|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pogoda |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-20, 13:03
|
|
|
| Mi w gara¿u zebra³a siê woda i trochê rzeczy do wyrzucenia ale dobrze bo bêdê móg³ je z czystym sumieniem wywaliæ i siê porz±dku wiêcej zrobi. |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-20, 14:04
|
|
|
| s³ysza³em ¿e niektórzy modl± siê o jeszcze wiêkszy deszcz, ¿eby odwo³ac i przesun±æ wybory. i ¿eby w zwi±zku z kataklizmem bud¿et pierd... |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-20, 18:41
|
|
|
| slonce wyszlo ! |
|
|
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-20, 20:33
|
|
|
POGODA NA JUTRO
TYLKO TEMPERATURA W MIARÊ CIEKAWA ALE TEN DESZCZYK |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-20, 20:44
|
|
|
| W³adza pokaza³a jak siê lud¼mi przejmuje praktycznie ¿adnej pomocy, ludzi za pó¼no poinformowano o zagro¿eniu nie og³oszono stanu klêski ¿ywio³owej skur... tylko wykorzystuj± okazjê do promocji je¿d¿± obiecuj± i powtarzaj± "jeste¶my z wami trzymajcie siê" i wszystko robi±, ¿eby wyborów przypadkiem nie opó¼niæ. W 97 by³a powód¼ i wielkie gówno zrobiono w tym kierunku by taka sytuacja jak wtedy siê nie powtórzy³a i teraz te¿ gówno zrobi±. Dlatego ja ludzi nie ¿a³uje niech ich nawet co roku zalewa 20 lata temu umieli wojowaæ a teraz ka¿dy jest w dupê ruch..y na ka¿dym kroku i nikt z tym nic nie stara siê robiæ wiêc widocznie wszystkim taka sytuacja siê podoba a szczê¶liwych nie ma co ¿a³owaæ. Proponujê jeszcze pomodliæ siê do bozi, która umie doceniæ mieszkañców tak wierz±cego kraju jakim jest polska, a i najwa¿niejsze by nikt przypadkiem nie zapomnia³ na tacê daæ. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-20, 21:47
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | W³adza pokaza³a jak siê lud¼mi przejmuje praktycznie ¿adnej pomocy, ludzi za pó¼no poinformowano o zagro¿eniu nie og³oszono stanu klêski ¿ywio³owej skur... |
prezes ale to nie chodzi o informowanie wczesniej, bo ludzie byli poinformowani w ogromniej wiêkszo¶ci tylko jak to u nas kazdy mysli "a mo¿e mnie ominie" albo kazdy ,w naturalny sposób, my¶li najpierw o swoim dobytku. wiêc zostawali w domach i pilnowali. mam kumpla w Bieruniu, mieszka w³asnie ko³o wa³ów na Wi¶le, wczoraj by³y nawet w dzienniku d³ugie migawki z Bierunia, gdzie domy zala³o pod dachy... a ludzie co? w czê¶ci ewakuowali rodziny a sami faceci pozostawali, a czasem ca³e rodziny. kumpel wywióz³ ¿onê z dzieckiem a sam zosta³, i wiedzia³ o zagro¿eniu bo tr±bili w gminie, od 2 dni nie daje znaku ¿ycia, nie odpowiada na telefon, mam nadziejê ¿e pr±du brakuje i nie mo¿e na³adowaæ komórki. jasne ¿e zdarza³y sie przypadki ¿e woda zala³a w nocy i wtedy na szybko kazdy ³apa³ co mia³ i chodu, ale wiêkszo¶æ widzia³a i wiedzia³a o mozliwym zagro¿eniu... ale nie w tym rzecz, rzecz w tym, ¿e przez te 13 lat nie zrobiono nic albo prawie nic w kwestii zbiorników retencyjnych, podwy¿szenia i umocnienia wa³ów i w ogóle regulacji wiêkszo¶ci rzek. i nie dopilnowa³ tego ¿aden rzad (AWS, SLD, PiS, PO) w my¶l zasady "powód¼ stulecia ju¿ by³a w 1997 wiêc nastêpna za 100 lat". chocia¿ fakt faktem ¿e takich deszczy i zalania ja jeszcze w swojej wiosce nie prze¿y³em. a co ci teraz rz±d ma zrobiæ? jak pojad± i powspó³czuj± to im zarzucisz ¿e siê lansuj± przed wyborami, jak nie pojad± to im powiesz ¿e ciê olewaj± w tragicznej sytuacji. tak czy inaczej sraczka |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-20, 22:05
|
|
|
| zenu¶ powiedz mi gdzie wojsko? Patrzy³em dzi¶ wyj±tkowo trochê na programy informacyjne i wszêdzie albo kilku stra¿aków na jakich¶ rozpadaj±cych siê ³upinach kilka wozów a tak prywatne koparki samochody i ludzie próbuj±cy cokolwiek zrobiæ. Po h.. to wojsko mamy jak i tak nie ma z kim walczyæ a nawet gdyby przysz³o to by nas ka¿dy w miesi±c rozpirzy³ wiêc jak maj± siedzieæ i pierdzieæ i pieni±dze z podatków marnowaæ to mogli by wyjechaæ amfibiami odpaliæ ciê¿ki sprzêt, który wojsko ma wys³aæ z ³opatami tych obszczymurów i niech wa³y wzmacniaj± to wol± te ³opaty po 2z³ sprzedawaæ na przetargach. Powiedz±, ¿e nie by³o pieniêdzy ¿eby robiæ ok. teraz mamy wojsko zawodowe ale wcze¶niej gdyby zagoniono tych pó³g³ówkuw do roboty to przez tyle lat by te wa³y w rêkami usypali zamiast sobie na jednostkach z nudów wory krêciæ i dojerzd¿aæ jedni drugich. Ale nie tu siê oczywi¶cie nic nie da wszêdzie siê zawsze jako¶ da tylko w polsce siê nic nigdy nie da. Widocznie hitler mia³ racje polak to siê nadaje ¿eby nad nim z batem staæ i niech zaier... a¿ padnie. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-20, 22:20
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | zenu¶ powiedz mi gdzie wojsko? ...... teraz mamy wojsko zawodowe ale wcze¶niej gdyby zagoniono tych pó³g³ówkuw do roboty to przez tyle lat .... |
sam sobie odpowiedzia³e¶, wojsko mamy zawodowe. teraz, ale kiedy¶ nie by³o... mo¿e gdyby ich kiedy¶ zagoniono.... kiedy¶ by³y roboty przymusowe ZK, nie wiem czy pamiêtasz, u nas na osiedlu go¶cie chodniki naprawiali, ogrodzenia w parku i takie tam lekkie rzeczy, alimenciarze i drobne zjodziejaszki, ¿adnemu nie op³aca³o siê uciekaæ i robili, a dzis co? nie widac nikogo, ka¿dy video, PS4, ka¿emu trzeba p³aciæ - ciulate za przeproszeniem przepisy. ale i na to by³aby rada - gdyby kto¶ kiedy¶ siê tym zainteresowa³ i wy³o¿y³ trochê kasy, nawet kasy unijnej to sa firmy które by siê tym zajê³y czyli np. ogólnie pracami przy wa³ach, . wspólpracujê teraz z kopalniami odkrywkowymi, wydobywaj± ¿wir w dorzeczu Odry ko³o Raciborza, tam od kilkunastu (albo i d³u¿ej) lat powstaje wielki zbiornik retencyjny dla Odry na wypadek fali powodziowej z Czechów... powstaje.... i ci±gle nie moga go skoñczyæ, bo ¿wir wazniejszy |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-20, 22:55
|
|
|
| W³a¶nie a co siê sta³o z instytucj± prac spo³ecznych? Jeszcze raptem z 6-7 lat temu konkubent matki jednego z moich znajomków regularnie by³ odprowadzany do sprz±tania czy tam innych prac jak np. uk³adanie chodników. Zgoda mog± odbieraæ ludziom pracê ale takimi jak oni w³a¶nie idealnie mo¿na by wype³niæ lukê przy przedsiêwziêciach na jakie w³a¶nie brakuje funduszu i nic by nie kolidowa³o. Zreszt± nie oszukujmy siê pieni±dze by siê znalaz³y nawet na normalne wykonanie ale wszyscy to pier... gdy¿ albo nie chc± robiæ sobie problemów i wol± by nastêpcy sobie dupê zawracali albo zajmuj± siê tym co im przyniesie korzy¶ci. Prosta zasada byle do koñca kadencji a nastêpni niech siê martwi±. A co do armii to fakt teraz jest zawodowa ale czy to jako¶ przeszkadza w tym by gdzie¶ mundurowych wys³aæ do prac? Wojnê mamy? Robi± co¶? Nic nie robi± a w³a¶nie by mogli. A wiê¼niów nie trzeba by zmuszaæ oni chêtnie by to robili za darmo byle móc siê na jaki¶ czas z puchy wyrwaæ. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-20, 23:55
|
|
|
| a u mnie burza i znowu leje |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-21, 00:24
|
|
|
| u mnie tez - i to nie byle jaka. |
|
|
|
 |
taiszio

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-05-21, 01:13
|
|
|
u mnie w³a¶nie sie zaczyna burza z piorunami |
_________________  |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-05-21, 01:31
|
|
|
| na ca³ym ¶l±sku leje niestety |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-21, 14:18
|
|
|
slyszalem dzisiaj w radiu ciekawy komentarz.
ktos powiedzial ze rok 2010 jest wyjatkowy. mamy
-zime stulecia
-katastrofe stulecia
i powodz stulecia.
mam nadzieje ze to juz koniec rekordow |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |