywistoÂści moze ktoÂś ma pomysÂły np jak bezpiecznie przetrwac i chÂłodne i gorÂące dni.......

Kupi³em kurtkê tekstyln¹ /coœ ko³o 4stówy/ z siatkow¹ podszewk¹ i 7 wywietrzników, ...i wyci¹³em no¿yczkami ca³¹, tak¹ gumowat¹ warstwê ze œrodka, przy 28 C jest dobrze.
Kurtka ma teÂż oczywiÂście podpinke zimowÂą i wszystke ochraniacze.

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-21, 17:31   

zenoo napisał/a:
Ar2rM napisał/a:
..... ale moze my nie protestujmy w ten sposob ;)

dziÂś brakÂło mi benzyny, idiota nie sprawdziÂłem przed jazdÂą, wedÂług licznika powinna jeszcze byĂŚ, ale grzebaÂłem wczeÂśniej w gaÂźnikach i trochĂŞ wylaÂło, nie pomyÂślaÂłem...
do stacji mia³em jakieœ 1,5 km, dopcha³em te moje 180 kg jakieœ 1 km do wiaduktu a potem poszedlem na piechotê na bp, nala³em w znalezion¹ butelkê i powrót, posiedzia³em jeszcze troche bo upa³ jak szlag i la³o siê ze mnie kranowo... w tym czasie (pchanie moto poboczem, odpoczynek, butelka benzyna, powrót) mija³o mnie 4 Braci, 2 choppery i 2 plastiki, dwóch jecha³o z "plecakami" - ¿aden siê nie zatrzyma³, a jeden po bratersku machn¹³ (¿ebym widzia³ na poboczu?) tym razem "prawa w górê" ...

w sumie pomyÂślaÂłem Âże sam jestem sobie winien, bo zamiast zapychaĂŚ w peÂłnej zbroi i skĂłrze to miaÂłem na sobie tylko grube skĂłrzane buty, spodnie, kask, rĂŞkawice, ale koszulka byÂła w paski...
Âżaden ze mnie Brat i Prawdziwy Motocyklista :D

To aÂż straszne jest juÂż nie chodzi o to, Âże siĂŞ nikt nie zatrzymaÂł motocykliÂście ale dziadkowi pchajÂącemu motocykl Âżeby nie mieĂŚ sumienia siĂŞ zatrzymaĂŚ...znieczulica

Odpowiedz do tematu