|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
CBR 600 F4 - problem z odpalaniem na zimnym silniku |
| Autor |
Wiadomość |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-02-15, 13:55
|
|
|
Ja kiedyś miałem taki sam problem i wymieniłem membrany w gaźnikach i po kłopocie |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-02-15, 15:21
|
|
|
pytanie czy odpalasz moto na ssaniu czy nie, skoro musisz dodawać gazu.
Kolor świec sprawdza się po przejażdżce a nie po pyrkaniu w garażu bo zawsze będą czarne no chyba że ktoś uważa inaczej, a skoro zmieniłeś je miesiąc temu to pewnie jeszcze sie nie przejechałeś nawet.
Aku trup ale kręci? Kręci ale może ma za mało mocy na wydanie odpowiedniej iskry, przez co przylewa świece i nawet jak mają miesiąc to je zaraz trafi ch. i masz 150 w plecy na świecach, pojedziesz na czyszczenie i regulacje gaziorów, wydasz kolejne 150, a okaże się że aku i tak jest do wymiany, więc zacznij od rzeczy oczywistych a dopiero potem się zastanawiaj, czemu moto pali z gazu.
ps. mojej czasem też trzeba lekko dodać gazu przy rozruchu, zwłaszcza jak dłużej postoi albo jak jest zimno. |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-02-15, 17:14
|
|
|
| Właśnie dowiedziałem się że mam w moim mieście dobrego serwisanta który za 200pln zrobi regulację, synchro i czyszczenie. Chyba przyzwoita cena. Oczywiście aku wymienię ale tych regulacji tak czy tak nie uniknę bo już na przeglądzie czepiali się mnie że badanie spalin wyszło kiepsko więc raczej coś nie do końca w porządku z mieszanką. Po regulacjach skupię się na kupnie nowego aku i to będzie chyba na tyle przed nowym sezonem. |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-02-15, 21:20
|
|
|
| Tak jak pisałem, dobry mechanik i będzie w porzo. Ja dzisiaj poległem przy wymianie filtra powietrza, skośne może i robią dobre i trwałe motocykle, ale jak je przyjdzie naprawić to tragedyja. Dostęp masakryczny. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
majzel

Motocykl: czerwono-granatowy
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2011-02-15, 21:35
|
|
|
Arkadius olej i filtry też sobie zmień przed sezonem |
_________________ "Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, toż to nie piwo" |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-02-15, 22:15
|
|
|
| emil napisał/a: |
Kolor świec sprawdza się po przejażdżce a nie po pyrkaniu w garażu bo zawsze będą czarne no chyba że ktoś uważa inaczej. |
no a jak do przejażdżki nie dochodzi bo świece zalewa paliwo ? W hondach to częsty nr po zimie ( lejące kraniki , stare membrany )
| brutus333 napisał/a: | | skośne może i robią dobre i trwałe motocykle, ale jak je przyjdzie naprawić to tragedyja. Dostęp masakryczny. |
sie ciesz że nie masz Bawary , ja to muszę pół motocykla rozbierać żeby filtr wymienić . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-02-16, 15:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-02-15, 22:32
|
|
|
Olej, filtr oleju, świece.. to już zostało wymienione. Uzupełniony płyn hamulcowy, nowy płyn chłodniczy + przepłukanie całego układu chłodzącego. Czeka mnie jeszcze wyczyszczenie filtra powietrza, wymienione wcześniej regulacje u mechanika i to by było na tyle No i wymiana aku ale to kwestia zakupu.
A pogoda jest całkiem całkiem więc już jeżdżę, także moto nie stoi opatulone w garażu tylko nabija kolejne kilometry |
|
|
|
 |
Avantd
Motocykl: F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2012-04-06, 18:52
|
|
|
| witam. mozesz napisac jak rozwinela sie sprawa? mam ten sam problem. jak sprawdzic aku? kreci pieknie i ciezko jest go wykonczyc, ale moze juz nie ma powera? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |