Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Autko dla admina :P - pomóźcie coś wybrać :)
Autor Wiadomość
mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2011-03-13, 21:07   

meganka obejrzana... złom .. no ale 200km wycieczki było :D

szukam dalej ...
Profil Facebook

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-13, 21:11   

to szukaj czegoś blisko . wiecej kasy wyjeździsz szukajac okazji . jak potem zsumujesz to wyjdzie, ze przewycieczkowałes z 1000, który mogles dołożyć na miejscu

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-03-13, 22:42   

majzel napisał/a:
cybek1984 napisał/a:
nie kupuj francuza bo to syf i kilo mułu, dobrze ci radza kup jakiegos paska albo japonca.

i po czym wnosisz że francuz to syf? ja jeżdżę ponad rok laguną i nic sie z tym samochodem nie dzieje, wcześniej jeździł szef i jego ojciec i robili tylko rzeczy eksploatacyjne, tak sie utarło u nas że francyzy to padaki a tak nie jest, bo jak ktoś dba to wszystkim pojeździ

miałem thalie, kumpel z roboty mial scenika, szwagier scenika a drugi kumpel z roboty lagune, syf, kila, mogila i drogie czesci, padaki jak cholera te auta wiecej spedzily czasu na warsztacie niz na drodze, byle pierdola jest w stanie cie puscic z torbami za glupi silniczek do wycieraczki na tyl do peugeota 206 sobie licza bog wie ile

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-03-14, 19:30   

Opel Tigra, wrzucisz endzel ajsy, leksusy i będzie super :D

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2011-03-14, 21:18   

hhaahahaa... tylko wiesz... ja mam tigre :P i angel eyes ... ale bez leksusów :D
Profil Facebook

SkandalRally 

Motocykl: Suzuki GS 500 E
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-03-14, 21:45   

mg1989sos,
Ja jestem za Skodą. Klekot 1,9 do 2001 roku jest praktycznie nie do zajechania. Ciężko znaleźć jakaś Octavkę z normalnym przebiegiem ale próbuj.

A do Meganek jestem zniechęcony - brat ma Coupe... Tragedia. On ma akurat 1,9 dti która nie wychodziła na rynek PL. Regenerował a później wymieniał pompę, dość szybko posypał się zawias. W opłakanym stanie jest blacharka. Właściwie już nie ma progów, nadkole z prawej strony też pomału znika... No i części drogie. Mała pierdołka a koszta 3 razy takie jak w mojej Felicji

Janao 

Motocykl: Kawasaki ZR-7
Imię: Jan
Wysłany: 2011-03-14, 22:23   

Polecam ci mercedesa w202 w dislu. pali jakies 6,5 ON
piękna klasyczna stylistyka, i wygoda jak to w meśku ;)
Miałem takiego tylko ze 94 rok w benzynie.
Chciałem zacząc przygode z jednosladem, wiec zamienilem go na motór.
Teraz pośmiguje sobie lanoskiem 1,5 i powiem ci ze przesiadka jak przeprowadzka z Niemiec do ukrainy :)

http://www.bikepics.com/members/janao/

mendelmax 

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
Wysłany: 2011-03-14, 22:38   

A ja generalnie uważam, że niezależnie od marki, zakup używanego diesla (nie liczą się te przed 1990 rokiem ;) ) to zabawa wyłącznie dla ludzi bogatych.
Szukaj benzyniaka zdecydowanie, tym bardziej że raczej niedługo ON wyprzedzi cenowo 95...

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-14, 23:04   

mendelmax napisał/a:
A ja generalnie uważam, że niezależnie od marki, zakup używanego diesla (nie liczą się te przed 1990 rokiem ;) ) to zabawa wyłącznie dla ludzi bogatych.
Szukaj benzyniaka zdecydowanie, tym bardziej że raczej niedługo ON wyprzedzi cenowo 95...

kup ty sobie admin lepiej coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=YMh0NChh5is i w dupie te wszystkie porady

majzel 

Motocykl: czerwono-granatowy
Imię: Dawid
Wysłany: 2011-03-14, 23:15   

cybek1984 napisał/a:
majzel napisał/a:
cybek1984 napisał/a:
nie kupuj francuza bo to syf i kilo mułu, dobrze ci radza kup jakiegos paska albo japonca.

i po czym wnosisz że francuz to syf? ja jeżdżę ponad rok laguną i nic sie z tym samochodem nie dzieje, wcześniej jeździł szef i jego ojciec i robili tylko rzeczy eksploatacyjne, tak sie utarło u nas że francyzy to padaki a tak nie jest, bo jak ktoś dba to wszystkim pojeździ

miałem thalie, kumpel z roboty mial scenika, szwagier scenika a drugi kumpel z roboty lagune, syf, kila, mogila i drogie czesci, padaki jak cholera te auta wiecej spedzily czasu na warsztacie niz na drodze, byle pierdola jest w stanie cie puscic z torbami za glupi silniczek do wycieraczki na tyl do peugeota 206 sobie licza bog wie ile

wiesz co no każdy ma zdanie jakie chce, może źle trafiali z samochodami, ja nie narzekam jedyne co to laguna II z pierwych roczników się sypała, bo komputery się blokowały, w scenikach często abs szwankował, ja akurat na części drogie nie narzekam bo nie są drogie, niektóre tańsze niż do opla astry którego wcześniej miałem i ogólnie samochód jak samochód jak dbasz tak masz

morph 

Motocykl: GSX1300R
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-03-15, 11:56   

Szkoda, że budżet masz do 12000 bo zaproponowałbym Ci moją Ocvatię 1.9tdi L&K (wersja maksymalna wyposażenia - skóry, szyberdach, zmieniarka, podgrzewane fotele, jedynie ksenonów brak). Myślę o sprzedaży choć żal - jeden właściciel, bezwypadkowa, niski prawdziwy przebieg. Jest w niej kilka rzeczy do zrobienia - estetyka, nie robię tego bo nie chcę żeby ktoś powiedział przy zakupie, że powypadkowa. Cena będzie niska, ale w okolicach 16 tys.

mg1989sos 
Założyciel

Wysłany: 2011-03-15, 12:33   

neistety za dużo.. 12 to jest już maks...i tak szukam czegoś za ok. 8 żeby jeszcze niedlugo motocykl kupić
Profil Facebook

mayty 
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
Wysłany: 2011-03-15, 14:20   

Haha widzę że atak na francuzy był, to ja teraz obronię peugeoty z serii 40x hehe ;P
Mam 405 w mułowatym dieslu 400000 przebiegu choć był pewnie kręcony już, około 50 KM tak więc start ze świateł tym klockiem z piskiem opon to tylko na zakręcie xD hehe
Tłuke to bydle po naszych drogach, dziur nawet bardzo nie omijam, miękkie zawieszenie choć teraz już wytrzepane, przedmuch ma lekki, kapie olej ale jeździ to cały czas...olej rzadko zmieniamy z filtrem bo na 1000 km 1,5 litra wypluwa przez uchylony bagnet i pokrywę :P Filtr przeciwpyłkowy z rajstopy....

Ale - nie boję się tym jechać w trasę 500 km w dzień spokojnie robi, nie rozkraczył mi się nigdy ;P

Po mieście jeździ się ciężko, mało zwinne to auto ale za to bez wspomagania duża wygodna kierownica ....super skręt co corsą nawet takiego nie mam, tak więc idzie ciekawe manewry parkingowe robić choć to duże auto :P

Auto czołgiem nazywam bo blacha porządna, skasowało się na nim parę fajnych samochodów, z mojej winy tylko raz :P ja zwykle odjeżdżałem, niektóre już nie dały rady po przygodzie. Najwyższe straty miała A4 która "OTARŁA" się o mój tylny róg ;P 10000 szkody hehe.

Ja wymieniam tylko części - lampa z tyłu 20 zł, błotnik lewy 2 x po 45 zł, przedni reflektor 40 zł, kierunkowskaz 3 x 12 zł :P

A autko kupi w dobrym stanie za 1,5 tysiaka hehe ;P

mamy też 406, spoko wózek, wygodny i ekonomiczny - do tego ładnie się prezentuje (przynajmniej według mnie :P )
nie ma co gadać że francuzy są do dupy bo to kwestia okresu produkcji...

Mercedesy klasy średniej nie należą też do najlepszych :P

a mendelmax się nie zna :P mój jest rocznik 1991, 406 mamy 2000 i to śmiga.

Eko są takie małe silniczki 1,4...1,5 w turbo dieslu na pompowtryskach... jak znajdziesz niezajechany egzemplarz

Jak szukasz auta do szpanu...no to wiesz. Ciężko coś dobrego znaleźć i eko zarazem.

Przede wszystkim Toyota Yaris, długodystansowa fiesta (najlepiej w dieslu), Opel Corsa, Starszy merc, albo do tłuczenia jakiś starszy peugeot 405, lub 306...
Te samochody kupisz spokojnie do 10000 względne sztuki ;)

W tym ogromie samochodów i motocykli na prawdę można się pogubić i miesiącami przeglądać oferty, jeździć oglądać i dostać już przyslowiowego pierdolca ;)

vfrr 

Motocykl: vfr 800
Imię: krzysiek
Wysłany: 2011-03-15, 19:26   

moze A4 99rok 1.8 benzyna 11000zł ??

DAVID87 
Wesoły masorz

Motocykl: VFR800 V-TEC /CBR XX1100
Imię: DAWID
Wysłany: 2011-03-17, 12:20   

vfrr napisał/a:
moze A4 99rok 1.8 benzyna 11000zł ??

gdyby nie te nieszczesne zawiechy w tych modelach(co ok.20tys.wymiana)można by pomyśleć...

http://www.bikepics.com/members/gammamaniak18/

Były:RG80,FZR600,TDM850,929RR,954RR,1000RR
jest VFR800 V TEC i CBR XX1100

Odpowiedz do tematu