|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Opony do CBR |
| Autor |
Wiadomość |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-02-09, 18:37 Re: Opony do CBR
|
|
|
| mel napisał/a: | Heja. Pytanie było na starym forum ale nikt się nie odezwał:p
Szukam opon. Chce dobre gumy najlepiej wieloskładnikowe. Znalazłem takie:
Michelin PilotPower 2CT
Dunlop Qualifier 2
Bridgestone BT016 Ale nie jestem pewien czy są wieloskl.
Nie wiem co ciekawego na Pirelli. Wszystkie gumy to wydatek ponad 900 za komplet. Latam czasem turystycznie z dziewczyna a czasem ostro sam. Przyczepność stawiam wyżej niż to ile km na niej zrobię. No ale też nie chce zmieniać gumy po 5k. Jakieś pomysły? |
przed R1 miałem grsxr-a 600 i zainwestowalem wlasnie w dunlopy Qualifier 2 i powiem ci ze wiecej tego gówna nie kupie zero przyczepnosci jak popada, na oponach zrobilem ledwo 4 tys i nadawaly sie na smietnik (na litrze pownie po 2 tys wystawaly by druty) jedyna zaleta bylo to ze sie szybko grzaly i na suchym asfalcie mialy dobra przyczepnosc ale to za malo jak na opony w tej cenie, w tej cenie lub dokladajac 2 - 3 stowki na pewno kupisz cos lepszego, dunlopki odradzam. |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-02-20, 11:12
|
|
|
ja tak wlasnie zastanawiam sie czy Metzeler M3 czy Z6
po torze nie jezdze wiec Z6 beda chyba lepszym wyborem
cenowo wychodzi podobnie ok 800zl za komplet 120przod /180tyl |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-02-20, 11:38
|
|
|
| bierz z6, do normalnej jazdy są zajebiste, raz mi chyba tylko dupa zwiała na mokrym, a sezon do suchych nie należał. |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-02-20, 14:45 Re: Opony do CBR
|
|
|
| mel napisał/a: | Heja. Pytanie było na starym forum ale nikt się nie odezwał:p
Szukam opon. Chce dobre gumy najlepiej wieloskładnikowe. Znalazłem takie:
Michelin PilotPower 2CT
Dunlop Qualifier 2
Bridgestone BT016 Ale nie jestem pewien czy są wieloskl.
Nie wiem co ciekawego na Pirelli. Wszystkie gumy to wydatek ponad 900 za komplet. Latam czasem turystycznie z dziewczyna a czasem ostro sam. Przyczepność stawiam wyżej niż to ile km na niej zrobię. No ale też nie chce zmieniać gumy po 5k. Jakieś pomysły? |
Ja zakupiłem w tamtym sezonie Metzeler sportec M5 zrobiłem na nich 8 tyś. km i stwierdzam że jeszcze nie miałem takiej oponki jak ta są rewelacyjne , troszkę przekracza Twój budżet ale powiem warto wydać tą kasę . Cena za komplet była 1400zł z przekładka. |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
Burst

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-02-20, 15:06
|
|
|
| Widzę 2 głosy na Z6. Jeśli już ten rodzaj gumy to ja mogę śmiało polecić Dunlopa Roadsmarta. 2 składnikowy tył, nie schodzą w oczach i oferują bardzo dobrą przyczepność i w mojej opinii świetny feeling przy rozsądnej cenie. W testach zawsze w czołówce razem z Michelinami. |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-02-20, 15:14
|
|
|
| Burst napisał/a: | | Widzę 2 głosy na Z6. Jeśli już ten rodzaj gumy to ja mogę śmiało polecić Dunlopa Roadsmarta. 2 składnikowy tył, nie schodzą w oczach i oferują bardzo dobrą przyczepność i w mojej opinii świetny feeling przy rozsądnej cenie. W testach zawsze w czołówce razem z Michelinami. |
Ilu z nas śmiga na tych oponach co ja ?
przypomnę- Metzeler M5 |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |