Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moto GP
Autor Wiadomość
linka90 
Moderator
pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wysłany: 2010-10-10, 11:39   

ElectroOne napisał/a:
Vale, Vale, Vale, Vale, Vale, Vale, Vale, Vale. Doktor pokazał, że jest najlepszym zawodnikiem na świecie i daleko po nim jest reszta stawki.

Podpisuję sie pod wypowiedzią kolegi ;)

Gratulacje dla Lorenzo, jednak nie jestem pewna, czy gdyby nie problemy Rossiego i Pedrosy to czy cieszyłby sie dzisiaj z tytułu mistrza.

You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best.

WojtekA4 

Motocykl: Only one, only R1 ;)
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-10-10, 16:26   

Wszystko ok, ale dwa wygrane wyscigi w sezonie Rossiego i juz jest Bogiem? Pojechał dzisiaj po mistrzowsku, ale ani nie odstawil Doviego na 15 sekudn, ani nie wygral w ostatnim zakrecie.... Wiec co takiego rewelacyjnego zrobil? Lorek odpuscil...

Trzy ostatnie wyscigi beda mega ciekawe... 3 zawodnikow z roznica punktow w ilosci 2 bedzie walczylo o tytuł 2 vice mistrza swiata, a moze i pierwszego vice... Wszystko zalezy od dyspozycji Daniego :) Tak wiec ogólnie sezon jako taki sie zakonczyl. Teraz bedzie tak naprawde smietanka calego sezonu, a wiec napewno dobre sciganie bez cisnienia :)

ElectroOne 
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
Wysłany: 2010-10-10, 18:41   

Co zrobił? Pokazał dzisiaj mistrzowską jazdę. Może powiesz kto przez cały sezon zrobił podobny numer?

Tweety 

Motocykl: Yamaha
Imię: Gosia
Wysłany: 2010-10-10, 19:39   

No wiesz mało kto prawie z końca stawki skończyłby wyścig na najwyższym stopniu podium , a czy Lorenzo odpuscił bo opony sie konczyły czy poprostu sie wystraszył po ostatniej walce z Rossim i nie chciał już dzisiaj ryzykować to jego słodka tajemnica :-).

Ciekawi mnie bardzo następny wyścig , czy Lorenzo pokarze że nie jest mistrzem z przypadku i mimo wszystko włączy sie do walki w Australii i bedzie jechał na maxa żeby stanąć na podium , wkońcu nie ma już nic do stracenia nie ?? ?

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
Wysłany: 2010-10-10, 20:00   

WojtekA4 napisał/a:
... Wiec co takiego rewelacyjnego zrobil? Lorek odpuscil...

Z 11 po 1 zakręcie wskoczył na 1 i to w całkiem niezłym stylu w przeciwieństwie do twojego ulubieńca który po raz kolejny nie zdążył się nawet spocić po utracie przodu :D Hayden trochę nie dał rady ale w zasadzie można się było tego spodziewać. Ogólnie fajny wyścig bo sporo walki było i jakoś takie wrażenie miałem, że wszyscy się dobrze bawią :) Miło było też zobaczyć niebieski motocykl walczący z przodu. Tego, że Lorenzo zdobędzie tytuł dzisiaj byłem więcej niż pewien bo w zasadzie musiał tylko dojechać - mimo wszystko gratulacje się należą.

Tweety 

Wysłany: 2010-10-16, 20:47   

No i co myślicie o GP Australi ?? ?? Pogoda nie rozpieszcza , po kwalifikacjach
1. Stoner
2. Lorenzo
3. Spies
Rossi dopiero 8 a Perdosa się wycofał :-(

Ciekawe jak potoczy się sam wyścig i jaka będzie pogoda :-)

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-10-16, 22:30   

jeśli Casey się nie wyjebie to wygra. Mnie zaskoczył Simoncelli, ale w wyścigu nie wróże mu sukcesu. Powinien być w czubie prywatnych zespołów od początku sezonu, bo ma fabryczny motocykl HRC, taki jak np. Pedrosa, a w ogóle nie potrafi go wykorzystać.

Obaj włosi Dovi, i Vale słabo, ale w wyścigu powinno być lepiej. Fajnie że Tech 3 wysoko, będzie ciekawie, oby nie padało :)

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

WojtekA4 

Wysłany: 2010-10-17, 14:01   

:)

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2010-10-17, 15:23   

Widac ,ze Ducati ma potencjal i juz nie moge sie doczekac co Rossi pokaze w przyszlym sezonie :) .Mam nadzieje ,ze poraz kolejny talent i doswiadczenie pokaze malolatom gdzie ich miejsce .

slusar_o2 

Wysłany: 2010-10-17, 18:14   

i mój faworyt znowu 4 :/ Marco tak jak mówiłem nie pokazał nic wielkiego, choć jechał ok, szkoda Doviego, bo mógł naprawdę dobrze pojechać. Fajnie pojechał też Randy po tym jak wypadł na tym zakręcie. Reszta wg przewidywań :)

a Moto 2 znowu było dużo ciekawsze :P

przyszły sezon będzie ciekawy i baaaaardzo dziwny. Ostatni sezon 800cc i wydaj mi się że zespoły bardziej będą skupione na 2012 roku niż na 2011. Pożyjemy zobaczymy

Tweety 

Wysłany: 2010-10-17, 18:17   

Jestem podobnego zdania jak Rufus , mam nadzieje że w przyszłym sezonie Ducati razem z Rossi-m pokarzą kto jest mistrzem i dadzą pstryczka w nos zespołowi Fiat Yamaha.

A co do GP Australi to Stoner pokazał sie w jak najlepszej klasie , czasy miał niesamowite ale jak zwykle Rossi dał o sobie znać i z 9 miejsca po starcie przedzierał sie do przodu w efekcie kończąc na 3 miejscu.
Ostatnio zmieniony przez Tweety 2010-10-17, 20:44, w całości zmieniany 2 razy  

slusar_o2 

Wysłany: 2010-10-17, 18:39   

Będzie można się przekonać w Valencii, bo Rossi dostał zielone światło i po ostatnim GP będzie jechał już na Desmosedici.

Swoja drogą sadząc po intensywności wypowiedzi o wyścigu teraz wszyscy oglądali retransmisję :D

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
Wysłany: 2010-10-17, 21:22   

Brawa dla Stonera bo skarał konkretnie ;d Swoją drogą poza czołową 2 ciekawy wyścig jeśli chodzi o tempo poszczególnych zawodników bo wyraźnie w różnych etapach wyścigu szybcy byli inni zawodnicy. Jak dla mnie manewr #46 na #69 trochę za ostry, ale z drugiej strony obaj nie chcieli już odpuszczać i może dlatego tak to wyglądało (nie analizowałem tak dokładnie). BTW dla kogoś kto ogarnia ponad 200 konnego potwora wizyta na tym torze musi być lepszą zabawą niż przejażdżka kolejka w lunaparku :D

WojtekA4 

Wysłany: 2010-10-17, 21:51   

Mysle ze te slowa Rossiego na temat wyscigu opisuja doskonale caly weekend:

"To start eighth and finish third is not a bad result and, considering the trouble we had this weekend, we can be happy,” said Rossi of his race. “Today Casey was riding in a different sport and I want to say congratulations to him. The podium was the maximum for us but it was still a hard fight to get there.”

Jesli chodzi o pojedynek #46 z #69 to nie widze tam nic co byloby zbyt ostre. Nicky zostawil troche miejsca, a Rossi takich okazji nie zwykł nie wykorzystywac... Szkoda Doviego...

Tweety 

Wysłany: 2010-10-31, 22:44   

No i temat ucichł a przecież dzisiaj był kolejny wyścig :-).

Szkoda mi dzisiaj bardzo Spiesa , bo miał dobre pole startowe i mógłby coś zdziałać ale niestety na okrążeniu wyjazdowym wyleciał z toru. O Stonerze nie będe sie rozpisywać , bo u niego są 2 wyjścia albo dojedzie na pudle albo wcale bo sie wywali - dzisiaj była ta druga opcja. Miałam nadzieje że Rossi będzie na najwyższym stopniu podium no ale cóż Lorenzo był lepszy. Fajnie że Dovizioso znowu stanoł na podium , należało mu sie po dzisiejszej walce :-)

Odpowiedz do tematu