Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2013-02-20, 19:13
co to sie dzieje na forum?
Autor Wiadomość
Piotr Dudek 

Motocykl: CB250K0
Imię: Piotr
Wysłany: 2013-02-22, 15:03   

Admin nie może sobie pozwalać aby jakiś jeden śmieć rozwalał forum.
Do wora z nim i będzie trochę spokoju.
Radykalne działania poprawią wiarygodność Admina na forum.
Przez takich kilku pajaców wielu ludzi tutaj nie zagląda a forum staje się pośmiewiskiem w branży.

MadJack 

Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
Wysłany: 2013-02-22, 15:52   

syf, kiła i mogiła.. za długo było w miarę dobrze.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2013-02-22, 16:51   

OCC Senior napisał/a:
Michale, przepraszam za wyzwisko ale wczoraj już nie wytrzymałem czytając Twoje miałkie odpowiedzi.
Napisałem to też bo mam żal do Ciebie. Soprano powiedziała to czego nie chciałeś usłyszeć ( potem zaproponowała kogoś na Twoje stanowisko, czego ja nie chciałem usłyszeć).
Czas pokazał prawdę o tym forum. Pokazał, że nie masz na nie pomysłu. Forum powstało przypadkowo i dzięki pracy kilku osób ( w tym mojej i Różowych) , zadziałało.
Na początku był tu bałagan i kupa śmiechu spowodowana offem w każdym temacie i to się podobało. Ale od początku miało to być tylko na początek. Tu przespałeś po raz pierwszy , gdy nie przerwałeś tego bajzlu na czas , a uwagę zwrócili Ci dopiero userzy że ta formuła już się wyczerpała. Co zrobiłeś? Nić wywaliłes moderatorów i dałeś nowych.
Drugi raz przespałeś czas odejścia Różowych. Jeden z kolorytów tego forum odszedł na Twoją prośbę a za naszym (między innymi moim) poparciem. Co zrobiłeś po tym odejściu? NIC. Nawet loga Ci się nie ciało narysować (jeszcze to Twoje gadanie, że już się rysuje).
Emil podsumował Cie trafnie i może to mnie tak wkurzyło wczoraj. Nie wypełniłeś luki pozostałej po różowym kolorycie i zostawiłeś forum samopas. Nie wiem co myślałeś. Że forum nabierze się na kolejny nabór na moderatorów?
Sądząc po ilości Twoich wypowiedzi na forum przez ostani czas widzę, że totalnie olałeś sprawę, zaspokojony możliwością wystawiania kolejnych faktur reklamodawcom.

Chcę odnieść się też do personalnych propozycji Soprano.
Magik ma już swoje forum i z ciekawością obserwuję jak ono będzie się rozwijać.
Chcę wierzyć, że się mylę i dzięki jego bezpośredniemu i prostackiemu spojrzeniu na świat ( to moja szczera opinia z która nigdy się nie kryłem) jego forum będzie cieszyć się większym powodzeniem. Jednak administratorstwo na tym forum nie jest dobrym pomysłem.
Dobrze podsumował to emil. Po co Różowi mają tu wracać? Oni wygrali tą bitwę dzięki
Twojemu lenistwu Michale połączonego z Twoją niedojrzałością emocjonalną (która przyjdzie z wiekiem). Nie jesteś jeszcze gotów na prowadzenie vortalu internetowego skupiającego śląskich motocyklistów.

Podsumowanie moich wypocin jest smutne. Ryba psuje się od głowy a tej głowy nie da się wymienić bo to własność prywatna.
Ja mam pewne rozwiązanie tego problemu. Nie zmieniajmy admina tylko dajmy działać równolegle dwóm forom jeszcze przez rok . Dajmy na to do kwietnia '14.
Zobaczymy które forum będzie miało najwięcej aktywnych użytkowników.
Jeżeli wygra Michał (czego sobie życzę) to OK, ale jeżeli Michał przegra, odda za darmo domenę forum.motocyklistow.slask.pl Magikowi, a dla tego forum powstanie nowa domena (na tyle odmienna aby fora nie myliły się).

Zostaniesz przeze mnie uspokojony. Istota forum magika jest całkiem inna niż tego tutaj i nie powstała by z kimkolwiek konkurować czy się jak to może niektórzy postrzegają rozwijać a jedynie po to by nikt nie mówił nam co nam wolno a czego nie powiedzieć czy robić. Samo jego powstanie było dość spontaniczne i wyszło ode mnie (tak dla jasności by nikt niesłusznie na magiku ciulów nie wieszał). Zwyczajnie pewnego dnia po usunięciu po raz kolejny pewnej ilości moich postów stwierdziłem, że to już niestety jest kpiną bo to co wolno mi powiedzieć a czego nie jest już w mocy czyjejś decyzji w pełnej rozciągłości.
Typowo dla mnie zadziałałem pod wpływem impulsu i bez żadnego zastanawianie się utworzyłem na szybko byle jakie byle było forum byle nikt nie decydował za mnie co mi wolno mówić a czego nie. Rozesłałem info po różowych i wynieśliśmy się. Na początku nawet miałem zamiar zrobić to porządnie lecz szybko mi się odechciało a że magik dostał motywacji zabrał się za sprawę pod kontem technicznym poświęcając swój czas, którego mi było mi wyjątkowo nie w smak poświęcić.
Forum tamto nie jest forum otwartym lecz naszym i to kto się tam znajduje na pewno nie jest podyktowane chęcią zdobycia jak największej liczby użytkowników a wręcz przeciwnie. Przynajmniej teraz to tak wygląda i będzie pod warunkiem, że następne osoby nie wymyślą sobie swojej nowej wizji za co akurat ja ręczyć nie mogę lecz wpływać na to w żaden sposób nie zamierzam bo pozostaje to w decyzji i woli tychże osób.

Jak w przypadku i tego forum o czym nikt nie wie gdyż mi na tym nie zależy gdzie byłem motywacją do powstania i te parę lat temu jeszcze na pierwszej próbnej domenie, która jak pamiętamy funkcjonowała około tygodnia jako pierwszy użytkownik testowałem działanie i z Michasiem wymyślaliśmy jakie działy powinny być a jakie nie itd. itp. tak i w przypadku tworu Magika dałem impuls a jak się to dalej potoczy zobaczymy. Ma natura odpowiadająca naturze pokroju ludzi typu Ernesto Rafael Guevara de la Serna. Sprawia, że liczy się dla mnie rewolucja a co ona przyniesie pozostawiam innym. Jeśli pójdzie w dobrym kierunku dobrze jeśli nie to trudno ale mnie tu już nie będzie dotyczyć bo wtedy pewnie będę już na innym froncie.

"Nie wiele trzeba było by mnie namówić do walki z jakakolwiek tyranią."

Mongo napisał/a:
Usuwanie kont razem z przypisanymi im postami to wielki błąd.
Tworzy się precedens z którego inni mogą chcieć korzystać. Zastanówcie się przez chwilę co się dzieje w wątkach z których znikają wypowiedzi dwóch, trzech dyskutujących - robi się kaszana.

Precedens się na pewno nie tworzy ponieważ praktyka taka jest praktyką powszechną tyle, że stosowaną przez świadomych ludzi, którzy nie tyle mogą chcieć korzystać co korzystają.
Aparat taki funkcjonuje i jest z nim jak ze wszystkimi innymi gdzie kto zna używa reszta po prostu o nim nie wie.

Piotr Dudek napisał/a:
emil napisał/a:
nie przekonałeś mnie, chłop tyle razy już miał czyszczony profil, że nawet sie juz nie dolicze..

co nie zmienia faktu że "CIUL" oznacza "HUJ". :D

Jesteś w błędzie a jak poznasz gwarę śląską to sam się przekonasz ciulu bo te dwa słowa faktycznie mówią o męskim organie pomiędzy nogami to Ślązacy wcale nie obrażają się jeżeli ktoś do nich tak się zwraca

Wcale im się nie dziwię.

elemeledudek napisał/a:
A całe to pierniczenie o prawach autorskich w temacie postów na jakimkolwiek forum to w moim odczuciu idiotyzm i żadem szanujący sie prawnik nie zabrałby sie za taki temat.

O czym Ty mówisz ? Rozmawiałeś kiedykolwiek z prawnikiem na gruncie prywatnym ? To porozmawiaj bo amerykańskie filmy i ładne ściany i podłogi w kancelariach sprawiają, że wydaje się wam, iż prawnik to odpowiednik księdza, którego z resztą obraz też większość idealizuje. Prawnik wiedząc, że wbiłeś emerytce na ulicy nóż w plecy i tak będzie Cię bronił a wiedząc, że nie można tego jednoznacznie udowodnić będzie wmawiał, że to nie prawda.
I Ty mówisz o szanowaniu się ? Prawnik to firma i służy zarabianiu pieniędzy i jeśli dobrze płacisz będzie pociskał każdy bzdet o jaki go poprosisz bez względu na to czy wygra czy przegra bo i tak klient zapłaci. Więcej: im głupsza sprawa i trudniejsza do rozstrzygnięcia tym lepsza bo dłużej traw i więcej na niej można zarobić. Ponadto w połowie spraw różnica między stroną a obrońcą jest taka, że w trakcie przemawiania stronie sąd potrafi w bezczelny sposób przerwać i nie dać mu dokończyć a prawnika grzecznie wysłucha i oleje wedle własnego uznania. Dobry prawnik to tylko ten który zna dobrze większą liczbę sędziów i prokuratorów i z nimi wódkę pije a w przypadku spraw prowadzonych przez takich prawników całe procesy są tylko przedstawieniem z finałem dobrze znanym głównym zainteresowanym jeszcze przed ich rozpoczęciem a finału tego nie zna często do końca sam klient.
To co powyżej napisałem nie jest bynajmniej moją interpretacją tylko rozwinięciem meritum (gdyż było to zbyt dawno bym mógł zacytować), jakie w 2-3 dwóch zdaniach zawarł znajomy mi "szanujący się" prawnik notabene oskarżony o przyjęcie łapówki i nakłanianie do fałszywych zeznań a takich jest wierz mi nie mało czyt. oskarżonych a i osądzonych.
Jeżeli sam prawnik mówi "nie wierzcie prawnikom" to ja mu wierzę.

Mówiąc o szanującym się prawniku gadamy nie mniejszą bzdurę jak mówiąc o szanującej się prostytutce a jeżeli ktoś po zapłaceniu prawnikowi poczuje się lepiej to znaczy, że dobrze wydał pieniądze. Niemniej jednak nie różni się to od stosowanych setki late temu przez KK odpustów gdzie kupowało się jedynie spokój ducha. No ale skoro kogoś na to stać to czemu by nie miał.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-02-22, 16:53, w całości zmieniany 1 raz  

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 17:08   

Piotr Dudek napisał/a:
Przez takich kilku pajaców wielu ludzi tutaj nie zagląda a forum staje się pośmiewiskiem w branży.

nie wiem czy tyczy się to mnie czy nie, bo wrózką nie jestem ale nie mierz swoja miara innych, bo jeśli traktujesz Dudku innych jak smieci, to inni będą Ciebie traktować jak smiecia.
Co cie obchodzi że inni robia to co robia? szukamy tu rozwiazania w taki a nie inny sposób, taka wypowiedź tylko negatywnie wpływa na cały obraz tego tematu.
Pozwolę sobie dodać że jeśli podchodzisz do tematu tak a nie inaczej to idź do sejmu i wyraź opinię że tam też są śmieci a nie ludzie. Co to spowoduje? Po wypowiedziach sądzę że ciutka inteligencji w tobie drzemie i się domyślisz.

Reasumując : Kto sie przezywa sam się tak nazywa :>

dodam tylko ze w dalszym ciagu posty są usuwane, i niech mi nikt nie mówi że był pisany miedzy jakimis tam godzinami. Taaaaa bo sie znowu przyje.... do wypowiedzi Karolinki? :zawstydzony
Ostatnio zmieniony przez Wydra 2013-02-22, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2013-02-22, 17:13   

Piotr Dudek napisał/a:

Branży ? Bądźmy poważnie branża i forum nie mają nic ze sobą wspólnego. Forum to tylko forum i nie przypominam sobie by mówiono o nim w jakimś programie telewizyjnym czy wspominano w prasie branżowej. Dla branży to forum nie istnieje i jest jedynie miejscem na wstawienie jakiejś swojej reklamy jak z resztą na każdej innej potencjalnej stronie gdzie jest taka możliwość a takich są setki.

Forum to tylko forum czyli gadka paru ludzi przy browarze z tą różnicą, że nie siedzą w knajpie przy jednym stole a klepią sprzed komputerów.

Jeśli wymagasz od forum czegoś czego ono z natury nie może dać to zapraszam np. tutaj:

http://www.scigacz.pl/

Widzisz różnicę pomiędzy tymi przedsięwzięciami ? Oczywiście, że widzisz.

Problem tyko polega na tym, że wymaga się etykiety nieadekwatnej do formy (powszechnie przerost formy nad treścią) i finalnie nie mamy na dobrą sprawę kompletnie nic.

Ani to portal anie miejsce gdzie można pogadać.

Chcecie portalu to niestety ale zatrudnić ludzi zaangażować się i konkurować ze ścigaczem wtedy będziemy mogli mówić cokolwiek o branży.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-02-22, 21:11   

Wiecie co? Dajcie sobie już spokój z tą radosną twórczościa..................bo się niestety zrobiło i smieszno i straszno..........i mdło ;/

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-02-22, 21:26   

Racja! Dość lania wody! Do roboty!! POMOŻECIE?? ;)

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-23, 18:36   

To teraz podsumowanie, Temat był jaki był sporo pisaliscie głównie bzdury i brednie :D

ale stało się

czas sie zmienia, jakies zmiany wchodza w gre, może robiłem to dosć specyficznie ale wywalczyłem dla was moje Muminki coś nowego, dalej sobie sami radźcie

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2013-02-23, 18:39   

ok, dziękujemy za wsparcie... a teraz pora na 3 dniowy urlop
Profil Facebook

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-02-24, 01:30   

Wydra, darowałbyś sobie ten cud obrazek........................jest niesmaczny ;/

Thorgal1 
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
Wysłany: 2013-02-24, 10:32   

Wydry już nie ma :)

Profil Facebook

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2013-02-24, 11:22   

i oby nie było :D

prezesartur 

Wysłany: 2013-02-24, 14:02   

soprano napisał/a:
Wydra, darowałbyś sobie ten cud obrazek........................jest niesmaczny ;/

Co takiego niesmacznego jest w śpiewającym gówniarzu ?

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-02-24, 15:13   

prezesartur napisał/a:
soprano napisał/a:

Co takiego niesmacznego jest w śpiewającym gówniarzu ?

fałszuje

prezesartur 

Wysłany: 2013-02-24, 15:45   

Nie może bo daje z playbacku.

Odpowiedz do tematu