|
Alkohole- promocje, smaki, preferencje :D |
| Autor |
Wiadomość |
elemeledudek

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1083 Skąd: Sosnowiec/Katowice
|
Wysłany: 2010-11-23, 23:22
|
|
|
| Ja tam wolę Harnasia. Przypomina mi w smaku starego podcziwego Heweliusza. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-23, 23:45
|
|
|
Hebeliusz - tak nazywaliśmy służbowego, wiecznie psującego się berlingo od czasu, jak utopiliśmy go w błocie
a co do harnasia, kiedyś tam sie napiłem ale nie pamiętam nawet czy mi smakowało. głównie lech, zimny |
|
|
|
 |
ShoGun

Motocykl: GSX1300R&R1100GS&NRG50MC2
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-11-24, 09:53
|
|
|
| benzin napisał/a: | | ... Kasztelan niepasteryzowany... |
Kasztelan jest całkiem, całkiem
Bardzo dobry jest jak dla mnie Okocim pszeniczny, ale tak jedno, dwa. Żeby się nim zresetować to niebardzo
Ogólnie ostatnimi czasy piwo w pl strasznie się pogorszyło. No ale liczą się wyniki a nie jakość |
_________________ GSX1300R & R1100GS & NRG50MC2
http://www.youtube.com/user/AnitaMichal |
|
|
|
 |
DragstaR1
Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
|
Wysłany: 2010-11-24, 09:58
|
|
|
| ShoGun napisał/a: | | benzin napisał/a: | | ... Kasztelan niepasteryzowany... |
Kasztelan jest całkiem, całkiem
Bardzo dobry jest jak dla mnie Okocim pszeniczny, ale tak jedno, dwa. Żeby się nim zresetować to niebardzo
Ogólnie ostatnimi czasy piwo w pl strasznie się pogorszyło. No ale liczą się wyniki a nie jakość |
Ogólnie niepasteryzowane piwa są dobre. I to fakt ,że piwo w Polsce się zepsuło. Wszystko ( zwłaszcza w puszkach ) smakuje podobnie, sztucznie .A co najgorsze jak ktoś wyżej napisał - to samo piwo kupowane w różnych miejscach miewa inne smaki. |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-11-24, 10:10
|
|
|
| DragstaR1 napisał/a: | | [...] to samo piwo kupowane w różnych miejscach miewa inne smaki. |
bo pijac gdzie indziej innym powietrzem oddychasz ;P raz mniej lub bardziej zanieczyszczonym i Ci sie smaki pieprza ;d |
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-11-24, 10:53
|
|
|
| defQ napisał/a: | | ...bo pijac gdzie indziej innym powietrzem oddychasz ... |
coś w tym jest . Jak kilka lat temu byłem na nartach w Czechach to zaraz po drodze ze stoku wlazłem do knajpy i kupiłem sobie Radegasta beczkowanego . Dzizassss ! Na same wspomnienie mi się wosy stawiajom . To było jak ......... no niewiem nawet jak co . Ni e potrafiłem się oderwać od kufla , wychlałem całe na eks i rozejrzałem się dookoła czy jestem na ziemi czy w niebie .Potem próbowałem nie raz tego samego browca i to już nigdy nie wróciło .
ps. Piwsko nawet tej samej marki musi inaczej smakować , bo jest robione przecież częściowo z roślin , a te są różne . Pochodzą z innych pół , rosły przy innej pogodzie itp . Piwo to nie plastik , że zawsze ma ten sam skład . |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-11-24, 11:01
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Piwo to nie plastik , że zawsze ma ten sam skład . |
Kup plastik z Chin i wtedy pogadamy. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-24, 16:06
|
|
|
| bez sensu |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2010-11-24, 16:12
|
|
|
| giemul napisał/a: | | defQ napisał/a: | | ...bo pijac gdzie indziej innym powietrzem oddychasz ... |
coś w tym jest . Jak kilka lat temu byłem na nartach w Czechach to zaraz po drodze ze stoku wlazłem do knajpy i kupiłem sobie Radegasta beczkowanego . Dzizassss ! . |
powiem ci żeś mi zrobił smaka kiedyś w CZ goloneczka, żeberka i to właśnie beczkowe piwko malinezja
a słyszał ktoś o ZŁOTYM SMOKU kolega zachwala nie mam kiedy podskoczyć kupić ten browar |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2010-11-24, 17:06
|
|
|
No ja z dostaniem radegasta i innego alkoholu nie mam problemu bo czechy mam rzut beretem |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2010-11-24, 17:15
|
|
|
Jest taka mała mieścina w Czechach około 40 km od Chałupek nazywa się Stramberk.
Jest tam knajpa z browarem naprawdę warto tam zajrzeć.
Zobaczcie na zdjęciach a piwo i klimat "bajka".
http://ftp.czechtourism.c...ews/news129.htm |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-11-24, 20:07
|
|
|
| LEŚNICZY napisał/a: | Ostatnio lubie se walnąć ŻYWIEC PORTER
a zwykle TYSKIE i WARKA |
spróbuj je zmieszać...
moja proporcja na łamańca
1/3 porter + 2/3 tyskie np. |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2010-11-24, 20:31
|
|
|
ja mam tak:
- idąc w miasto "zeszmacić się" - Taterka, Harnaś ...albo szampan Michel z Biedrony
- idąc do baru pić z "kulturką" - Wara, Tyskie (w Warce koniecznym dodatkiem jest chleb ze smalcem )
- pić do kolacji (jak teraz) - Kasztelano niepastowano albo Hajnek
- picie na kacu albo jak mi co do głowy strzeli - Trixx malinowy (Piwko w Biedronie za 2 zł a w smaku lepsze niż Reds)
...najgorsze piwo jakie piłem - Zamkowe (lane w osiedlowej spelunie; smak wymiocin, zapach moczu) bleee |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-24, 21:09
|
|
|
piwa z puszki w ogóle nie piję od czasu jak przeczytałem czym wypełniają puszki od środka.
a ostatnio Browar Łomża, niepasteryzowane, w małej butelce jak kiedyś Karolinka, nie wiem czy jest tu ktoś kto takie coś jeszcze pamięta |
|
|
|
 |
|
|