|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
propozycje tras na nowy sezon |
| Autor |
Wiadomość |
mody
SCC Team

Motocykl: sprzedany...
Imię: Łukasz
Wiek: 41 Dołączył: 10 Maj 2010 Posty: 902 Skąd: Werne (D)
|
Wysłany: 2010-12-07, 09:47
|
|
|
| kristof81 napisał/a: | te 100 winkli zacheca żeby sie tam wybrać ja bym sie pisał na taki wyjazd |
Ja tez |
_________________ Zyj tak, abys po latach mogl powiedziec:
Przynajmniej sie nie nudzilem... |
|
|
|
 |
kristof81 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-07, 11:08
|
|
|
| emil napisał/a: | ja to bym się wybrał w Bieszczady, a na więcej niż 3 dni to na Suwalszczyznę, Podlesie tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów i jest zajebiście! |
na Bieszczady zawsze jestem chętny jesli tylko zgramy termin |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-12-07, 11:15
|
|
|
| DragstaR1 napisał/a: | | emil napisał/a: |
ja to bym się wybrał w Bieszczady, tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów i jest zajebiście! | Takie coś o Bieszczadach można było powiedzieć tak z jeszcze 15 lat temu,teraz już tego nie ma... Bieszczady powoli umierają (czyt. stają się zbyt popularne). Kiedyś do sklepu po piwo trzeba było iść 5 kilometrów ,teraz zastanawiasz się w której knajpie się napić... |
czemu wycinasz najważniejsze słowa tego zdania - "a na więcej jak 3 dni na Suwalszczyznę"??
Jak Jehowa chodziło mi o Suwałki, tam nie ma ludzi, Bieszczady w porównaniu do nich to metropolia, serio. Swoją drogą, jak robiliśmy dużą pętlę, to knajpa była a Ustrzykach Górnych chyba nawet, ale wcześniej zadupia, a dalej same lasy i góry, a w górach napewno knajpy nie znajdziemy |
|
|
|
 |
DragstaR1
Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
|
Wysłany: 2010-12-07, 11:22
|
|
|
Pisałeś i o Bieszczadach i o Suwalszczyźnie a ja odpowiadałem tylko na temat Bieszczad więc tylko to zacytowałem. Sam jesteś jak jakiś Jehowa. I nie pisz mi ,że widziałeś knajpę "nawet" w Ustrzykach.G bo to jest jak rewelacja z koziej dupy. Może dla kogoś kto jest tam pierwszy raz są to zadupia (zwłaszcza trasa od Komańczy do Cisnej - mój ulubiony odcinek) ale gdybyś był tam 15 lat temu to byś może inaczej precyzował pojęcie "zadupia".Znam Bieszczady lepiej niż ci się zdaje i można powiedzieć ,że na bieżąco widzę jak się zmieniają bo jak już pisałem bywam tam bardzo systematycznie. A co do baranów... w sosnowcu też są całe stada |
_________________ byndzin, czeladz,sosnowiec, dombrowa tam sie dziecku urywo gowa! |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2010-12-07, 11:41
|
|
|
| DragstaR1 napisał/a: | | Pisałeś i o Bieszczadach i o Suwalszczyźnie a ja odpowiadałem tylko na temat Bieszczad więc tylko to zacytowałem. |
czyli jak Jehowa - wyjąć z kontekstu i zinterpretować po swojemu
na temat baranów nie bede z Tobą dyskutował baranie , natomiast źle zrozumiałeś tekst o tym, gdzie są większe zadupia, więc wkleje Ci go jeszcze raz, może tym razem zrozumiesz?
| emil napisał/a: | ja to bym się wybrał w Bieszczady, a na więcej niż 3 dni to na Suwalszczyznę, Podlasie tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów i jest zajebiście! |
widziałeś w Bieszczadach na każdym słupie gniazdo bocianów, a w nim po 3-5 tych zwierzaków? Bo ja nie widziałem, za to na Podlasiu nazwał bym to plagą, bo cała droga pod latarnią potrafiła być zasrana czytaj zatem ze zrozumieniem |
| Ostatnio zmieniony przez emil 2010-12-07, 11:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
spazz
Motocykl: sv 1000
Imię: krzysio
|
Wysłany: 2010-12-07, 11:43
|
|
|
| DragstaR1 napisał/a: | A co do baranów... w sosnowcu też są całe stada |
kolejny dowod na to z enie jestes prawdziwy i jestes ignorantem!
w sosnowcu sa gorole! |
|
|
|
 |
DragstaR1
Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
|
Wysłany: 2010-12-07, 11:44
|
|
|
To ty baranie źle zrozumiałeś tekst, bo ja od początku piszę ,że Bieszczady to już dawno nie jest zadupie bo się stały bardzo popularne przez ostatnie lata.
PS a te górki na Podlasiu to gdzie niby?:) |
_________________ byndzin, czeladz,sosnowiec, dombrowa tam sie dziecku urywo gowa! |
| Ostatnio zmieniony przez DragstaR1 2010-12-07, 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2010-12-07, 11:50
|
|
|
a srał pies walimy nad Hańczę - http://pl.wikipedia.org/wiki/Hańcza_(jezioro)
albo na mosty w Stańczykach - http://pl.wikipedia.org/wiki/Stańczyki
[ Dodano: 2010-12-07, 12:00 ]
aa widzisz, Podlasie, podlesie jest w DG
górki od Mikołajek na północny wschód, zaczynają się ok 40km za Mikołajkami, droga jak w Australii - prosta ok 20km przez góry i doliny, wokół pola, lasy, jeziorka, i ani żywej duszy. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-12-07, 13:58
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | 800 czy 1200?? |
only 1200 i to raczej Adv . Ma większy zbiornik , lepsze zawiecha i jeszcze pare innych zalet w stosunku do normalnego GSa . Jest wysoki , co dla mnie jest zaletą , a pozycja na nim to zwyczajnie poezja , nie znam nic wygodniejszego . Silnik lekko jest do dupy , ale nie można mieć wszystkiego . Ideałem byłby GS z silnikiem z cegły . |
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2010-12-07, 15:01
|
|
|
| ja mam wlasnie ten problem ze mam tylko 176 cm wzrostu i mam problem wlezc na niego ale slyszalem ze do 1200 sa w opcji nizsze zice niz w 800 i moze by sie wtedy udalo |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2010-12-07, 15:25
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | ja mam wlasnie ten problem ze mam tylko 176 cm wzrostu i mam problem wlezc na niego ale slyszalem ze do 1200 sa w opcji nizsze zice niz w 800 i moze by sie wtedy udalo |
176 w zupełności wystarczy do normalnego GSa , a znam takich co nawet na ADV włażą z niższym wzrostem ! Ponadto masa ludzi obniża GSy ( co ja uważam za profanację ) . Ja mam 180 i czuję się wzorowo na tym sprzęcie . 800 to zupełnie inne tango , taki półśrodek , dla mnie odpada . Zwyczajnie zjedz się na jednym i drugim i sam wtedy zobaczysz czy co ci pasuje . Bez jazdy się motocykla nie wybiera . Ja długi czas psioczyłem na GSy , ale jak trochę pojeździłem to zrozumiałem dlaczego świat oszalał na punkcie tego sprzętu . |
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-12-07, 21:53
|
|
|
Panowie nie lubię się czepiać i nie mam w zwyczaju, ale za cholerę - SCHODZICIE Z TEMATU
Temat jest po to, by dogadać trasy, terminy itp. Dyskusje o Jehowie, zadupiach, pojemnościach w innym dziale
bo moda mi dali... |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2010-12-07, 22:27
|
|
|
dobra , już dobra
To kaj jadymy |
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-12-08, 21:37
|
|
|
to już pewnie wszyscy objechali ale gdyby nie to polecam na 1 dzień traskę:
z BB przez Straconkę jako alternatywę do Salmopolu(winkle prawie jak w alpach) do Międzybrodzia, a potem przez przełęcz kocierską (też kilka fajnych złożeń) powrót przez Kęty do Pszczyny
 |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2010-12-08, 21:42
|
|
|
droga przez kocierz była jeszcze miesiac temu zamknieta, osuwisko drogi, jakos na moto przejechalismy ale widoki bajeczne |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |