|
Nowe Prawo Jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
Agnich

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
|
Wysłany: 2011-11-03, 17:03
|
|
|
| Kharis napisał/a: | | Agnich napisał/a: | | Trudniejszy będzie egzamin na placu manewrowym |
Jeszcze trochę i będzie trzeba rozebrać silnik na części pierwsze żeby zaliczyć jakąkolwiek kategorie. To co się w tym kraju dzieje to kompletna paranoja. |
ech... no nie przesadzaj myślę, że trochę umiejętności więcej przed wyjechaniem na drogę młodym nie zaszkodzi |
_________________ ...it’s just a ride,don’t be scared, don’t hide your eyes...It may feel so real inside (...)But don’t forget enjoy the ride...
...Gott weiss ich will kein Engel sein... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-11-03, 17:07
|
|
|
| A co za problem rozebrać silnik? Ja bym wam kazał rozebrać i złożyć. |
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-11-03, 17:21
|
|
|
| Agnich napisał/a: | | ch... no nie przesadzaj myślę, że trochę umiejętności więcej przed wyjechaniem na drogę młodym nie zaszkodzi |
Na kursie uczą tylko jak zdać egzamin, po zdaniu egzaminu dopiero uczysz się jeździć.
| prezesartur napisał/a: | | A co za problem rozebrać silnik? Ja bym wam kazał rozebrać i złożyć. |
To już wyższa szkoła jazdy, ale miałem na myśli rozebranie wzrokiem i opisanie każdej części, co gdzie jest i jak działa. |
|
 |
Długi

Motocykl: Zefir 750
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2011-11-03, 17:25
|
|
|
To są dopiero jaja
Od 11 lutego 2012 roku przez niemal rok nie będzie można zdobyć prawa jazdy kategorii A. Powodem takiej sytuacji jest spora luka w prawie – pisze Agata Łukaszewicz w „Rzeczpospolitej”.
Osoby, które po 11 lutego 2012 roku będą chciały uzyskać uprawnienia do kierowania motocyklem spotkają się z odmową przyjęcia wniosku o przeprowadzenie egzaminu.
Całe zamieszanie jest spowodowane nowymi przepisami ustawy o kierujących pojazdami. Cześć regulacji wchodzi w życie w lutym, jednak brak wśród nich rozdziału, który normował sprawy kategorii prawa jazdy i wymaganego dla nich wieku.
Przepisy uzupełniające tę lukę wejdą w życie dopiero 19 stycznia 2013 roku. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-03, 17:40
|
|
|
| na te okoliczność rząd przygotował specjalne rozwiązanie. W roku 2012 prawo jazdy kategorii A wygrać będzie można wysyłając sms o treści A na nr 79721 koszt smsa to tylko 11,07zł. |
|
 |
Moderatorka [Usunięty]
|
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-11-03, 22:50
|
|
|
| to poczytaj jeszcze ile postów tutaj jest nie na temat. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
mateusz83
Motocykl: bandit 600
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2012-10-31, 22:08
|
|
|
a czy ktos wie moze co sie dzieje jak juz sie zapisalem na egzmin, mam wyznaczony termin na 22 listopada, i np odwolaja egzaminy? czy bede zdawal w nowym roku po nowemu czy jeszcze po staremu??
Zapraszam tutaj - Karolina
http://forum.motocyklisto...cznie-vt151.htm |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2012-11-01, 12:07
|
|
|
w nowym roku na starych zasadach jeśli Ci odwołają
a jak sam se przesuniesz wtedy na nowych zasadach zdajesz
|
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2012-11-02, 16:02
|
|
|
| mateusz83 napisał/a: | | mam wyznaczony termin na 22 listopada |
dali Ci termin na 22 listopada??!! - za moich czasów ( 3 lata temu) egzaminy na moto przeprowadzali do ostatniego października - chyba, że piszesz o innej kategorii |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
|
|
|
 |
lagus
Motocykl: Honda Hornet 2001r.
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2013-04-21, 20:48
|
|
|
| Z tego co sie jeszcze kiedys orientowalem to jak zapisales sie na starych zasadach to zdajesz jeszcze na nich. |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2013-04-22, 22:17
|
|
|
| lagus napisał/a: | | Z tego co sie jeszcze kiedys orientowalem to jak zapisales sie na starych zasadach to zdajesz jeszcze na nich. |
niestety jesteś w błędzie |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2013-04-23, 16:12
|
|
|
| Brat zdawał teorię i robił kurs na starych zasadach na kategorię A. Egzamin praktyczny zdawał dzisiaj jako pierwsza osoba na nowych zasadach w WORD Rybnik, ale już na kategorię A2 (wszystkie egzaminy odbywają się tylko na nowych zasadach). Muszę przyznać że egzamin jest bardzo trudny, maszyny dość ciężkie i na prawdę egzamin sprawił ogromne problemy, większość osób popełniła błędy przy samym przeprowadzaniu motocykla (pierwsza "konkurencja" w ruchu), a na kolejnym etapie - dawna ósemka ale teraz w obrysie prostokąta- oblewali prawie wszyscy. Do kolejnego - ciasnego slalomu który musiał być wykonany w ciągu po ósemce (ósemka i slalom jako jeden etap - więc błąd na tym etapie to powtórka od ósemki) przeszły tylko dwie osoby. Egzamin na 10 osób zdał tylko mój zdolny brat, ale muszę przyznać że sam mógłbym mieć sporo problemów. Ten egzamin wyglądał raczej jak tor przeszkód na jakimś konkursie. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-04-23, 17:22
|
|
|
| Warunkiem dopuszczenia do egzaminu jest ukończenie kursu zgodnego co do zasad z egzaminem. Jako, że ustawa została znowelizowana wszystkie kursy na starych zasadach straciły ważność. Przynajmniej tak było przed nowelizacją a jak jest teraz to kij wie. |
|
 |
|
|