|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Firmy odzyskujace odszkodowania |
| Autor |
Wiadomość |
flashar

Motocykl: VFR rc36II, Yamaha XJ750 MAXIM
Imię: Adam
|
Wysłany: 2011-09-07, 14:06 Firmy odzyskujace odszkodowania
|
|
|
Witam
Mam (chyba taki dosc typowy) problem...
Mialem wypadek na moto (gosc wymusil puszka).. Sciagam kase z jego OC..
Jego ubezpieczyciel wycenia mi moto.. Orzeka szkode calkowita i tu zonk.. Wartosc moto cykla przed wypadkiem 1900,-.. oni moga mi wyplacic 1500,-.. KPINA w zywe oczy...
W zwiazku z tym szukam firmy ktora zajmuje sie odzyskiwanie kasy z ubezpieczenia.. szukalem po necie i jest tego sporo, ale jakos do zadnej sie nie przekonalem..
Czy ktos z Was KORZYSTAL z takich uslug?
Czy ktos moze polecic SPRAWDZONA firme?
Jak uslyszalem kwote jaka mi proponuja to nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac...
Sprzet to Yamaha XJ750 MAXIM ricznik 82 (100% oryginalnych fabrycznych czesci poza oponami i czesciami eksloatacyjnymi) w idealnym stanie jak na ten rok...
Z gory dzieki za konstruktywne odowiedzi |
_________________ Ta pasja zabija.. Ale bez niej nie da się żyć! |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-07, 15:10
|
|
|
dobrych kilka lat temu moj znajomek tez probowal odzyskac kase za swoj skasowany motocykl , mial Yamahe XS 650 rzadki u nas model, faktyczna wartość jego motocykla to wtedy było troche ponad 10000 zł, doinwestował go dosyć bardzo. natomiast ponieważ nie był zarejestrowany jako zabytek to był wyceniany według standardowej tabeli cen dla tego modelu według rocznika, wyszło mu wtedy coś ponad 4000 i niestety tyle dostał - dobrze ze miał zachowane jakieś faktury za remont to mu też częściowo podliczyli, również szukał firmy która mu odzyska całość kasy, ale nikt nie chciał się tego podjąć bo się nie opłacało (za mała kasa). z tym zabytkiem to był taki problem, że jakby to był zabytek z żółtymi tablicami to można było wtedy zrobić wycenę na podstawie oryginalnej rekonstrukcji czy jakoś tak to się nazywało, robil to specjalny gość wskazany przez ubezpieczalnie. kumpel machnął ostatecznie ręką i wziął tyle ile dawali, to była wiosna a on chcial jeździć a nie czekać rok na zakończenie papierowych procedur, powiedzieli mu ma odchodne że stary motocykl to duże ryzyko .....
nie chce cie wprowadzać w błąd ani zniechęcac, bo moglem coś pomylić albo może coś sie zmieniło do teraz, z doświadczenia wiem, że najwięcej kasy dostają najbardziej upierdliwi klienci.
powodzenia |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-09-07, 19:38
|
|
|
co do walki za rozbity motocykl musisz walczyc sam, pisz odwołania, umów sie na ponowna wycenę itp.
firmy walczace o odszkodowania to głownie sprawy za uszczerbek na zdrowiu, mysle ze jesli chcesz dodatkowa kase to zglos sie do takiej firmy. korzystałem z Votum . |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
flashar

Motocykl: VFR rc36II, Yamaha XJ750 MAXIM
Imię: Adam
|
Wysłany: 2011-12-15, 10:52
|
|
|
Sprawa zamknieta:
Znalazlem firme ktora przejela za mnie sprawe - sami prowadzili, sporzadzali wnioski, sciagali dokumentacje medyczna ze szpitala, przychodni itp..
za motocykl po zlozeniu odwolania dostalem 6tys - to zalatwilem sam
natomiast sprawy ze szkody osobowej poprowadzil adwokat i uzyskal za pierwszym razem 5tys, potem dodatkowe 13tys
lacznie 18tys (z czego 25% musialem odddac adwokatowi) - ale wychodze z zalozenia ze sam bym tyle nie uzyskal, nie mowiac juz o bieganiu po tych wszystkich przychodniach, slaniu pism itd... cala sprawa od momentu zgloszenia do adwokata do przelania kasy na konto trwala nieco ponad 3mies.
Dlatego polecam tego rodzaju uslugi (chyba ze ktos ma wiedze, sily i ochote sam sie w to bawic).
pozdrawiam |
_________________ Ta pasja zabija.. Ale bez niej nie da się żyć! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |