|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
jak usunąć starą uszczelkę z aluminiowej misy olejowej |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-09-13, 15:10
|
|
|
| Z czego ta uszczelka w ogóle ? |
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-13, 15:24
|
|
|
nitro reaguje z lakierami i tyle w temacie. jak nie wiesz co to jest to proszę doczytaj sobie i może dojedziesz do tego dlaczego jest słabsze od rozpuszczalników dedykowanych do danej substancji i przy okazji zrozumiesz dlaczego z reguły jest od nich tańsze.
i nie 'podnosi' lakieru tylko wchodzi z nim normalnie w reakcję. weź sobie do łapki jedno i drugie, pomieszaj a potem się wypowiedz jeszcze raz na ten temat aha. tak przy okazji powłoki lakiernicze producentów samochodów są dużo słabsze cieńsze i gorsze od tych robionych przez lakierników. więc nie wiem co to za argument 'oryginalny lakier'. najwyżej do sprzedaży auta że nie było bite... |
|
|
|
 |
cassius17
Motocykl: Kawasaki 454 Ltd
Imię: Maksym
|
Wysłany: 2012-09-13, 15:52
|
|
|
Nie będę się wdawał w dyskusję. Trochę lakiernictwa liznąłem i wiem o czym mówię.
Edit:
Specjalnie poszedłem do garażu i wykonałem próbę. Próbowałem energicznym pocieraniem zmyć lakier akrylowy(dokładniej podkład akrylowy - ma te same wiązania co każdy inny akryl). Wynik - zmycie kurzu z podkładu, nic po za tym.
Pozdrawiam i życzę powodzenia z lakiernictwem. |
| Ostatnio zmieniony przez cassius17 2012-09-13, 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-13, 16:56
|
|
|
a dziękuję właśnie zamontowałem sobie wczoraj polakierowaną felgę
ale co ja tam wiem o rozpuszczalnikach
a tak nawiasem, w ramach ciekawostki, nitro nie ma określonego składu chemicznego. producent sam sobie ustala ile wali do niego acetonu, toluenu, ksylenu, alkoholu i innych rozcieńczalników. może masz jakieś 'lajtowe' to nitro. lakier co najmniej powinien stracić połysk po nitro. z resztą nie ważne ja tylko apeluję żeby z tym specyfikiem uważać. czy ktoś posłucha czy nie - jego sprawa. używaj sobie do woli skoro Ci nic nie 'zjada' |
| Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-09-13, 17:08, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2012-09-13, 17:22
|
|
|
dało rade znalazlem w garage rozpuszczalnik uszczelka była coś ala papierowa moczyłem w rozpuchu i drapałem tępą stroną nożyka ciężko schodziło ale moczyłem drapałem i znou moczyłem teraz jest git .
dzięki za podpowiedzi
przy samej powierzchni gdzie moczyłem lakier odszedł ale to nic , micha była malowana to się pryśnie znowu jak będzie trzeba |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |