Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WYBORY !!!
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-01, 01:17   

zenoo mo¿e i warto ale tak na prawdê co z tego? ¿e NiedŸwiedziew powie przepraszam... Tak naprawdê to w dupie to mam czy powie czy nie powie bo nikomu z nas grosza w portfelu to nie przysporzy ani bytu nie poprawi. Nied³ugo minie 100 lat od tamtych wydarzeù i chodzi jedynie o prawdê historyczn¹ a krzy¿aki i tak bêd¹ sobie wmawiaÌ, ¿e to polacy wywo³ali wojnê a hamerykanie i tak bêd¹ mówiÌ "polskie obozy koncenrtacyjne" i tak to jest z t¹ prawd¹. NiedŸwiedziew powie przepraszam a ca³y œwiat bêdzie mia³ to w dupie tylko polaczki siê bêd¹ cieszyÌ, ¿e wywalczyli coœ niepotrzebnego. Zenuœ nam s¹ potrzebne drogi, szko³y, szpitale, miejsca pracy i na tym powinni siê skupiÌ a nie na bzdetach bo prawdy historycznej matka dzieciom do gara nie w³o¿y a przeciêtny obywatel tak naprawdê ma j¹ g³êboko w dupie. Ja siê urodzi³em po¿yjê potem zdechnê jak ka¿dy i czy NiedŸwiedziew powie polaczki sorry czy nie powie to ¿ycia to mojego nie zmieni chyba, ¿e powie polaczki sorry i mi baùkê przeleje na konto to wtedy osobiœcie mogê na rowerze do tego katynia jechaÌ wojowaÌ przynajmniej siê nie rozk....e o glebê jak ci tym samolotem.

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2010-07-01, 01:59   

zenoo napisał/a:
cybek1984 napisał/a:
spytaÂłbym po h.. tam lecieli i gdzie to wlasciwie jest :D no bo i co to za bohaterstwo, nikt ci nie mowi ze masz sie klasc przed ruskimi no chyba ze to lubisz :D , ja mowie o normalnym kontakcie a nie robieniu sobie wrogĂłw, Kaczor to zwyczajny oszolom jest i tyle dlatego nie bede na niego glosowal bo zamiast zrobic cokolwiek dla polski bedzie chcial rozliczac, karac i vetowac to juz wole gamoniowatego Komorowskiego ktĂłry chociaz bedzie cookolwiek robil i jakos wygladal jak kolejne komisje sledcze i cyrki moherĂłw z PiSu.

gdzie widzisz normalne kontakty z RosjÂą? i kiedy je widziaÂłeÂś? niewiele chyba zrozumiaÂłeÂś z tego co napisaÂłem.
zgoda ¿e Kaczor to oszo³om i pewno bêdzie coœ rozlicza³, ale mo¿e warto? nie, wed³ug ciebie lepiej zamieœÌ wszystko "pod dywan"...
a gamoniowaty Komorowski to pies na Âłancuchu rudego, a co zrobi jako prezydent to pewnie siĂŞ przekonasz za ponad 3 lata, dokÂładnie w styczniu 2014, kiedy wejdzie w zycie nowy budÂżet Unii i kiedy skoĂączy siĂŞ kasa z dotacji. dziĂŞki dotacjom i budÂżetowi 2007-2013 nie mamy kryzysu, kasa uchwalona przed 2007 leci do nas i jakoÂś siĂŞ krĂŞci, budujemy drogi, kanalizujemy wsie, rolnicy szczĂŞÂśliwi, majÂą kasĂŞ i KRUS, krĂŞci siĂŞ. i wszyscy w Polsce szczĂŞÂśliwi, poklepujÂą siĂŞ i caÂłujÂą, jaki mamy Âświetny rzÂąd, Âże tak Polska dobrze stoi bo mamy planowany wzrost +4,5% a takie Niemcy 0,1%.
a prawda taka, Âże staczamy siĂŞ powoli jak Grecja.. tylko o tym w TV nie usÂłyszysz.
zresztÂą nie bĂŞdziemy siĂŞ tutaj bez sensu rozpisywaĂŚ i pieprzyĂŚ o polityce, gÂłosuj na kogo chcesz, przepraszaj Ruskich za Kaczora, a najlepiej za obu, Âżeby tylko tego gazu nie zakrĂŞcili...
pewno wygra Komorowski, na pewno bĂŞdzie lepiej .... niektĂłrym :D

widze ze nie masz pojecia, jaka Grecja ?? chyba przy kaczorze ! jak zlotowka spadnie na leb na szyje, gdy dojdzie do wladzy, nie bede sie wdawac w dyskusje powiem tak kaczynski wygrywa na wsiach tam gdzie ciemnota i stare dewoty, tam gdzie ksiadz powie na kogo ciemnota ma glosowac, natomiast w miastach wygrywa komorowski to chyba o czym swiadczy dziekuje tyle w tym temacie dobranoc. (przypominasz mi znajomego hehe cytuje "cala telewizja klamie w tv jest diabel tylko jedna ksiazka mowi prawde" :D )

kosma 

Imię: Marek
Wysłany: 2010-07-01, 07:43   

Sranie w banie. Zaden kandydat nie jest dobry. Taka jest niestety prawda. Z tego wszytskiego chyba bym wolal Pawlaka :P

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-01, 20:37   

Ja myÂślĂŞ, Âże najlepszy byÂł by Papa Smurf ze smurfowego lasu jeb...y ma doÂświadczenie w koĂącu caÂłkiem nieÂźle ogarnia tÂą bandÂą niebieskich mikrogejĂłw ale niestety nie kandyduje w tym roku. ChociaÂż z uwagi na koloryt jego wdzianka powiecie znowu, Âże komunista.

SpĂłjrzcie na chÂłopa od razu widaĂŚ, Âże siĂŞ duÂżo bardziej nadaje od kaczyĂąskiego z komorowskim razem wziĂŞtym

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-01, 21:22   

kosma napisał/a:
Z tego wszytskiego chyba bym wolal Pawlaka :P

Teraz juÂż wiem dlaczego masz ostrzeÂżenie :P heh

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-02, 01:15   

co jak co zdania nie zmienie i bliÂżej mi do anarchii niÂż do poparcia kogokolwiek bo Âżaden nie reprezĂŞtowaÂł i nie reprezĂŞtuje moich poglÂądĂłw :P ale to mnie ubawilo

kosma 

Wysłany: 2010-07-02, 08:12   

Kaczyùski choÌ jest potulny jak baranek to raczej kieruje siê strategi¹ lisa. Wszystko po to, by zostaÌ prezydentem, znaleŸÌ winnych katastrofy i ich ukaraÌ. Po to Kaczyùskiemu potrzebna jest w³adza. Usi³uje nas przekonaÌ, ¿e nie ma siê czego baÌ. BaÌ siê trzeba prezydenta z zatrutym sercem.
PotrafiĂŞ uwierzyĂŚ w to, Âże wydarzenia z 10 kwietnia mogÂły zmieniĂŚ JarosÂława KaczyĂąskiego. Przez pierwsze tygodnie kampanii nawet myÂślaÂłam, Âże tak faktycznie siĂŞ staÂło. MyÂślaÂłam, Âże to rzeczywiÂście bĂŞdzie kampania, w ktĂłrej siĂŞ ze sobÂą rozmawia, kampania gdzie Polska jest najwaÂżniejsza.
Ale gdy siĂŞ bliÂżej przypatrzeĂŚ to o ile JarosÂław KaczyĂąski jest potulny jak baranek, to jego sztab i zwolennicy majÂą przysÂłowiowego diabÂła za skĂłrÂą. Wydaje mi siĂŞ rĂłwnieÂż, Âże decyzja o kandydowaniu na stanowisko Prezydenta Polski nie jest podyktowana dobrem tego kraju, a ogromnym uczuciem bĂłlu i Âżalu po stracie najbliÂższych oraz chĂŞciÂą szukania winnych za tĂŞ katastrofĂŞ. JeÂżeli JarosÂław KaczyĂąski zostanie prezydentem to bĂŞdzie to prezydent z zatrutym sercem.
On owieczka, ona lwica
Najlepszym przykÂładem na to, Âże KaczyĂąski wcale siĂŞ nie zmieniÂł jest jego szefowa sztabu. Podczas gdy JarosÂław KaczyĂąski jeÂździ po Polsce i wzywa do zakoĂączenia wojen i dialogu Joanna Kluzik-Rostkowska zajmuje siĂŞ atakami na kontrkandydatĂłw. Zabieg ten jest arcysprytny i pokazuje starÂą prawdĂŞ opisanÂą przez Nicoolo Machiavellego - jak nie umiesz byĂŚ lwem to bÂądÂź lisem.
DziĂŞki temu JarosÂław KaczyĂąski moÂże zachowaĂŚ wizerunek polityka nastawionego pokojowo, ktĂłry wyciÂąga rĂŞkĂŞ do przeciwnika i chce rozmawiaĂŚ. Nie zauwaÂża siĂŞ jednak, Âże JarosÂław KaczyĂąski wyciÂągajÂąc rĂŞkĂŞ do Komorowskiego ma za sobÂą ludzi, ktĂłry gdy tylko Komorowski wyciÂągnie swojÂą dÂłoĂą, to od razu mu tĂŞ dÂłoĂą pokÂąsajÂą.
Przyk³adem mo¿e byÌ s³awetna lista "Marsza³ek Bronis³aw Komorowski herbu Korczak - sentencje, maksymy, porzekad³a, cytaty, poezja", w której szefowa sztabu Jaros³awa Kaczyùskiego wytyka³a Komorowskiemu jego wszystkie wpadki jêzykowe. Ciekawe, ¿e zapomnia³a, ¿e z przejêzyczeù s³ynie równie¿ Jaros³aw Kaczyùski, który parê lat wczeœniej pojawia³ siê doœÌ czêsto w telewizji i nie mia³ czasu na solidne przygotowanie potrafi³ zafundowaÌ obywatelom kwiatki jêzykowe, jak np. brawurowe odœpiewanie hymnu, w której D¹browski szed³ z ziemi wolskiej do Wolski.
PokaÂż mi swĂłj elektorat a powiem ci kim jesteÂś
Strach ogarnia mnie równie¿, gdy patrzê na elektorat Jaros³awa Kaczyùskiego. Nie dotyczy to oczywiœcie wszystkich zwolenników kandydata PiS, ale wœród nich znajduje siê czêœÌ stanowi¹ca katolicko-prawicowe ekstremum, a poparcie Ojca Ryzyka to tylko naj³agodniejszy z przyk³adów.
Przed pierwszÂą turÂą powstaÂł np. pomysÂł by wyborcy wystawili w oknach zdjĂŞcie JarosÂława KaczyĂąskiego tak jak w dniu ÂświĂŞta BoÂżego CiaÂła wystawia siĂŞ w oknach wizerunki Chrystusa. ZresztÂą analogia KaczyĂąski - Jezus Chrystus pojawia siĂŞ czĂŞsto. Nie tylko w trawestacji hasÂła Jezus Chrystus KrĂłlem Polski (JarosÂław KaczyĂąski Prezydentem Polski). Ostatnio natrafiÂłam rĂłwnieÂż na stronĂŞ na Facebooku o tytule Chrystus teÂż byÂł kawalerem, zaÂłoÂżonÂą przez jak mniemam fanatycznych zwolennikĂłw JarosÂława KaczyĂąskiego, ktĂłrzy w swoim ekstremizmie ocierajÂą siĂŞ o obrazoburstwo.
ZwyciĂŞstwo JarosÂława KaczyĂąstwego w wyborach to zwyciĂŞstwo ludzi, ktĂłrzy go popierajÂą. Podejrzewam, Âże gdyby kandydat PiS wygraÂł nie dÂługo musielibyÂśmy czekaĂŚ na powrĂłt dusznej atmosfery wzajemnej wrogoÂści i jedynej sÂłusznej ideologii.
Ludzie muszÂą siĂŞ baĂŚ
Jaros³aw Kaczyùski wyznaje zasadê, ¿e ludzie musz¹ siê baÌ, no bo demokracja nie mo¿e siê kojarzyÌ z tym, ¿e wszystko wszystkim wolno. Wiêc straszy, a jego zwolennicy zastraszaj¹, zw³aszcza tych, którzy im siê przeciwstawiaj¹. Przera¿enie i ogromny niesmak budz¹ np. listy z pogró¿kami wysy³ane do W³adys³awa Bartoszewskiego, w których ¿yczy mu siê nie tylko œmierci (¯yczê ci, ¿eby ci ko³kiem jêzyk stan¹³, ¿ebyœ siê udusi³), ale wyra¿a siê ubolewanie, ¿e nie zgin¹³ w krematorium w Oœwiêcimiu (Ty ¿ydzie parchu, szkoda, ¿e ciê Hitler nie za³atwi³). Pod jego adresem padaj¹ równie¿ wyzwiska.
Nie twierdzĂŞ, Âże JarosÂław KaczyĂąski miaÂł coÂś z tym wspĂłlnego i listy zostaÂły wysÂłane na jego polecenie, ale przeraÂża mnie fakt, Âże moÂżna mieĂŚ takich zwolennikĂłw.
Jak wszyscy obywatele chcĂŞ spokoju w swoim kraju od wÂładzy chcĂŞ przede wszystkim, aby nie mieszaÂła siĂŞ w moje sprawy, Âżebym mogÂła normalnie ÂżyĂŚ. ChcĂŞ teÂż wÂładzy, ktĂłra nie podsyca ludzi to takich czynĂłw jak wysyÂłanie listĂłw z pogró¿kami. Mam doœÌ politycznych k³ótni, mam doœÌ dusznej atmosfery i wzajemnej wrogoÂści. Gdy ktoÂś wzywa do zakoĂączenia wojny powinien daĂŚ przykÂład. Tymczasem realia sÂą takie, Âże im bardziej KaczyĂąski przekonuje nas o swojej pokojowoÂści tym bardziej jego armia ostrzy zĂŞby. AÂż strach siĂŞ baĂŚ…

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-02, 08:31   

kosma, prezes - mala prosba - piszcie te posty na tyle zwiezle zeby jedna kawa wystarczyla na ich przeczytanie ;)

ps. kosma mam takie samo zdanie.

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2010-07-02, 08:44   

kosma napisał/a:
Ostatnio natrafiÂłam

kosma napisał/a:
Âżebym mogÂła

Kosma.... chcesz nam o czymÂś powiedzieĂŚ ? :D
Profil Facebook

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-02, 08:49   

kosma napisał/a:
KaczyĂąski choĂŚ jest potulny jak baranek to raczej kieruje siĂŞ strategiÂą lisa. Wszystko po to, by zostaĂŚ prezydentem, ......

aleÂś siĂŞ kur*a kosma rozpisaÂł, jak nie ty :) .
powiem szczerze, Âże z Âżadnym z obecnych kandydatĂłw nie jest mi po drodze, ale jak napisaÂłem z dwojga zÂłego wolĂŞ konusa KaczyĂąskiego niÂż budynia Komorowskiego...
wiesz kosma co to jest ustawa "Prawo œniegu"? ja te¿ nigdy o niej nie s³ysza³em, a le¿y gotowy projekt do podpisu. umo¿liwia ona w skrócie przejmowanie gruntów pod infrastrukture turystyczn¹ w górach - wyci¹gi, trasy zjazdowe. zapytaj górali co o niej myœl¹ i kto siê na niej bogaci - m.in. by³y minister ten co do stanów pojecha³ odpocz¹Ì i by³y kandydat na prezydenta RP z naszej partii jedynej liberalnej. a za co wylecia³ z tej partii 'piskorz'? przeciez nie za to, ¿e legalnie przekrêci³ skarb panstwa na grube miliony tylko za to, ¿e da³ siê z³apaÌ. a wiesz co to ustawa "Prawo szlaku"? z grubsza podobna co "œniegu" tylko na tereny niegórskie, umo¿liwia przejmowanie pod szlaki turystyczne prywatne grunty, zgadnij komu? szeroko pojêtemu "biznesowi", a przecie¿ za tym s³owem nie kryj¹ siê w ogromnej wiêkszoœci biedaki z PiSu... i inne ustawy te¿ sobie przepchn¹, jak pisa³em gdzieœ wczeœniej - bez naszej wiedzy i reakcji....
nie chcê tutaj wiêcej za bardzo pisac bo ró¿ni ludzie to czytaj¹ ale wiem jedno : tylu przekrêtasów i farbowanych libera³o-prawicowców z przesz³oœci¹ SB to nawet w SLD i Samoobronie razem wzietych nie ma. m³odzi nie kapuj¹ o co chodzi z tym SB, bo nie znaj¹ tych prawdziwych uk³adów rz¹dz¹cych naszym ¿yciem - urzêdy, koncesje, pozwolenia, znajomoœci i tym podobne gad¿ety, na których jesli dobrze "po³ozyÌ ³apê" to ¿yjesz jak król. podobnie jest z w³adz¹ w województwach i powiatach, gdzie co, kto i za ile robi "reguluje" nasz rz¹d. mam z tym czêsto do czynienia, niestety
polityka to brudna sprawa, ciĂŞÂżko trafiĂŚ na uczciwego i jeszcze do tego takiego ktĂłry by siĂŞ znaÂł na tym co robi :D

kosma 

Wysłany: 2010-07-02, 09:22   

mg1989sos napisał/a:

Kosma.... chcesz nam o czymÂś powiedzieĂŚ ? :D

Taaaa, udawalem :P jestem kobieta :>

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-02, 13:34   

Ar2rM napisał/a:
kosma, prezes - mala prosba - piszcie te posty na tyle zwiezle zeby jedna kawa wystarczyla na ich przeczytanie ;)

NasÂłuchaÂłeÂś siĂŞ gÂłupot i teraz w nie wierzysz. Kawy wcale nie sÂą takie awaryjne i jedna kawa starczy na przeczytanie postĂłw.

zenoo napisał/a:
mÂłodzi nie kapujÂą o co chodzi z tym SB, bo nie znajÂą tych prawdziwych ukÂładĂłw rzÂądzÂących naszym Âżyciem

Zenoo nie doceniasz m³odzie¿y oni dobrze wiedz¹, ¿e SB to rodzina kart dŸwiêkowych Sound Blaster firym Creative Labs. Swoj¹ drog¹ jeœli co prawisz jest prawd¹ to resztki demokracji w któr¹ m³odzi oczywiœcie przez ci¹g³¹ propagandê w mediach tak wierz¹ zostanie wdeptana w ziemiê. Nie inaczej to powiem: ludzie zostan¹ pozbawieni resztek z³udzeù.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-02, 23:23   

nie wiem prezes jak Ty ale ja za starego siê nie mam :P ale co do wiary w demokracjê to dawno ja straci³em... i w brew pozorom widzê ¿e du¿o m³odych te¿ A co do jeb... nas w dupe to to jest tak oczywiste jak to ¿e woda jest mokra a co do tego czy ta partia czy inna co za ró¿nica kiedyœ by³a jedna jedyna s³uszna partia dziœ mamy wiele i co i tak siedz¹ Ci sami ludzie tylko kolory zmieniaj¹ a inni maj¹ aspiracje do powrotu jednej jedynej s³usznej partii której nie powiem:P

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-02, 23:33   

Ja siê ani za starego nie mam ani stary nie jestem ale chodzi³o mi o tych m³odych siurów co w czasach kiedy w polsce by³ socjalizm nikt nawet nie pomyœla³ o wyprodukowaniu prezerwatywy, która musia³a pêkn¹Ì by te siury mog³y siê urodziÌ a ³a¿¹ i pier... jak to kiedyœ by³o Ÿle bo siê obs³uchaj¹ tej telewizyjnej propagandy i napatrz¹ na to wieczne rozliczanie nie do koùca istniej¹cych win. Ale nie mo¿na ich winiÌ bo powtarzaj¹ to na co media ca³kiem skutecznie ich programuj¹. A teraz kur... z popie³uchy agitatora chc¹ œwiêtego zrobiÌ bo siê wpier... tam gdzie najmniej by³ potrzebny a¿ go ch³opcy z Sound Blaster na ryby nad wis³ê musieli zabraÌ. Tylko czekaÌ a¿ beatyfikuj¹ górników z kopalni wójek i oczywiœcie Lecha z popowa wsi o kilku domach na krzy¿.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-02, 23:39   

prezes - juz to przerabialismy - jezeli jeszzce masz cos do dodania to warto odkopac tamten temat a tu jeszcze przez 20 min mozna leglnie pogadac o wyborach.

Cytat:
Podczas ciszy wyborczej nie wolno prowadziĂŚ czynnej agitacji wyborczej, czyli np. nawoÂływaĂŚ do gÂłosowania na konkretnych kandydatĂłw, wygÂłaszaĂŚ przemĂłwieĂą na ich rzecz, organizowaĂŚ manifestacji, rozdawaĂŚ ulotek i rozwieszaĂŚ plakatĂłw.

Nie moÂżna teÂż umieszczaĂŚ na autobusach, czy prywatnych samochodach plakatĂłw z wizerunkiem kandydatĂłw i przemieszaĂŚ siĂŞ z nimi po ulicach miast.

zrodlo:tvn24.pl

Odpowiedz do tematu