Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ciekawy pomysł zapożyczony z innego forum
Autor Wiadomość
Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-09-14, 23:14   

benek, ale to w niczym nie przeszkadza. Powiem Ci, że nawet my- studenci wydziału lekarskiego "po godzinach" przyłączaliśmy się do takich akcji. To wszystko zależy od podejścia dyrekcji szpitala. W "tamtych" czasach było OK, a jak i czy teraz się zarząd zmienił to już nie wiem, bo troche straciłam kontakt.
A swoją drogą onkologia w Zabrzu też jest Katedrą AM.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-09-14, 23:19   

Dyrektora postaramy sie jakoś urobić ;)

Patra 

Wysłany: 2011-09-14, 23:20   

W to nie wątpię :)

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-09-14, 23:27   

Jakos damy rade z ta akcja choc mam obawy. Ale to dla Was spacerek. Moto mam :) Chyba ze bedzie inaczej po piatku :) Zobaczymy jak bedzie :) Trzeba to zrobic radzcie jak. A poparcie macie

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-09-14, 23:33   

No więc, coby nie było, że ludkowie są nie doinformowani...

Złapałem kontakt z dziewczyną, która jest wolontariuszką w Dr Clown.

Pomysł się jej spodobał, więc obiecała nam pomóc na tyle na ile będzie mogła - myślę, że jeśli nas skontaktuje z kimś "nad nią" to już będziemy prawie w domu :)

Przydało by się żeby dziewczyna dostała w miarę dokładne informacje, co do warszawskiej akcji, by mogła pokazać to swoim przełożonym, ewentualnie tamci uderzyć do szpitala. Dałby ktoś radę to "poskładać do kupy" i mi podesłać? Niestety mój zasób czasu wolnego jest znacząco ograniczony. Z góry dzięki.

Co do lokalizacji. Cris - szanuję twoje zaangażowanie i chęć działania, ale nie do końca wiem, czy szpital do którego uderzasz to jakiś "od katarku", czy też dla dzieciaków poważnie chorych.
Moim zdaniem powinniśmy uderzyć do oddziałów onkologicznych, ewentualnie hospicjum. Chociaż patrząc z drugiej strony, większość podobnych akcji kierowana jest właśnie do takich dzieciaków - tym "mniej chorym" chyba też coś się należy.

Jednak dzieciaki chore nieuleczalnie mają mniej szans na spełnienie marzeń, więc "głosuję" za onkologią.

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-09-14, 23:36   

Pure_Evil, wiadomości przygotuje i Ci prześlę na maila.

Patra 

Wysłany: 2011-09-14, 23:38   

Pure_Evil napisał/a:
Moim zdaniem powinniśmy uderzyć do oddziałów onkologicznych, ewentualnie hospicjum. Chociaż patrząc z drugiej strony, większość podobnych akcji kierowana jest właśnie do takich dzieciaków - tym "mniej chorym" chyba też coś się należy.

I tym bardziej Ligota byłaby dobra, bo jest to cały szpital dziecięcy. Więc za jednym razem można by "załatwić" oddział onkologiczny i "coś" przed szpitalem dla reszty dzieciaków. Tylko z opcja przed szpitalem nie mam pomysłu póki co jak to ogarnąć organizacyjnie, bo w szpitalach nie ma tak jak w domu dziecka opiekunów, a żaden lekarz czy pielęgniarka z tymi dzieciaczkami nie wyjdzie przed szpital. Jedynie rodzice zostają, ale też pewnie nie przy wszystkich dzieciach będą. Więc i nad tym trzeba by się zastanowić.

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-09-14, 23:46   

Wiec pierw dyrektor szpitala Patra Ty?

Patra 

Wysłany: 2011-09-15, 01:03   

Jak ustalę to i owo z soprano to pewnie.
Ewa daj znać na PW ewentualnie co i jak.

Chociaż myślę, ze najpierw powinniśmy mieć przynajmniej ogólny zarys akcji, zeby konkretnie przedstawić co i jak.

accord 

Motocykl: Daytona 675
Imię: Janusz
Wysłany: 2011-09-15, 07:59   

Jeżeli chodzi o transport to lawete na dwa moto moge podstawić. Ale wiecie jak motocykle będą wyglądały jeżeli będzie padać, plandeki, pokrowce za bardzo nie pomogą. Mogę pożyczyć Iveco na które wejdą chyba 4 motocykle a 3 na pewno.
Właściciel jest w tej chwili w portugali także pogadam z nim jak wróci.
Kwestia mycia moto. Mam znajomego który ma myjnie na granicy Bytomia i Piekar i myslę że za jakąś małą opłatą (a byc może jak to mówi direkcja "za free" :D ) zgodzi się sprzety umyć.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-16, 23:04   

sorki ze sie włacze ale na z tego co mi wiadomo na onkologi w gliwicach jest dziecięcy przynajmniej jeszcze w zeszłym roku był

aha i hospicjum w bytomiu ale nie pamiętam teraz ulicy to tyle

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-09-24, 08:22   

Słuchajcie, jeśli macie jakąkolwiek możliwość dojścia do dyrektora któregoś z wymienionych szpitali aby umówić sie na rozmowę bo przez telefon g.... się załatwi to proszę dawajcie na pw lub organizujcie spotkanie, tylko, że ja mogę jechać tylko po godz. 15.00 i to na niezbyt długo bo pracuję po południu oprócz środy i piątku gdzie po południa mam wolne. Czekam na info na pw. Jeśli nikt się nie zgłosi uderzamy bez kontaktów i już.

[ Dodano: 2011-09-25, 00:05 ]
No i się udało nawiązać kontakt, w poniedziałek lub wtorek będę wiedziała czy się uda i jak mam załatwiać sprawę w szpitalu na Ligocie w Katowicach :) :) :)

Odpowiedz do tematu