|
Pogoda |
| Autor |
Wiadomość |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-05-18, 15:41
|
|
|
podejrzewam, ¿e jest pod wod±, nie wiem bo tam nie mam dostêpu teraz. U nas na budowlance s± piwnice zalane, tak s³ysza³em, ale nic nie widzia³em bo wydzia³ zamkniêty by³. Ale im dalej w stronê MT tym g³êbiej, tak wiêc podejrzewam, ¿e natura nie szczêdzi³a biblioteki
Ale je¶li martwisz siê o zbiory to nic nie powinno siê staæ, bo raczej wszystko ewakuowano. Wiem, ¿e wczoraj wynosili od nas plotery z piwnic, wiec w±tpiê, ¿eby zostawili ksi±¿ki na pastwê losu
[ Dodano: 2010-05-18, 16:15 ]
jednak nie ma tak ¼le
tu masz foty biblioteki
http://picasaweb.google.c...560447461269730 |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-18, 16:32
|
|
|
| wiem ¿e hmc obok isie zalane ³adnie do pó³ uda i woda w piwnicach i na isie i na mt |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-18, 17:02
|
|
|
| porazka- zawsze jak przechodzilem na wydzial inzynierii srodowiska to patrzalem na ten mega sciek pod mostem. teraz ten mega sciek wylal sie po calym miasteczku adakdemickim. |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-05-18, 18:53
|
|
|
ogolnie w gliwicach dobrze pozalewalo, onkologia, polozniczy ... z mojej dzielnicy powsta³a wyspa z jedna droga wyjazdowa do gliwic i jedna do zabrza, a jak tam na innych wioskach ?
aaa i godz. 15 do 17 istny paraliz komunikacyjny |
|
 |
kosma

Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-05-18, 20:08
|
|
|
| U mnie sucho ;] zadnych rozlewisk ;] |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-18, 20:17
|
|
|
| Na naszym terenie sytuacja równie¿ jest powa¿na. Nieustannie padaj±ce deszcze spowodowa³y znaczne obci±¿enie arterii usuwaj±cych wodê. Miejscami woda przekroczy³a ju¿ stan alarmowy i siêga skrajni drogi. Wszyscy zastanawiaj± siê co stanie siê gdy kana³y odp³ywowe zostan± przeci±¿one i nie bêd± ju¿ w stanie odprowadziæ ci±gle napieraj±cej masy wodnej. Ludzie maj± nadziejê, i¿ unikn± najgorszego i interwencja nie bêdzie potrzebna jednak nikt nie jest w stanie przewidzieæ dalszego rozwoju wydarzeñ a mieszkañcy przygotowuj± siê na najgorsze. Wszyscy zgodnie potwierdzaj±, i¿ sytuacja nie mia³a by miejsca gdyby lokalne w³adze w odpowiednim czasie nie dopu¶ci³y siê zaniedbañ i przedsiêwziê³y odpowiednie ¶rodki zaradcze przygotowuj±c siê na tak± ewentualno¶æ jaka aktualnie ma miejsce. Teraz ju¿ nic nie mo¿na zrobiæ ale wszyscy licz±, ¿e odpowiednie wnioski zostan± wyci±gniête a ¶rodki zaradcze podjête w najbli¿szym czasie. Aktualn± sytuacje najlepiej obrazuje poni¿sza fotografia: LINK |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-18, 20:21
|
|
|
| czesc piekar przygotowana do ewakulacji. robi sie naprawde nie ciekawie. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-18, 20:59
|
|
|
| ma³a* napisał/a: | Jak do ewakuacji??!!
I ¿e gdzie bêd± ich ewakuowaæ??!! |
tego nikt nie wie. maja siedziec na walizkach i czekac na ogloszenie ewakulacji.
| Cytat: | | Najnowsze meldunki (z godziny 17.00) pozwalaj± na umiarkowany optymizm - poziom wody w zbiorniku Koz³owa Góra utrzymuje siê na tym samym poziomie. Ci±gle jednak trwa akcja informacyjno-prewencyjna, zwi±zana z ewentualn± konieczno¶ci± przeprowadzenia ewakuacji mieszkañców niektórych terenów miasta. Akcjê prowadzi Sztab Kryzysowy oraz s³u¿by miejskie i porz±dkowe. Na chwilê obecn± wszystkie drogi w mie¶cie s± przejezdne, trwa te¿ umacnianie wa³ów Brynicy w rejonie oczyszczalni "Pó³noc" oraz nieczynnej oczyszczalni "Brzózka". Piekarskim stra±kom pomagaj± kadeci Centralnej Szko³y Po¿arniczej z Czêstochowy |
|
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-18, 23:03
|
|
|
na gliwicach chyba ok choæ szczerze powiem ¿e ode mnie z osiedla wyjechaæ to ciê¿ko trzeba krêciæ kó³ka a ogólnie wody w ciul na toszeckiej w dolinach woda siê zbiera portowa te¿ p³ywa do zjazd na cmentarz i arenê te¿ p³ywa na tarnowskie jeszcze siê da³o w miarê pojechaæ ale ³abêdy ponoæ zalane kana³ po³±czy³ siê z k³odnica i parê powiatów (rudziniec) maj± pogotowie i czekaj± na ewakulacje |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-05-19, 12:59
|
|
|
w piekarach widze kawalek suchego asfaltu !
jest nadzieja ze kiedys zobaczymy jeszcze slonce |
|
|
|
 |
BURCZAS

Motocykl: xvs 650 custom
Imię: Adam
|
Wysłany: 2010-05-19, 13:30
|
|
|
Ludzie chyba prêdzej kupimy sobie kombinezony przeciwdeszczowe i wtedy wykorzystamy sezon |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-19, 15:04
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: |
panowie - albo zakladamy temat o odwodnieniu budynku albo konczymy oftop i przechodzimy do tego co za oknem. |
jeszcze odpowiem prezesowi ostatnie zdanie... dziêki za podpowied¼, mo¿e kiedy¶ siê zdecydujê, ale ja wymysli³em jeszcze jedn± metodê, chyba szybsza i tañsza w moim wypadku, wzi±³em znajom± firmê i kaza³em przekopaæ rów w lesie ok. 20 metrów d³ugi i 1 m g³êboki do takiego dupnego do³u który zosta³ po jakiej¶ starej jeszcze powojennej wypalarni wapna (teraz tam ro¶nie las), w³a¶nie k³ad± rury 100-tki i z tego mojego do³u ch³onnego wyci±ga ju¿ wodê... woda z fug te¿ juz spad³a ..
no i wreszcie nie pada |
|
|
|
 |
MaximFighter

Motocykl: StreetFighter!
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-05-19, 18:26
|
|