Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
propozycje tras na nowy sezon
Autor Wiadomość
mody 
SCC Team

Motocykl: sprzedany...
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-12-07, 09:47   

kristof81 napisał/a:
te 100 winkli zacheca żeby sie tam wybrać :) ja bym sie pisał na taki wyjazd :)

Ja tez :D

kristof81
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-07, 11:08   

emil napisał/a:
ja to bym się wybrał w Bieszczady, a na więcej niż 3 dni to na Suwalszczyznę, Podlesie :) tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów :D i jest zajebiście!

na Bieszczady zawsze jestem chętny :) jesli tylko zgramy termin :)

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-12-07, 11:15   

DragstaR1 napisał/a:
emil napisał/a:

ja to bym się wybrał w Bieszczady, tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów :D i jest zajebiście!
Takie coś o Bieszczadach można było powiedzieć tak z jeszcze 15 lat temu,teraz już tego nie ma... Bieszczady powoli umierają (czyt. stają się zbyt popularne). Kiedyś do sklepu po piwo trzeba było iść 5 kilometrów ,teraz zastanawiasz się w której knajpie się napić...

czemu wycinasz najważniejsze słowa tego zdania - "a na więcej jak 3 dni na Suwalszczyznę"??
Jak Jehowa :D chodziło mi o Suwałki, tam nie ma ludzi, Bieszczady w porównaniu do nich to metropolia, serio. Swoją drogą, jak robiliśmy dużą pętlę, to knajpa była a Ustrzykach Górnych chyba nawet, ale wcześniej zadupia, a dalej same lasy i góry, a w górach napewno knajpy nie znajdziemy ;)

DragstaR1 

Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
Wysłany: 2010-12-07, 11:22   

Pisałeś i o Bieszczadach i o Suwalszczyźnie a ja odpowiadałem tylko na temat Bieszczad więc tylko to zacytowałem. Sam jesteś jak jakiś Jehowa. I nie pisz mi ,że widziałeś knajpę "nawet" w Ustrzykach.G bo to jest jak rewelacja z koziej dupy. Może dla kogoś kto jest tam pierwszy raz są to zadupia (zwłaszcza trasa od Komańczy do Cisnej - mój ulubiony odcinek) ale gdybyś był tam 15 lat temu to byś może inaczej precyzował pojęcie "zadupia".Znam Bieszczady lepiej niż ci się zdaje i można powiedzieć ,że na bieżąco widzę jak się zmieniają bo jak już pisałem bywam tam bardzo systematycznie. A co do baranów... w sosnowcu też są całe stada :P

emil 

Wysłany: 2010-12-07, 11:41   

DragstaR1 napisał/a:
Pisałeś i o Bieszczadach i o Suwalszczyźnie a ja odpowiadałem tylko na temat Bieszczad więc tylko to zacytowałem.

czyli jak Jehowa - wyjąć z kontekstu i zinterpretować po swojemu :P

na temat baranów nie bede z Tobą dyskutował :D baranie :P , natomiast źle zrozumiałeś tekst o tym, gdzie są większe zadupia, więc wkleje Ci go jeszcze raz, może tym razem zrozumiesz?

emil napisał/a:
ja to bym się wybrał w Bieszczady, a na więcej niż 3 dni to na Suwalszczyznę, Podlasie :) tam nie ma ludzi, nie ma cywilizacji, są wiochy, górki, lasy, łaki, stada baranów i bocianów :D i jest zajebiście!

widziałeś w Bieszczadach na każdym słupie gniazdo bocianów, a w nim po 3-5 tych zwierzaków? Bo ja nie widziałem, za to na Podlasiu nazwał bym to plagą, bo cała droga pod latarnią potrafiła być zasrana :D czytaj zatem ze zrozumieniem ;)
Ostatnio zmieniony przez emil 2010-12-07, 11:55, w całości zmieniany 2 razy  

spazz 

Motocykl: sv 1000
Imię: krzysio
Wysłany: 2010-12-07, 11:43   

DragstaR1 napisał/a:
A co do baranów... w sosnowcu też są całe stada :P

kolejny dowod na to z enie jestes prawdziwy i jestes ignorantem!
w sosnowcu sa gorole!

DragstaR1 

Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
Wysłany: 2010-12-07, 11:44   

To ty baranie ;) źle zrozumiałeś tekst, bo ja od początku piszę ,że Bieszczady to już dawno nie jest zadupie bo się stały bardzo popularne przez ostatnie lata.
PS a te górki na Podlasiu to gdzie niby?:)
Ostatnio zmieniony przez DragstaR1 2010-12-07, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  

emil 

Wysłany: 2010-12-07, 11:50   

a srał pies :D walimy nad Hańczę - http://pl.wikipedia.org/wiki/Hańcza_(jezioro)
albo na mosty w Stańczykach - http://pl.wikipedia.org/wiki/Stańczyki

[ Dodano: 2010-12-07, 12:00 ]
aa widzisz, Podlasie, podlesie jest w DG :D
górki od Mikołajek na północny wschód, zaczynają się ok 40km za Mikołajkami, droga jak w Australii - prosta ok 20km przez góry i doliny, wokół pola, lasy, jeziorka, i ani żywej duszy.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-12-07, 13:58   

greenmack napisał/a:
800 czy 1200??

only 1200 i to raczej Adv . Ma większy zbiornik , lepsze zawiecha i jeszcze pare innych zalet w stosunku do normalnego GSa . Jest wysoki , co dla mnie jest zaletą , a pozycja na nim to zwyczajnie poezja , nie znam nic wygodniejszego . Silnik lekko jest do dupy , ale nie można mieć wszystkiego . Ideałem byłby GS z silnikiem z cegły .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-12-07, 15:01   

ja mam wlasnie ten problem ze mam tylko 176 cm wzrostu i mam problem wlezc na niego ale slyszalem ze do 1200 sa w opcji nizsze zice niz w 800 i moze by sie wtedy udalo

giemul 

Wysłany: 2010-12-07, 15:25   

greenmack napisał/a:
ja mam wlasnie ten problem ze mam tylko 176 cm wzrostu i mam problem wlezc na niego ale slyszalem ze do 1200 sa w opcji nizsze zice niz w 800 i moze by sie wtedy udalo

176 w zupełności wystarczy do normalnego GSa , a znam takich co nawet na ADV włażą z niższym wzrostem ! Ponadto masa ludzi obniża GSy ( co ja uważam za profanację ) . Ja mam 180 i czuję się wzorowo na tym sprzęcie . 800 to zupełnie inne tango , taki półśrodek , dla mnie odpada . Zwyczajnie zjedz się na jednym i drugim i sam wtedy zobaczysz czy co ci pasuje . Bez jazdy się motocykla nie wybiera . Ja długi czas psioczyłem na GSy , ale jak trochę pojeździłem to zrozumiałem dlaczego świat oszalał na punkcie tego sprzętu .

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-12-07, 21:53   

Panowie :D nie lubię się czepiać i nie mam w zwyczaju, ale za cholerę - SCHODZICIE Z TEMATU :D

Temat jest po to, by dogadać trasy, terminy itp. Dyskusje o Jehowie, zadupiach, pojemnościach :) w innym dziale :D

;( bo moda mi dali... ;/

giemul 

Wysłany: 2010-12-07, 22:27   

dobra , już dobra :zawstydzony

To kaj jadymy ??

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-08, 21:37   

to już pewnie wszyscy objechali ale gdyby nie to polecam na 1 dzień traskę:
z BB przez Straconkę jako alternatywę do Salmopolu(winkle prawie jak w alpach) do Międzybrodzia, a potem przez przełęcz kocierską (też kilka fajnych złożeń) powrót przez Kęty do Pszczyny

www.motoautostrada.pl

thrillco 
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2010-12-08, 21:42   

droga przez kocierz była jeszcze miesiac temu zamknieta, osuwisko drogi, jakos na moto przejechalismy ale widoki bajeczne ;)

Odpowiedz do tematu