Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2010-12-01, 14:13
Demokracja, anarchia czy totalitaryzm
Autor Wiadomość
tazzman 

Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wysłany: 2010-12-01, 17:07   

kazdy ma swoje podejscie do danego systemu.

Mowi sie ze totalitaryzm jest zly, a przeciez Egipt byl potega... wazne zeby w tym sytemie nie byc szaraczkiem.

Mowi sie ze komunizm jest zly.. a w Chinach ma sie calkiem dobrze i obecnie Chiny najbardziej sie rozwijaja...

Mowi sie ze demokracja jest dobra.. pewnie i tak i nie..

Pytanie tylko, czy ktos moj temat powiazal z czyms co sie dzisiaj wydarzylo?
Gdy błazen dochodzi do wniosku, ze moze byc zwolniony tylko przez krola czy to totalitaryzm czy blazen jak na dworze krolewskim wybierany byl aplauzem dworzan i wtedy to byla demokracja z aprobata totalitarnego systemu?
Ostatnio zmieniony przez tazzman 2010-12-01, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-12-01, 17:10   

Ja powiązałem i założyłem że to celowe ale podjąłem dyskusję w takim kontekście bo była bardziej obiecująca.

tazzman 

Wysłany: 2010-12-01, 17:12   

no to zima nastała, wiec proponuje zaczac cotygodniowe kółko filozoficzne.

W tym tygodniu na pierwszy plan idą ustroje polityczne.

I tak calkiem powaznie - fajnie bedzie calkiem powaznie wysluchac zdania osob, ktore mają różne poglądy na życie i zazwyczaj jakies swoje lekkie zboczenie na dany temat.

P.S. Giemul.. w poniedziałek cos dla Ciebie - wieczorem zaczne temat o religii i napisze swoja teorie kosciola katolickiego.

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-12-01, 17:13   

a tak pytanie z innej beczki i troche nie w temacie

chcecie oby ludzie glosowali w jakiejs tam dymisji kogos tam.
moze ktos podac choc jeden powod za i jakis przeciw bo naprawde wiekszosc'' nowych''w tym ja nie ma bladego pojecia o co jest ta cala krzywa akcja na forum... a tez bysmy chcieli poznac powodu tej calej dyskusji...

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 17:16   

tazzman napisał/a:
I tak calkiem powaznie - fajnie bedzie calkiem powaznie wysluchac zdania osob, ktore mają różne poglądy na życie i zazwyczaj jakies swoje lekkie zboczenie na dany temat.

P.S. Giemul.. w poniedziałek cos dla Ciebie - wieczorem zaczne temat o religii i napisze swoja teorie kosciola katolickiego.

Czekałem na to ale to się nie uda a czemu? Dojdzie do wymiany poglądów panikarze moderatorzy stwierdzą, że trzeba temat zamknąć skwitują, że nic nie wnosi, że niski poziom, że syf i tyle z tego będzie. To już było przerabiane.

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-01, 17:18   

greenmack napisał/a:
a tak pytanie z innej beczki i troche nie w temacie

chcecie oby ludzie glosowali w jakiejs tam dymisji kogos tam.
moze ktos podac choc jeden powod za i jakis przeciw bo naprawde wiekszosc'' nowych''w tym ja nie ma bladego pojecia o co jest ta cala krzywa akcja na forum... a tez bysmy chcieli poznac powodu tej calej dyskusji...

hmmm w skrócie... parę osób się obraziło na naszego Junior Admina za to że chciał żeby przestrzegali regulaminu, i teraz robią jakieś dziwne akcje.... to tyle...
Profil Facebook

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 17:22   

mg1989sos napisał/a:
hmmm w skrócie... parę osób się obraziło na naszego Junior Admina za to że chciał żeby przestrzegali regulaminu, i teraz robią jakieś dziwne akcje.... to tyle...

Między bogiem, a prawdą to mógł bym napisać mały elaborat w tym temacie i wskazać konkretne fakty z uzasadnieniem ale nie uderzyło by to tylko w niego a w większe grono więc dla ogólnego dobra zachowam swój perwersyjny wręcz obiektywizm dla siebie. Mógłbym też napisać go w takiej formie by uderzał tylko w niego ale jak już mówiłem niech sobie żyjątko żyje.

tasiu 

Motocykl: CB 500
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-12-01, 17:33   

Totalitaryzm, monarchia, inne tego typu ustroje są jak najbardziej okej. Wszystko oczywiście w granicach rozsądku;)

"Generalnie ustroje wyglądają tak:
– Maoizm: mam trzy krowy; rząd zabiera wszystkie, zabija i mięso dzieli po równo.
– Komunizm: mam trzy krowy; rząd zabiera je do kołchozu, gdzie zdychają.
– Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rząd zabiera dwie i zamienia je na armaty.
– Faszyzm: mam trzy krowy; rząd ustanawia cenę maksymalną na mleko, a krowy każe zakolczykować, bym ich nielegalnie nie zjadł.
– Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki.
– Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu.
– Państwo opiekuńcze: mam trzy krowy; muszę sprzedać jedną, by starczyło na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozostałych.
– Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rząd każe mi zabić jedną, bo krów jest za dużo – i drugą, bo krowa sąsiada jest chora na pryszczycę.
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka! "

"(...) demokracja nadaje się jedynie do tego, by ją jakiś Lepper ostatecznie skompromitował i rozwalił demokratycznie. Nie podoba mi się system w którym dwaj pijacy spod budy z piwem mają w demokratycznym głosowaniu dwa razy więcej do powiedzenia niż profesor. "

"Towarzysze, jechałem czerwonym tramwajem socjalizmu aż do przystanku „Niepodległość”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej, jeśli potraficie, lecz teraz przejdziemy na „Pan”. "

@edit
zapomniałem dodać, 1 cytat to JKM, drugi to pan Cejrowski, a trzeci to J. Piłsudski. Moim zdaniem w dzisiejszej polityce brakuje kogoś takiego jak Piłsudski, kogoś z jajami :P Ale i tak jest całkiem okej, jeszcze 20 lat temu poziom dzisiejszego życia w Polsce był nie do wyobrażenia, a teraz mamy Internet, dziwki, koks, tajski boks, swobodę wypowiedzi, nikt za przekonania nie idzie do więzienia, można wszędzie wyjechać, wszystko kupić, a ludziska tylko narzekają. Trzeba się cieszyć z tego co mamy!:P
Ostatnio zmieniony przez tasiu 2010-12-01, 17:43, w całości zmieniany 1 raz  

tazzman 

Wysłany: 2010-12-01, 17:37   

prezesartur napisał/a:
Mógłbym też napisać go w takiej formie by uderzał tylko w niego ale jak już mówiłem niech sobie żyjątko żyje.

a mnie najbardziej w poprzednim temacie rozsmieszylo kurczowe trzymanie sie rączkami swojego i argumentowanie tylko po to, aby utrzymać troszkę władzy - za wszelką cenę.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-12-01, 17:40   

greenmack napisał/a:

Ludzie to juz taki gatunek ze jak cos ma to chce ZAWSZE wiecej. Jak komuna padla to narod swietowal i byl szczesliwy ze w koncu moze isc normalnie do sklepu, kupic normalnie auto, MOTOCYKL, pojechac na wakacje gdzie tylko chce, ma internet i setki innych rzeczy w tym poprzednim systemie nie dostepnych.

to ja jestem jakiś inny bo ja chcę mniej niż mam . Szukam obecnie domu , na największym zadupiu jakie znajdę , najlepiej w lesie i jak najdalej od ludzi . Nie płakał bym gdyby nie było prądu , bieżącej wody ani kanalizacji . Potrafię cieszyć się z tego że mam proste łóżko do spania , coś do przykrycia i do włożenia do gęby . Większość z tego co uważamy za ważne to ( wg mnie ) zwyczajnie bzdury . Telewizor mówi nam co chcemy i co jest ważne , przestajemy myśleć . To właśnie są uroki demokracji i ja to serdecznie pierdo*ę !

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!
Ostatnio zmieniony przez giemul 2010-12-01, 17:48, w całości zmieniany 1 raz  

ShoGun 

Motocykl: GSX1300R&R1100GS&NRG50MC2
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-01, 17:40   

Kazdy system jest dobry jak jest sie u włazdy, niestety ci na dole w każdym dostają po dupie B)

greenmack 

Wysłany: 2010-12-01, 17:46   

giemul napisał/a:

to ja jestem jakiś inny bo ja chcę mniej niż mam . Szukam obecnie domu , na największym zadupiu jakie znajdę , najlepiej w lesie i jak najdalej od ludzi . Nie płakał bym gdyby nie było prądu , bieżącej wodą ani kanalizacji . Potrafię cieszyć się z tego że mam proste łóżko do spania , coś do przykrycia i do włożenia do gęby . Większość z tego co uważamy za ważne to ( wg mnie ) zwyczajnie bzdury . Telewizor mówi nam co chcemy i co jest ważne , przestajemy myśleć . To właśnie są uroki demokracji i ja to serdecznie pierdo*ę !

i dokladnie o tym pisalem ze ktos majacy swoj rozum potrafi olac te ''telewizory'' i zyc tak jak chce, przeciez nikt Ci nie zabrania miec taki dom, miec lub nie miec w nim co tylko chcesz, Twoj wybor i twoja brocha .

prezesartur 

Wysłany: 2010-12-01, 17:50   

greenmack napisał/a:
i dokladnie o tym pisalem ze ktos majacy swoj rozum potrafi olac te ''telewizory'' i zyc tak jak chce, przeciez nikt Ci nie zabrania miec taki dom, miec lub nie miec w nim co tylko chcesz, Twoj wybor i twoja brocha .

Rozejrzyj się dookoła ile osób daje sobie z tym radę. Jakieś kutafony po nocach nie śpią żeby wymyślać nowe techniki robienia motłochowi wody z wody, którą mu zrobili z mózgu. Jesteś nachalnie bombardowany z każdej strony gdzie się nie odwrócisz gdzie nie spojrzysz a jeśi spróbujesz się wychylać to już jesteś inny i robisz to bo masz to w dupie ale musisz się nasłuchać.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-12-01, 17:54   

greenmack napisał/a:
i twoja brocha .

myślisz że to takie proste ? Zapewniam cię ze nie . Np mieszkasz sobie w dupie ciemnej i nie masz elektryczności z elektrowni . proste rozwiązanie , solar albo wiatrak imasz prąd za darmo POZA SYSTEMEM . Tak myśli większość ludzi ale tylko ci którzy nie znają realiów systemu . A mianowicie podatek za prąd i tak musisz płacić tym szujom pomimoże ci grosza nie dołożyli ,nie pomogli w żaden sposób a nawet rzucali wszelkie możliwe kłody abyś się z systemu nie wyłączył . Więc chcieć a móc to różnica zasadnicza . Nie ma "mojej" brochy w tym problem .

mój polityczny idol Ron Paul ( kandydował na prezydenta USA , polecam się zagłębić ) ma na biurku taką sentencję :
" Nie kradnij ! Państwo nie lubi konkurencji ! "

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!
Ostatnio zmieniony przez giemul 2010-12-01, 17:56, w całości zmieniany 1 raz  

greenmack 

Wysłany: 2010-12-01, 17:55   

no niestety na ten motłoch nic nie wymyslimy, zawsze byli ludzie co potrzebuja aby inni za nich mysleli i tego nie wyleczymy nigdy i nigdzie.

Odpowiedz do tematu