Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2013-02-20, 19:13
co to sie dzieje na forum?
Autor Wiadomość
Piotr Dudek 

Motocykl: CB250K0
Imię: Piotr
  Wysłany: 2013-02-21, 18:49   

emil napisał/a:
nie przekonałeś mnie, chłop tyle razy już miał czyszczony profil, że nawet sie juz nie dolicze..

co nie zmienia faktu że "CIUL" oznacza "HUJ". :D

Jesteś w błędzie a jak poznasz gwarę śląską to sam się przekonasz ciulu bo te dwa słowa faktycznie mówią o męskim organie pomiędzy nogami to Ślązacy wcale nie obrażają się jeżeli ktoś do nich tak się zwraca

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2013-02-21, 19:13   

Jak mnie kumpel nazwie chujem, to też się nie obrażam, jednak Ty do nich ciulu nie należysz, więc zważ na to, co piszesz :) .
Ostatnio zmieniony przez emil 2013-02-21, 19:18, w całości zmieniany 2 razy  

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2013-02-21, 21:06   

Emil, tak jak już raz napisałem... znamy się na żywo i jesteś w porządku człowiekiem i Cię szanuje, ale to co robisz na forum to zupełnie inna sprawa...

mimo że z jednej strony twierdzisz że masz to forum gdzieś, to mimo to ciągle na nie wchodzisz i się udzielasz w ten lub inny sposób, jeśli Ci się zwróci uwagę że nie przestrzegasz regulaminu to zawsze padają te same argumenty :
- mam w dupie regulamin
- nie akceptowałem tego regulaminu

więc informuję Cię kolejny raz, wchodząc na to forum i udzielając się na nim czy tego chcesz czy nie akceptujesz ten regulamin ! i jeśli nie będzie go przestrzegał będziesz dostawał ostrzeżenia i bany...

argument że Ty dostałeś ostrzeżenie a ktoś inny nie też non stop się powtarza... więc kolejny raz tłumaczę, jeśli komuś zdarza się raz na jakiś czas złamać regulamin jest upominany, ale Ty notorycznie i z premedytacją łamiesz regulamin którego jak sam mówisz nie akceptujesz... niestety nie będzie to tolerowane... uwierz mi że nie chciałbym Cie banować ale jeśli nie zmienisz podejścia do tego forum to to zrobię ( ktoś inny na Twoim miejscu dawno by stąd wyleciał - tak, nie jest to sprawiedliwe i uczciwe wobec innych użytkowników dlatego mam zamiar to zmienić)

Jeśli masz zamiar pozostać na tym forum to proszę Cię o przestrzeganie regulaminu, w przeciwnym wypadku będę zmuszony Cię zbanować ..
Profil Facebook

emil 

Wysłany: 2013-02-21, 21:10   

Jak mi dasz bana, to usuwaj moje konto RAZEM z postami. Podstawę prawną masz kilka stron wcześniej. Ja nie wyrażam zgody na przetwarzanie mojej weny twórczej, a to niestety Ty sobie przywłaszczasz czyjąś twórczość, usuwając konta bez kasowania postów panie admin :) .

W razie jakbyś mi nie wierzył, pogadam z kolegą prawnikiem, który mi przeszuka odpowiednie ustawy i rozporządzenia, bo tak naprawdę się nie chce tego robić, jednak ciulu
mg1989sos napisał/a:
Tak bardzo Cię boli że Ralf i Abaddon nie dostali za to ostrzeżeń ?

a może oznacza to według gwary " osobę nieporadną"

http://pl.wiktionary.org/wiki/ciul

wiedz, że nie omieszkam tego zrobić, gdy poczynisz odpowiedni krok :) .
Ostatnio zmieniony przez emil 2013-02-21, 21:22, w całości zmieniany 2 razy  

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-02-21, 21:15   

Ręce mi już przez Was opadają nooooo ;/

emil 

Wysłany: 2013-02-21, 21:19   

dodam tylko, że żaden regulamin nie może ograniczać na niekorzyść użytkownika aktów nadrzędnych, którymi w tym wypadku jest kilka ustaw.

co to za zapis regulaminu:
16. Prawa autorskie
Zamieszczanie na forum nielicencjonowanych materiałów jest zakazane i odbywa się na wyłączna odpowiedzialność autora postu.

Napisz więcej o prawach autorskich :)

to, że manka skopiowała ten regulamin z forum yamahaxj.pl nic jeszcze nie oznacza :)
Ostatnio zmieniony przez emil 2013-02-21, 21:19, w całości zmieniany 1 raz  

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2013-02-21, 21:22   

szkoda że nie znasz faktycznej interpretacji tych przepisów... ale wiesz co ....już mi się nie chce.... dam Ci ta satysfakcję ... będziesz mógł się chwalić wszystkim różowym znajomym że wygrałeś ...

to co .. usuwamy konto i posty czy jak ? zastanów się ..
Profil Facebook

emil 

Wysłany: 2013-02-21, 21:24   

nie ja tu dowodzę :)

ale i tak dostanę całkowity opis, świadczenie usług drogą elektroniczną itd, naprawdę mam inne sprawy na głowie, za to mam kogoś, kto siedzi w tym na codzień z powodów różnych, więc opracuje to jak należy.

tu nie chodzi o jednostkę - chodzi o całą resztę.

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2013-02-21, 21:26   

no to jak juz dostaniesz to podeslij mi.. z checia poznam inne podejscie do tematu niz podejscie prawnikow ktorzy sie na codzien tym zajmuja...
Profil Facebook

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2013-02-21, 23:44   

jeśli możesz to przekaż małej i mateyowi że zgodnie z ich prośbą wszystkie ich posty z tego forum zostały usunięte .. mogą świętować zwycięstwo ^^
Profil Facebook

Mongo 
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
Wysłany: 2013-02-22, 02:24   

Daję to pod rozwagę.
Usuwanie kont razem z przypisanymi im postami to wielki błąd.
Tworzy się precedens z którego inni mogą chcieć korzystać. Zastanówcie się przez chwilę co się dzieje w wątkach z których znikają wypowiedzi dwóch, trzech dyskutujących - robi się kaszana.
Padają odpowiedzi na niezadane pytania itd Treść staje się bzdurna i nielogiczna.

Przyznaję ze wstydem że regulaminu już z nie pamiętam ale jeśli tam nie ma takiego zapisu, to sugeruję to uzupełnić.

Druga sprawa, to prawa autorskie
emil napisał/a:
ak mi dasz bana, to usuwaj moje konto RAZEM z postami. Podstawę prawną masz kilka stron wcześniej. Ja nie wyrażam zgody na przetwarzanie mojej weny twórczej, a to niestety Ty sobie przywłaszczasz czyjąś twórczość, usuwając konta bez kasowania postów panie admin

Polskie prawo w tym względzie jest tak enigmatyczne, że na upartego mógłbyś udowodnić, że wszystkie Twoje wypowiedzi na forum to dzieła, kwalifikujące się pod ochronę praw autorskich

Jednak weź pod uwagę że każdy kij ma dwa końce.
Jeżeli doprowadziłbyś w postępowaniu sądowym do uznania Twej tutejszej pisaniny za dzieła (utwory), to z automatu zaczynasz podpadać pod sprawdzenie oryginalności Twoich dzieł.
W tym kontekście obrazek, który użyłeś w poście z 2013-02-07, 23:16 kwalifikowałby się jako plagiat. :P
Polskie prawo jest stworzone dla prawników, a nie dla nas. Jest ono tak skonstruowane by ta grupa społeczna zawsze miała robotę i kasę.

Definicja utworu jest do bani
„Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażania (utwór)."
i dalej
"Zgonie z powyższym przepisem przedmiotem prawa autorskiego są utwory:

wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe)
plastyczne
fotograficzne
lutnicze
wzornictwa przemysłowego
architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne
muzyczne i słowno-muzyczne
sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne
audiowizualne (w tym filmowe). "

Zgodnie z tym utwór, to w zasadzie każdy przejaw działania człowieka, stanowiący „przejaw działalności twórczej” (tzw. przesłanka „oryginalności”), który jednocześnie cechuje się „indywidualnym charakterem” (tzw. przesłanka „indywidualności”).
Np spektakularne pierdnięcie z kleksem po pijaku i to niezależnie od stanu skupienia klocka :D

Zalecam wszystkim dyskutantom włączyć olewatory, boście się tak ponapinali, jak stringi na dupsku kaszalota :D

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2013-02-22, 08:44   

emil napisał/a:
Jak mi dasz bana, to usuwaj moje konto RAZEM z postami. Podstawę prawną masz kilka stron wcześniej. Ja nie wyrażam zgody na przetwarzanie mojej weny twórczej, a to niestety Ty sobie przywłaszczasz czyjąś twórczość, usuwając konta bez kasowania postów panie admin :) .

W razie jakbyś mi nie wierzył, pogadam z kolegą prawnikiem, który mi przeszuka odpowiednie ustawy i rozporządzenia, bo tak naprawdę się nie chce tego robić, jednak wiedz, że nie omieszkam tego zrobić, gdy poczynisz odpowiedni krok :) .

Luuudzie, czy juz wam sie totalnie w tych łbach popierdo.....? NIe lubisz admina, lejesz na forum? To idziesz na inne i masz spokój. Koniec kropka. Jak jestem za tym aby nie przesadzać na forum z tymi wszytkimi restrykcjami, tak w tym wypadku jestem za wywaleniem użytkownika i niech se te posty w oko wciśnie. I tak w większości przypadków nic do dyskucji nie wnosiły.
A całe to pierniczenie o prawach autorskich w temacie postów na jakimkolwiek forum to w moim odczuciu idiotyzm i żadem szanujący sie prawnik nie zabrałby sie za taki temat.

Emil, co do twierdzenia, że "nie masz do tego głowy" ale znasz ludzi....to mam wrażenie że ty jednak masz właśnie za duzo czasu żeby w oógle sie w te przepychanki bawić.
Cała ta "kłutnia" to dziecinada którą juz dawno powinniście zakończyć.
Trudno, administrator ma taki pomysł na to forum jaki ma. Ludzie swoją obecnością i postami pokaża czy to akceputują czy nie a forum z czasem się wyczyści z ludzi którzy maja chęć spamować i bedzie dalej żyło, albo zdechnie.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2013-02-22, 09:09   

emil napisał/a:
nie ja tu dowodzę

teraz to Ty jesteś cieńki bolek
Idziesz sobie czy zostajesz akceptując reguły tu panujące.
Szybka piłka a nie gadanie na okrętkę i straszenie "starszym bratem" prawnikiem.
Smiech.

ps. Emil, zapytaj proszę "brata niedzwiedzia" co zrodzić z Twoimi dziełami zacytowanymi przez innych użytkowników? Czy admin ma teraz poprzeglądać wszystkie posty i sprawdzić czy przypadkiem ktoś nie zacytował Twojej prozy?
Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2013-02-22, 09:16, w całości zmieniany 1 raz  

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2013-02-22, 10:16   

A gdzie jest mój wczorajszy post w tym temacie? Co sie dzieje do jasnej ciasnej?

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2013-02-22, 10:40   

pisałem w SB .. posty napisane między 22.30 a 23 znikły z powodu małej awarii
Profil Facebook

Odpowiedz do tematu