Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jak usunąć starą uszczelkę z aluminiowej misy olejowej
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2012-09-13, 15:10   

Z czego ta uszczelka w ogóle ?

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-13, 15:24   

nitro reaguje z lakierami i tyle w temacie. jak nie wiesz co to jest to proszę doczytaj sobie i może dojedziesz do tego dlaczego jest słabsze od rozpuszczalników dedykowanych do danej substancji i przy okazji zrozumiesz dlaczego z reguły jest od nich tańsze.

i nie 'podnosi' lakieru tylko wchodzi z nim normalnie w reakcję. weź sobie do łapki jedno i drugie, pomieszaj a potem się wypowiedz jeszcze raz na ten temat :) aha. tak przy okazji powłoki lakiernicze producentów samochodów są dużo słabsze cieńsze i gorsze od tych robionych przez lakierników. więc nie wiem co to za argument 'oryginalny lakier'. najwyżej do sprzedaży auta że nie było bite...

cassius17 

Motocykl: Kawasaki 454 Ltd
Imię: Maksym
Wysłany: 2012-09-13, 15:52   

Nie będę się wdawał w dyskusję. Trochę lakiernictwa liznąłem i wiem o czym mówię.

Edit:

Specjalnie poszedłem do garażu i wykonałem próbę. Próbowałem energicznym pocieraniem zmyć lakier akrylowy(dokładniej podkład akrylowy - ma te same wiązania co każdy inny akryl). Wynik - zmycie kurzu z podkładu, nic po za tym.

Pozdrawiam i życzę powodzenia z lakiernictwem.
Ostatnio zmieniony przez cassius17 2012-09-13, 15:58, w całości zmieniany 1 raz  

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-13, 16:56   

a dziękuję :) właśnie zamontowałem sobie wczoraj polakierowaną felgę ;)
ale co ja tam wiem o rozpuszczalnikach :D

a tak nawiasem, w ramach ciekawostki, nitro nie ma określonego składu chemicznego. producent sam sobie ustala ile wali do niego acetonu, toluenu, ksylenu, alkoholu i innych rozcieńczalników. może masz jakieś 'lajtowe' to nitro. lakier co najmniej powinien stracić połysk po nitro. z resztą nie ważne :D ja tylko apeluję żeby z tym specyfikiem uważać. czy ktoś posłucha czy nie - jego sprawa. używaj sobie do woli skoro Ci nic nie 'zjada' ;)
Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-09-13, 17:08, w całości zmieniany 2 razy  

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2012-09-13, 17:22   

dało rade znalazlem w garage rozpuszczalnik uszczelka była coś ala papierowa moczyłem w rozpuchu i drapałem tępą stroną nożyka ciężko schodziło ale moczyłem drapałem i znou moczyłem teraz jest git .
dzięki za podpowiedzi
przy samej powierzchni gdzie moczyłem lakier odszedł ale to nic , micha była malowana to się pryśnie znowu jak będzie trzeba

Odpowiedz do tematu