Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2010-12-01, 14:13
Demokracja, anarchia czy totalitaryzm
Autor Wiadomość
tasiu 

Motocykl: CB 500
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-12-01, 17:58   

Zamieszkać sobie w domu bez elektryczności, wody, i innych tego typu podobnych- to nie takie proste jak się na pierwszy rzut oka wydaje;) I tu właśnie do głosu dochodzi polityka opiekuńczego państwa. Chore

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-12-01, 17:58   

giemul napisał/a:
greenmack napisał/a:
i twoja brocha .

myślisz że to takie proste ? Zapewniam cię ze nie . Np mieszkasz sobie w dupie ciemnej i nie masz elektryczności z elektrowni . proste rozwiązanie , solar albo wiatrak imasz prąd za darmo POZA SYSTEMEM . Tak myśli większość ludzi ale tylko ci którzy nie znają realiów systemu . A mianowicie podatek za prąd i tak musisz płacić tym szujom pomimoże ci grosza nie dołożyli ,nie pomogli w żaden sposób a nawet rzucali wszelkie możliwe kłody abyś się z systemu nie wyłączył . Więc chcieć a móc to różnica zasadnicza . Nie ma "mojej" brochy w tym problem .

mój polityczny idol Ron Paul ( kandydował na prezydenta USA , polecam się zagłębić ) ma na biurku taką sentencję :
" Nie kradnij ! Państwo nie lubi konkurencji ! "

oczywiscie ze prosto nie jest ale powiedz mi gdzie jest a moze kiedy bylo??
system jak sytem, kazdy jest poj... i płakanie nad tym tematem to strata czasu mysle.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-12-01, 18:04   

tasiu napisał/a:
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka! "

Kapitalizm: mam trzy krowy ale mleko skupują poniżej kosztów produkcji więc sprzedaje jedną żeby mieć na książki dla dzieci do szkoły, sprzedaje drugą żeby mieć na jedzenie dla dzieci, sprzedaje trzecią żeby mieć na ubrania dla nich. Krów już nie ma ale dzieci są wyedukowane lecz gówno z tego bo muszą pracować w markecie za minimalną krajową.

tasiu 

Motocykl: CB 500
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-12-01, 18:09   

prezesartur napisał/a:
tasiu napisał/a:
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka! "

Kapitalizm: mam trzy krowy ale mleko skupują poniżej kosztów produkcji więc sprzedaje jedną żeby mieć na książki dla dzieci do szkoły, sprzedaje drugą żeby mieć na jedzenie dla dzieci, sprzedaje trzecią żeby mieć na ubrania dla nich. Krów już nie ma ale dzieci są wyedukowane lecz gówno z tego bo muszą pracować w markecie za minimalną krajową.

Zaciskam pasa, sprzedaję jedną, kupuje byka i interes się kręci!

Wiem że łatwo mi się mówi, ale komuś się jednak uda, a komuś nie:P Takie jest podobno prawo kapitalizmu. Poza tym, to nie moje słowa.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 20:26   

giemul napisał/a:

to ja jestem jakiś inny bo ja chcę mniej niż mam . Szukam obecnie domu , na największym zadupiu jakie znajdę , najlepiej w lesie i jak najdalej od ludzi . Nie płakał bym gdyby nie było prądu , bieżącej wody ani kanalizacji

hehe, dobre.
zapytaj swojej rodziny, czy tez chcialaby tego samego.
i tutaj stajesz przed mozliwoscią wyboru, u mnie np. często się te rzeczy rozmijają

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 20:33   

greenmack napisał/a:
no niestety na ten motłoch nic nie wymyslimy, zawsze byli ludzie co potrzebuja aby inni za nich mysleli i tego nie wyleczymy nigdy i nigdzie.

szkoda że takich jest coraz więcej. i szkoda ze np. szkola coraz więcej takich półgłówkow produkuje. ostatnio jestem na bieżaco ze szkoła podstawowa i czesto przeglądam dzieciakom zeszyty i książki. i stwierdzam ze albo myśmy byli mądrzejsi albo teraz specjalnie ogłupiają już od małego, bo zeby w IV klasie według programu uczyli dopiero mnozyc w słupku? albo dodawac? jaja jakies.
i potem leci to tak dalej, mamy maturzystów z maturami od giertycha, gdzie 20% starczy zeby zdać, studentów z gównianymi dyplomami i w potem efekcie głupich i leniwych pracowników, którzy gówno umieją a wydaje im sie ze pozjadali wszystkie rozumy bo ukonczyli 2-letni koledż w Koziej Wolce. cały system jest chory.
pracowalem jeszcze rok temu m.in. w szkole. masakra po prostu, a to było jedno z lepszych technikow w Katowicach - przynajmniej kiedys.
Ostatnio zmieniony przez zeno 2010-12-01, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 20:36   

tasiu napisał/a:

Zaciskam pasa, sprzedaję jedną, kupuje byka i interes się kręci!

Wiem że łatwo mi się mówi, ale komuś się jednak uda, a komuś nie:P Takie jest podobno prawo kapitalizmu. Poza tym, to nie moje słowa.

kiedys w Chinach (!) przeprowadzono taki eksperyment : wzieli 10 ludzików, kazdemu dali po równo pola, paszy i zwierząt i zostawili. po jakims czasie 5 z nich pracowalo u 5 pozostalych, po 1/2 roku zostalo 2 wlascicieli i 8 pracowników a po 1 roku 1 gostek mial wszystkich "u siebie".

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-12-01, 20:39   

heh no temat szkolnictwa u nas w zasciankowej to jest poprostu rozpacz.
Tez juz troche lat upłynelo jak wyszedlem z morow szkol i jak teraz patrze na dzisiejsza mlodziez to sie zastanawiam czy postep tak naprawde istnieje bo jak narazie z moich obserwacji jest chyba odwrotnie..

ale ponoc dziady takie jak my zawsze tak maja;p

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 20:44   

zenoo napisał/a:
szkoda że takich jest coraz więcej. i szkoda ze np. szkola coraz więcej takich półgłówkow produkuje. ostatnio jestem na bieżaco ze szkoła podstawowa i czesto przeglądam dzieciakom zeszyty i książki. i stwierdzam ze albo myśmy byli mądrzejsi albo teraz specjalnie ogłupiają już od małego, bo zeby w IV klasie według programu uczyli dopiero mnozyc w słupku? albo dodawac? jaja jakies.
i potem leci to tak dalej, mamy maturzystów z maturami od giertycha, gdzie 20% starczy zeby zdać, studentów z gównianymi dyplomami i w potem efekcie głupich i leniwych pracowników, któzy gówno umieją a wydaje im sie ze pozjadali wszystkie rozumy bo ukonczyli 2-letni koledż w Koziej Wolce. cały system jest chory.

Ależ oczywiście, że celowy zabieg. Najłatwiej rządzić ciemną masą kiedy połączyć ciemną masę z bezmyślnym konsumentem otrzymuje się połączenie idealne, które się nie stawia tylko konsumuje, konsumuje płaci i płaci. Uważasz, że przy obecnym poziomie rozwoju brak jest specjalistów, którzy nie wiedzą jak stworzyć system do edukowania młodzieży? Już nawet nie chodzi o to by tworzyć nowy system ale dlaczego system, który był został zmieniony na taki jaki mamy. Przypadek? Raczej nie.

zenoo napisał/a:
pracowalem jeszcze rok temu m.in. w szkole. masakra po prostu, a to było jedno z lepszych technikow w Katowicach - przynajmniej kiedys.

To fakt woźny ma zawsze przejebane.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 20:53   

prezesartur napisał/a:
Uważasz, że przy obecnym poziomie rozwoju brak jest specjalistów, którzy nie wiedzą jak stworzyć system do edukowania młodzieży? Już nawet nie chodzi o to by tworzyć nowy system ale dlaczego system, który był został zmieniony na taki jaki mamy. Przypadek? Raczej nie...
To fakt woźny ma zawsze przejebane.

uwazam ze z tym woźnym to dojebałes.
poza tym wracajac do dyskusji to dochodzi czynnik kasy. cienkie szkoły zatrudniają cienkich nauczycieli i szukają sponsorów w postaci rodziców uczniów , którzy płacą tylko po to, zeby dzieci coś ukończyły. nie licze chorych ambicji byle dyrektorka, który musi być dyrektorkiem i musi miec swoją szkołe, więc ciągnie biznes ponad miarę i granice absurdu. zbyt często

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 20:56   

Wybieram opcję 4: Monarchia Konstytucyjna xD

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 21:13   

Właśnie oglądam amerykański twór określony mianem komedii gdzie na cały humor składa się sranie, szczanie, rzyganie, smarkanie, walenie konia a dialogi dotyczą srania, szczania, rzygania, smarkania i walenia konia. Nie oglądał bym tego syfu ani 15 minut gdyby nie fakt, że w "filmie" są fajne laski i pokazują gołe cycki i dupy.

DragstaR1 

Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
Wysłany: 2010-12-01, 21:37   

prezesartur napisał/a:
Właśnie oglądam amerykański twór określony mianem komedii gdzie na cały humor składa się sranie, szczanie, rzyganie, smarkanie, walenie konia a dialogi dotyczą srania, szczania, rzygania, smarkania i walenia konia. Nie oglądał bym tego syfu ani 15 minut gdyby nie fakt, że w "filmie" są fajne laski i pokazują gołe cycki i dupy.

Lepiej się przyznaj ,że to "twoje ambitne " kino i bardzo dokładnie analizujesz grą aktorska oraz scenariusz.

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 21:45   

DragstaR1 napisał/a:
Lepiej się przyznaj ,że to "twoje ambitne " kino i bardzo dokładnie analizujesz grą aktorska oraz scenariusz.

Tak, tak... następny proszę.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-12-01, 21:57   

prezesartur napisał/a:
walenie konia a dialogi dotyczą srania, szczania, rzygania, smarkania i walenia konia

american pie?

Odpowiedz do tematu