Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moto GP
Autor Wiadomość
ElectroOne 
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
Wysłany: 2010-11-01, 01:00   

Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się :P Tak naprawdę nie oglądałem dzisiejszego GP ;(

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2010-11-01, 12:51   

w tym sezonie Doctor jest tylko jeden !

Lorenzo !

Piękna walka o 3 miejsce
www.motoautostrada.pl

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-11-02, 08:26   

no Dovi pięknie wyprzedził :) Ale w moto 2 to była dopiero sieczka nieporównywalna z moto gp. Tak mi szkoda było Iannone. To by był ogromny wyczyn gdyby stanął na pudle startując z 34 miejsca.

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Wysłany: 2010-11-07, 14:28   

ale dziś w moto2 emocje do końca. Gratki dla Karela, szkoda Iannone'a...
www.motoautostrada.pl

Tweety 

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
Wysłany: 2010-11-07, 21:06   

Miki72 napisał/a:
ale dziś w moto2 emocje do końca. Gratki dla Karela, szkoda Iannone'a...

Karel Abraham skorzystał z zamieszania na ostatnim kółku , fakt było co oglądac :-)

slusar_o2 

Wysłany: 2010-11-11, 17:35   

No i po dwóch dniach testów.
wyniki:
http://www.motogp.com/en/...encia+Test+2011

Jak wrażenia :) ? Jeśli Stoner zgra się na dobre z motocyklem będzie nie do zatrzymania.

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Wysłany: 2010-11-11, 18:40   

Rossi słabo, bardzo słabo.... Ze Stonerem to faktycznie może być ciężko jeśli mu Hąda podpasuje. Generalnie całkiem nieźle Spies na fabrycznej M1. Ciekawy jestem też co pokaże Crutchlow, któy znajdzie się mniej więcej w tym miejscu w którym Spies był rok temu. Sporo zmian i mam nadzieję, że ciekawy sezon nam się zapowiada :)

slusar_o2 

Wysłany: 2010-11-11, 19:41   

Ja bym Rosolaka nie skreślał, bo chłopaki z duca głównie skupili się na wybieraniu silnika, bo główny inżynier chciał zobaczyć czy przypadkiem screamer nie przypasuje Rossiemu bardziej. Niestety w związku z tym, że Rossi ma założony knebel na usta przez yamahe do końca roku nie wiemy jakie są jego odczucia. Hayden powiedział, że woli tegorocznego big-banga i pewnie przy nim zostaną. To może być ciężki sezon dla Włocha, moim zdaniem jak mu desmosedici nie przypasuje, a jest taka możliwość, to pełen potencjał pokaże dopiero w 2012 roku jak będzie mógł ustawić motocykl pod siebie już w fazie projektowania.

To oczywiście moje luźne rozważania, mam tylko nadzieje, że jeśli okaże się że Nicky jest szybszy nie będzie on ciągle traktowany jako zawodnik nr 2 tylko dadzą mu rozwinąć skrzydła :) Choć może się mylę i nie będzie faworyzacji w teamie, ale imo są tam za duże pieniądze, żeby było do końca fair. Pożyjemy zobaczymy

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Wysłany: 2010-11-11, 22:21   

Ale ja go wcale nie skreślam Marcinie :) Wręcz przeciwnie. Ja jestem w 100% przekonany, że Ducati ma i pieniądze i środki do tego żeby z Rossim wygrywać wyścigi i prędzej (czyt.2011) czy później np.(2012) osiągną swoje cele.

WojtekA4 

Motocykl: Only one, only R1 ;)
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-11-12, 18:25   

Rossi prawdopodobnie na big-bangu bedzie jezdzil, ale potwierdza to w lutym... Moim zdaniem tych testow absolutnie nie mozna traktowac tego jak bedzie wygladal sezon 2011... Bo gdyby tak, to Stonerowi mozna by dac medal juz dzisiaj, bo skoro siada na "nowy" dla niego motocykl i kreci drugi czas (klasyfikacja z obu dni) to nie wiem co sie bedzie dzialo jak dopracuje RC212V. Ale poniewaz te testy nie sa moim zdaniem absolutnie podstawa do tego zeby wydawac jakiekolwie opinie.. Fajnie ze Spies pokazal calym sezonem jak i tymi testami, ze jest prawie genialny, wbrew temu co pisali tutaj niektorzy na poczatku sezonu ;) ;)
Super Sic tez ostro, Crutchlow tez calkiem fajnie, do tego stara Banda czyli Pedrosa, Dovi, Nicky, Lorek, Rosołek i paru innych gosci i bedzie mega ciekawy sezon...

A tak dla fanów Melandriego... Niezle czasy dzisiaj krecil siedzac pierwszy raz na R1 w WSBK ;)

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2010-11-13, 11:22   

Ja pisałem o Spiesie i w dalszym ciągu uważam, że nic nie pokaże.

WojtekA4 

Wysłany: 2010-11-13, 12:28   

Ale przeciez juz pokazal... Rookie of the year w MOTO GP... jesli to jest "nic" to chyba mamy inny system wartosciowania ;)

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2010-11-13, 14:53   

No chyba nie myślałeś że rookie of the year będzie Bautista, Barbera czy Aoyama. Oni powinni się wrócić do 125ccm

WojtekA4 

Wysłany: 2010-11-13, 15:49   

Kazdy kto jezdzi w MotoGP jest zwodnikiem najwyzszej klasy... Poza objechaniem tych ktorych wymieniles, Spies wyprzedzil w generalce jeszcze takich zawodnikow jak Hayden (fabryczny motocykl), Simoncelli (zaprawiony w boju o MŚ), Edwards, De Puniet i cala reszta.

Rozmowa jest wg. mnie bez sensu :) Ale Twoja opinie jak najbardziej szanuje :) Pzdr

P.S.
Juz teraz Spies pokazal jaka jest roznica pomiedzy satelicka maszyna, a motocyklem fabrycznym... W testach pojechal o ponad 0.2s szybciej niz w QP w sobote... Siedział na "nowym" jakby nie bylo dla siebie motocyklu, a to pokazuje gdzie byc moze lezala przyczyna tego, ze nie byl na pudle w generalce :)

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2010-11-13, 18:46   

Dla mnie to Simoncelli powinien dostać to trofeum a Spies dostał je tylko dlatego, że zdobył więcej punktów bo tylko to jest jedynym kryterium przyznawania tej nagrody. Spies dla mnie jest bez wyrazu, nie ma charakteru nie jest waleczny jak Simoncelli

Odpowiedz do tematu