Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
tomektychy 

Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-01-11, 15:01   

z całym szacunkiem..nie znam Księdza..nie jestem wrogo nastawiony w tej wypowiedzi ale dla mnie to bez sensu. Co przyniesie taka akcja? okradli księdza...też człowieka...codziennie ktoś jest okradany....jak okradną motocykliste to będziecie się zbierać na parkingach przed centrami i pielgrzymki do niego robić? klepać po plecach i mówić że da sobie rade? bez sensu i sztuczne to jest dla mnie. Skoro to chłop z jajami to ogarnie i bardziej bym był za inicjaywą by razem postarać się odszukać złodzieja (jeżeli istnieją jakieś okoliczności lub tropy wskazujące na złodzieja) a nie po to by gośc poczuł że motocykliści snują nić braterską :/ złodziejstwo powinni tępić i obcinać im ręce, nogi, znamionować bo nikomu źle nie życze, ale złodziejstwa nie trawie. skoro taka rodzina to zrzućcie się na sprzęt dla księdza, będzie wtedy widział że jesteście rodziną. ja wtedy też się dorzucę....i poproszę Was jako rodzine byście się dorzucili bo też obecnie sprzęta nie mam :P

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-01-11, 15:07   

kazdy ma swoje zdanie i nikt nikogo nie namawia , jednakowoż spróbuj sie postawic w tej sytuacji . Ja zostałem dwa razy okradziony na sporą sumę i wiem co znaczą słowa , " nie martw sie , złapią ich , bedzie ok..." takie zwykłe ale SZCZERE.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-11, 15:20   

ziokrzy. mieszkam w parafii ks. Piotra i znamy się osobiście. masz rację co do tego, że mało jest takich księży, drugiego takiego fajnego gościa ze świecą szukać.
co do kradzieży to okradziono go z laptopa, kasy z mszy z kilku dni, trochę sprzętu rtv. więc jest to raczej drobny "sprzęt" - chociaż na pewno cenny.
bez urazy, bo myślę że działasz z odruchu serca, ale dużo bardziej byśmy się przysłużyli gdybyśmy złapali złodzieja, ewentualnie - może ktoś ma takie kontakty :D - namierzyli i przekazali gdzie trzeba. jakkolwiek jesteśmy wielką rodziną to wiem, że są tacy co wiedzą gdzie i kogo zapytać, żeby złodziei wystawić. wiem że są przymiarki kto to zrobił.
chcesz pomóc to w sierpniu będzie III zlot - zbierz ekipę, przyjeżdzajcie i wykupcie wszystkie fanty w loterii, przy wydawaniu reszty za losy nie bierzcie albo wrzucajcie do osobnej puszki.
tak jak napisał tomektychy trochę to sztuczne takie 'bratanie' przez przyjazd. i co dalej? przyjedziemy, popatrzymy, pogadamy jakie nieszczęście go spotkało i narazimy na koszty kawy i ciastka dla wszystkich...
no chyba że szukasz pretekstu, żeby się po prostu przejechać :D

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-01-11, 15:23   

Jak powiedziałem , to jest sprawa każdego co zrobi. A Zlot zabezpieczała właśnie nasza ekipa.

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-01-11, 15:32   

tu pomoże Rutkowski Patrol :> (pomógł już minimum 2 księżom)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-11, 15:54   

Widocznie bóg tak chciał.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-11, 16:34   

proponuję założyć komisję sejmową , która rozpatrzy to niebywałe przestępstwo . A ofiarze tej nieprawdopodobnej tragedii postawmy pomnik na Wawelu .
Łączę się z wami w wielkim przeogromnym żalu po stracie laptopika .

ps . Ludzie macie wy rozumy jeszcze , czy ta Czarna Szarańcza już całkiem wam je pozżerała . A ch*j mu w d*pe ! Jutro pójdzie i kupi sobie nowego , lepszego . Dla niego to żaden problem , zaharowywać sie też nie będzie musiał za bardzo na to . No ale zawsze fajnie jest pograć bidnego księżulka któremu się krzywda dzieje . FUJ !!

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-11, 16:45   

giemul napisał/a:

A ch*j mu w d*pe ! Jutro pójdzie i kupi sobie nowego , lepszego . Dla niego to żaden problem , ... . FUJ !!

to nie do końca tak giemul, bo
po 1. on o nic nie prosił.
po 2. jasne że kupi nowego laptopa, dziś bez kompa to jak bez ręki. poza tym tu bardziej idzie o dane na dysku niż sam laptop. ale może znajdzie nawet swojego na allegro
po 3. ksiądz też człowiek, jak sąsiada opierdolą to tez powiesz a ch*j mu w d*pe? dobry jesteś

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-11, 16:50   

A co ksiądz może takiego ważnego mieć na tym dysku.

RadekCB1 

Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
Wysłany: 2011-01-11, 16:51   

prezesartur napisał/a:
Widocznie bóg tak chciał.

Stary, jestes mistrzem cietej riposty :)

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-11, 16:57   

zenoo , ostatnio opierdolili chate mojemu kumplowi ( drugi raz zresztą ) . Włam w nocy , na gaz usypiający . Wynieśli mu wszystko co miało jakąś wartość . Takich akcji jest masa cały czas . Ale jakby ktoś zrobił podobnie nadymaną szopkę z akcją współczulną takiej osobie to by go ludzie zwyczajnie wzieli za debila . No ale dla księdza to inna bajka , bo on tak cierpi . Czarnym należy się kop w dupę , a nie współczucie , bo sami go nie maja dla innych . Amen !

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-01-11, 17:45   

Giemul musisz uważać na słowa bo jeszcze trochę i bedziesz szukał egzorcysty :D .

A co do akcji to dziwnia troche , mysle że ksiądz nie ma już 5 lat i słowa nie martw się kupisz sobie nowego kompa nic tutaj nie poprawią.

Wiadomo każdego szkoda, ale bez przesady.

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2011-01-11, 18:14   

odbije se w niedziele:)

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-01-11, 18:41   

AMEN !

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-11, 18:41   

Człowiek jak każdy inny. Współczuję, jasne. Ale nie wiem, o co takie halo...
Jak inni piszą - tylu innych ludzi przeżywa gorsze rzeczy i jest o nich zupełnie cicho.
A do Kościoła jako organizacji mam parę ale. Nie wiem, czy Bóg byłby zadowolony z tego całego przepychu, jaki pod jego szyldem fundują sobie czarne kitle. Może każdy tak od jutra poczuje powołanie i kupi sobie merola z mszalnego? :]

http://www.youtube.com/watch?v=bS_uUdmQxgg

ENJOY :D
Zamszowe? :P

Odpowiedz do tematu