|
motorek dla dziecka potrzeba porady |
| Autor |
Wiadomość |
marcingliwice

Motocykl: Kawasaki ER 5
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-06-23, 18:38 motorek dla dziecka potrzeba porady
|
|
|
Witam
JeÂżeli zÂły dziaÂł to wybaczcie (przepraszam)
Moja córka ma 11 i pó³ roku i po zakoùczonym roku szkolnym "super ocenki" tatuœ coœ obieca³...
Moje maleĂąstwo wymyÂśliÂło hulajnogĂŞ na prÂąd jednak myÂślĂŞ, Âże moÂże by jakiÂś maÂły motorek niech siĂŞ dziewczyna uczy od maÂłego
Tylko pytanie czy nie za szybko, mo¿e ktoœ z was ma jakieœ doœwiadczenia z je¿d¿¹cym dzieckiem?
MyÂślaÂłem o czymÂś takim tylko obawiam siĂŞ, Âże za szybkie i czy nie za maÂłe:
http://www.allegro.pl/ite...model_2010.html
lub to :
http://www.allegro.pl/ite...ola_10_24h.html
GdzieÂś czytaÂłem, Âże to jest traktowane jako zabawka a nie jakiÂś motorower. Nie znam siĂŞ na tym, wiĂŞc pytam moÂże trafi siĂŞ jakiÂś znawca?
Pozdrawiam i dziĂŞkuje za odpowiedzi jeÂżeli jakieÂś bĂŞdÂą |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-06-23, 18:46
|
|
|
| wg mnie troche przesadzasz. poczekaj z prezentem na jakas komunie i kupisz jej skuter. troche bezpieczniejsze niz pocket. |
|
|
|
 |
marcingliwice

|
Wysłany: 2010-06-23, 18:50
|
|
|
hehe Na pewno bezpieczniejsze to siĂŞ zgadza.Dlatego pytam bo moÂże jakieÂś inne pomysÂły ktoÂś podsunie
A co do czekania z prezentami hmm... Raczej nie poczekam takÂą miaÂłem umowĂŞ cĂłrka wywiÂązaÂła siĂŞ z niej wspaniale to teraz musi dostaĂŚ nagrodĂŞ.
A tak przy okazji komunia jest w 2 klasie a moja maÂła skoĂączyÂła 4 klasĂŞ. |
_________________ http://www.opakowaniaozdobne24.pl |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-23, 18:56
|
|
|
MyÂślĂŞ, Âże wiĂŞcej jak 250 ccm to nie ma sensu .
Packeta odradzam bo to za szybko zapier... Znajomek rozwaliÂł moto i jakiÂś czas jeÂździÂł pocketem takim jak ten pierwszy. Nawet przez chwile jeÂździliÂśmy po Zawierciu nie znaÂłem drogi to mnie prowadziÂł. Z 50-60 tym leciaÂł. Co do tego drugiego nie wiem jak to jeÂździ.
A moÂże quadzika np 125ccm takiego maÂłego dale dzieci. Znajomy kupiÂł taki dzieciakowi. |
|
|
|
 |
taiszio

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-06-23, 19:02
|
|
|
no ja uwaÂżam Âże jak juÂż z tych dwĂłch to ten cros'ik byÂł by lepszy...
co do przepisĂłw to nie wiem jak sÂą traktowane zabawki..
uwaÂżam Âże jeÂżeli jest to juÂż pojazd prowadzone przez osobe i ma swĂłj indywidualny napĂŞd o pojemnoÂści do 50cm3 i jeÂśli nie przekracza 45km/h to normalnie motorower... ale po swoim placu moÂże tym ÂśmiaÂło ÂśmigaĂŚ bez uprawnieĂą... tak samo by byÂło z tÂą hulajnoga...
a propos tego czy pojazd czy zabawka to jestem ciekaw jak jest traktowany pojazd o napĂŞdzie elektrycznym.... |
_________________  |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-23, 19:14
|
|
|
| Taiszo to jest normalny pojazd. Ma typowe parametry motoroweru. I tak byÂłby kwalifikowany tyle, Âże nie kaÂżda taka zabawka posiada homologacjĂŞ wiĂŞc dopuszczona do ruchu nie jest. |
|
|
|
 |
marcingliwice

|
|
|
|
 |
taiszio

Motocykl: RF 600R
|
Wysłany: 2010-06-23, 19:26
|
|
|
| marcingliwice napisał/a: | | PomyÂślĂŞ nad tym quadem jednak na hulajnodze mogÂłaby ÂśmigaĂŚ po chodniku a quadem? Raczej nie. |
ale wÂłaÂśnie hulajnoga teÂż jak bĂŞdzie miaÂła silnik to bĂŞdzie motorower znaczy pojazd itd... fakt faktem nasza policja jakoÂś maÂło to sprawdza ale zawsze mogÂła by sie przyczepiĂŚ.... |
_________________  |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-06-23, 19:27
|
|
|
| Kup jej garnki zeptera niech siĂŞ uczy gotowaĂŚ. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-23, 19:28
|
|
|
| jako 11-latek ja zapierd.. na motorynce. do dziœ mo¿na znaleŸÌ za œmieszne pieni¹dze niez³e egz. takie starocie maj¹ swoje plusy, a i jak siê wywróci to nie ¿al. nie zyczê oczywiœcie ale przy nauce to wiadomo nietrudno. |
|
|
|
 |
marcingliwice

|
Wysłany: 2010-06-23, 19:30
|
|
|
hulajnoga jest elektryczna
http://www.moto.any.pl/index.php?p=huel250_6
raczej chyba siĂŞ policaje nie doczepiÂą choĂŚ pewnoÂści nie ma
w razie jakby co to karta rowerowa jest
hehe raczej z garnkĂłw siĂŞ nie ucieszy ona jest urodzonym kierowcÂą i mechanikiem
jest na to kilka dowodĂłw hihi |
|
|
|
 |
MEFIU

Motocykl: F3 PIES
|
Wysłany: 2010-06-24, 07:36
|
|
|
| bierz quada, mniejsza mo¿liwoœÌ przewrócenia siê |
|
|
|
 |
marcingliwice

|
Wysłany: 2010-06-24, 13:29
|
|
|
po rozmowie telefonicznej z cĂłrkÂą (wakacje) jestem miÂło zaskoczony
zdecydowaliÂśmy, Âże bĂŞdzie mini cross lub ewentualnie quad jak cross okaÂże siĂŞ lipny
oczywiÂście wszystkie wasze podpowiedzi bĂŞdĂŞ analizowaÂł
dziĂŞkujĂŞ |
_________________ http://www.opakowaniaozdobne24.pl |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-06-24, 13:31
|
|
|
| a co na pomysl jej matka? |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-06-24, 14:02
|
|
|
Dziewuszka 11lat, przepraszam 11,5 to ju¿ taka ma³a pannica. Pocket na ni¹ bêdzie na pewno za ma³y. Ja w jej wieku jeŸdzi³em na rowerze, cuda na tym robi³em. Generalnie w tym wieku rower by³by bardziej odpowiedni (lub jego upgrade jeœli ju¿ jeden ma) ale je¿eli ju¿ siê wpakowa³eœ z obietnic¹ (wspó³czujê) to chyba myœla³bym nad quadem. Powiem szczerze, swojemu dziecku nie kupi³bym mechanicznej spalinowej maszynki do mielenia. Je¿eli ju¿ to chyba najwczeœniej w wieku 14lat, mo¿e nawet 16 (najwczeœniej ale pewnie w ogóle). Z perspektywy czasu widzê ¿e ludzie w m³odym wieku maj¹ tak nieprzewidywalne pomys³y jak nr totka jaki wypadnie za miesi¹c w losowaniu. Powiem Ci, ja sam mam skuter jeŸdzi³em na nim nieca³y sezon i wiesz co, prawie od razu przesiad³em siê na moto. Nie dlatego ¿e tak dobrze jeŸdzi³o mi siê na skuterze, raczej dlatego ¿e jad¹c nim tak bardzo siê ba³em jeŸdziÌ po ulicach. Przesiad³em siê na moto które ma 27x wiêcej KM ni¿ ów skuter o którym mówiê i czujê siê 100x bezpieczniej. Wreszcie nie wyprzedzaj¹ mnie tiry po wyprzedzeniu którego tak trzepa³o skuterem ¿e walczy³em ¿eby mnie nie wci¹gnê³o pod ko³a naczepy. Ludzie ju¿ mnie nie wyprzedzaj¹ na gruboœÌ lakieru ryzykuj¹c zepchniêcie mnie z drogi. Jakbym "musia³" kupiÌ coœ swojej m³odej córce, to by³by to rower którym mo¿e sobie i po chodniku pojechaÌ i po wszystkim. Jak trzeba to i wniesie go po schodach. Jeœli ju¿ coœ koniecznie spalinowego/elektrycznego to quad... bo ma 4 ko³a i kierowcy bêd¹ zwracali na ni¹ wiêksz¹ uwagê ni¿ na skuterowe miêso. To bardzo odpowiedzialna decyzja której nie zazdroszczê. Trzymam kciuki i napisz jak siê sprawy potocz¹/potoczy³y. |
|
|
|
 |
|
|