Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debaty polityczne
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-26, 23:04   

OCC Senior napisał/a:
to Ty sie nie kompromituj Zeno. Jezeli wierzysz w to ze nasz rzad wysyla naszych zolnierzy dla wolnosci Iraku czy Awganistanu to chyle czola Twojej naiwnosci.
Kupczymy zyciem naszych zolnierzy tylko po to aby otrzymywac bezpieczensto wywiadowcze ze strony USA. To oni podgladaja i podsluchuja caly swiat, a my dzieki temu mamy spokoj z alkaida i reszta wariatow.
.
To prawda. Wcześniej alkaidę i resztę wariatów mieliśmy tak na głowie, że bałem się do sklepu po bułki wyjść.

OCC Senior napisał/a:
wazna? religia jest bardzo wazna. BOG ISTNIEJE!

Gdyby naprawdę istniał to dostał byś bana.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-09-26, 23:13   

prezesartur napisał/a:
że bałem się do sklepu po bułki wyjść.

Hiszpanie tez po bulki chodzili spokonjnie do 11 marca 2004 roku.

prezesartur 

Wysłany: 2011-09-26, 23:48   

OCC Senior napisał/a:
Hiszpanie tez po bulki chodzili spokonjnie do 11 marca 2004 roku.

Z tego co pamiętam to to było właśnie podziękowanie za udział Hiszpanii w wojnie w Iraku. Islamiści obiecali, że podziękują i podziękowali. Fajnie się ten spokój od wariatów uzyskuje to tak to działa ? Widzę, że jeszcze się muszę wiele nauczyć.

I dobrze zrobili trzeba się było w cudzą piaskownicę nie wpier.... Polsce też powinni podziękować.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-27, 00:03   

OCC Senior napisał/a:
Cytat:
no to czekamy na to przykrycie czapką.

takiej czapki jeszcze nie widziales..

(...)

..mialem cos zakreslic? o co chodzilo w tym tekscie?czemu nie zalozyles ze sie nie boje i ze chce dyskutowac? badz bardziej subiektywny w tej dyskuscji.

ja sie nie odniose do tych twoich wszystkich zmanipulowanych wniosków, które wysnułes tnąc mojego posta na kawałki, ale pare rzeczy jednak napisze :
1. "..Jezeli wierzysz w to ze nasz rzad wysyla naszych zolnierzy dla wolnosci Iraku czy Awganistanu to chyle czola Twojej naiwnosci..." - no takiego świnstwa mi w usta nie wkładaj, nie napisalem tego nigdzie, to są twoje dowolne interpretacje mojego stwierdzenia, że wojna w Iraku czy Afganistanie (tak w ogóle to zrobiłeś byka w wyrazie Afganistan) pochłonęła kupę kasy, która nijak się nie zwróciła i nie zwróci i jak widać z mojej informacji o budżecie naszej armii - jeszcze pochłonie. to tyle w kwestii Iraku
2. "..Narod budowany przez KK wierzu w cuda , totolotki i kumulacje w konkursach RMFfm..." - mimo wszystko proszę cie o rozwinięcie tej tezy
3. "..jestes jedyna osoba na tym forum ktora publicznie bronie tej oazy klamstwa i pedofilii.." - za to ci dziękuję, w sumie zabrzmiało jak komplement. tak poza konkursem nie wiem skąd wziąłeś informacje o oazie kłamstwa ale o pedofilii służe http://www.statystyka.pol...ortretquot.html - jeśli dysponujesz podobnymi statystykami dotyczącymi KK to je podaj, jeśli nie to z czystym sumieniem mogę ci powiedzieć, że za przeproszeniem pierdolisz głupoty i szerzysz fałszywy obraz nie wiem dla jakich celów. nie musisz się silić na szukanie, wiem że księża są wyłączeni spod jurysdykcji sądów w Polsce (z małymi wyjątkami), ale skoro piszesz, że jest to oaza pedofilii to podaj coś konkretnego.
4. "..sluby to bzdura. liczy sie to co jest miedzy ludzmi a nie pieprzenie uklepanych regulek przed oltarzem. tak jakby to cos w zyciu zmienialo..." - na dzień dzisiejszy to mylisz się jak cholera, bo ślub albo nawet sam kontrakt przed urzędnikiem zmienia sporo w życiu człowieka, przecież wiesz o tym doskonale bo nie jesteś aż takim tępakiem, nie wiem w sumie po co to napisałeś, bo takie coś jak rodzina, małzenska wspólnota majątkowa, dziedziczenie czy inne rzeczy z tym związane to chyba nawet dzieci w szkole wiedzą co to jest i po co istnieje. nie chce mi się nawet pisac o społecznych aspektach brania/ nie brania ślubu - niech to będzie prywatną sprawą każdego.
proszę cię nie podawaj mi przykładów o spisywanych wcześniej testamentach czy innych aktach ostatniej woli, bo mam przykłady we własnej rodzinie jak sąd interpretuje takie zapisy i na korzyść kogo - nie jest to partner/partnerka. pomijam fakt taki, że kto z młodych ludzi myśli o testamencie?
p.s. drugie poza konkursem : nie śmiem pytać czy ty masz ślub ze swoją kobietą/partnerką? czy twoje dziecko jest ochrzczone? czy pójdzie/poszlo do komunii? mając tak twarde poglądy chyba nie dałeś sobie wleźć na głowę i nie ugiąłeś się pod presją środowiska?
5. "...jestem za kara smierci dla bezwglednych zabojcow i zwyrodnialcow. Ty widze chcesz ich milosiernie utrzymywac..." - nigdzie tego nie napisałem
6. PJN - to jest twoja partia.. ok no masz prawo do swoich poglądów. nie wiem czy to partia młodych, przeglądałem ich władze i większość to jednak stare pryki, że tak ich nazwę - spady z innych ugrupowań, paru znam osobiście np. Sośnierza, który swego czasu był szefem sląskiej kasy chorych , poza tym kandydował chyba nawet na prezydenta Katowic , sporo gadano swego czasu, że nakradł kasy z Ś.K.Ch. ale to było dawno i większośc juz moze nie pamietać . poza tym znam tez Migalskiego - no takiego lawiranta drugiego ze świecą szukać, chyba nie chcialbys miec takiego kumpla... chociaz nie wiem, ale nie moja rzecz. a Poncyliusz swego czasu doprowadził do ruiny nasze górnictwo, które dźwignęło się na nogi dopiero dzięki chinskiej koniunkturze, że użyję takiego skrótu .
7. http://www.zgapa.pl/zgapedia/Dotacje_państwa_dla_Kościołów_w_Polsce.html
8. sorry Artur ale reszty nie bede komentował, nie chce mi sie odnosić do kazdej twojej wypowiedzi bo nie lubię takiego rozbijania na milion zdań.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-09-27, 09:28   

zeno napisał/a:
przecież wiesz o tym doskonale bo nie jesteś aż takim tępakiem

doczytalem do tego momentu zeno. przegiales pale. czy ja cie kurwa obrazam ? nie bede dyskutowal na tym poziome.

Kharis 

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
Wysłany: 2011-09-27, 10:26   

Srać na inne partie! TYLKO PPPP!

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-09-27, 14:18   

Tylko PiS.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-27, 16:02   

Brosik napisał/a:
Tylko PiS.
-uar zapomniałes dopisac :P

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-27, 22:14   

OCC Senior napisał/a:
zeno napisał/a:
przecież wiesz o tym doskonale bo nie jesteś aż takim tępakiem

doczytalem do tego momentu zeno. przegiales pale. czy ja cie kurwa obrazam ? nie bede dyskutowal na tym poziome.

oficjalnie przepraszam cie za tego tępaka, nie spodziewałem się że tak to weźmiesz do siebie, naprawde.

a teraz jesli możesz odpowiedz mi na posta, bo w sumie sprytnie wymigałeś sie od odpowiedzi....

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-09-27, 23:11   

rozumiem. ponioslo Cie. przeporsiny przyjete.
odpowiadam wiec:
zeno napisał/a:
"..Narod budowany przez KK wierzu w cuda , totolotki i kumulacje w konkursach RMFfm..." - mimo wszystko proszę cie o rozwinięcie tej tezy

To co przeszkadza mi w tej wierze to nauka wiary w cuda i pietnowanie posiadania dobr doczesnych. Czy w tej ksiazce przedrukowywanej przez dwa tysiace lat nie jest napisane (cytuje z pamieci): "prędzej wielbląd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty przez barę nieba"? Czy piętnowanie bogactwa jest dobre dla rozwoju spoleczenstwa? Spoleczenstwo ma byc bogate. Ludzie maja byc bogaci dzieki swojej pracy. No wlasnie: praca wlasna. Czy po dzis dzien w na koscielnych kazaniach nie mozna uslyszec o mannie lecacej z nieba? Czy wierni KK aby nie za czesto modla sie o manne z nieba w postaci kumulacji totolotka czy innych konkursow?
Nie zgadzam sie z tym ze Bog ma wplyw na nasze dzialania na ziemi i decyduje kto jest biedny a kto bogaty. Tylko wlasna ciezka praca mozna dorobic sie pieniedzy. Jezeli ktos sadzi inaczej to albo opowiada brednie albo jest z Amwaya czy innej Akuny.

zeno napisał/a:
jeśli dysponujesz podobnymi statystykami dotyczącymi KK to je podaj, jeśli nie to z czystym sumieniem mogę ci powiedzieć, że za przeproszeniem pierdolisz głupoty i szerzysz fałszywy obraz nie wiem dla jakich celów

Zeno, celibat robi z tych ludzi zwierzeta. To nie jest ich wina. Kazdy z nich to 100% facet. Przeciez ich nie kastruja. Zycie w celibacie jest najwiekszym przeciwstawieniem sie sile natury poza samowolnym glodem. Wg przyrody kazde stworzenie zyje po to aby sie rozmnazac. Te ktore sie nie rozmnazaja albo robia to gorzej od sobie podobnych gina. Zmierzam do tego ze caly ten celibat jest ponad sily przecietnego czlowieka. To powoduje przerozne odchyły psychiczne. To u czesci z nich powoduje zboczenia w strone pedofilii. Jest to o tyle latwiejsze ze wierni sami wysylaja do kosciola swoje dzieci. Nie chce tego dalej rozwijac. sadze ze wiesz o co chodzi.
Co do statystyk... nie sa potrzebne. sadze ze wiesz za co przeprasza Benedykt a za co placi kosciol odszkodowania.

zeno napisał/a:
"..sluby to bzdura. liczy sie to co jest miedzy ludzmi a nie pieprzenie uklepanych regulek przed oltarzem. tak jakby to cos w zyciu zmienialo..."

sluby to bzdura. o ile moge przychylic sie do Twojej argumentacji o potrzebie slubu cywilnego (wlasnie ze wzgledu na prawo dziedziczenia), to slub koscielny to widzi mi sie ludzi wierzacych. Tu nie ma logicznego wytlumaczenia po co odprawiac ten cyrk.
Prawo w Polsce zostanie ktoregos dnia doprowadzone do takiego stanu aby wola zmarlego byla respektowana. Z tego co czytalem juz sa wprowadzane odpowiednie ustawy.
Co do samego slubu: slubem samym w sobie jest to ze chce sie byc z kims przez cale zycie. To co sie komus obiecalo, powinno sie dotrzymywac (skladnia poszla sie j3bac).
Ale to umowa zawarta miedzy dwojgiem ludzi i miedzy dwojgiem tych samych ludzi moze byc rozwiazana.

zeno napisał/a:
p.s. drugie poza konkursem : nie śmiem pytać
moja rodzina to moja prywatna sprawa i nie bede publicznie o niej pisal. jezeli chcesz sie tego dowiedziec to odpowiem Ci na to pytanie poza forum.
zeno napisał/a:
..jestem za kara smierci dla bezwglednych zabojcow i zwyrodnialcow. Ty widze chcesz ich milosiernie utrzymywac..." - nigdzie tego nie napisałem

nie napisales tez ze jestes za kara smierci. to chcesz ich utrzymywac czy poprostu zabic (w imieniu prawa)?
zeno napisał/a:
PJN - to jest twoja partia..

nie jest moja partia. jest najbardziej przejrzysta. wymieniasz z imienia i nazwiska osoby ktore cos tam zrobily. Ja tez moge odgryzc sie ze znam osoby z pisu ktore potrafia "cos tam cos tam" albo "ndepl mi pan na bty". Po co oceniac wyborcow po tym na kogo chca glosowac. niech glosuja. Ja chce pietnowac ludzi ktorzy sie kompletnie nie nadaja do rzadzenia narodem. Wg mnie ten koles z synami nie ma nic do zaproponowania. Nawet jesli przyjąc Twoja argumentacje ze byla to prowokacja... to ja zrozumialem ja opatrznie. W zyciu nie oddalbym glosu na takiego czlowieka.
zeno napisał/a:
7. http://www.zgapa.pl/zgape...w_w_Polsce.html

Zeno. niech ludzie wierza w co chca. Przy pomocy kogo chca. Ale niech sami za to placa. Jestesmy panstem w kryzysie. Oprocz krusu,zusu i reszty deficytowych bubli prawnych trzeba zlikwidowac sponsorowanie z budrzetu KK. Konkordat to byl blad. Zagranie SLD pod pubkike. Czyz dowodem wiary nie byloby dobrowolne opodatkowanie sie na rzecz KK? Wierzysz - zaplac. Na kolendzie do jednej koperty wlozysz pieniadze a do drugiej pokwitowania przelewu.

zeno napisał/a:
bo w sumie sprytnie wymigałeś sie od odpowiedzi....

jezeli odczytales to jako wymigiwanie sie to slabo mnie znasz. wydaje mi sie ze odpowiedzialem na wszystkie pytania. w sprawie wojny w afganistanie nie pisalem bo tez nie postawiles tam pytania. Nadal twierdze ze jestesmy tam dla naszego bezpieczenstwa.
Postawmy sobie pytanie: co by było gdyby Polske, Rosja potraktowala jak Gruzje?
Ubzduraliby sobie ze wschodnie ziemie należa do nich bo ich mieszkancy tak deklaruja. W momencie gdy Polska armia probowalaby odbic zbuntowane wojewodztwa , wojsko rosyjskie wkroczyloby "uwolnic ciemięzony naród".
Jak myslisz? Ktore z krajów NATO ruszyly by nam na pomoc? Niemcy? Fracnja? Co najwyzej wyrazilyby niepokój i wezwaly do zaprzestania dzialan. USA sa jedynym krajem ktory jest w stanie prowadzic walkę poza granicami swojego kraju.
Zobacz co stalo sie Libii. Francaj i Angia (w ramach NATO) zaczely bombradowania.
Kazdy pomyslal - uuu teraz Kadafi sie podda - bzdura- odzyskal to co utracil. Dopiero po dlugim czasie gdy wyslano do Libii tajne oddzialy zwiadowcze te ataki z powietrza zaczely przynosic skutek. Teraz po prawie calkowitym zakonczenu walk wyszlo co potrafi to europejsie NATO. Przez pare miesiecy nie potrafili poradzic siobie z przestarzala armia Kadafiego.
Reasumując : jezeli ktokolwiek w razie ataku ze strony Rosji stanie za nami to bedzie to USA (ze wskazaniem na "jezeli").

prezesartur 

Wysłany: 2011-09-27, 23:22   

OCC Senior napisał/a:
jezeli odczytales to jako wymigiwanie sie to slabo mnie znasz. wydaje mi sie ze odpowiedzialem na wszystkie pytania. w sprawie wojny w afganistanie nie pisalem bo tez nie postawiles tam pytania. Nadal twierdze ze jestesmy tam dla naszego bezpieczenstwa.
Postawmy sobie pytanie: co by było gdyby Polske, Rosja potraktowala jak Gruzje?
Ubzduraliby sobie ze wschodnie ziemie należa do nich bo ich mieszkancy tak deklaruja. W momencie gdy Polska armia probowalaby odbic zbuntowane wojewodztwa , wojsko rosyjskie wkroczyloby "uwolnic ciemięzony naród".
Jak myslisz? Ktore z krajów NATO ruszyly by nam na pomoc? Niemcy? Fracnja? Co najwyzej wyrazilyby niepokój i wezwaly do zaprzestania dzialan. USA sa jedynym krajem ktory jest w stanie prowadzic walkę poza granicami swojego kraju.
Zobacz co stalo sie Libii. Francaj i Angia (w ramach NATO) zaczely bombradowania.
Kazdy pomyslal - uuu teraz Kadafi sie podda - bzdura- odzyskal to co utracil. Dopiero po dlugim czasie gdy wyslano do Libii tajne oddzialy zwiadowcze te ataki z powietrza zaczely przynosic skutek. Teraz po prawie calkowitym zakonczenu walk wyszlo co potrafi to europejsie NATO. Przez pare miesiecy nie potrafili poradzic siobie z przestarzala armia Kadafiego.
Reasumując : jezeli ktokolwiek w razie ataku ze strony Rosji stanie za nami to bedzie to USA (ze wskazaniem na "jezeli").

Najlepsza jak do tej pory prowokacja na forum.

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-28, 00:23   

OCC Senior napisał/a:
w sprawie wojny w afganistanie nie pisalem bo tez nie postawiles tam pytania. Nadal twierdze ze jestesmy tam dla naszego bezpieczenstwa.

Nie rozśmieszaj mnie. USA doskonale wie że zrobimy dla nich wszystko a oni w nagrodę sprzedadzą nam złomy myśliwce które Ameryka i tak musiałaby zezłomować a tak jeszcze zarobi. Polska na każdym kroku robi interesy życia.
OCC Senior napisał/a:
USA sa jedynym krajem ktory jest w stanie prowadzic walkę poza granicami swojego kraju.

Tak może i prowadzi ale pod warunkiem że ma w tym interes. Co ma Irak i Libia czego nie ma Egipt? Ropę mają a z Egiptu co mogliby wywieść? Piramidy? Anglia i Francja bombardowały żeby dostać z tego tortu coś dla siebie.
OCC Senior napisał/a:

hmm... ropy nie mamy... ale może za gaz łupkowy by nas obronili.

pytlos 

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-09-28, 08:54   

Diabeł napisał/a:
Co ma Irak i Libia czego nie ma Egipt? Ropę mają a z Egiptu co mogliby wywieść? Piramidy? Anglia i Francja bombardowały żeby dostać z tego tortu coś dla siebie.
OCC Senior napisał/a:

hmm... ropy nie mamy... ale może za gaz łupkowy by nas obronili.

nie chodzi o ropę, tylko o wodociąg budowany przez libijczyków od chyba lat 80, jest to mega ogromny projekt, w dodatku budowany bez "pomocy" europejskich banków i konsorcjów
i wydaje mi się że to jest prawdziwym podłożem tego konfliktu - potencjalnie możliwe uniezależnienie Afryki od krajów bogatych

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-09-28, 21:05   

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Tylko Palikot :>

Diabeł 

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-30, 17:10   

pytlos napisał/a:
nie chodzi o ropę, tylko o wodociąg budowany przez libijczyków od chyba lat 80, jest to mega ogromny projekt

Chodzi ci o tzw "Wielką Sztuczną Rzekę" ale nie powiesz mi że usa ropy nie potrzebuje a tam jak znalazł

Odpowiedz do tematu