Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje dobrego prawnika
Autor Wiadomość
DAVID87 
Wesoły masorz

Motocykl: VFR800 V-TEC /CBR XX1100
Imię: DAWID
  Wysłany: 2011-11-15, 13:49   Potrzebuje dobrego prawnika

Witam Was, jak pewnie wiekszosc wie,miałem 1.10.2011r powazny wypadek na moto.
Wyprzedzałem i puszka mnie nie widziala w lusterku,koles postanowil zawrócic tym samym zajeżdżając mi droge i doprowadzil do wypadku.Żaden przepis nie zabraniał mi wyprzedzac w tym miejscu,linia przerywana,brak zakazow tak więc mogłem wyprzedzać.lecz policja na podstawie swiadkow twierdzi,że moja nadmierna predkosc nie pozwolila kierowcy puszki mnie zauważyc i chcą mnie przypisac całą winę.Wedlug puszkarzy zawsze latamy po 200 albo i 300 po miescie wiec nagadali na mnie policji równo, a nie jest to prawda.Chyba bede sie sądził i w zwiazku z tym chcialem zapytac, czy ktos mial podobna sprawe i czy zna moze jakiegos dobrego prawnika??Jest to dla mnie bardzo wazne.W razie czego prosze o kontakt tel:512-228-249 , gg:2633607,mail :dawied87@wp.pl

Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc.

http://www.bikepics.com/members/gammamaniak18/

Były:RG80,FZR600,TDM850,929RR,954RR,1000RR
jest VFR800 V TEC i CBR XX1100

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-11-15, 14:18   

nie znajdowałeś się w martwym polu skoro Ciebie nie widział ? nie zmienia to faktu, że to on zmieniał pas ruchu zajeżdżając Ci drogę ;/ no to trafili Ci się antymotocykliści

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-15, 15:34   

A ile jechałeś faktycznie ? z ręką na sercu.

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
Wysłany: 2011-11-15, 21:41   

To nie ma znaczenia ile jechał bo jeśli nie ocenili prędkości po śladach zaraz po wypadku to teraz mogą go cmoknąć. Prędkości się na oko nie mierzy i takie zeznania są gówno warte. Jeśli tylko to jest problemem to wcale nie potrzebujesz "dobrego" adwokata bo byle jaki powinien sobie z tym poradzić. Jak masz jakieś wątpliwości to skorzystaj z darmowych porad prawnych. Swoją drogą już mnie wqrwia to gadanie "za szybko jechał i go nie widziałem". Wszyscy się tak tłumaczą, nawet ci którzy patrząc w oczy wyjeżdżają pod koła. Nam też to kiedyś próbowali wmówić. Pamiętasz Daro ? Na szczęście trafiliśmy na ogarniętego policjanta, który potrafił dodać 2+2 i opierdolił gościa, który się tak tłumaczył i nie chciał przyjąć mandatu. Zresztą najwięcej wtedy miała do powiedzenia jego żona, ale ją po prostu wyprosił z radiowozu.

Powodzenia Dawid ;)

Daro ZX 

Wysłany: 2011-11-15, 21:59   

Pamiętam i jest dokładnie tak jak piszesz, w tym przypadku gdyby jechał autem z nie wiadomo jaką prędkością to nie byłoby gadki, że to Twoja wina.
Obojętnie jakiego byś wziął prawnika to wygrasz i gościu pokryje koszta ;)

PiotRR 

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-11-15, 22:03   

http://www.rybnik.slaska....istow-mapa.html
Jeśli to jest ta akcja to coś nie pokrywa się to co tu piszesz z tym co tam widać

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-11-15, 22:06   

DAVID87, Patrz pw.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-16, 02:04   

Zaczynam rozumieć skąd wzięło się powiedzenie idę polatać.

Nie do końca jest jak twierdzicie. Kiedy ja miałem wypadek nikt nie utrudniał. Sprawca w ogóle nie dyskutował z policją świadkowie nie twierdzili, że jechałem czysta ludki z pogotowia byli przychylni podobnie jak i policjanci. Ale czemu się tu dziwić skoro mieli do czynienia z osobą o tak ponadprzeciętnie przyjemnej aparycji szczerym, eterycznym spojrzeniu emanującą ciepłem i wrażliwością, której każde wypowiadane słowo wypełnia człowieka szczęściem i spokojem. Z którą zetknięcie jest przeżyciem wręcz metafizycznym pozostawiającym w człowieku ślad pamiętany przez lata do którego sięga się pamięcią poszukując ukojenia. Osobą na którą patrząc człowiek przypomina sobie moment kiedy dostał pierwszy cukierek od swojego dziadka, był to werthers original a człowiek miał wtedy 4 lata.

Tak więc proszę nie generalizować.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

zeb5 

Motocykl: yamaha 1100 xvs
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-11-17, 16:51   

Jeśłi potzrebujesz prawnika mogę polecić mecenasa z Sosnowca, namiary prześlę na PW, jak będziesz zainteresowany nadal.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-11-19, 11:41   

mecenas K.. obok milmetu?

DAVID87 
Wesoły masorz

Motocykl: VFR800 V-TEC /CBR XX1100
Imię: DAWID
Wysłany: 2011-11-19, 19:16   

PiotRR napisał/a:
http://www.rybnik.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2469,wypadki-z-udzialem-motocyklistow-mapa.html
Jeśli to jest ta akcja to coś nie pokrywa się to co tu piszesz z tym co tam widać

nie było cie kolego na miejscu..Wszyscy świadkowie potwierdzają,że wyprzedzałem dużo przed skrzyżowaniem,ale że koles mi zajechał to uciekałem ostro do lewego z nadzieją,że sie zatrzyma na srodku drogi, bo sie wystraszy a ja go ominę, ale mnie nie zobaczył,tym samym nie zatrzymując sie.. Odbijając ostro do lewego cala akcja zakonczyła sie na "skrzyżowaniu" (polna drózka w lewo)wiec policja nazwala to sobie skrzyzowaniem..Tak normalnie wyprzedził bym go duzo przed tym skrzyzowaniem,ale odbijajac w lewo pokonałem jakis dystans,tym samym przejechałem dłuższy odcinek niż przy zwykłym wyprzdzeniu (wiec skonczyło sie na wysokosci skrzyzowania) i stało sie tak a nie inaczej.Wszyscy bedący i widzący to potwierdzaja,lecz pan z golfa sądzi inaczej i narobil zamieszania..Gdyby nie to,że prędkosc mi wmawiaja (NIC POZATYM!) to mam juz dawno odszkodowanie za moto i nie tylko wyplacone,ale na pewno sie nie poddam,bo wiem, że zawinilismy obydwaj.Bo ja tam raczej 50 nie mialem, ale kierowca matiza powinien byc w 100%pewien ,że może skręcać i że nie jest wyprzedzanym,a on odbił do prawej strony i ostro skrecil w lewo jak by zawracał tirem.. Szkoda gadac :(Chłopaki z matiza nawet byli u mnie w szpitalu,przeprosil;i i przyznali sie sami,ze szukali drogi abu zawrocic,i w ostatnim momencie zobaczyl droge i gwałtownie skręcili,zeby nie przejechac owej drogi,przyznali mi sie że w lusterko nie spojrzeli..Gdybym wiedział, nagrał bym tą rozmowe na tel.ale nikt z nas nie jest wróżka.. Do konca stycznia w łóżku ,od lutego moze sie uda juz uczyc na nowo chodzić ;(

DZIĘKUJE WSZYSTKIM NORMALNYM FORUMOWICZOM ZA CHĘĆ POMOCY I ZA DOBRE SŁOWO.. Na temat Artura sie nie wypowiadam, żal mi chłopaka ale taki już jest i trudno..

http://www.bikepics.com/members/gammamaniak18/

Były:RG80,FZR600,TDM850,929RR,954RR,1000RR
jest VFR800 V TEC i CBR XX1100

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-19, 20:17   

Powodzenia, trzymam kciuki.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-19, 20:41   

Żal

Gdy cię spotkałem po raz pierwszy
mokre pachniały kasztany
zbyt długo mi w oczy patrzyłaś
okropnie byłem zmieszany
Pod mokre płaty gałęzi
szedłem za tobą w krok
serce me trzymał w uwięzi
twój fiołkowy wzrok
Dawno zużyte słowa
wróciły do mnie znów
i zrozumiałem od nowa
znaczenie prostych słów
I tak się jakoś stało
że bez tak pachniał jak bez
i słowo pachnieć pachniało
i łzy były pełne łez
Tęsknota słowo zużyte
otwarło mi swoją dal
jak różne są rzeczy ukryte
w króciutkim wyrazie: żal

// Antoni Słonimski

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Daro ZX 

Wysłany: 2011-11-19, 22:52   

czasem prezes zaoszczędziłbyś zbędnego słowa bo ani się nie trzyma kupy ani dupy

jaro leszczyny 
hanys łod urodzynio

Motocykl: hornet 600
Imię: jarek
Wysłany: 2011-11-19, 22:56   

DAVID87 napisał/a:
Do konca stycznia w łóżku ,od lutego moze sie uda juz uczyc na nowo chodzić ;(
spoko spoko jeszcze w przyszłym sezonie pośmigomy :D

www.s-g-m.pl

Odpowiedz do tematu