Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
propozycje tras na nowy sezon
Autor Wiadomość
Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-08, 21:45   

slusar_o2 napisał/a:
Moja propozycja, raczej na dwa dni:
http://maps.google.pl/map...77,2.469177&z=9

Tyle że to byłby inny wyjazd niż te dotychczas, nastawiony tylko na jazdę, bez zwiedzania i nie wiem czy to by wszystkim odpowiadało. W Harmanec'u jest 100 zakrętów na 13 km, takie słowackie Tail of Dragon :) Fajnie by było tam pojechać grupką. Ja tam pojadę na wiosnę na miliard %, choćby sam :P

a po drodze polecam wpaść na małe co nieco we Vrutkach
http://www.harley-vrutky.sk/

np Virago steak
http://www.harley-vrutky.sk/menu?page=2

2 fotki z knajpy

www.motoautostrada.pl

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-12-09, 08:27   

Ja wrzucę swoją propozycję: Wiedeń. Wypad z co najmniej jednym noclegiem, może być nawet na ławce w parku :> :D

Trasa liczy ok 400 km w jedną stronę, co jest do zrobienia w kilka godzin. Wjechać, zwiedzić, wrócić...

Termin ?? 10 - 12 lipiec ?? można mieć 80% pewność co do pogody.

Koszt paliwa na chwilę obecną to około 200 zeta w obie strony.

==========================================================

Wiadomo, że do wiosny jest trochę czasu, ale może naprawdę warto już zacząć planować tego typu wypady. W sumie wielu z nas pracuje w weekendy, a znając termin wypadu, który kogoś interesuje, można z dużym wyprzedzeniem zaplanować wolny weekend i oczywiście kasiorę :D

Proponując wypad, wrzucajcie propozycję daty i co ewentualnie można zobaczyć. Wiedeń jest na tyle bogaty, że można go zwiedzać "na pałę".

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-12-09, 13:07   

Pure_Evil napisał/a:
..może być nawet na ławce w parku ..

jest tanie pole prawie w centrum . Są prysznice , pralki kuchnia itp sprawy . Byłem kilka razy ale chętnie pojadę jeszcze raz . No i nie zapomnijcie że jest tam zajebiste wesołe miasteczko .Ja też proponuję pt-niedz

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

szwagier 

Motocykl: bandit 600S
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-12-10, 20:37   

Pure_Evil napisał/a:
Ja wrzucę swoją propozycję: Wiedeń.

Jade :>

mody 
SCC Team

Motocykl: sprzedany...
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-12-15, 16:07   

Andrzej jak cos to ja tez sie na to pisze ;)

vit66 

Motocykl: VFR 750F RC24
Wysłany: 2011-01-08, 15:08   

Też bym się pisał na jakiś wypad na lepsze asfalty, może mniej na zwiedzanie piechotą jak na jazdę, a odpoczynku po jeździe raczej gdzieś poza miastem , najlepiej gdzieś na kampingu czy w jakimś bungalowie, hotele czy tego typu kwatery raczej na końcu w moich preferencjach.
Moim zdaniem trza by podzielić wyjazdy na wyjazdy do punktu A z zwiedzaniem na miejscu lub na wyjazdy preferujące specjalne trasy z winklami , widokami raczej poza wielkimi centrami miast.
No i pytanie jaka ilość motocykli na taką wycieczkę jest optymalna? Cóż na razie zostało porozglądać sie po stronkach , przewodnikach takich jak roads2go, where2moto

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-01-09, 23:21   

vit66 napisał/a:
No i pytanie jaka ilość motocykli na taką wycieczkę jest optymalna?

5 max 6 zgranych bikerów (znaczy sprzętów-potem to już tylko nerwówka, że ktoś odstaje....)
www.motoautostrada.pl

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-01-13, 21:47   

zgrani czy nie zgrani, droga weryfikuje. Nerwówki nie będzie jak wolno się pojedzie

vit66 

Motocykl: VFR 750F RC24
Wysłany: 2011-01-16, 20:50   

Czyli wychodzi na to że Wiedeń z jakimiś winklami na Słowacji po drodze,noclegiem na kampingu, dzień na stolicę i powrót następnego dnia. Czyli 3 dni . Trza by trochę sprecyzować kilka rzeczy by określić choć w przybliżeniu koszty , ilość km itd W każdym razie jestem za , w tym czy innym kierunku , byle jakoś konkretnie :)

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2011-01-16, 20:59   

wsumie jesli termin by sie zgral to bym dołaczyl :) jesli nic innego sie nie urodzi

Pure_Evil 
SCC Team

Wysłany: 2011-01-17, 11:52   

Cóż, jeśli chodzi o Wiedeń, to wujek Google z ciocią Mapą, wskazali, że trasa w obie strony liczy około 720 -730 km, co zajmuje około 12 - 13 godzin, na moto powiedzmy, że 11 max 12. Szacunkowy koszt paliwa to 250 złotych.

Gdyby do tego dołożyć winkle proponowane przez slusar_o2 robi się już około 1000 km. Na trzydniowy wypad to sporo... Wiem, że lipiec to sezon wakacyjny, ale mimo to, trzeba pomyśleć o tych chętnych, którzy akurat urlopu w tym czasie mieć nie będą. Gonitwa z zegarkiem w ręku też nie ma sensu. Moim zdaniem te dwie imprezy warto jednak zrobić oddzielnie.

Jeśli chodzi o termin wyjazdu do Wiednia - pasuje Wam ten podany wcześniej - 10 - 12 lipiec ????

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-17, 14:19   

Pure_Evil napisał/a:
... robi się już około 1000 km. Na trzydniowy wypad to sporo...

;o . 1000 na 3 dni to ma być jeżdżenie ? Nawet mi się silnik porządnie nie zdąży zagrzać . NA jeden dzień to by było w sam raz , na 3 to rowerem się to robi . :P

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Pure_Evil 
SCC Team

Wysłany: 2011-01-19, 09:29   

giemul to ma być raczej wycieczka a nie gonitwa :)

Ja rozumiem, że można i wiem, bo sam w weekend potrafię 700 km nagonić i jest fajnie. Ale właśnie - sam. Z ekipą już jest trudniej, tym bardziej, że my wciąż się "docieramy".

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-01-19, 09:41   

I co niektórzy nie potrafia tak wspaniale radzić sobie na moto jak Giemul :D :D :D

mody 
SCC Team

Motocykl: sprzedany...
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-19, 15:23   

No i niektorzy maja troche mniej mocy :P

Odpowiedz do tematu