|
Święta, święta- i wszystko z nimi związane |
| Autor |
Wiadomość |
tlusty

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-12-16, 13:43
|
|
|
jak to święta bez karpia? bez kevina? bez koka koli? bez jumanej choinki?
cały fun polega na staniu za karpiem, cięcie choiny z lasu ubrany w moro, oglądaniu kevina i słuchaniu na okrągło 'last kristmas', jak ktoś nie czuje tej atmosfery to jest jakiś dziwny conajmniej :/
lece szykuje chate na kolędę, dziś dowieźli mi nowy wypoczynek co by mieli co święcić
olać święta, mnie z roku na rok coraz bardziej wkurza sylwester... jak pomyśle że znowu mam gdzieś jechać z połową ludźmi których nie trawie i znów oglądać jak pijana mariolka wywija euforyczne tańce na taborecie, a marcin rzyga całą noc do zlewu z rózowym afro na łysej głowie... i te całe dziewięć, osiem, siedem... i te ruskie szampany... i te dolcze gabana kreacje... a potem chojrakowanie kto dłużej przytrzyma podpaloną rakiete. Co roku ten sam scenariusz, tyle awantury o słabą impreze, eh niech już będzie 1 stycznia i po cyrku. |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2010-12-16, 14:27
|
|
|
heh karp, u mnie w domu tylko rodzice karpia jedzą, ja z siostrą nie lubimy i jemy inną rybę.
Też kościół mam gdzieś i te cale ceregiele ale w święta przy choince jem kolację bo fajna atmosfera jest.
...kewin - szczerze mówiąc to mnie to już wkurza! co święta leci i znam to kurde na pamięć, a nic innego ciekawego w tv nie puszczają.
...choinka, ja mam sztuczną ale ok. Tylko przy strojeniu zawsze chaja bo ja z ojcem musze stroić, a Führer (matka) stoi i tylko narzeka, że "ta bombka źle bo miała iść gałązkę wyżej"
...kolenda - ...jego mać! Najgłupsza rzecz w całej tej otoczce świąt! Przyjdzie cwaniak z kapownikiem, wypomni kogo nie było na poprzedniej kolędzie, zacznie prawić morały, uczyć jak się żyje w rodzinie i jechać po tobie że do kościoła nie chodzisz! "Bo to tylko godzinka w tygodniu" A w dupie to mam! Wole czas inaczej spędzać.
No a jeszcze kasa! Trza ministrantom dać (jak zwykle największe blokersy i najgorsze barachłoo na osiedlu) i czarnemu koperta! "Nie! nie trzeba! na prawdę! nie trzeba!" Dup weźmie i se wstawi w kapowniku, w zakładkę z Twoim nazwiskiem, żeby potem sprawdzić ile rodzina dała.
Ja bym już tą kolędę dawno olał ale jak mam potem mieć chaje od Führera to muszę to jakoś przeboleć! |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-12-16, 14:50
|
|
|
| I któregoś roku ojciec nie wytrzyma w końcu matkę zatłucze a w TV powiedzą, że facet żonę zabił bo bombka była krzywo i nikt nie pomyśli dlaczego. A ksiądz po kolędzie to przesada któregoś roku przyleźli i dzwonią, pier...e nawet nie wstaje podzwonią, podzwonią i pójdą w piździec jak co roku. Dzwonią raz,drugi,trzeci myślę sobie zgrzewa mnie to to nie ja tam muszę jak idiota stać pod drzwiami nagle łapią za klamkę i szarpać zaczynają i oto jezusie cud się zdarzył poszedłem zdziercom drzwi otworzyć. Otwieram drzwi i z kulturą do hołoty: won mi stąd już! Hołota chyba zrozumiała, że bez kultury nie ma co w wyższe progi zaglądać bo przestała przyłazić i święty spokój od świętych. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-12-16, 16:55
|
|
|
| Prezes ja też mam głęboko w dupie tą całą zabawę w boga , ale Karpika wciągam często bo zwyczajnie lubię . A na te całe święta się okupuję fest bo jest w dobrej cenie , cza tyko uważać na stare ryby bo to trucizna zwyczajnie jest . |
|
 |
pogan

Motocykl: Yamaha Vmax, HD Electra
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2010-12-16, 17:07
|
|
|
| do świąt,kolendy i karpia mam dokładnie takie samo podejscie jak prezes. ateista po prostu ma w dupie katolickie swieta a karpia moge zjesc jak mi przyjdzie ochota ale na pewno nie w wigilie.. |
_________________ Support The Best
Route 18
Fuck The Rest |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 46 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2010-12-16, 17:20
|
|
|
a myślałam że ze mnie tylko taka "czarna owca" w rodzinie |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2010-12-16, 18:05
|
|
|
jak widać kościół w naszym kraju już się kończy |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2010-12-16, 18:12
|
|
|
| YGH napisał/a: | jak widać kościół w naszym kraju już się kończy |
sie tak nie ciesz jeszcze . Długa droga do wolności przed nami . |
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2010-12-16, 18:47
|
|
|
u mnie w robocie to sie wszyscy wpisywali ze chca w wigile robic zeby sylwester miec wolny tak to sie ladnie rzrysowalo starsi zawodnicy jednak te swieta w domu mlodzi zwyczajnie maja na to troche wyj.bane
u mnie nie wiele sie rozni koledy odkad nie mieszkam z rodzicami to nie wpuszczam nawet pies sie wkurza jak dzwonia na klatce:) kumpel kiedys przyszedl i mi wymalowal na drzwiach alt+ctrl+del co do swiat karpia etc to moze od karpia zaczne bo to krotki temat gdzies kiedys wyczytalem ze u nas taka trdycja z ta ryba bo najzwyczajniej nic lepszeg nie bylo jak mowia znajomi wedkarze karp to trche chwast taki ja osobiscie nie jem ryb w ogole wiec w wigile nie mam zamiaru tego zmienic
co do samych swiat fajny to czas ale od jakiegos czasu zauwazam ze coraz mniej tej calej otoczki w tym dla jednych to troche wolnego bo czerwone dni i troche giftow
moze jak sam zaloze rodzine zmontuje dzieciaka to bede probowal pokazac mu jak to powinno byc zeby mial jakies wzorce i poczul klimat tym czasem zwyczajnie troche nie mam czasu na swieta
pozdrawiam |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-16, 20:51
|
|
|
| Wystarczyło, że napisałem jednego posta i jaka poszła fala. Ja to chyba jestem jakieś szatańskie nasienie. Czytając to dochodzę do wniosku, że duch świąt przestał straszyć. Jak widzimy wiara katolicka w naszym kraju razem z całą otoczką coraz szybciej zaczyna odchodzić tam gdzie jej miejsce mianowicie na jedną półkę z baśniami 1001 nocy i Hansa Christiana Andersena. Może za naszego pokolenia ta najbardziej obłudna z wiar nie dokona żywota ale ci rodzący się teraz zapytani czy wierzą w boga najprawdopodobniej odpowiedzą: a co to jest boga? Gdyby karp wigilijny mógł to przeczytać zapewne zadał by nam wszystkim pytanie: Więc po co to wszystko? Miast dusząc się tylko kłapiąc pyszczkiem usiłował wydusić: Ale nie po oczach ludzie nie po oczach! |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2010-12-16, 20:55
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Gdyby karp wigilijny mógł to przeczytać zapewne zadał by nam wszystkim pytanie: Więc po co to wszystko? Miast dusząc się tylko kłapiąc pyszczkiem usiłował wydusić: Ale nie po oczach ludzie nie po oczach! |
prezes
sa tacy co oczka karpie maja specjalnie odlozone na spodeczku jako megaprzysmak
i to jest hardkor
 |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-16, 21:18
|
|
|
Skoro już jesteśmy przy symbolice to symbolem wiary katolickiej o czym już kiedyś pisałem nie jest krzyż jak wielu uważa tylko znak ryby:
 |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2010-12-17, 04:27
|
|
|
No to siem wyjaśniło nam tu ładnie wszysko :
Sekta wędkarska gołych bab czci chwasta bo nie mieli hajsu na wołowine .
Mi tam się podobuje taki ogląd sprawy . Mógłbym sie nawrócić na takie cuś nawet chyba , bo ryby to masakra dobre żarcie , nie wiem jak można ich nie wciągać . Gołe baby też czasem pomacam . Więc się nadaję chyba . Co ? |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-17, 09:03
|
|
|
| T_rex napisał/a: |
Ty nie jestes ateistą tylo leniem wystarczyłoby jeszcze iść na godzinę pośpiewać w kościele i 100% katolik |
prawie wszyscy ateisci to lenie. a część z nich dodatkowo sie na księdza obraziła bo za dużo wziął za chrzest. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-12-17, 14:43
|
|
|
Nie prawda. Zacznę wierzyć pod warunkiem, że ktoś mi udowodni istnienie boga.
Gdybym powiedział, że mam helikopter nikt by nie uwierzył ale w to, że na chmurce siedzi jakiś typek z bandę skrzydlatych mutantów i wysłuchuje 6 mld ludzi jednocześnie ci sami wierzą. Paranoja jakaś. |
|
|
|
 |
|
|