Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spis powszechny 2011 [Ankieta]

Jaką narodowość zdeklarujesz w spisie
Narodowość polską
37%
 37%  [ 25 ]
Narodowość śląską
38%
 38%  [ 26 ]
Narodowość polska - przynależność etniczna śląska
17%
 17%  [ 12 ]
Inna narodowość
5%
 5%  [ 4 ]
Głosowań: 67
Wszystkich Głosów: 67

Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-02-13, 15:40   

magik napisał/a:
taa jak czeczenia

"taa krew od razu..." :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-02-13, 16:01   

Magik dla mnie bardziej jak KKK albo jak naziści bo straszną uwagę przywiązują do czystości krwi. Chlubienie się tym że się jest rasowy hanys ja pier... XXI wiek i wielka różnica czyś jest hanys czy gorol czy inny pacjent wszyscy tak samo mają 2 ręce 2 nogi, a każdy ku...s w każdą ci...ę pasuje a kto ma z pojęciem tego problem niech się leczy dziołchom mogę ewentualnie udowodnić.

Stean 
Ślązak

Motocykl: ZX6R '98
Imię: Dawid
Wysłany: 2011-02-13, 17:16   

prezesartur napisał/a:
Magik dla mnie bardziej jak KKK albo jak naziści bo straszną uwagę przywiązują do czystości krwi. Chlubienie się tym że się jest rasowy hanys ja pier... XXI wiek i wielka różnica czyś jest hanys czy gorol czy inny pacjent wszyscy tak samo mają 2 ręce 2 nogi, a każdy ku...s w każdą ci...ę pasuje a kto ma z pojęciem tego problem niech się leczy dziołchom mogę ewentualnie udowodnić.

Nikt nie przywiązuje uwagi do czystości krwi ! Sam przewodniczący tak jak ja jest basztardem lu jak kto woli krojcokiem (co odziwo zarzucają mu jego przeciwnicy - jak dla mnie śmieszna sprawa) Dla mnie osobiście Ślązakiem jest każdy kto się nim czuje ! kto czuje przynależność do tego regionu.

Mam kumpla którego rodzice sprowadzili się tu zaraz po jego narodzinach (urodził się na kaszubach), wedlug "krwi" jest kaszubem natomiast on uważa się za ślązaka, hanysa bo tu się wychował a jego patriotyzm w stosunku do regionu jest wiele większy od innych którzy niby są czystymi hanysami.

Więc uważam, że powielanie tego typu streotypów jest bez sesu ...

Co do krwi to zamiast wadzenia się czyja jest bardziej błękitna, zachęcam do jej oddawania bo pzynajmniej zrobicie coś dla potrzebujących ... (ewentualnie podzielisz się swoją zajebiście czystą krwią z innymi ;) )

Ale zgodzić się musze, że wszędzie trafi się zgniłe jabłko i nie ma co generalizować ...

OCC Senior napisał/a:
Stean,
moze nie na temat ale pozdrow kretyna z waszego ruchu ktory na kladce dla pieszych nad dtś w chorzowie napisal sprajem "autonomia dla slaska" na calej rozpietosci. naprawde zyskaliscie tym.

http://slask.naszemiasto....ac4cf8754,1,3,5

Czy każdy kto podziela dążęnia do autonomii musi należeć do RAŚ ??
To tak jak by tu nas wszystkich posądzić o napis na ścianie o treści "Motór nie umiera nigdy"
Poza tym myślisz, że członkowie RAŚ zdecydowali by się na tak głupi ruch jak dewastacja ! oj nie sądze by człowiek należący do takiej organizacji podjoł by świadomie decyzje strzlenia sobie w kolano :)

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-13, 18:20   

prezesartur napisał/a:
Magik dla mnie bardziej jak KKK albo jak naziści bo straszną uwagę przywiązują do czystości krwi.
no czyja wiem :) czy do czystosci :P krwi patrzac tak po krwi to ja jestem krojcunger :P ale urodzony tukej :) i powiem Ci ze to nie od krwi zalezy ale przynajmniej jak dla mnie od tego ze kocham tn skrawek ziemi kaj sie urodziłem tą kulture ta goodke choc niejeden fichtik slazak by pedział ze ja jestem gorol bo kiepsko godom a i nie zawsze wszystkie słowa znom coz chodziło sie do polskich szkół Dla mnie slaskosc to milosc do tej zeiemi do kultury obyczajów i tradycji Mam sasiada ze szkieletszyzny chop prawie 40lat poswiecił grubie i dzis zapomnij on goda on kocha ta ziemie i czuje sie slazakiem i co dla mnie on jest lazakiem i to lepszym niz niektóży z czysta krwia bo u niego w domu jest tradycja kultura i goscinnośc slaska

Mysle ze ważniejsze jest co ktoś czuje w sercu Ja kocham ten land te wsie pola i szyby kopalni i te kominy hut dzis czesto to wszystko popdało w ruine albo jak familoki zaniedbane brudne brzydkie choś dla mnie piekne i mimo ze tu w powietrzu jak to sie mawiała lata cała tablica mendelejewa to kocham to pozatym slask to nie tylko przemysł ale i piekne wsie :D Dla mnie moga psioczyc jak chca po tym slasku ja i tak kocham a jak ktos mi mowi ze u nas bieda ze te familoki to tylko mowie ze jak mysmy mieli familoki to reszta polski mieszkała jeszcze w ziemniankach :P hehehe

Prezes nie wiem z jakimi ty ślązakami miałes do czynienia ale wspołczuje Ci tych doswiadczeń :(

Stean 
Ślązak

Wysłany: 2011-02-13, 19:14   

magik napisał/a:
prezesartur napisał/a:
Magik dla mnie bardziej jak KKK albo jak naziści bo straszną uwagę przywiązują do czystości krwi.
no czyja wiem :) czy do czystosci :P krwi patrzac tak po krwi to ja jestem krojcunger :P ale urodzony tukej :) i powiem Ci ze to nie od krwi zalezy ale przynajmniej jak dla mnie od tego ze kocham tn skrawek ziemi kaj sie urodziłem tą kulture ta goodke choc niejeden fichtik slazak by pedział ze ja jestem gorol bo kiepsko godom a i nie zawsze wszystkie słowa znom coz chodziło sie do polskich szkół Dla mnie slaskosc to milosc do tej zeiemi do kultury obyczajów i tradycji Mam sasiada ze szkieletszyzny chop prawie 40lat poswiecił grubie i dzis zapomnij on goda on kocha ta ziemie i czuje sie slazakiem i co dla mnie on jest lazakiem i to lepszym niz niektóży z czysta krwia bo u niego w domu jest tradycja kultura i goscinnośc slaska

Mysle ze ważniejsze jest co ktoś czuje w sercu Ja kocham ten land te wsie pola i szyby kopalni i te kominy hut dzis czesto to wszystko popdało w ruine albo jak familoki zaniedbane brudne brzydkie choś dla mnie piekne i mimo ze tu w powietrzu jak to sie mawiała lata cała tablica mendelejewa to kocham to pozatym slask to nie tylko przemysł ale i piekne wsie :D Dla mnie moga psioczyc jak chca po tym slasku ja i tak kocham a jak ktos mi mowi ze u nas bieda ze te familoki to tylko mowie ze jak mysmy mieli familoki to reszta polski mieszkała jeszcze w ziemniankach :P hehehe

Prezes nie wiem z jakimi ty ślązakami miałes do czynienia ale wspołczuje Ci tych doswiadczeń :(

Powinien tu być guzik "Lubie to" :P ;)

Prezes jak będzie okazja to będzie Ci trzeba pokazać, że Ślązak nie jest taki zły jak go malują, że Ślązacy to rychtyś fajne chopaki som, a frele gryfne :) Tylko przebywanie z nimi jest bardzo szkodliwe dla dla zdrowia a szczególnie dla wątroby ;)

prezesartur 

Wysłany: 2011-02-13, 19:24   

Poznałem fajnych ślązaków ale miałem też do czynienia z wysoce nie fajnymi cechującymi się tym czym często krakowiacy czyli manią wyższości w stosunku do reszty mieszkańców polski.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-13, 21:00   

prezesartur napisał/a:
miałem też do czynienia z wysoce nie fajnymi cechującymi się tym czym często krakowiacy czyli manią wyższości w stosunku do reszty mieszkańców polski.
moze to była krzyrzówka krakusów z krakusami jak moi kuzyni z pszczyny oni faktycznie zadzieraja nosa i kurwa co to oni nie są i jacy wazni to oni nie są W sumie to by sie zgadzało bo matka z dziada pradziada krakowianka z nowej huty :P hehehe Z resztą cała ta cześc familii jest jakaś zdrowo nawiedzona :P
Ostatnio zmieniony przez magik 2011-02-13, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2011-02-13, 21:05   

W Krakowie jest masa ludzi pier....ych lecimy raz z kumplem do sądu lata temu podchodzimy do typa pytamy o ulice a ten nas olał zwyczajnie i sobie poszedł. Gdyby nie to, że nie było czasu i ten sąd to by liścia wychytał. Inna sytuacja znajoma była w Krakowie z koleżanką też sie typa pytają o ulice a koleś do nich: a wy dziewczynki nie z Krakowa? nie to się odwrócił i słowa im nie powiedział. No debile jacyś.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-13, 21:12   

prezesartur napisał/a:
W Krakowie jest masa ludzi pier....ych lecimy raz z kumplem do sądu lata temu podchodzimy do typa pytamy o ulice a ten nas olał zwyczajnie i sobie poszedł. Gdyby nie to, że nie było czasu i ten sąd to by liścia wychytał. Inna sytuacja znajoma była w Krakowie z koleżanką też sie typa pytają o ulice a koleś do nich: a wy dziewczynki nie z Krakowa? nie to się odwrócił i słowa im nie powiedział. No debile jacyś.
Prezes mam lepsze rzeczey z krakowa :P przyjezdzam parkuje miejsce na kopercie dla niepełnosprawnych jko ze była wolna wykładam ta kartkę upowazniajaca do stania w takich miejscach wychodzimy wszysy i idziemy w miasto poczym przychodzimy patrze i oczom nie wierze mandat :P co sie okazało ze do godziny 14 jest to miejsce dla niepełnosprawnych a od godziny 14 jest to zwykłe miejsce parkingowe w centrum miasta znaczy sie czytaj płatne

druga akcja z krakowa centrum miasta prawie przy starówce wąska uliczka korek jak jasny gwint chyba z 50-60 puczek przedemna i krótkie zielone swiatło na skrzyzowaniu za mna stoi sałaciarz (taksówkarz) nagle patrze ten huj na chodnik i dawaj po ludziach do samego skrzyrzowania

prezesartur 

Wysłany: 2011-02-13, 21:15   

No co sie dziwisz miejscowy to zna skróty.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-02-13, 22:18   

Kraków ? Pod Wawelem jest speluna , ta drewniana , gdzie jest żarcie . Kupiłem sobie i kumplom bigos . 3 porcje głodowe ( miseczki po 150 g ) , płacę 36 zł !! No biorę i żartem zagaduję do sprzedawcy , " kurde , ceny to macie ja w Wenecji " , na co ten popatrzył na mnie z góry i rzygnoł chamsko - " To jest Kraków ! Jak chcesz tanio to jedź sobie do Wenecji !"
Normalnie mnie synek szarpnoł i jebnołem mu swoją porcję tego bigosu z powrotem do gara. Debil !

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-13, 22:34   

giemul napisał/a:

Normalnie mnie synek szarpnoł i jebnołem mu swoją porcję tego bigosu z powrotem do gara. Debil !

trza było przed tym poczęstować garscią z jajec

Stean 
Ślązak

Wysłany: 2011-02-14, 19:57   

Dla tych co chcieli by coś więcej wiedzieć o godce :)

Pro Loquela Silesiana ‎21 lutego 2011 r.,o godz. 18.00 zapraszamy na ŚLABIKOSZ NIY DLO BAJTLI - DESATKY ROKÓW NA KRAJU PREPAŚĆI

Jeśli chcecie wiedzieć czy kiedykolwiek ktoś piszący po śląsku miał szansę na literacką Nagrodę Nobla? Kogo nazywano "śląskim Mistralem"? Jakim językiem mówią Ślązacy na pograniczu śląsko-morawskim? Czy jest to inny język, niż ten, którego używa się w Chorzowie i Świętochłowicach?

Zainteresowanym polecam

EDIT

http://www.dziennikzachod...kowie,id,t.html

mayty 
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
Wysłany: 2011-02-16, 14:04   

co za pierdoły...

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-02-16, 15:38   

pierdoły to ty mosz synek w galotach ! Mieszkosz u nos to pacz tam jako ! Bo mogesz nachytać w mamel !

;)

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Odpowiedz do tematu