|
LIDL = Weekend dla motocyklistów - od soboty 24 marca |
| Autor |
Wiadomość |
rundi
Motocykl: R6
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-03-24, 19:58
|
|
|
Ja mam Brubecka ale dzisiaj kupiłem na zapas cały komplet bielizny. Zobaczymy jak będzie z jakością bo na pierwszy rzut oka wygląda całkiem porządnie |
|
|
|
 |
martinirose78

Motocykl: MONSTEREK 696 :D
Imię: Renia
Wiek: 47 Dołączyła: 07 Gru 2010 Posty: 1017 Skąd: Wojkowice
|
Wysłany: 2012-03-25, 01:31
|
|
|
| cassius17 napisał/a: | | Ja już po zakupach. Bielizna termoaktywna wydaje się okey, zobaczy się jak się sprawdzi. |
mam bluzkę od roku, i jest ok. używam na narty i na moto. |
_________________ "Cztery kółka potrafią poruszyć ciało,ale dwa ruszaja dusze" |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-03-25, 09:22
|
|
|
a ja qpiłem zoki i koszulke funkcyjną zobaczymy jak sie sprawdzą |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-03-25, 11:44
|
|
|
| bielizna z lidla (ja mam z przed dwóch lat) jest słaba. Z nordcampem czy brubeckiem niestety nie ma co porównywać, a cena jest podobna |
|
 |
Slawo

Motocykl: XJ 600 Diversion
Imię: Sławek
|
Wysłany: 2012-03-25, 22:48
|
|
|
A więc dorzucę i ja swoje trzy kopiejki
Rok temu kupiłem tankbaga- jest ok, funkcjonalny , sztywny, dobrze się trzyma na zbiorniku, ma plandeczkę przeciwdeszczową, mapnik - ogolnie sprawdza się.
W tym roku zakupiłem pas nerkowy i kombinezon przeciwdeszczowy ( po zeszłorocznych potopach był to nr 1 na liście tegorocznych zakupów.
Pas nerkowy za tę cenę- bomba
Kombinezon- kupiłem najpierw rozmiar 56-58 co teoretycznie miało pasować na mnie "56". Po przymierzeniu w domu byłem zawiedziony krok miałem gdzieś w okolicach kolan Następnego dnia wymiana (bezproblemowa) na 52-54 i teraz jest w sam raz. Jakościowo wygląda ok, na metkach oznaczenia wskazują na czeską produkcję. tam gdzie trzeba ma ściągacze , gumki itd. na plecach siatka "antyprzyklejeniowa" na zadku powierzchnia antypoślizgowa co w sumie dobrze rokuje na deszczowe przygody. Pozostało sprawdzić w miejscu przeznaczenia czyli na moto i w deszczu
Mierzyłem też kaski-ale ta rozmiarówka to jakaś pomyłka, miałem wrażenie że to kask na dziecko (dolna część kasku w okolicach nosa), jakość i wyposażenie najbardziej przypomina naxę |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-03-26, 05:01
|
|
|
| Slawo napisał/a: | Po przymierzeniu w domu byłem zawiedziony krok miałem gdzieś w okolicach kolan |
To może być przepuklina. Proponował bym udać się do lekarza. |
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
Mdevil

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wiek: 35 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1185 Skąd: WRM MC POLAND
|
Wysłany: 2012-03-26, 20:42
|
|
|
| mi nic nie zostawili ... 1 lidl na cale zory i dupa wszystko przebrane |
_________________ ni |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-03-26, 21:11
|
|
|
to jedz do rybnika |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
janoshm [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-26, 22:04
|
|
|
Byłem i nic nie kupiłem Oglądałem kaski i po tym co zobaczyłem.... jutro idę kupić kask na moto a nie na skuter |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
janoshm [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-27, 09:28
|
|
|
Eee do tej hondy pasuje wszystko no na pewno to nie jest choper
[ Dodano: 2012-03-27, 09:31 ]
muszę uaktualnić zdjęcie bo sakw i oparcia się pozbyłem .
AA mam do sprzedania jak na zdjęciu sakwy zamykane na kluczyk i oparcie.
(oparcie nie na kluczyk ) |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-29, 23:36
|
|
|
| Mdevil napisał/a: | | mi nic nie zostawili ... 1 lidl na cale zory i dupa wszystko przebrane | u mnie na toszeckiej jeszcze wczoraj były 4 plecaki jeden pas nerkowy xxl 4 kombiki przeciwdeszczowe L M i XL czwarty nie wiem pełna rozmiarów ka bielizny nawet przynajmniej po jednej sztuce 3 blokady i trochę rękawic jakieś 6 par |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2012-04-02, 10:33
|
|
|
| Slawo napisał/a: | (...)
Mierzyłem też kaski-ale ta rozmiarówka to jakaś pomyłka, miałem wrażenie że to kask na dziecko (dolna część kasku w okolicach nosa), jakość i wyposażenie najbardziej przypomina naxę |
wczoraj w lidlu w kato przypadkiem miałem okazje jeszcze "pomacać i przymierzyć" kask (były jeszcze 2). faktycznie - rozmiarówka jakaś dziwna, a raczej może cały kształt kasku jakiś niefachowy, bo tak jak Slawo pisał, przy dobrze spasowanej głowie to szczęke miałem tak pomiędzy ustami a nosem, czyli ten kask jakby "za krótki w dół", za płytki, coś takiego... blenda jakaś taka mało ciemna, reszta chyba OK, ale bez rewelacji.
Reasumując - jakby ta szczęka była bardziej dopasowana (lepiej zaprojektowana) to być może zdecydowałbym się na zakup, biorąc pod uwagę cenę i dodatkowe akcesoria i sporo opcji tego kasku (wyjmowana wyściółka, blenda itp.).
Ale generalnie uważam, że jest to całkiem średni produkt, więc jakoś specjalnie mnie nie powalił. Chyba mimo wszystko wolałbym jednak kupić coś spod znaku firmy typowo "helmetowej"
rękawice - według mnie są kiepskie, mnie się nie podobają, za niewiele ponad 100 pln można już kupić całe skórzane na alle... sam mam takie, wiadomo, nie są to jakieś firmówki, ale ja jestem zadowolony.
tankbag - nie znam się zbytnio na nich, nie mam porównania, ale również materiały i jakość wykonania tych z lidla mnie nie zachwyciła
a moja konkluzja jest taka - "lidl dla motocyklistów" to oferta "średnich jakościowo akcesorii" i w średnio-niskiej cenie, ale tym to chyba ameryki nie odkryłem |
| Ostatnio zmieniony przez hoks 2012-04-02, 10:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-04-02, 16:00
|
|
|
| w Dąbrowie Górniczej na 11-listopada mają wszystko, łącznie z kaskiem, a tankbagów chyba z 15 sztuk. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
|
|