Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ciekawy pomysł zapożyczony z innego forum
Autor Wiadomość
Hans
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-09, 12:48   ciekawy pomysł zapożyczony z innego forum

tak się zastanawiam ,u nas jest sporo szpitali dziecięcych ,gdzieś wyczytałem o Stowarzyszeniu które zajmuje sie spełnianiem marzeń dzieci nieuleczalnie chorych ,którym pozostały tylko marzenia :( ,wiem ze macie już dużo cyklicznych akcji dla dzieci dlatego jest to propozycja w formie wolnych wniosków .

Tekst skopiowany z Forum INTRUDER POLSKA

,,Już w najbliższą niedzielę, 11 września, po raz drugi zawitamy motocyklami na dziecięcym oddziale onkologicznym w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie :)

Wspólnie z Fundacją Herosi narobimy znowu dużo zamieszania, zwłaszcza wjeżdżając motocyklami na I-sze piętro szpitala aby dzieci nie mogące wyjść na zewnątrz również mogły nacieszyć się błyszczącymi maszynami. Dzieci będzie zapewne ok. 50, jednakże musimy być przygotowani ż...e tylko połowa będzie mogła wyjść do nas na parking, a druga połowa nie będzie mogła wyjść z łóżek - właśnie z tego powodu motocykle wjadą do ich sal.

Spotykamy się o godzinie 11:30 pod "Dwoma kółkami" na ul. Tunelowej http://zklamki.pl/p7fkc8 Spod "2oo" mamy do szpitala ok. 300 metrów, przejeżdżamy więc przez jego bramę równo w południe.

Ci z Was którzy chcieliby wjechać motocyklami na oddział proszeni są, tak jak poprzednio, o przyjazd w to samo miejsce o godzinie 11:00 - odstawimy motocykle pod szpital aby wystygły zanim je wprowadzimy do środka.
,,

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-09-09, 14:17   

Biorąc pod uwagę że jestem "normalny inaczej" jak najbardziej podpisuje sie pod czymś takim...w obecnej chwili pozostaje tylko pytanie gdzie i czy dyrekcja szpitala zgodzi sie na coś takiego. Pozostaje szukać takowego i pytać.

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-09-09, 15:49   

Cris napisał/a:
pozostaje tylko pytanie gdzie

no chyba na pierwszy ogień powinien iść ten szpital :

http://centrum-pediatrii.com.pl/
Profil Facebook

mody 
SCC Team

Motocykl: sprzedany...
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-09-09, 16:54   

Zajebisty pomysl :D

Moze jakos pomoge zanim wyjade.

Drugi szpital http://www.miplo.pl/point.php?&p=Z8axzxY0

Mariusz I 

Motocykl: nie mam
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-09-09, 18:21   

madry pomysl
ja tez pomoge

trzeci szpital http://www.gczd.katowice.pl/

Toffik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-09, 20:15   

jak wybierzecie gdzie to i ja sie podlacze

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-09-09, 21:05   

Dajcie znac jak uzgodnicie szczegoly tez sie przylacze

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-09-12, 08:58   

Idea jest wielka więc ja też...

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2011-09-12, 11:05   

Wysłałem tako oto emil do CP w Sosnowcu.
Samym pisaniem na forum i zgadzaniem się nic nie zrobimy.
Kto puka , temu bedzie otwarte.

"Szanowny Panie Dyrektorze. Grupa motodyklistów ze Stowarzyszenia Dawcy Uśmiechu-Motocykliści dzieciom , chciała by sprawić przyjemność Państwa podopiecznym i odwiedzic dzieci na terenie CP na naszych maszynach. Zdajemy sobie sprawe ze nie wszystkie dzieci bedą mogły wyjść na parking i spedzic z nami te kilka chwil wiec proponujemy aby kilka maszyn wjechało windami na pietra (choć wiemy że jest to niezgodne) i tym samym sprawić przyjemność pozostałym. z naszej strony proponyjemy przejazdzki dookoła parkingu CP i dobre humory. Co pół roku organizyjemy MOTOMIKOŁAJE dla dzieci z Domów Dziecka , jak również i Dni Dziecka dla w/w.
Nasza działalność jest w pełni charytatywna a serca ludzkie sa wielkie jak okazuje się z imprezy na imprezę.. Sugerowanym przez nas terminem była by któraś z sobót lub niedziel ( im szybciej tym lepiej-wiadomo;podoga uzależnia oprócz 2.10 gdyz w tym czasie robimy impreze na terenie parkingu Castorama Katowice) Liczymy na Pańskie przychylne spojrzenie.
z wyrazami szacunku- czł. Zarz. Krzysztof Ziółkowski 509 343 770"

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-09-12, 11:29   

wszystko fajnie, ale chyba się troszkę pośpieszyłeś, wydaje mi się że lepiej coś takiego załatwić osobiście o takiego dyrektora przedstawiając dokładnie dotychczasowe akcje niż wysyłając maila...

no i samo stwierdzenie :
Cris napisał/a:
wiec proponujemy aby kilka maszyn wjechało windami na pietra (choć wiemy że jest to niezgodne)

dla osoby niezwiązanej z motocyklami może to wyglądać na to że kilku wariatów chce sobie POJEŹDZIĆ po szpitalu.... słowo "wprowadzić" było chyba bardziej na miejscu
Profil Facebook

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2011-09-12, 12:08   

to tylko tak wstępnie o co prosiła mnie sekretarka , przeciez wjazd do kazdej dyrakcji musi bys poprzedzony konsultacje z p. seksretarka.

prezes , mnie raczej nei mozna poichwalic za nic , to wiem. . . :>

Hans
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-12, 12:27   

Cris napisał/a:
Wysłałem tako oto emil do CP w Sosnowcu.
Samym pisaniem na forum i zgadzaniem się nic nie zrobimy.
Kto puka , temu bedzie otwarte.

ciesze się ze mój post (choć nie pomysł ) wzbudził takie zainteresowanie ,ja do nikogo nie pisałem dlatego że nie jestem członkiem Stowarzyszenia Dawcy Uśmiechu-Motocykliści dzieciom i było by to trochę nie na miejscu ,oczywiście jeśli będzie już decyzja gdzie jedziemy to możecie na mnie liczyć ,jęli natomiast chodzi o formę to lepiej cokolwiek zrobić a niżeli ganić kogoś za to ze wysłał maila a nie pojechał osobiście ,inni siedzą i tylko czytają ,bez urazy ;)

mg1989sos napisał/a:
dla osoby niezwiązanej z motocyklami może to wyglądać na to że kilku wariatów chce sobie POJEŹDZIĆ po szpitalu.... słowo "wprowadzić" było chyba bardziej na miejscu

w szpitalu gdzie to organizują ,dyrekcja wyraziła zgodę na wjazd motorami ,ba sugestia chyba padła ze strony ordynatora który doskonale wiedział ze są dzieci które nie mogą opuścić oddziału ,wiec nie przesadzajmy już na wstępie ze jest to nie wykonalne .

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2011-09-12, 12:33   

Jutro mam mieć wstępną odpowiedź.

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-09-12, 14:11   

Pomysł OK, tylko czy nie należało zacząć od ustalenia wszystkiego " u nas"? Co, jak, kto, kiedy a dopiero potem ustalać cokolwiek z dyrekcją szpitala?
Wydaje mi się, że wszystkie akcje stowarzyszenia powinny być najpierw ustalane między członkami stowarzyszenia i powinniśmy wspólnie o tym decydować. Każdy powinien być poinformowany wcześniej, a nie postawiony przed faktem dokonanym.

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2011-09-12, 14:18   

Masz racje , jak najbardziej. Jednakowoż najpierw chciałem poznać stanowisko dyrekcji w tym temacie zeby cokolwiek móc przekazać Dawcom. Im wiecej rozmów i ustaleń tym mniej działania. Każdy powie swoje , każdy chciałby uczestniczyc ale żeby zrobic cos samemu i dopiero wtedy przestawic konkretna propozycje to popatrz kilka postów do góry..........ile było osób? Ja raczej nie postawie nikogo przed faktem dokonanym. Najpierw propozycja , akceptacja , informacja i dopiero "dopinanie guzików" .

[ Dodano: 2011-09-12, 14:20 ]
A tak z ciekawości. pierwszy post pojawił się 9 września , ile osób z Dawców sie nim zainteresowało i cos zrobiło w tym kierunku ?

[ Dodano: 2011-09-12, 14:21 ]
220 odsłon i zaledwie 15 wpisów. !!

Odpowiedz do tematu