|
umowy |
| Autor |
Wiadomość |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 12:56
|
|
|
| greenmack napisał/a: |
A co jesli bym mial napisane pojazd uszkodzony???
cena wtedy jest znacznie nizsza niz te widelki za model pelnosprawny? |
kiedys zrobilem taki myk, sprzedawałem auto i napisalem oswiadczenie ze pojazd uszkodzony stąd niska cena. w US przeszło bez problemu |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-01-24, 12:57
|
|
|
a więc co kraj to obyczaj u nas nie przechodzi po co masz pisać oświadczenie, jeśli w umowie pisze że pojazd uszkodzony? polska |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-01-24, 12:58
|
|
|
heh ja mam napisane ze do malowania i na upartego jak mi przysla jakiegos ''speca'' to sie obronie bo pare rysek jest wiec kto mi zabroni malowania calosci...
[ Dodano: 2011-01-24, 12:58 ]
u lakiernika element to element,kasa ta sama |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 13:01
|
|
|
| no wiec chyba odżałuj już reszte starego ubezpieczenia i przerejestruj na siebie. bedzie bezpieczniej, nawet jak ci sie coś przydarzy i moto pójdzie do naprawy to kase dostanie właściciel wpisany w dowodzie i na polisie |
| Ostatnio zmieniony przez zeno 2011-01-24, 13:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-01-24, 13:04
|
|
|
| jutro bede sie w to bawil i chyba masz racje zenoo. Pogoda i tak do du.... a do kwietnia i tak juz malo zostalo |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:06
|
|
|
kurwa tak czytam i mnie nastraszyliscie bo za ta 80 nic nie płacilem nawet nie zdazylem przerejstrowac i pchnołem kumplowi ale on też nic nie placil, ale byla tam ta faktóra czy jak to tam VAT-25 czy jakoś tak to co wtedy tez trzeba sie stawiac do skarbówki jak tak to.................... |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:20
|
|
|
greenmack, powiem ci z doświadczenia jak kupijesz sprzęta lub auto to nie ważne czy będziesz go rejestrował na siebie czy nie ale pcc czyli podatek musisz zapłacić czas na to masz do 2 tyg od daty zakupu z umowy , ja spóźniłem się 119dni babka w urzędzie przeliczyła mi to tak jak ona przelicza żeby być sprawiedliwym dl wszystkich bo zakres mandatu już podałem od 150zł do 26tyś ona liczy to 10 dni 50zł sam przelicz w jakiej wysokości mandat wychodzi . tego nie przeskoczysz jak będziesz miał fart to trafi ci się urzędnik który ci odpuści . ja byłem jednym z rekordzistów w będzinie |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:25
|
|
|
| noo to ja bede miał hmmm cos kolo 500 dni jak nie wiecej <sciana> |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-01-24, 15:31
|
|
|
| wszystko zależy jak cię potraktuje urzędnik , ja napisałem o sobie i swoim błędzie i to jak przeliczają karę w moim US . |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:32
|
|
|
no ale ja nawet nie rejstrowalem tego motonga to co od faktury tez podatek no bez jaj to tak jakbym nie wiem w sklepie komisie kupił i................... |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-01-24, 15:48
|
|
|
| ale to kupowałeś rejestrowany w PL czy jak bo jak zapłaciłeś vat-25 to ok ja mówię o sprzęcie kupionym w polsce rejestrowanym też w PL wtedy musisz zapłacić tzw. podatek od wzbogacenia chyba tak to się zwie potocznie 2% od kwoty i tu w zależności od US kwoty z umowy lub średnią rynkową . jak masz zakupiony moto z komisu lub na fakturę to komis lub osoba która wystawia FV płąci te 2% za ciebie |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:51
|
|
|
znaczy sie tak motonga kupilem od osoby prywatnej która kupiła go w komisie z faktura Vat-25 ale nie rejstrowała i ja odkupilem od niej a odemnie kumpel ja tez nie rejstrowalem jeździlem na starych blachach niemieckich bo to z niemiec i dowód jeszcze jest na niemca |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-24, 15:54
|
|
|
| Na pieska, na szweda teraz znowu na niemca... |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-01-24, 15:57
|
|
|
to ze kupiłeś go od osoby która kupiła go w komisie to nie znaczy że nie musisz płacić 2% masz spisaną umowę kupna sprzedaży ? nie ważne czy moto rejestrowałeś czy nie podatek płacisz od kupna 2 tyg od daty na umowie nie ważne jaki dowód rej. i inne papiery . ja auta też nie rejestrowałem i już tez go nie mam ale umowę . aha no i napisze ci od razu że nie możesz zakupionego sprzęta ( auta motonga ) sprzedać wcześniej niż po pół roku od daty zakupu widniejącej an umowie bo tu jest podejrzenie handlu a i za to jest też podatek oczywiście jeżeli sprzedaż jeden sprzęt na jakiś czas przed upływem półrocznym to nikt nie powinien się doczepić ale jeżeli sprzedajesz więcej to już lipton |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-24, 17:35
|
|
|
| magik napisał/a: | znaczy sie tak motonga kupilem od osoby prywatnej która kupiła go w komisie z faktura Vat-25 ale nie rejstrowała i ja odkupilem od niej a odemnie kumpel ja tez nie rejstrowalem jeździlem na starych blachach niemieckich bo to z niemiec i dowód jeszcze jest na niemca |
do 5 lat jak nie zapłacisz a cie nie wezwą to już nie musisz płacić, ale rocznikowo 5 lat czyli jak kupiles w styczniu 2005 to spokój masz dopiero od 2011 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|