|
Święta, święta- i wszystko z nimi związane |
| Autor |
Wiadomość |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-12-19, 12:19
|
|
|
Tak czytam wasze dywagacje.
Wierzę w Boga, bo tak zostałem wychowany i mam taką wewnętrzną potrzebę, jednak dawno temu przestałem wierzyć w dyrdymały przedstawiane mi od dziecka przez kler. Większość z was pamięta okres naszej polskiej rzeczywistości, gdy pewien elektryk kandydował na urząd prezydenta. Wtedy właśnie podczas jednego z kazań ( lubiłem chodzić na niedzielne msze) zorientowałem się, że jestem poddawany totalnej politycznej agitacji. To był moment, w którym zorientowałem się, że kler, nie ma na celu "zbawienia mojej duszy".
Nie będę się tu rozpisywał, bo nie ma sensu.
Do czego zmierzam? Jak mówiłem wierzę w Boga, ale nie szukam go w murach kościoła. Gdy potrzebuję z nim "pogadać" idę nad pobliski staw i wiem, że tam jestem bliżej niego niż w kościelnych murach, gdzie obłuda kleru jest naprawdę wielka...
Co do kręgosłupa moralnego - każdy z nas taki ma, jednak to jaki on jest w dużej mierze zależy od rodziców i środowiska w jakim się dorastało, a także od tego co naprawdę w każdym z nas siedzi. |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2010-12-19, 13:32
|
|
|
Jako ,że mimo wszystkich sporów zbliża się okres świąt a kto w nie wierzy lub nie to jego sprawa .
Chciałbym wszystkim forumowiczom zyczyć najlepszego z tej okazji i zbliżającego się nowego roku .
Przypominam ,że życzenia nic nie dają - patrz poniżej.
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-12-19, 16:00
|
|
|
| giemul napisał/a: | | ... Taką wizję raju i szczęśliwości przedstawia KK . |
Coś kręcisz nigdzie w kodeksie karnym nie natrafiłem na taki opis.
I o Jezusie mówisz pan piękny a widziałem program gdzie na podstawie cech ludzi żyjących w tamtym okresie i regionie przedstawiono prawdopodobny wygląd Jezusa i powiem jedno: neandertal jakich mało i nijak się ma do wizerunków ze św. obrazków.
Kolego Pure_Evil dywagacje usłyszysz głównie w kościele tu masz raczej czystą merytorykę. |
|
|
|
 |
mcperson

Motocykl: Yamaha FZ6
Imię: Piotrek
|
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-19, 17:51
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Według mnie kręgosłup moralny i wiara to dwie różne sprawy. |
według mnie niekoniecznie...
| Cytat: |
.....Na sam koniec wspomnę jeszcze o słowach samego syna bożego, który to wisząc na krzyżu szlochał słowami: Boże mój, Boże mój, czemuś mię opuścił? I teraz pytanie ....
|
dobra prezes. przeczytałem cały twój wywód kilka razy i przekonałeś mnie. tym właśnie stwierdzeniem |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-19, 17:55
|
|
|
| giemul napisał/a: |
! AVE SATAN ! |
dzięki giemul. przynajmniej sie postarałeś.
zostawmy sobie te dyskusje na nasze wąskie grono |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2010-12-19, 19:38
|
|
|
Wielu bohaterów ...zwłaszcza w sile wieku zrywa z wiarą i pokazuje katolików jako baranki, lecz sytułacja się często zmienia z pojawiniem się dramatycznych zdrzeń w zyciu np nieuleczana choroba, tragiczny wypadek ...gdy stają w obliczu nieuniknionej śmierci, poszukują swojej ścieżki do siły wyższej.
Wszystkim bez wyjątku /czy mają choinkę, czy nie / zdrowia i wesołych świat
| zenoo napisał/a: |
dzięki giemul. przynajmniej sie postarałeś.
zostawmy sobie te dyskusje na nasze wąskie grono |
Zenoo zrób tam porządek, niech SB spłynie na różowo |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-19, 19:55
|
|
|
To prawda a najczęściej sytuacja zmienia się w obliczu choroby psychiczne, ciężkiego urazu głowy lub problemów z narkotykami i alkoholem. Np. tak jak Krzysiu Krawczyk kiedy nagle stał się wielkim katolikiem po rąbnięciu się w głowę albo Wioletta Willas gdy z wiekiem zdziwaczała.
Ludzkie słabości niczego nie dowodzą. |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2010-12-19, 21:30
|
|
|
Pewnie większość zna
Weihnachts song |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-12-19, 23:49
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Wielu bohaterów ...zwłaszcza w sile wieku zrywa z wiarą |
skąd masz takie informacje ? Robiłeś jakieś badania ? Z wiarą sie nie zrywa to nie laska . Wiarę się traci w wyniku przemyśleń . Jak ty wolisz przyjmować dogmaty za fakty i słuchać bajek zamiast logicznie pomyśleć , to twój wybór . Masz do niego prawo . Ja kolego mam bardzo poważne problemy ze zdrowiem ale do bożków się nie zwróciłem jakoś . |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-20, 00:28
|
|
|
| Tym bardziej powinieneś pojednać się z bogiem bo możesz nie zdążyć a wtedy czerwony pan z rogami ( ten co lubi pić , dupcyć itd ) Cię wrzuci do wielkiego gara z gotującą się smołą i będziesz tak cierpieć po wsze czasy |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-20, 00:56
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ... czerwony pan z rogami ( ten co lubi pić , dupcyć itd ) Cię wrzuci do wielkiego gara z gotującą się smołą i będziesz tak cierpieć po wsze czasy |
hehe prezes inaczej zaspiewasz jak ciebie tam wdupczy... przepraszam, wrzuci |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-20, 01:26
|
|