|
Co mogło się stać... ?? |
| Autor |
Wiadomość |
Gatuzo
Carpe diem...

Motocykl: Suzuki SV650s
Imię: Karol
|
Wysłany: 2011-06-10, 20:44 Co mogło się stać... ??
|
|
|
| Witam. Miałem małego szlifa na mojej suzi. Nie jeździłem na niej do dziś. Od razu jak ruszyłem to jakoś dziwnie się jechało. Jakby sama chciała skręcić w prawo. Leżałem na lewej stronie. jedyne szkody to podrapane lusterko i urwany migacz. Mam crash pady. I ten ciężarek co jest na końcu kierownicy się porysował i śruba która go mocuje trochę się powyginała. Kilka uderzeń młotkiem i jest jak nowa. I teraz pytanie. Co jest powodem że tak trochę ściąga na prawo. I wydaje mi się że lewa część kierownicy jest ciut niżej niż prawa. Czy wystarczy poluzować śruby i ustawić tak jak prawą stronę czy to jednak coś poważniejszego? Proszę o waszą pomoc. |
_________________ GaTuZo |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-10, 20:46
|
|
|
| Krzywo skręcone zawieszenie. |
|
 |
Gatuzo
Carpe diem...

|
Wysłany: 2011-06-10, 20:48
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Krzywo skręcone zawieszenie. |
Ale z zawieszeniem nie było nic robione. Przed szlifem jeździła idealnie ... |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-06-10, 20:53
|
|
|
| Dziwnie to opisałeś nagle moto chce jechac w prawo , a Ty walnaleś na lewo, jak na prostej , na zakręcie, jaki V był ? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-10, 20:55
|
|
|
| Dużo masturbacji. Muskulatura prawej ręki zbytnio rozwinięta. Nierównomierne rozłożenie masy. Ściąga na prawo. Rozwiązanie> masturbować się lewą do uzyskania równowagi lub sprawdzić stan zawieszenie przedniego na początek czyli uszczelniacze, sprężyny olej. |
|
 |
Gatuzo
Carpe diem...

|
Wysłany: 2011-06-10, 20:57
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Dziwnie to opisałeś nagle moto chce jechac w prawo , a Ty walnaleś na lewo, jak na prostej , na zakręcie, jaki V był ? |
Gleba była na prostej i przy małej prędkości . Góra 40km/h. Mocher mi wyskoczył i zblokowało koło na piachu. Może tylko kierownica się skrzywiła a ja przy jeździe na chama chce trzymać ją prosto a tym samym koło skręca w prawo. Już sam nie wiem... |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-06-10, 21:04
|
|
|
sprawdź kierownice czy prosta, a potem jak Artur pisał zawieszenie. Nie podupcyło Ci się ze stroną leżakowania ? |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-06-10, 21:15
|
|
|
| Gatuzo, raczej Ty doświadczony jeździec nie jesteś , zajrzyj na svforum.pl, dużo tam poczytasz i poznasz miłośników SVłek |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-06-10, 22:49
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Dziwnie to opisałeś nagle moto chce jechac w prawo , a Ty walnaleś na lewo, jak na prostej , na zakręcie, jaki V był ? |
a co to jest przeciwskręt? kiera skręcana w lewo, a moto jedzie w prawo?
A do autora - poluzuj sobie śruby lagów w półkach i spróbuj je ustawić, może się pólki przestawiły względem siebie, inna sprawa to skrzywiona sama kierownica i możesz mieć wrażenie, że moto ciągnie, bo próbujesz ją na siłe wyprostować.
chyba że skrzywiłeś ośkę w kole, ale raczej wątpie.
może też któraś linka ciągnąć, od gazu np, sprawdź, czy są odpowiednie luzy. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Paki_sc

Motocykl: biało- niebieski
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-06-16, 08:22
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Gatuzo, raczej Ty doświadczony jeździec nie jesteś , zajrzyj na svforum.pl, dużo tam poczytasz i poznasz miłośników SVłek |
Odezwał się doświadczony rider... |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-06-16, 10:19
|
|
|
| Gatuzo napisał/a: | | (...)Może tylko kierownica się skrzywiła a ja przy jeździe na chama chce trzymać ją prosto a tym samym koło skręca w prawo. Już sam nie wiem... |
według mnie to by się nawet zgadzało - piszesz, że cieżarek i końcówka kiery "dostały po dupie", skoro więc poleciałeś na lewą stronę, to lewa strona kiery mogła się podkrzywić w kierunku tyłu moto, dlatego jak próbujesz trzymać ją prosto to koło skręca w prawo. przynajmniej tak na chłopski rozum mi się wydaje - posprawdzaj jeszcze dokładnie wizualnie i organoleptycznie, czy ją wykrzywiło. |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-06-16, 16:37
|
|
|
| Paki_sc napisał/a: | | T_rex napisał/a: | | Gatuzo, raczej Ty doświadczony jeździec nie jesteś , zajrzyj na svforum.pl, dużo tam poczytasz i poznasz miłośników SVłek |
Czy my się znamy chłopcze ? |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-06-16, 18:42
|
|
|
| Zweryfikujcie swe umiejętności na szosie. Jeden na jednego. |
|
|
|
 |
Paki_sc

Motocykl: biało- niebieski
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-06-18, 01:01
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Paki_sc napisał/a: | | T_rex napisał/a: | | Gatuzo, raczej Ty doświadczony jeździec nie jesteś , zajrzyj na svforum.pl, dużo tam poczytasz i poznasz miłośników SVłek |
Czy my się znamy chłopcze ? |
Na szczęście nie. |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-06-18, 20:30
|
|
|
| To przestan pieprzyć głupoty, bo akurat na SVce zrobiłem 20 kkm ,w rożnych warunkach pogodowych, zaczynając od -10C |
|
|
|
 |
|
|