|
Autko dla admina :P - pomóźcie coś wybrać :) |
| Autor |
Wiadomość |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:08
|
|
|
| a co sądzicie o megankach ? |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:15
|
|
|
| ostatnio miałem okazje pieścić megane z 2000r. z motorem 1.6 16V, w porównaniu z moją scorupą to lipne auto (wnętrze, bo silnika nie testowałem) ale wiadomo są różne gusta i guściki |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:18
|
|
|
www.kgtest.yoyo.pl
jadę to obejrzec... kupie tansze autko to szybciej bedzie moto ;d
na co mam zwrocic uwage przy ogladaniu? |
|
|
|
 |
kitana

Motocykl: brak:-(
Imię: Patrycja
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:28
|
|
|
Mam ta meganę tyle, że granatową. Do sprzedania jak coś |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:29
|
|
|
| w szczególności na dach. Czy nie potargany i czy we wszystkich miejscach dochodzi i czy szyby się dobrze domykają, pomacaj podłogę z przodu, z tyłu czy nie jest mokra, poza tym norma silnik elektryka, blacha itp. |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-03-13, 13:31
|
|
|
| mg1989sos napisał/a: | | jadę to obejrzec... |
| mg1989sos napisał/a: | | na co mam zwrocic uwage przy ogladaniu? |
najwazniejsze w tym typie aut to szczelnosc dachu i stan pokrycia
bo odnowienie to ladnych pare tysi
w megankach lubi ruda dzialac
wiec pod tymi nakladkami progowymi moze byc juz tzw wspomnienie progow
ranty blotnikow i dol drzwi
poza tym jak sie juz napalisz to pojedz na jakis podnosnik i zobacz auto od spodu
ten wyglada ze i z przodu i z tylu jakies przygody juz mial
i koniecznie zapytaj czy ma oryginalne tylne lampy bo z tymi wieslexuslookami to wyglada jak kupa szczescia z przewaga kupy
a jak chcesz jezdzic bezproblemowo i wygodnie to polecam cos z tego typu
http://moto.allegro.pl/to...1504887957.html
albo jakis Civic choc ceny Hondy sa dosyc wysokie
jest tez opcja auta mnie spotykanego ale spelniajacego zalozenia dzieki czemu cena jest dobra i mozna ja jeszcze konkretnie znegocjowac
http://otomoto.pl/hyundai-sonata-C17444690.html |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
jaro leszczyny
hanys łod urodzynio

Motocykl: hornet 600
Imię: jarek
Wiek: 39 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 189 Skąd: Leszczyny/orzesze
|
Wysłany: 2011-03-13, 14:21
|
|
|
| mg1989sos napisał/a: | | jadę to obejrzec... |
100% pewne że przód robiony |
_________________ szybki szerszeń i śnieżna octavka
www.s-g-m.pl
 |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-03-13, 14:25
|
|
|
| nie kupuj francuza bo to syf i kilo mułu, dobrze ci radza kup jakiegos paska albo japonca. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-03-13, 14:38
|
|
|
| Jetta MK II, Passat B4, Audi 80 B4, Vento. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-03-13, 14:41
|
|
|
| jak RWD to jeszcze: Bawary - E36, E34 a nawet E39; metek W124, W210 |
|
|
|
 |
majzel

Motocykl: czerwono-granatowy
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2011-03-13, 18:15
|
|
|
| cybek1984 napisał/a: | | nie kupuj francuza bo to syf i kilo mułu, dobrze ci radza kup jakiegos paska albo japonca. |
i po czym wnosisz że francuz to syf? ja jeżdżę ponad rok laguną i nic sie z tym samochodem nie dzieje, wcześniej jeździł szef i jego ojciec i robili tylko rzeczy eksploatacyjne, tak sie utarło u nas że francyzy to padaki a tak nie jest, bo jak ktoś dba to wszystkim pojeździ |
_________________ "Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, toż to nie piwo" |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-13, 19:29
|
|
|
| YGH napisał/a: | haaa Scorupa
....
...no ale pozostaje kwestia wyglądu bo nie każdemu podoba się morda wieloryba (chociaż polift z 97-98r. jest już ok) no i dostać dobry model, nieskatowany to tylko w dojczlandach, holendrach albo od kogoś z FST, kto ma któreś z kolei i ostro je dofinansował. |
no halo kolego, ale to jest ford. a admin coś pisał ze chce tym troche pojeździć... |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-03-13, 19:47
|
|
|
| zeno napisał/a: | | no halo kolego, ale to jest ford. a admin coś pisał ze chce tym troche pojeździć... |
no i co z tego że ford?
Mam kumpla który to samo mówił (wielki fan VW), tylko ja dalej scorupą zasuwam a on już 3 pasaty b5 sprzedał bo wiecznie coś, teraz volviakiem jeździ i powiedział VW nigdy więcej. Jak dbasz o auto i nie kupujesz byle gównianych części to nie ma problemu.
Każde auto ma swoje fabrik felery i jak sobie z nimi dasz radę to jeździsz aż się rozsypie...
Ja w swoim ostatni raz to 13.09.2010r. grzebałem przy mechanice - klocki z tyłu zmieniałem, a tak problemów żadnych nie mam.
za cene 12 000zł to nówki nie kupi, w każdym bedzie "coś" do roboty, drogi jakie mamy takie mamy, zawsze się coś wytłucze (o zawieszeniach w audi, VW mółwić nie muszę, pół praktyki mi na tym zleciało) nie jest powiedziane jaka marka, zależy wszystko od stanu auta.
Chłopak się napalił na Renaulta - czemu tego mu nie odradzasz? |
|
|
|
 |
kitana

Motocykl: brak:-(
Imię: Patrycja
|
Wysłany: 2011-03-13, 20:32
|
|
|
Dokładnie coś tak do Renówek się przyczepili.
Mam swój już rok i szczerze jedynie co Mnie wkurza to zawieszenie sportowe w mojej Qupecie.
Jest twarde a ja jeszcze mam obniżone. Moja bryka lepiej wygląda mając 13 lat niż nie jeden nowszy model.
Żadnych problemów z mechaniką nie mam, rdza nigdzie nie łapie. Chodzi super. Fajnie się zbiera, silnik równo pracuje.
Każdy samochód ma swoje wady i zalety a prawda jest taka, że jak trafisz na dobry model to pośmigasz 15 lat bez niczego.
A tak a propo to jest mój francuz
http://i18.photobucket.co...87/mojecudo.jpg |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-13, 21:06
|
|
|
| YGH napisał/a: | | zeno napisał/a: | | no halo kolego, ale to jest ford. a admin coś pisał ze chce tym troche pojeździć... |
no i co z tego że ford?
....
Chłopak się napalił na Renaulta - czemu tego mu nie odradzasz? |
dobra nie unoś sie tak .. widze ze jestes bardzo zżyty z tą marką więc sorry ze nadepnąłem na odcisk.
miałem kiedyś meganke, wlasciwie scenica i wiekszym dziadostwem nie jezdzilem, w sumie mialem ze 20 samochodów od malucha zaczynając i naprawde admin nie kupuj tej meganki, drogi serwis, jeszcze droższe części chyba ze kupujesz kradzione używki z allegro to wtedy wychodzi taniej, glupia cewka kosztowala ponad 500 a cewek jest min. 4, meganke coupe to wiadomo że nie kupuje dziadek do kościoła tylko ktos kto lubi przycisnąć, nie wierze zeby na deklarowane 170 tys przebiegu nie zdarzył sie 1 własciciel co by nie walnął tym autkiem gdziekolwiek, poza tym spojlery i inne duperszwance montuje sie albo w ramach wiejskiego tuningu albo zeby rdze przykryć lub tez niedoskonałości po dzwonie, częściej to drugie. poza konkursem to ja osobiście jestem przeciwnikiem LPG, jakkolwiek sie to opłaca ekonomicznie i wizualnie fajnie wygląda.
suma sumarum nie kupuj tej meganki, nie bedziesz zadowolony, na 1 miesiąc szpanu 11 miesięcy bedziesz naprawiał . pewno zaraz się oburzą właściciele meganek i innych francuskich cudeniek. trudno zdania nie zmieniam, z francuzów jezdzilem jeszcze dużo kangurem 4x4 i teraz czasem nowym kangurem 1.4. powiem tak, że 100 razy bardziej wolę swojego 18-letniego mietka .
przysłowiowe 3F skądś się jednak wzieło... |
|
|
|
 |
|
|