Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debaty polityczne
Autor Wiadomość
magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-03, 23:49   

Prezes jakbys pił to masz litra wódki :D tylko szkoda że niektórzy nie potrafia czytać ze zrozumieniem i pierdola ze motonity szkoda :(

Poprostu koń kopnoł chopa w jego prywatnym folwarku i wielka tragedia :P Pewnie kierowce z toyoty tak pokazowo udupia ze hey w końcu osmielił sie niezauważyć hondy eurodeputowanego :P dożywocie za to powinien dostać.

Przy okazji cytujac klasyka "Wałęsa, dawaj moje sto milionów
Wałęsa, dawaj nasze sto milionów
Wałęsa, dawaj moje sto milionów
Wałęsa, dawaj nasze sto milionów"

[ Dodano: 2011-09-03, 23:51 ]
aha a dla wszystkich pod refleksje proponuje jeszcze to jakże celne zdanie

prezesartur napisał/a:

A, że też motocyklista to co znaczy, że pedofila motocyklistę też trzeba żałować bo ma motocykl. Ludzi określa to jak postępują a nie to co posiadają.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-09-03, 23:56   

magik, szczerze mówiąc to pierdolimy jak potrzaskani, nie mając wpływu na to co się dzieje.......

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-03, 23:57   

W Norwegii ostatnio jeden udowodnił, że mamy.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

emarius 

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-09-04, 08:18   

prezesartur napisał/a:
emarius napisał/a:
Wina puszkina na bank.

No popatrz a ja myślałem, że nie było świadków. Rozumie, że to na podstawie Twoich zeznań ustalono wstępnie winę kierującego toyotą.

Włączał sie do ruchu, czy tez wymijał i wjechal na drugi pas. Tak czy siak wykonal manewr po którym znalazl sie przed moto i byl dzwon. Winny. W najlepszym wypadku: wspolwinny.
Ostatnio zmieniony przez emarius 2011-09-04, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-04, 08:26   

soprano napisał/a:
Co do traktowania to sami ich tego uczymy a potem marudzimy, a co do jazdy zgodnie z przepisami to nie wierzę, że są tacy co jeszcze ani razu nie złamali przepisów więc nie krytykujmy tylko uczmy się na czyichś błędach.

Znamy przypadki dzieci których rodzice należą do "wyższych sfer", tacy co tatuś dał, a on korzysta. I tu jest właśnie przykład takiego czegoś, synek wybił się po pleckach tatusia, a tatuś po naszych. To Lech zrobił z polaków dziadów i jest to fakt niezaprzeczalny, natomiast co do wypadku - szkoda człowieka, bo jest on człowiekiem który był w złą godzinę w złym miejscu, ale czy był on motocyklistom? Dyskusja na ten temat od wieków toczy się na różnych forach, jak życie pokazuje są motocykliści i użytkownicy motocykli a jedno z drugim nie ma nic wspólnego. I ----prezesartur---- w swoim długim poście wyczerpał polityczne za i przeciw, gdyby on tego nie napisał, napisał bym to ja bo Lech Wałęsa to zakłamany oszust który nic dobrego nie zrobił. Koniec politykowania bo to nie forum do tego. Jarek Wracaj do zdrowia i formy.

humieh 

Motocykl: Kawasaki ZX10r
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-09-04, 09:18   

Tak sobie czytam i czytam te wasze wywody na temat co by było a co nie ,ilu wykańcza system a ile wykończył Bin Laden itd ,itd.
Wiem jedno gdyby nie Wałęsa stary to dziś nadal Komarek i Jawka byłby najczęściej spotykanymi "motocyklami" na naszych "drogach" że o innych markach nie wspomne.
A większość nie wiedział by co to FORUM .
Mam w dupie tych na górze i ich znajomości powiązania wdzięczny jestem Wałęsie ze dziś mogę sobie wsiąść na MOTO i pojechać np. do Francji od tak bez żadnych ograniczeń ze mogę sobie PISAC na forum , można by tak wiele wymieniać .

Ps.Szkoda europosła ,szkoda motocykla i szkoda puszkarza

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-09-04, 09:29   

humieh napisał/a:
Tak sobie czytam i czytam te wasze wywody na temat co by było a co nie ,ilu wykańcza system a ile wykończył Bin Laden itd ,itd.
Wiem jedno gdyby nie Wałęsa stary to dziś nadal Komarek i Jawka byłby najczęściej spotykanymi "motocyklami" na naszych "drogach" że o innych markach nie wspomne.
Mam w dupie tych na górze i ich znajomości powiązania wdzięczny jestem Wałęsie ze dziś mogę sobie wsiąść na MOTO i pojechać np. do Francji od tak bez żadnych ograniczeń ze mogę sobie PISAC na forum , można by tak wiele wymieniać .

a ja myslalem ze motocykle, kolorowe telewizory na pilota i itd to dzieki postepowi technologicznemu ale kolega mnie uswaidomil ze to dzieki wałesie :D

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-04, 09:47   

humieh napisał/a:

Dzięki Wałęsie mamy bezrobocie, biedę i ogólne upodlenie. To co teraz jest to dalszy ciąg jego "wspaniałych" przemian. I to nie Lechu dał nam szybkie motocykle, tylko postęp techniczny, 20 lat budują lepszą Polskę, a co rok jest większe gruzowisko. Ale w szkole uczą takich bzdur że aż w oczy szczypie, a ja później moim dzieciom muszę prostować i tłumaczyć jak było na prawdę. A oni na mnie oczy, "ojciec co ty pieprzysz, na historii pani mówiła co innego".

BASTEK 
Highway To Hell

Motocykl: Hayabusa
Imię: Sebastian
Wysłany: 2011-09-04, 09:48   

http://fakty.interia.pl/g.../duze,1514066,4

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-04, 10:08   

To jak się auto włączało do ruchu, z lewego pasa???? Wiedziałem że winnym zrobią kierowcę auta. To tak jak z pijakiem kiedy się porzyga, wszystko mu zaszkodziło, śledzik, papieros, widok brzydkiej baby - wszystko tylko nie wóda :D

humieh 

Motocykl: Kawasaki ZX10r
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-09-04, 10:17   

brutus333 napisał/a:
humieh napisał/a:

Dzięki Wałęsie mamy bezrobocie, biedę i ogólne upodlenie. To co teraz jest to dalszy ciąg jego "wspaniałych" przemian. I to nie Lechu dał nam szybkie motocykle, tylko postęp techniczny, 20 lat budują lepszą Polskę, a co rok jest większe gruzowisko. Ale w szkole uczą takich bzdur że aż w oczy szczypie, a ja później moim dzieciom muszę prostować i tłumaczyć jak było na prawdę. A oni na mnie oczy, "ojciec co ty pieprzysz, na historii pani mówiła co innego".

Bezrobocie jest bo nieudolność ludzi jest ogromna i woli zbierać złom niż podjąć jaką kolwiek pracę wiem zraz napiszecie ze za 700 zł nikt nie będzie pracować , ale żeby coś osiągnąć to od czegoś trzeba zacząć a nie liczyć że manna z nieba spadnie.
I Fakt nie Lech dal nam szybie motocykle ale jak by nie on to byś nie miał dostępu do nich
(no chyba ze byś był wysoko w elitach PZPR)

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-04, 10:41   

---humieh--- Po wojnie ta niedobra PZPR i "Komuna" odbudowała Polskę w ciągu 10 lat po totalnym upadku. Napisałem Komuna w cudzysłowie bo w Polsce komuny nigdy nie było. Poczytaj historię, tylko taką prawdziwą a nie spreparowaną przez XIX wiecznych kapitalistów rządzących teraz i wciskających ciemnotę że jest dobrze. Ale sorki, to nie forum polityczne i przepraszam za off top.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-04, 10:42   

humieh gratuluję Ci dobrego samopoczucia i wielkiego optymizmu oby one nigdy Cię nie opuściły nawet jak wyborcza przestanie pisać o dobrobycie Wracając do wypadku to biedny puszkarz może nawet z jego powodu trzeba W. życzyć powrotu do zdrowia bo inaczej zliczuja biedaka :( Szkoda że przez dwa dni pierdolenia w TV nie podadzą jaką miał prędkosc? Przejechał po zderzeniu 30m znając masę :P I tak by go nie ukarali bo na immunitet Czyli róbta co chceta pierdla nie ma a jak nie immunitet to zawsze istnieje dziedziczna choroba pomrocznosć-jasna stary miał jak przez płot go przerzucali drugi miał jak babke na pasach po pijaku potrącił a ten miał napad teraz W sumie to szkoda motocykla ładny był honda :P

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-09-04, 10:56   

brutus333 napisał/a:
Po wojnie ta niedobra PZPR i "Komuna" odbudowała Polskę w ciągu 10 lat po totalnym upadku. Napisałem Komuna w cudzysłowie bo w Polsce komuny nigdy nie było. Poczytaj historię, tylko taką prawdziwą a nie spreparowaną przez XIX wiecznych kapitalistów rządzących teraz i wciskających ciemnotę że jest dobrze.

proponuje zebys sam poczytal historie. cos co jest dobre i daje efekty nie upada.
Odbudowa Polski to byla po wojnie ale pierwszej. Tamci ludzie odbudowali Polske, laczac trzy rozne "podnarody" w jeden. To co zrobili Stalinowcy (skoro nie chcesz ich komunistami nazywac) to jedno wielkie zacofanie narodu. Przez czyje zaniedbania masz teraz taka "wspaniala" zaniedbana infrastrukture strategiczna kraju? Stare tory kolejowe, brak drog i autostrad, az po tego czego nie widac czyli starego systemu transporu energii elektrycznej i wody?
Brak alternatywy dla wytwarzania pradu z wegla?
Zastanow sie zanim nastepnym razem pochawalisz tych "wspanialych pariotow".

A stary Walesa? Co on ma do tego. Byl agentem stworzonym do tego aby zburzyc (w kontrolowany sposob) tego kolosa na glinianych nogach - ten wspanialy system nastawiony sluzalczo do ZSRR. To i tak by sie rozsypalo bo nie mozna juz bylo w nieskonczonosc drukowac pieniedzy. Uniknieto bankructwa panstwa. Chodzilo o to zeby krew sie nie polala przy rewolucji, a komuchy i sluzba bezpieczenstwa miala sie w kapitalizmie jeszcze lepiej niz za czasow "stalinizmu". to bylo zadanie Walesy.

magik napisał/a:
Przejechał po zderzeniu 30m znając masę

nie przejechal a przelecial. to roznica.

magik napisał/a:
bo na immunitet

to ze media stosuja "moralnosc Kalego" mnie nie dziwi. zwykly motocyklista to potencjalny zabojca ale posel i syn prezydenta to menczennik.

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-04, 11:16   

OCC Senior napisał/a:
brutus333 napisał/a:
Po wojnie ta niedobra PZPR i "Komuna" odbudowała Polskę w ciągu 10 lat po totalnym upadku. Napisałem Komuna w cudzysłowie bo w Polsce komuny nigdy nie było. Poczytaj historię, tylko taką prawdziwą a nie spreparowaną przez XIX wiecznych kapitalistów rządzących teraz i wciskających ciemnotę że jest dobrze.

proponuje zebys sam poczytal historie. cos co jest dobre i daje efekty nie upada.
Odbudowa Polski to byla po wojnie ale pierwszej. Tamci ludzie odbudowali Polske, laczac trzy rozne "podnarody" w jeden. To co zrobili Stalinowcy (skoro nie chcesz ich komunistami nazywac) to jedno wielkie zacofanie narodu. Przez czyje zaniedbania masz teraz taka "wspaniala" zaniedbana infrastrukture strategiczna kraju? Stare tory kolejowe, brak drog i autostrad, az po tego czego nie widac czyli starego systemu transporu energii elektrycznej i wody?
Brak alternatywy dla wytwarzania pradu z wegla?
Zastanow sie zanim nastepnym razem pochawalisz tych "wspanialych pariotow".

A stary Walesa? Co on ma do tego. Byl agentem stworzonym do tego aby zburzyc tego kolosa na glinianych nogach. Chodzilo o to zeby krew sie nie polala przy rewolucji, a komuchy i sluzba bezpieczenstwa miala sie w kapitalizmie jeszcze lepiej niz za czasow "stalinizmu".

A Wiesz o ukazie Stalinowskim żeby w Polsce wstrzymać rozwój komunizmu ponieważ Polacy nie są jeszcze gotowi, zamiast tego kazał wprowadzić okres przejściowy zwany socjalizmem??? A Wiesz co to socjalizm? Państwo socjalne, dbające o obywatela, dostęp do służby zdrowia, zakładało że pieniądze potrzebne są tylko na bieżące wydatki bo wszystko co najpotrzebniejsze człowiek miał dostać w pracy. Puste półki w sklepach były jak Solidaruchy zaczęły szumieć, czyli od 1979 roku o ile dobrze pamiętam. Pracuję w Elektrowni, więc co do prądu jestem w temacie: Elektrownia była połączona z pobliską kopalnią magistralą podziemną gdzie w razie czego węgiel mógł być dostarczany bez przeszkód, ale jakiś Pan Ministerek stwierdził że kopalnia jest niepotrzebna i zamknął ją niszcząc w stopniu niemożliwym do odbudowania. 6000 ludzi poszło na bruk, a on za swoje decyzje zgarnął ciężkie pieniądze. To co nasi dziadkowie budowali, teraz jest niszczone bo to za komuny było postawione, a kurwa Pokaż mi co teraz kapitaliści wybudowali???? Marriot w wawce, czy kolorowe tarasy???? Wszystko rozsprzedali zachodniemu kapitałowi, rozkradli i rozdali swoim kolesiom. Takich przykładów jest tysiące, na terenie Chrzanów - Trzebinia było 15 zakładów, teraz zostały 2 ledwo zipiące.

Odpowiedz do tematu