|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
LIDL = Weekend dla motocyklistów - od soboty 24 marca |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-16, 18:32
|
|
|
| Od dziś w Lidlu jest w sprzedaży środek do czyszczenia felg. Korzystał już ktoś? |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-04-16, 19:32
|
|
|
dobrze ze przypomniales, jade do lidla zobaczyc co tam jest ciekawego |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2012-04-16, 20:05
|
|
|
| przy okazji wtrące swoją opinię - przypadkiem nie dajcie się skusić na politurę samochodową (Car Polish, czarna butelka) - kupiłem kiedyś ten badziew, to jest jakby takie białe mleczko, nie wiem jaki jest tego skład ani jak oni to zrobili, ale po nałożeniu dość szybko wysycha i na samochodzie zostaje jakby taka mąka, potem przy ostatecznym polerowaniu spod szmaty sypie się biały proszek a na krawędziach karoserii, w szczelinach przy listwach i klamkach dalej widać białe pozostałości, gdzie "to" wlazło (tak jak u mnie, na czarnym aucie to tragedia), robiłem tym jakoś właśnie chyba rok temu i nawet dzisiaj jeszcze widzę miejsca (szczeliny), gdzie siedzi to dziadostwo. a żeby było jeszcze śmieszniej to dodam, że według mnie ten specyfik nie ma żadnych właściwości konserwujących, a już tym bardziej nabłyszczających. lepiej zakupić jakiś dobry wax. |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2012-04-16, 20:35
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | Od dziś w Lidlu jest w sprzedaży środek do czyszczenia felg. Korzystał już ktoś? |
ab - akra jest the best i kosztuje 10zeta
myje nia kete i fele |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-18, 17:09
|
|
|
Zakupiłem dziś to cudo...
... i jestem mile zaskoczony.
Popsikać na felgę, chwilę odczekać i eleganio schodzi szmatą
Cena powalająca- całe 5,55 zł.
emil, a ten Twój preparat gdzie można dostać gdyby coś? |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-04-18, 17:32
|
|
|
ja to kupuje w budach z chemią na targu, w sklepie jeszcze nie spotkałem.. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-18, 17:34
|
|
|
Podjadę do Ciebie z "Lidlowym psikadłem" to porównamy, które lepiej żre |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-04-18, 17:36
|
|
|
miałem to kiedyś, a nawet chyba leży gdzieś na garażu.. żarna rewelacja jak dla mnie spróbuj wahacz pod zębatką domyć ale jak chcesz tylko to w weekend jak co, bo mnie nie ma ciągle w tygodniu pane kolego. |
|
|
|
 |
Carlos
Motocykl: SV 1000
Imię: Max
|
Wysłany: 2012-04-18, 18:31
|
|
|
A jak tam trwałość oringów na łańcuchu po czyszczeniu tym specyfikiem? Bo może sie okazać, że szlag je trafi i napęd do wymiany |
|
|
|
 |
august

Motocykl: zx6r
Imię: Adrian
Wiek: 36 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 267 Skąd: Oświęcim/Gliwice
|
Wysłany: 2012-04-18, 19:01
|
|
|
| emil napisał/a: | miałem to kiedyś, a nawet chyba leży gdzieś na garażu.. żarna rewelacja jak dla mnie spróbuj wahacz pod zębatką domyć ale jak chcesz tylko to w weekend jak co, bo mnie nie ma ciągle w tygodniu pane kolego. |
Mnie interesuje jak się później specyfiku pozbywasz z łańcucha? Zmywasz go wodą,czy czekasz aż wyschnie i na to smar? i jak czyścisz,pryskasz i pedzlem,czy taka ilość,żeby samo się wypłukało? |
| Ostatnio zmieniony przez august 2012-04-18, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-04-18, 22:19
|
|
|
wyjaśniam - łańcucha nie myję często bo mam scottoilera - nie ma potrzeby mycia bo się nic do tego nie lepi, ale jeśli już go psiknę to poprostu spłukuje wodą, po chwili jazdy sam się smaruje. Ale rzadko mi się zdarza go psikać tym środkiem.
A całą resztę spłukuję wodą po chwili (mam spryskiwacz ogrodowy do kwiatków ) i normalnie gąbką z wodą jak coś tam zostaje.
Ot cała filozofia. |
| Ostatnio zmieniony przez emil 2012-04-18, 22:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-18, 22:28
|
|
|
| august, polataj w deszczu, to łańcuch umyje dokładnie. |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-04-18, 22:40
|
|
|
fakt, ja nie pomyślałem, że smarujecie łańcuchy smarami i trzeba to zmywać u mnie taki problem nie występuje a wytrzymałość łańcucha? poprzedni miałem prawie 40 tys. km, a poprzednik zrobił na nim ok 6 koła. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |