Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2010-04-09, 19:57
Sztuka na forum
Autor Wiadomość
malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2010-04-09, 19:06   Sztuka na forum

Jesli rysujesz ,malujesz , rzezbisz lub ogolnie chcesz podyskutowac o sztuce , zapraszam do dyskusji.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-09, 19:07   

malinka napisał/a:
A umiesz dobrze rysowaæ bo chcia³abym poprawic swój kunszt rysowniczy a przyda³by siê bezinteresowny nauczyciel :D który pouczy³bym za ³adny u¶miech

Zwierzêta lepiej wychodz± ni¿ go³e baby. Ale zwierz±t narysowa³em wiêcej mo¿e dlatego.

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2010-04-09, 19:09   

Ja wole akty obojetne czy damskie czy mêskie :D ale zwierzêta z chêci± bym siê nauczy³am rysowaæ ;) mo¿e jakie¶ rady

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-09, 19:11   

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-04-09, 19:14   

ja was blagam - piszcie na temat albo przeniescie te dziela sztuki do oftopu.

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2010-04-09, 19:16   

Koñ jest bardzo s³odziutki moge dostaæ w ramke bym se oprawi³a :D ale nad pann± trzebaby by³o popracowaæ, biust popraw troche, nosek i nad lew± rêk± bo jest troche nieproporcjonalna do reszty cia³a.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-09, 19:23   

To temat niekoñcz±ca siê opowie¶æ jest bo ju¿ by³o tyle propozycji i nic nie wynik³o bo ka¿demu podoba siê ca³kiem co innego. Wiêc to logo forum to pewnie gdzie z miesi±c dwa powstanie o ile w koñcu powstanie.

malinka napisał/a:
Koñ jest bardzo s³odziutki moge dostaæ w ramke bym se oprawi³a :D ale nad pann± trzebaby by³o popracowaæ, biust popraw troche, nosek i nad lew± rêk± bo jest troche nieproporcjonalna do reszty cia³a.

Panna jest proporcjonalna, a ta "nieproporcjonalno¶æ" wynika z tego, ¿e lewa rêka by³a odchylona do ty³u i panna siê ni± opiera³a o co¶ (tak jak z rzutem na le¿±cego cz³owieka stopy bêdzie mia³ ogromne, a g³ówkê malutk±). W ogóle jej pozycja by³a dziwna dlatego wygl±da jak wygl±da. A co do nosa to nie doszed³em do tego jak go narysowaæ dobrze, a nos jest w miarê trudny ale jak dot±d narysowa³em w sumie ze 20 obrazków wiêc to raczej za ma³o by co¶ wyæwiczyæ.

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2010-04-09, 19:38   

prezesartur napisał/a:
logo forum to pewnie gdzie z miesi±c dwa powstanie o ile w koñcu powstanie.

artur te moje rysunki to propozycja na logo i tyle niczego innego na razie nie narysuje bo mam m³yn na studiach :I a czy adminowi sie spodoba czy nie nic na to nie poradze. Jak mu sie nie bêdzie podoba³o to moge najszybciej za tydzieñ cos pokombinowaæ
Ostatnio zmieniony przez malinka 2010-04-09, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-09, 19:39   

Prawda taka, ¿e najlepsze by³y pierwsze pomys³y potem zaczê³o siê kombinowanie i w efekcie otrzymali¶my barwy klubowe. Jeszcze tylko dorzuciæ kongresówkê i bêdzie wiadomo, ¿e to klub zaakceptowany przez kongres. Temu siê to ¼le kojarzy tamtemu to ten by chcia³ to dodaæ tamten to uj±æ ten chce plastika ten chooperka i do niczego to nie prowadzi. Tyle propozycji i od 4 dni nie mamy efektu dlatego, ¿e podej¶cie jest odwrotne do zasady tworzenia takich projektów gdzie jest zamówienie kto¶ jedne lub klika osób siada daje kilka projektów jakie proponuje, a reszta wybiera konkretny. A tu ten chce monochronatyczne inny zielone ten to by wola³ czerwone ile ludzi tyle upodobañ, a nikt nie usatysfakcjonuje wszystkich.

Wed³ug mnie propozycja magika z obrysem polski i gostkiem na motocyklu jest idealny. Prosty czytelny i wynika z niego wszystko to co ma wynikaæ. Wiadomo, ¿e motocykl wiadomo, ¿e ¶l±sk wiadomo, ¿e motocykli¶ci bo pisze motocykli¶ci ¶l±ska a nie stunterzy ¶l±sk wiêc nie ma co twierdziæ, ¿e sie go¶æ na jednym kole ¼le kojarzy. Kompozycja jest poprawna forma czysta i czytelna. Z regu³y w takich kwestiach mniej znaczy lepiej.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-04-09, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-09, 19:44   

prezesartur, ciekawie to wyglada.
tez rysowalem przez pare lat jednak teraz talent wyparl komputer.
czym ty sie w ogole zajmujesz ze znajdujesz jeszcze czas na rysunek?
Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2010-04-09, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2010-04-09, 19:45   

Ar2rM napisał/a:
prezesartur, ciekawie to wyglada.
tez rysowalem przez pare lat jednak teraz talent wyparl komputer.

a masz gdzie¶ na kompie zdjêcia lub skany swoich pracy??

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-09, 19:47   

pytasz o rysunek odreczny? nic z tego. mam cos w piwnicy z czasow studiow ale w wiekszosci nieskonczone. teraz produkuje komputerowe iluzje.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-09, 19:59   

Ja siê tam w rysowanie nie bawiê. Kasy z tego nie ma, a na czas wolny mam inne sprawy. Gdybym chcia³ robisz wszystko to doba musia³a by mieæ ze 100 godzin. ¯ycie jest na tyle krótkie, ¿e trzeba dokonaæ wyborów.

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2010-04-09, 20:03   

no ja nie biore du¿o za rysunek jedyne 20 z³ za A3, poza tym robie to dla przyjemno¶ci a dodatkowa kasa siê przydo. To jak poduczysz mnie malowac zwierzatka??

pytanie do Ar2rM : z jakich programów komputerowych korzystasz??

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-09, 20:12   

malinka napisał/a:
Koñ jest bardzo s³odziutki moge dostaæ w ramke bym se oprawi³a :D

hmmm dziwne zawsze my¶la³em, ¿e wolicie gdy jest gotowy do u¿ytku, a nie oprawiony w ramki... :I

malinka napisał/a:
ale nad pann± trzebaby by³o popracowaæ

ale tu to siê zgadzam w zupe³no¶ci :D

Nie poduczê Ciê bo ¿eby czego¶ uczyæ trzeba mieæ jakie¶ podstawy, a ja ¿adnych nie posiadam w tym temacie. Nie znam ¿adnych zasad po prostu biorê o³ówek i rysujê. Je¶li chcesz us³yszeæ jakie¶ rady to musi ich udzieliæ kto¶ po jakiej¶ szkole albo kursie plastycznym.

A konia przynajmniej tego z rysunku nie dostaniesz bo jak mówi³em narysowa³em w ¿yciu ze 25 obrazków z czego ju¿ niektóre wsi±k³y i jak pozbêdê siê reszty to musia³ bym sobie nowe narysowaæ czego mi siê zbytnio robiæ nie chcê nawet nie mam o³ówka ¿eby narysowaæ.

Odpowiedz do tematu