|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
to sie nazywa wpasc pod samochod. |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-09-14, 20:27 to sie nazywa wpasc pod samochod.
|
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
| Cytat: | Na amatorskim nagraniu widać scenę, do której doszło po zderzeniu samochodu z motocyklem. Do wypadku doszło, bo kierowca BMW nie zatrzymał się i nie rozejrzał wyjeżdżając z parkingu. Samochód stanął w płomieniach, a pod nim znajdował się ranny motocyklista - Brandon Wrigt.
Na pomoc rzucili się jednak świadkowie i wykazując się wielką odwagą i siłą, podnieśli ważące ponad tonę auto i wyciągnęli poszkodowanego spod pojazdu. |
fajnie ze go wyciagneli. pytanie tylko czy wyciagajac nie zrobili z niego warzywa. |
|
|
|
 |
Toffik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-14, 20:34
|
|
|
| a co mieli zrobic ? w sumie nic nie pisze o tym by tak mialo byc |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-14, 23:09
|
|
|
OCC Senior, wydaje mi się, że ratowali życie człowieka, co ponoć jest dobrem najwyższym... ale, jak to w Polsce- co się nie zrobi, zawsze jest źle- spłonie, to będą pretensje, że nie pomogli, a jak pomogli, to zrobili warzywo...
Zastanówcie się ludzie czego chcecie, bo jak czytam o szukaniu dziury w całym, to normalnie rzygać się chce. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-09-14, 23:19
|
|
|
| W tv mówili, że oprócz kilku złamań nic kierowcy motocykla nie jest więc, raczej warzywem nie będzie a dzięki tym ludziom będzie żył. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-14, 23:25
|
|
|
No i chwała czlowiekom za to |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-09-14, 23:25
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | | fajnie ze go wyciagneli. pytanie tylko czy wyciagajac nie zrobili z niego warzywa. |
Też mi ciarki przeszły po plecach jak widziałam jak go ciągną za złamaną nogę, ale w takich okolicznościach to raczej nie było opcji, żeby wyciągnąć go "tak jak należy". Dobrze, że w ogóle coś zrobili. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
armor

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
|
Wysłany: 2011-09-15, 08:13
|
|
|
| Patra napisał/a: | | Dobrze, że w ogóle coś zrobili. |
Racja ! Dobrze, że nie stali z założynymi rękami. Wielki szacun dla nich za determinację. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-15, 11:00
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | wydaje mi się, że ratowali życie człowieka | ciekawe jak Ci bedzie sie wydawało jak byś mogła ino machać powiekami 2razy nie 1raz tak | Abaddon napisał/a: | | jak to w Polsce- co się nie zrobi, zawsze jest źle | a co może jest dobrze?? slużba zdrowia nie dziala karetka jedzie 30 min lekarzy często nie ma w karetkach albo najebani benzyna po 5 wymieniac dalej | Abaddon napisał/a: | | spłonie, to będą pretensje, że nie pomogli, a jak pomogli, to zrobili warzywo... | to nie sztuka pomóc tak żeby zrobić warzywo kazdy by to potrafił a co to za przyjemność Rownie dobrze mogli by Ci dla ratowanie zycia amputować nogę bo utkwiła pod motorem | Abaddon napisał/a: | | Zastanówcie się ludzie czego chcecie, bo jak czytam o szukaniu dziury w całym, to normalnie rzygać się chce. | chce być młody piękny zdrowy i bogaty a jak nie mam tego co chce to jest ŻLE | Patra napisał/a: | | ale w takich okolicznościach to raczej nie było opcji, żeby wyciągnąć go "tak jak należy". | jak widziałem to prawie była bo by wywalili tą betę na dach nie wiele zabrakło | armor napisał/a: | | Racja ! Dobrze, że nie stali z założynymi rękami. Wielki szacun dla nich za determinację. | dokładnie jak wyżej ^^ |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-09-15, 11:59
|
|
|
| soprano napisał/a: | | W tv mówili, że oprócz kilku złamań nic kierowcy motocykla nie jest więc, raczej warzywem nie będzie a dzięki tym ludziom będzie żył. |
Bardzo ryzykowali, na szczęście akurat tak się stało, bo równie dobrze dzięki tym ludziom mógłby mieć problem do końca życia. Wujek poszkodowanego okrzyknąłby ich nie bohaterami a idiotami.
Czy nie mogli ugasić tego auta i przewrócić je ? Przecież to motocykl płonął, a auto się kopciło. |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-09-15, 12:36
|
|
|
| Szczęście w nieszczęściu. Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem? Odpowiedzmy sobie najpierw na to pytanie a dopiero później zastanówmy sie co zrobili byśmy w w/w sytuacji. Odpowiem za siebie - NIE WIEM by reakcja wieli ludzi na te same sytuacje moze byż tek różna od siebie że nie sposób przewidzieć reakcji. Przykładem może byc facet który w USA wyciągnął spod śmigłowca pilota którego przygniotła maszyna i groziło wybuchem( DISCOVERY). DZIAŁAŁ SAM. I sami nie wiemy jakie siły i reakcje w nas drzemią. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-15, 12:58
|
|
|
| Cris napisał/a: | | Szczęście w nieszczęściu. Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem? |
Zawsze.
Jak auta leżą w rowie tak samo. |
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:00
|
|
|
| Cris napisał/a: | | Ale zapytam WSZYSTKICH czytajacych forum: ile razy zatrzymaliście się i zapytaliście stojącego przy drodze motocyklisty czy nie potrzebuje pomocy jadąc motocyklem czy też autem? |
Zawsze |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Hans [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:11
|
|
|
kiedyś wracaliśmy z Toffikiem z Chudowa ,Toffik zjechał zatankować na Orlen ja zatrzymałem sie na Rozdzienskiego przy zjeździe na Sosnowiec i czekałem na niego ,włączyłem awaryjne i siedziałem na włączonym silniku ,pojechał młody chłopak w cabrio podszedł i zapytał czy coś się stało ,ja powiedziałem ze wszystko w porzo ale dzięki że zapytał , odjeżdżając zauważyłem naklejkę ,,Patrz w lusterka ...........
konkludując, brać motocyklowa jest bardziej zżyta i wrażliwa na nieszczęścia innych ,tego samego nie można powiedzieć o kierowcach wyłącznie z kat.B |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:15
|
|
|
| Hans, podzielam Twoje zdanie. Tez miałem parę takich sytuacji. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:17
|
|
|
| Hans napisał/a: | kiedyś wracaliśmy z Toffikiem z Chudowa ,Toffik zjechał zatankować na Orlen ja zatrzymałem sie na Rozdzienskiego przy zjeździe na Sosnowiec i czekałem na niego ,włączyłem awaryjne i siedziałem na włączonym silniku ,pojechał młody chłopak w cabrio podszedł i zapytał czy coś się stało ,ja powiedziałem ze wszystko w porzo ale dzięki że zapytał , odjeżdżając zauważyłem naklejkę ,,Patrz w lusterka ...........
konkludując, brać motocyklowa jest bardziej zżyta i wrażliwa na nieszczęścia innych ,tego samego nie można powiedzieć o kierowcach wyłącznie z kat.B |
Prawda taka, że zatrzyma się niewielu więcej niż tych w samochodach widząc stojący samochód. Nie wierz w żadne bajki. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |