Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
to sie nazywa wpasc pod samochod.
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-09-14, 20:27   to sie nazywa wpasc pod samochod.

http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
Cytat:
Na amatorskim nagraniu widać scenę, do której doszło po zderzeniu samochodu z motocyklem. Do wypadku doszło, bo kierowca BMW nie zatrzymał się i nie rozejrzał wyjeżdżając z parkingu. Samochód stanął w płomieniach, a pod nim znajdował się ranny motocyklista - Brandon Wrigt.

Na pomoc rzucili się jednak świadkowie i wykazując się wielką odwagą i siłą, podnieśli ważące ponad tonę auto i wyciągnęli poszkodowanego spod pojazdu.

fajnie ze go wyciagneli. pytanie tylko czy wyciagajac nie zrobili z niego warzywa.

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-14, 20:34   

a co mieli zrobic ? w sumie nic nie pisze o tym by tak mialo byc

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-14, 23:09   

OCC Senior, wydaje mi się, że ratowali życie człowieka, co ponoć jest dobrem najwyższym... ale, jak to w Polsce- co się nie zrobi, zawsze jest źle- spłonie, to będą pretensje, że nie pomogli, a jak pomogli, to zrobili warzywo...

Zastanówcie się ludzie czego chcecie, bo jak czytam o szukaniu dziury w całym, to normalnie rzygać się chce.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-09-14, 23:19   

W tv mówili, że oprócz kilku złamań nic kierowcy motocykla nie jest więc, raczej warzywem nie będzie a dzięki tym ludziom będzie żył.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-14, 23:25   

No i chwała czlowiekom za to :)

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-09-14, 23:25   

OCC Senior napisał/a:
fajnie ze go wyciagneli. pytanie tylko czy wyciagajac nie zrobili z niego warzywa.

Też mi ciarki przeszły po plecach jak widziałam jak go ciągną za złamaną nogę, ale w takich okolicznościach to raczej nie było opcji, żeby wyciągnąć go "tak jak należy". Dobrze, że w ogóle coś zrobili.

armor 

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
Wysłany: 2011-09-15, 08:13   

Patra napisał/a:
Dobrze, że w ogóle coś zrobili.

Racja ! Dobrze, że nie stali z założynymi rękami. Wielki szacun dla nich za determinację.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-15, 11:00   

Abaddon napisał/a:
wydaje mi się, że ratowali życie człowieka
ciekawe jak Ci bedzie sie wydawało jak byś mogła ino machać powiekami 2razy nie 1raz tak
Abaddon napisał/a:
jak to w Polsce- co się nie zrobi, zawsze jest źle
a co może jest dobrze?? slużba zdrowia nie dziala karetka jedzie 30 min lekarzy często nie ma w karetkach albo najebani benzyna po 5 wymieniac dalej ??
Abaddon napisał/a:
spłonie, to będą pretensje, że nie pomogli, a jak pomogli, to zrobili warzywo...
to nie sztuka pomóc tak żeby zrobić warzywo kazdy by to potrafił a co to za przyjemność ?? Rownie dobrze mogli by Ci dla ratowanie zycia amputować nogę bo utkwiła pod motorem :P
Abaddon napisał/a:
Zastanówcie się ludzie czego chcecie, bo jak czytam o szukaniu dziury w całym, to normalnie rzygać się chce.
chce być młody piękny zdrowy i bogaty :D a jak nie mam tego co chce to jest ŻLE :P
Patra napisał/a:
ale w takich okolicznościach to raczej nie było opcji, żeby wyciągnąć go "tak jak należy".
jak widziałem to prawie była bo by wywalili tą betę na dach :D nie wiele zabrakło
armor napisał/a:
Racja ! Dobrze, że nie stali z założynymi rękami. Wielki szacun dla nich za determinację.
dokładnie jak wyżej ^^

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-09-15, 11:59   

soprano napisał/a:
W tv mówili, że oprócz kilku złamań nic kierowcy motocykla nie jest więc, raczej warzywem nie będzie a dzięki tym ludziom będzie żył.

Bardzo ryzykowali, na szczęście akurat tak się stało, bo równie dobrze dzięki tym ludziom mógłby mieć problem do końca życia. Wujek poszkodowanego okrzyknąłby ich nie bohaterami a idiotami.

Czy nie mogli ugasić tego auta i przewrócić je ? Przecież to motocykl płonął, a auto się kopciło.

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-09-15, 12:36   

Szczęście w nieszczęściu. Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem? Odpowiedzmy sobie najpierw na to pytanie a dopiero później zastanówmy sie co zrobili byśmy w w/w sytuacji. Odpowiem za siebie - NIE WIEM by reakcja wieli ludzi na te same sytuacje moze byż tek różna od siebie że nie sposób przewidzieć reakcji. Przykładem może byc facet który w USA wyciągnął spod śmigłowca pilota którego przygniotła maszyna i groziło wybuchem( DISCOVERY). DZIAŁAŁ SAM. I sami nie wiemy jakie siły i reakcje w nas drzemią.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-15, 12:58   

Cris napisał/a:
Szczęście w nieszczęściu. Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem?

Zawsze.

Jak auta leżą w rowie tak samo.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
Wysłany: 2011-09-15, 13:00   

Cris napisał/a:
Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem?

Zawsze :)

Hans
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-15, 13:11   

kiedyś wracaliśmy z Toffikiem z Chudowa ,Toffik zjechał zatankować na Orlen ja zatrzymałem sie na Rozdzienskiego przy zjeździe na Sosnowiec i czekałem na niego ,włączyłem awaryjne i siedziałem na włączonym silniku ,pojechał młody chłopak w cabrio podszedł i zapytał czy coś się stało ,ja powiedziałem ze wszystko w porzo ale dzięki że zapytał , odjeżdżając zauważyłem naklejkę ,,Patrz w lusterka ........... B)

konkludując, brać motocyklowa jest bardziej zżyta i wrażliwa na nieszczęścia innych ,tego samego nie można powiedzieć o kierowcach wyłącznie z kat.B ;/

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
Wysłany: 2011-09-15, 13:15   

Hans, podzielam Twoje zdanie. Tez miałem parę takich sytuacji.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-15, 13:17   

Hans napisał/a:
kiedyś wracaliśmy z Toffikiem z Chudowa ,Toffik zjechał zatankować na Orlen ja zatrzymałem sie na Rozdzienskiego przy zjeździe na Sosnowiec i czekałem na niego ,włączyłem awaryjne i siedziałem na włączonym silniku ,pojechał młody chłopak w cabrio podszedł i zapytał czy coś się stało ,ja powiedziałem ze wszystko w porzo ale dzięki że zapytał , odjeżdżając zauważyłem naklejkę ,,Patrz w lusterka ........... B)

konkludując, brać motocyklowa jest bardziej zżyta i wrażliwa na nieszczęścia innych ,tego samego nie można powiedzieć o kierowcach wyłącznie z kat.B ;/

Prawda taka, że zatrzyma się niewielu więcej niż tych w samochodach widząc stojący samochód. Nie wierz w żadne bajki.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Odpowiedz do tematu