|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: mg1989sos 2012-03-18, 17:04 |
15.04.2012 - rozpoczęcie sezonu Częstochowa |
| Autor |
Wiadomość |
Lewizna
była Isztar :D

Motocykl: był czarrrrrny Hornet ;)
Imię: Aśka
Wiek: 42 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 321 Skąd: Wola (okolice SPS)
|
Wysłany: 2012-04-15, 23:04
|
|
|
| greenmack napisał/a: | Wy sie miedzy sobą teraz kłócicie, normalny człowiek by poprostu nie pojechal jak wie ze zlot jest przeniesiony ewentualnie jesli juz jedzie spotkac sie ze znajomymi to czemu ten płacz teraz i jakies pretensje....
czarni jasno pokazali ze mają WAS w dupie a wy teraz płaczecie ze mszy nie bylo....litosci |
Powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że jednak nie wszyscy rozumieją....
nikt nie płacze i nikt nie ma pretensji; wywiązała się dyskusja mniej lub bardziej konstruktywna i nie wiem dlaczego po raz kolejny ktoś ma problem z tym, że część pojechała i jeszcze twierdzi, że jesteśmy nienormalni... czy ja jako ta, która pojechała mam problem z tymi, którzy nie pojechali?? NIE!! Bo mam to gdzieś co kto robi ze swoja wolną niedzielą i nie pytam dlaczego część siedzi w chałupie i perdzi w kanapę!
Więc dajmy juz sobie spokój z pytaniami typu "po co?", "na co?" i "dlaczego?"! |
| Ostatnio zmieniony przez Lewizna 2012-04-15, 23:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-15, 23:07
|
|
|
| Isztar napisał/a: | mam problem z tymi, którzy nie pojechali?? NIE!! Bo mam to gdzieś co kto robi ze swoja wolną niedzielą!
Więc dajmy juz sobie spokój z pytaniami typu "po co?", "na co?" i "dlaczego?"! |
I na tym zakończcie.Amen. Dobrych snów. |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2012-04-15, 23:17
|
|
|
| Pzdr. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
robo

Motocykl: HONDA
Imię: Robert
|
Wysłany: 2012-04-16, 07:34
|
|
|
Cris ale ktoś Ci ciśnienie podniósł ! |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

|
Wysłany: 2012-04-16, 07:39
|
|
|
| Skądże znowu. Ale poprzestanmy tylko ma takiej odpowiedzi. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-04-16, 12:54
|
|
|
Pare osób napisało ,że wiedzieliśmy ze zlot jest przeniesiony a i tak pojechaliśmy , dlaczego...? ano bo jeden pan motocyklista , chciał zagrać na nosie władzom Czewy przeniósł sobie zlot w inne miejsce /Gie...r coś tam/, a inne grupy motocyklowe ogłosiły że i tak zlot będzie w Częstochowie, patrz post kriss kross str 17.
Pan motocyklista zrobił dobrze że przeniósł zlot żeby ukarać władców miasta , ale przeniósł go za daleko ,/ kogo stac żeby tak od strzała spalić 4 baki paliwa/, można było znaleść miejsce ok50km dalej w kierunku centralne Polski i git.
| RadekCB1 napisał/a: |
...Piszesz tak jakbys robil siebie meczennika bo trafila sie jazda w deszcu pdczas gdy inni siedzzieli w cieplych domkach i mieli wywalone na ta cala szopke. |
Napisałem słowa,że ludzie zrobili wiele km w deszczu + paliwo ,wystarczy wolniej czytać, ja osobiście znalazłem plusy dodatnie takiej wycieczki w mżawce, potestowałem ciuchy ,rękawice ,buty ,zachowanie gum na mokrym, nawigację w parujacym kasku, dla mnie to był spacerek po mokrym, przyjmując że robię więcej km zimą niż Ty w sezonie, ...bo lubie. Jak chcesz sie bawić wpodstawówkę i licytowanie km to tylko na PW. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Sebuś

Motocykl: Sprint ST
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2012-04-16, 17:56
|
|
|
Sapiecie i sapiecie, zwłaszcza Ci którzy nie byli i tematem sie nie interesowali.
Zlot niby miał być przeniesiony a jednak była notka że msza itd wszystko bedzie <pod innymi barwami>
No i w sumie tak było <tak mi sie wydaje>, bo pomimo deszczu pojechaliśmy na Czestochowe.
Czesc osób wracała zanim dojechaliśmy a msza miała być przecież na 13!
Jak to nie było mszy :O Msza była tyle że w bazylice ale może to i dobrze bo bynajmniej ciepełka troszkę było.
Co do informacji z TV to jeden wielki chłam! Na mszy było sporo motocyklistów a z racji tego że byli tam Ci strażacy, no i matki z dziećmi (bez dzieci pewnie też były) brakło najnormalniej miejsca (trwa remont i czesc zabierały rusztowania), ale z mojej perspektywy było oki choć nie ukrywam że nie było tak jak co roku.
T_rex zgadzam sie z Toba w kwestii testów. Gdyż teraz wiem że po mimo takiej pogody moje ciuszki dały rade! Szybkę rękawicą również wycierałem bo momentami nic nie było widać. Ale koniec końców dojechaliśmy do domu cali i zdrowi |
|
|
|
 |
jaras111x
Motocykl: 900rr sc33/DRZ400 Y
Imię: Jaro
Wiek: 46 Dołączył: 08 Lut 2011 Posty: 34 Skąd: Knurów,Opole
|
Wysłany: 2012-04-16, 19:42
|
|
|
Niestety szkoda mi ludzi którzy walili tyle km bo miało się jednak coś odbyć.Na tylu forach był poruszany temat że jednak msza będzie i wszystko prawie normalnie jak zawsze. Ja od początku pisałem że mnie tam nie będzie i dzięki temu nie wkurzyłem się jak inni. Ale nie zmienia to faktu że te jeb przepraszam pojechane czarnuchy tak się na wszystkich wypieli. A wy się przestańcie spinać ze sobą może za niedługo wyjdzie słońce i będzie można w końcu przycierać slidery |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2012-04-16, 19:57
|
|
|
| T_rex napisał/a: |
Napisałem słowa,że ludzie zrobili wiele km w deszczu + paliwo ,wystarczy wolniej czytać, ja osobiście znalazłem plusy dodatnie takiej wycieczki w mżawce, potestowałem ciuchy ,rękawice ,buty ,zachowanie gum na mokrym, nawigację w parujacym kasku, dla mnie to był spacerek po mokrym, przyjmując że robię więcej km zimą niż Ty w sezonie, ...bo lubie. Jak chcesz sie bawić wpodstawówkę i licytowanie km to tylko na PW. |
Jak widze to w podstawowke bawisz sie wlasnie Ty.
Twierdzeniami, ze robisz w zimie wiecej km niz ja w sezonie stajesz sie w moich oczach zwyklym pozerem.
Niby skad ta pewnosc?
Piszesz, ze miales okazje potestowac conieco w mzawce, czyli co, to byla Twoja pierwsza jazda w mzawce? Tak mam to odebac?
Z mojej strony koniec tej dyskusji bo zaraz mi napiszesz ze masz lepszy motocykl i szybciej w winkle wchodzisz i w ogole jestes njwiekszym motocklista na planecie.
To |
_________________ C-Blue
C-Blue na Facebooku
Spawanie magnezu, aluminium, tytanu, nierdzewki.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa. |
|
|
|
 |
małaMI
ważka

Motocykl: suzuki gs500
Imię: Patrycja
Wiek: 37 Dołączyła: 08 Kwi 2010 Posty: 41 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2012-04-16, 20:14
|
|
|
Jak was czytam Panowie to się zastanawiam który z was jest bardziej żałosny...
Co do samego zlotu w Częstochowie -nie byłam z racji na pogodę- ale miło ze strony braciszków że zaprosili Motocyklistów do Bazyliki w taki ziąb i deszcz.Nietypowo lecz zawszę można wybrać się w przyszłym roku i ocenić samemu. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2012-04-16, 20:28
|
|
|
dobry teks nie wolno święcić motorów ... |
|
|
|
 |
Krzysztof
Motocykl: czarna Honda CBF 600 SA
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2012-04-16, 21:21
|
|
|
Czesc.
Dzięki Wszystkich za niedzielną wycieczkę.
Ogólnie to było spoko, trochę padało, trochę pojeździliśmy, zjadłem najdroższego i najgorszego kebaba w swoim życiu .
Szkoda tylko pogody, ale no cóż. Za rok też pojade
Krzysiek (czarny CBF) z DG (wracaliśmy bodajże z Plutem).
[ Dodano: 2012-04-16, 21:28 ]
AAAA i jeszcze jedno - macie jakieś fotki, filmy - dawajcie.
Ja jedyne co znalazłem z nami to film, ale słabej jakości: http://www.youtube.com/watch?v=Mn5iO1V3H3Y
dla ułatwienia 31:53s |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-10-15, 11:26
|
|
|
podział zatwierdzono
"Zlot Gwiaździsty w Częstochowie: Dwa stowarzyszenie, dwa zloty, dwie msze ? "
(...) Zlot Gwiaździsty ma swoje tradycje. Nie mogę pozwolić na to, żeby modlitwie towarzyszył alkohol, koncerty i komercja - tłumaczył wtedy Wiktor Węgrzyn.
W tym samym czasie kilka tysięcy motocyklistów czekało na Jasnej Górze na mszę świętą, która ostatecznie się nie odbyła. Fora internetowe aż huczały od komentarzy, większość z nich była nieprzychylna dla Wiktora Węgrzyna. Motocykliści zarzucali mu, że swoimi działaniami podzielił środowisko motocyklowe. (...)
reszta tu
http://www.dziennikzachod...e-dwa,id,t.html |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2012-10-17, 17:43
|
|
|
Oj będzie gorąco przyszłej wiosny Znalazł się kolejny organizator, wiec szykują nam się trzy "otwarcia"
Podobno od przybytku głowa nie boli |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

|
Wysłany: 2012-10-17, 22:13
|
|
|
Nie trzy tylko tradycją zostaje podtrzymana. A pan Węgrzyn niech.sobie dyma na Mazury. Zlot był i będzie w Częstochowie. Co prawda zmieni się organizator ale sadze ze trzeba mu będzie pomoc ze wszystkich sił i możliwości. Jak Polska długa i szeroka.
JAK ROZPOCZECIE TO TYLKO W CZĘSTOCHOWIE. ! ! ! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |