|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Moto GP |
| Autor |
Wiadomość |
Tweety

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
|
Wysłany: 2010-05-23, 22:16
|
|
|
| Tak coś mi sie wydaje że gdyby nie Lorenzo ,to Rossi w tym sezonie nie miałby sie z kim ścigać . Pedrosa ma dobre starty i początki wyścigów ,ale potem wysiada, a Stoner no cóż nic specjalnego . |
_________________ A w sercu wyryte tych 6 magicznych liter i kamertonów znak co przysłania cały świat.... |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2010-05-24, 21:46
|
|
|
| Pdrosa to bedzie drugi Biaggi , wiecznie trzeci . A Rossi mnie zawiodl , ale to dopiero poczatek . |
|
|
|
 |
Superbike
KiedyÂś Crazyforfun

Motocykl: Na razie bez
|
Wysłany: 2010-05-26, 23:41
|
|
|
Lorenzo pokazuje jaki jest szybki i na co go stać, wydaje się że będac tak szybkim i nie glebiąc jak to miało miejsce w poprzednich sezonach...
Zanim Fuera uciekł to się trochę tasowali z VR, ale szkoda, że nie tak jak tam:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A Pedrobot, no cóż, widząc Haydena jak go łyka, pewnie pomyślał o starych czasach
Szkoda Stonki, zła passa z Kataru trwa...
[ Dodano: 2010-05-27, 10:22 ]
| Superbike napisał/a: | Lorenzo pokazuje jaki jest szybki i na co go stać, wydaje się że będac tak szybkim i nie glebiąc jak to miało miejsce w poprzednich sezonach, ma realne szanse na mistrzostwo...
Zanim Fuera uciekł to się trochę tasowali z VR, ale szkoda, że nie tak jak tam:
A Pedrobot, no cóż, widząc Haydena jak go łyka, pewnie pomyślał o starych czasach
Szkoda Stonki, zła passa z Kataru trwa... |
[ Dodano: 2010-05-27, 10:23 ]
Kurde, coś się powaliło w edycji W każdym bądź razie końcówka wyścigu mistrzowska...moto2 równie fajne, ale te gleby
[ Dodano: 2010-06-05, 13:45 ]
No i Rossi out u siebie szkoda, po raz pierwszy w karierze nie weźmie udziału w wyścigu
http://www.youtube.com/watch?v=hSzCADhIOf8
ech..dla rywalizacji niby ok, ale ja tam jestem zrozpaczony |
|
 |
ElectroOne
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
|
Wysłany: 2010-06-05, 18:50
|
|
|
Rossi złamał kość piszczelową na treningu na Mugello i nie pojedzie Podejrzewam, że chłopak ma po sezonie. Mistrzostwo świata Por Fuery jest zdecydowanie bardziej realne. |
_________________ Owner of the Top Performer 600K6=>1000K7=>1000L0
 |
|
|
|
 |
Tweety

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
|
Wysłany: 2010-06-05, 20:32
|
|
|
| Ale pech :-( ładnie wystrzeliło Rossiego z motocykla , jak z procy :-(. |
_________________ A w sercu wyryte tych 6 magicznych liter i kamertonów znak co przysłania cały świat.... |
|
|
|
 |
Superbike
KiedyÂś Crazyforfun

|
Wysłany: 2010-06-05, 21:45
|
|
|
No takie są "uroki" highside'ów... w sasadzie chyba najniebezpieczniesza figura solo
tu Por Fuera in slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=eResxp7jALs
szkoda rosołka...a taki fajny fryz se walnął
[ Dodano: 2010-06-06, 17:00 ]
Jakoś tak się dziwnie oglądało bez Rossiego, ale nie ma tego złego. Wspaniałe zachowanie Lorenzo na starcie, podium i konferencji ! A Melandriemu szacun się należy, tylko szkoda że Haydenowi przód puścił bo ogło być podium no ale wyścig w sumie fany właśnie ze względu na walkę o miejsca od 3 go w dół. Brawa też dla Simoncelliego, który nawet po wyjeździe nie źle daje popalić.
Jak myślicie, Pedrosa tak tylko w ten weekend, czy odzyskał dobrą passę? |
|
 |
ElectroOne
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
|
Wysłany: 2010-06-07, 19:08
|
|
|
| Pedrosie się udało co wcale nie świadczy, że jest złym zawodnikiem. Jest zawodnikiem światowej czołówki. Nie daję mu jednak większych szans na zwycięstwo w generalce. Bardziej od MotoGP podobał mi się wyścig Moto2 i walka o 2 miejsce do ostatniego metra. |
_________________ Owner of the Top Performer 600K6=>1000K7=>1000L0
 |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-06-07, 20:25
|
|
|
ja w sumie po moto 2 poszedłem do garażu bo już wysiedzieć nie umiałem takie słońce było na zewnątrz Dla mnie to jest teraz najciekawsza klasa, moto gp przy tym to, jak formuła 1 przy Formule Renault. Niby F1 jest bardziej prestiżowe, a formuła Renault pokazała np w Monako, że wszędzie da się jechać ostro i wyprzedzać. |
|
 |
Burst

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-06-18, 23:11
|
|
|
| Macie jakieś info jak się chłopakom nowa konfiguracja Silverstone podoba ? |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
Superbike
KiedyÂś Crazyforfun

|
Wysłany: 2010-06-19, 17:46
|
|
|
Stoner przed treningami:
„Jeździłem tam kiedy jeszcze mieszkałem w Anglii, zanim trafiłem do Motocyklowych Mistrzostw Świata. Układ był jednak zupełnie inny, na ten rok tor został mocno zmodernizowany i tak naprawdę została tylko jedna sekcja, którą znam,” komentował dalej Stoner, który obecnie w klasyfikacji generalnej zajmuje ósmą lokatę, mając na swoim koncie dwadzieścia cztery punkty.
Po piątym miejscu zdobytym w Hiszpanii i czwartym zdobytym we Włoszech (oraz dwóch nieukończonych zmaganiach w Katarze i nieco ponad miesiąc temu we Francji), w ten weekend Australijczyk będzie walczył o pierwszy finisz na podium w tym sezonie. Po niezbyt dobrym rozpoczęciu rywalizacji w roku 2010 nie dziwi więc, że teraz Casey chce się spisywać jak najlepiej.
„To będzie szybki tor, jeden z najszybszych w kalendarzu, jak również jeden z najbardziej spektakularnych i jestem pewien, że atmosfera będzie wspaniała. Nie mogę się już doczekać tej rudny, bowiem zawsze wolałem Silverstone od Donington Park. Myślę, że będzie to fajna zabawa zarówno dla nas, jak i dla kibiców,” dodał na koniec zawodnik teamu Ducati Marlboro Team."
Po kwailifikacjach startuje z 2 go rzędu obok Haydena.
Pedrosa:
„Jedziemy na Silverstone w dobrej dyspozycji po zwycięstwie na Mugello. Zaliczyliśmy we Włoszech naprawdę dobry weekend, więc teraz musimy to jak najlepiej wykorzystać, by utrzymać tą tendencję,” przyznał zawodnik teamu Repsol Honda, drugi w klasyfikacji BMW M Award. W tej właśnie „generalce” ma on na swym koncie siedemdziesiąt pięć punktów i zaledwie jedno „oczko” traci do liderującego Lorenzo.
Pomimo tego, że brytyjski obiekt będzie nowym dla wszystkich zawodników, 24’latek z Sabadell wydaje się tym nie przejmować. Jeśli więc uda mu się dobrze wykorzystać treningi wolne, być może powalczy nawet o drugi triumf w tym sezonie… „O Silverstone nie mogą powiedzieć zbyt wiele… Widziałem kilka wyścigów na tym torze, jednak trasa jest nieco inna niż w przypadku Formuły 1, więc na niewiele się to zdało. Jedyne, co mogą powiedzieć to to, że jest to szybki obiekt, ma wiele prawych zakrętów, które przejeżdża się z otwartą na maksimum przepustnicą.”
W dużej mierze dzięki drugiemu miejscu z Jerez i zwycięstwu z Mugello, obecnie Pedrosa w klasyfikacji generalnej zajmuje drugie miejsce, mając na swym koncie sześćdziesiąt pięć punktów. Do liderującego Jorge Lorenzo traci on jednak aż dwadzieścia pięć „oczek”, a więc równowartość jednego triumfu.
„Wygląda na to, że jest to dość starodawny obiekt, prawdopodobnie można go porównać z Assen, zanim oczywiście został zmieniony. W piątek rozpoczniemy jazdy bez żadnych danych, ale każdy będzie w tej samej sytuacji. Mam nadzieję, że dostosujemy się do niego jak najszybciej i znajdziemy dobre ustawienia na wyścig,” kontynuował ubiegłoroczny drugi v-ce Mistrz Świata.
Na sam koniec Dani wypowiedział sięnieco na temat bardzo napiętego w tym fragmencie kalendarza Motocyklowych Mistrzostw Świata. „Teraz przed nami trzy wyścigi z rzędu, które odbędą się w Wielkiej Brytanii, Holandii i Katalonii. Ważne będzie więc to, by nie popełnić żadnego błędu i jeździć naprawdę równo,” dodał Hiszpan.
PO kwalifikacjach leci jako trzeci, tyle że pod koniec kwalifikacji glebnąłi podobno sa problemy z kolanem.
Niespodzianką jest Randy "gleba" DePuniet który w kwalikacjach pojechał rewelacyjnie i startuje jutro z drugiego miejsca. |
|
 |
Burst

|
Wysłany: 2010-06-19, 21:11
|
|
|
| Superbike napisał/a: | | Niespodzianką jest Randy "gleba" DePuniet który w kwalikacjach pojechał rewelacyjnie i startuje jutro z drugiego miejsca. |
Króliczek w garażu też był zadowolony Świetne są ujęcia jak chłopaki w szczególnie w moto gp ale i w moto 2 pokonują ostatni zakręt - genialne uślizgi. W moto 2 mega bokami lata Hernandez - widać, że gość z supermoto |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
Superbike
KiedyÂś Crazyforfun

|
Wysłany: 2010-06-19, 21:18
|
|
|
Jak poinformował Michał "Mick" Fijałkowski, który komentuje Motogp na Sportklubie, Pedrobot pojedzie, bo nic poważniejszego mu się nie stało...
eCH, kiedyś była taka książka, chyba lektura w pedałówie...Lassie wróć...aż się chce wrzasnąć:
Rossi indietro
[ Dodano: 2010-06-19, 21:25 ]
| Burst napisał/a: | | Superbike napisał/a: | | Niespodzianką jest Randy "gleba" DePuniet który w kwalikacjach pojechał rewelacyjnie i startuje jutro z drugiego miejsca. |
króliczek w garażu też był zadowolony |
Ten motyw z króliczkami i wgóle z playboyem jako sponsorem jest baaaardzo dobry swoją drogą, jakbym latał jako zawodnik nie miałbym nic przeciwko temo żeby mnie sponsorowało PinkPress lub VIVID Ent. hehe a może to dobry motyw żeby conieco rozpropagować u nas |
|
 |
Burst

|
Wysłany: 2010-06-19, 22:33
|
|
|
| Superbike napisał/a: | | Jak poinformował Michał "Mick" Fijałkowski, który komentuje Motogp na Sportklubie... |
Ja dzisiaj po raz pierwszy oglądałem moto gp na BBC i muszę powiedzieć, że super sprawa bo 2 komentuje z czego jeden z nich jest chyba byłym zawodnikiem bo ewidentnie widać, że facet wie o czym mówi i jest 3 gość, który lata po boksach i na bieżąco przeprowadza wywiady z ludźmi z różnych teamów. Info non stop na bieżąco i z pierwszej ręki.
| Superbike napisał/a: | Rossi indietro |
Też bym chciał, żeby wrócił do pełnej dyspozycji jak najszybciej.... Każdy kto zdobędzie w tym roku tytuł myślę, że będzie czuł pewien niesmak z powodu jego absencji. Poza tym szkoda, że Yamaha nikogo nie zaangażowała do jazdy na jego motocyklu bo nie dość, że uciekają ważne punkty to myślę, że wielu kibiców na całym świcie chętnie by zobaczyło jak Cal Crutchlow, Ben Spies, czy jakiś inny ciekawy zawodnik daje radę na topowej M1 |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
|
|
|
 |
WojtekA4

Motocykl: Only one, only R1 ;)
Imię: Wojtek
Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 67 Skąd: Lipie k/CzĂŞstochowy
|
Wysłany: 2010-06-20, 15:50
|
|
|
| slusar_o2 napisał/a: | De Angelis ma podobno złamany kręgosłup |
Z tego co czytalem, to tylko jeden z kregow i nie jest to jakas mega powazna sprawa, jesli tak wogole mozna powiedziec w przypadku problemu z kregoslupem.
Moto2 wymiata!!!
Ja do polskiego komentarza nic nie mam, ale mega wkurza mnie stronniczosc gosci Micka. Przy calym szacunku dla wszystkich zawodnikow, na mnie i tak najlepsze wrazenie zrobil Stoner. Zawalil totalnie start, ale wchodzac w pierwszy zakret byl ostatni, a skonczyl na 5 miejscu z minimalna strata do podium. Oczywiscie w tym sporcie jak i w kazdym innym chodzi o to zeby wygrywac, ale jak sie nie wygrywa, to trzeba szukac innych pozytywow
De Puniet dal dupy! Trenowal na tym torze, znal go duzo lepiej od pozostalych zawodnikow, a i tak nic szczegolnego nie pokazal - no moze poza tym, ze sie nie wyjeb..l
A Pedrosa... NO COMMENT!! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |