|
Po dluzszej jezdzie nie odpala |
| Autor |
Wiadomość |
jatromb
Motocykl: FZS 600 '99
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2011-06-13, 09:26 Po dluzszej jezdzie nie odpala
|
|
|
postanowilem ze oglosze sie tutaj z moim problemem:)
wiec sprawa wyglada tak, ze 3 raz od prawie 2 lat zdarzyla mi sie sytuacja, ze po jezdzie(dluzszej jezdzie) nie moge odpalic Fazera.Raczej winny nie jest akumulator, ze wzgledu na to ze kilka razy pokreci rozrusznikiem i dopiero pada, a nie od razu. Zreszta, po zimie odpalilem bez problemu, a czasem po jezdzie nie moge
I tutaj stawiam pytanie "o co chodzi"? w czym tkwi problem i gdzie szukac problemu?
P.S. Dziekuje tez koledze, ktory w Sosnowcu pod Expo po paradzie "pchnal" mnie aby mogl odpalic |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-06-13, 09:32
|
|
|
Mimo wszystko może byc aku, może raz odpalać, a raz nie. Miałem tak w saochodzie zimą -15 C palił, a jak ciepło to kilka rayz kapa, zmierzyłem prąd na klemach i była norma. Ale postanowiłem wymienic mimo wszystko (poprzedni aku miał 11 lat , od nowości był), i przed wymiana sprzedawca zmierzył stary aku i co sie okazało, prąd rozrucjowy zamiast 330 był na poziomie 60 A , wymieniłem aku i pali jak nowy na dotyk. Więc jeśli nei chces zw ciemno kupowac nowego, podjedz do sklepu z aku w większości maja odpowiedni sprzęt i Ci zmierzą. Ja miałem tak że mogłem kilka razy go odpalac co parę kilometrów i palił, a raz pojechałem do katowic (ok 40km) wyłączyłem silnik i umarł ) |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-13, 11:36
|
|
|
| Dobry akumulator zanim padnie powinien pokręcić trochę więcej niż kilka razy. |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-13, 15:34
|
|
|
sorry ze podpinam się pod temat - mam to samo u mnie : kupiłem dzieciakom motorynke Pony i jest to samo, na zimnym odpala, pojeżdżą z 1/2 godziny i potem dupa, ani kopać ani pchać.
ściągnąłem bak, wyczyściłem, zmieniłem filter (benzyna z baku leci do gaźnika), rozebrałem aparat zapłonowy, poczyściłem i przedmuchałem, zmieniłem świece i własnie jestem w trakcie licytacji całego nowego silnika z gaźnikiem bo już mnie kurwica bierze, bo usterka jak była tak jest nadal. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-06-13, 16:41
|
|
|
| za bogata mieszanka zenek, iglica na środek, dysze wyczyść, wyreguluj dobrze i musi być ok. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-06-13, 20:22
|
|
|
| emil napisał/a: | | za bogata mieszanka zenek, iglica na środek, dysze wyczyść, wyreguluj dobrze i musi być ok. |
Też tak myśle.Zrób mu w końcu serwis gażników,poziomy paliwa synchro itp. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-06-13, 20:29
|
|
|
zenek mowi o motorynce z jednym gaznikiem |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
grzeesiek
|
Wysłany: 2011-06-13, 21:03
|
|
|
| Oj tam czepiasz się szczegółów,czytam na szybko.Dobrze wyregulowany fazer pali od strzala nawet na średnim aku. |
|
|
|
 |
jatromb
|
Wysłany: 2011-06-14, 12:13
|
|
|
| grzeesiek napisał/a: | | Dobrze wyregulowany fazer pali od strzala nawet na średnim aku. |
wiec bedzie to wina aku czy jednak moto do regulacji? |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-06-14, 12:27
|
|
|
| Mam na myśli Fazera-------Kiedy były zawory ustawiane???? |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
jatromb
|
Wysłany: 2011-06-14, 13:12
|
|
|
| mam go od poltora roku i ja nic nie robilem, a jak bylo u poprzedniego wlasciciela nie wiem |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-06-14, 13:36
|
|
|
| Jak nie wiesz, co robił poprzedni własciciel, a Ty od 1,5 roku nic to wypada zrobić, nie ma co oszczędzać, nawet jesli to nie będzie przyczyna, to lepiej zrobić. Dużo tez zalezy od przebiegu, ale jak wynika z info, nie jestes właścicielem od nowości, czyli ile to ma nakecone nie dowiesz sie już nigdy niestety. |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-14, 13:55
|
|
|
| Zaskakujecie mnie. Cały czas milion pytań jaki olej najlepszy ale poza najlepszym olejem to już mało kto się kwapi do jakiegokolwiek serwisu. W ogłoszeniach wszystko jest po wymianach i wszelkich możliwych regulacjach ale fora jakoś tego stanu rzeczy nie odzwierciedlają. Ale i tak najlepszy był chłopak, który kupił motocykl i pyta mnie: muszę wymieniać olej? Mówię musisz. A może wytrzyma jeszcze jeden sezon? |
|
 |
grzeesiek
|
Wysłany: 2011-06-14, 19:16
|
|
|
| jatromb napisał/a: | | grzeesiek napisał/a: | | Dobrze wyregulowany fazer pali od strzala nawet na średnim aku. |
wiec bedzie to wina aku czy jednak moto do regulacji? |
Akumulator możesz pożyczyć od kumpla i sprawdzić,jak nie ma chętnego to ja mogę mój udostępnić.
Albo jak nagrzany motor i niby wtedy nie chce zapalić podpinasz kablami do aku z byle jakiego auta i sprawdzasz.W ten sposób będziesz wiedział czy to jego wina.
Ja bym i tak dal na regulacje ale tylko do zaufanego mechanika.
Jak potrzebujesz aku i jesteś z okolic to mam jakiś stary który trzyma i mogę oddać jednak jaki ma prąd rozruchowy to nie wiem.Jak chcesz nowy tez mogę trochę taniej załatwić.
Podjedź do TomekMotor i Ci powiedzą czy wymaga regulacji czy nie. |
|
|
|
 |
|
|