Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
Autor Wiadomość
hoks 

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
Wysłany: 2011-10-25, 20:57   

nie napisałem że ten czy tamten ma łatwiej - wierzę, że każdy z nich musi się namęczyć, odpowiadać za auto, ładunek itp.
odniosłem się tylko do ilości pokonywanych km i to gdzie je pokonują, a chyba nie zaprzeczysz, że przedstawiciel dojeżdża do "punktów sprzedażowych" (głównie w centrach, skupiskach ludzi itp.), podczas gdy zestawem jeździ się od "centrali do centrali" (i są one raczej na obrzeżach miast, a same miasta jak nie trzeba wjechać to się je omija).
Ostatnio zmieniony przez hoks 2011-10-25, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-10-25, 21:00   

hoks napisał/a:
nie napisałem że ten czy tamten ma łatwiej - wierzę, że każdy z nich musi się namęczyć, odpowiadać za auto, ładunek itp.
odniosłem się tylko do ilości pokonywanych km i to gdzie je pokonują.
Jesli chcesz to dam Ci pojezdzic z chlopcami po drogach i ocenisz wtedy kto ma wieksze doswiadczenie jeszcze zima idzie ;) :)

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-10-25, 21:17   

Rafał1980 napisał/a:
Lubię jak mi płeć przeciwna ssię pałę .Co do kolegów ssących nie mam takowych.
Wygłupiłeś się i tyle.Nie mam zamiaru dalej dyskutować w tym temacie.

Każdy ma prawo do własnego zdania, Ty również;
fajnie, że opowiedziałeś o swoich preferencjach, chociaż to nie w temacie

a wracajac do tematu....
kij w mrowisko; powiem tak Szanowny Kolega wkurwił mnie <może i paru innych ludkow> wrzucqajac wszystkich do jednego wora. I robi to <tak zakładam> motocyklista. Przypomnijcie sobie Wy wszyscy pokazujący palcami "debila w Tico" popierdolonego przedstawiciela" i "ciulniętego tirowca" jakie jest Wasze obużenie jak pojawia się tendencyjny artykuł, lub ktoś rzuci "motocyklisci to dawcy i pojeby szalejacy 200km/h na jednym kole przez miasto" I co Szanowny Kolego Rafale, wszyscy motocykliści są tacy? A może Ci pojeby to tylko nieliczna garstka? Jak to jest z tymi motorami, co? Powiesz że Ci, o których tak się mówi to tylko niewielka cześć naszej społeczności psująca opinię wszystkim? I masz rację.
Dlaczego więc uważasz, że powyższa zasada nie dotyczy innych użytkowników dróg, co?
Wymusił Ci przykładowy Pan Zenek i wszystkich Zenków masz za debili?
To było pytanie retoryczne, bo zapowiedziałeś już że nie będziesz kontynuowal dyskusji, pamiętam, rozumiem i nie oczekuje odpowiedzi.

Uważam, że dużo łatwiej było by nam na drogach, gdyby każdy <co jest niemożliwe, ale chociaż większość> patrzał na swoje błędy i starał się ułatwić innym użytkownikom korzystanie z tejże drogi. A u nas jest tak że nie będę dla innym kierowców ułatwiał jazdy, bo oni nie ułatwiają mi, ewentualnie jak oni będą to i ja będę. ONI, czyli inny kierowcy myślą tak samo. Błędne koło się zamyka.
Dlatego w nieco ironiczny sposób to przedstawiłem.
Pozdrawiam tych co załapali ;)

edit:
i moim zdaniem nie o doswiadczenie na drodze tu chodzi, a o zwykłą tolerancję dla innych użytkowników dróg <dlatego napisałem wyżej, że licytacja na ilość przejechanych kkm jest bezsensu>
doswiadczenie swoją droga

Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
Wysłany: 2011-10-25, 21:23   

Błędnie mylisz pojęcia.To ,że motocykliści są tak postrzegani wynika z winy nas samych ,gdyż większość lubi dać po mieście w palnik(nie mówię o procentach).Natomiast ekipy z Daewoo itp nie dawają w palnik ,tylko po kościach :>
Już łapiesz ??

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-25, 21:25   

Nie ma szablonu tego, który sieje postrach i terror na drodze. Takie zachowanie może wywołać każdy, bez względu na profesję, markę samochodu, kolor włosów, czy preferencje seksualne.
Również ja w danym momencie i chwili, mogę spowodować śmiertelne zagrożenie, bo akurat przez chwilę zagapię się.

Jeśli już chodzi o jakiekolwiek szufladkowanie, to zwróciłbym uwagę na kierowców z małym doświadczeniem za kółkiem- to chyba może być jedyny wyznacznik.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-25, 22:29   

Amen.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-25, 22:53   

kiler600r napisał/a:
....
Wymusił Ci przykładowy Pan Zenek i wszystkich Zenków masz za debili?
......

gdybym mu wymusil to juz by tu nie siedzial...

natomiast co bys kiler nie powiedzial to jednak jest w tym troche racji. nie znam żadnego normalnego kierowce tico poza wspomnianym kapelusznikiem, ktory akurat z zoną jak co tydzien wybiera sie do sklepu. faktem jest rowniez to, ze większosc przedstawicieli jezdzi jak idioci.
co do reszty to masz racje, ze autor za bardzo generalizuje

kiler600r 

Wysłany: 2011-10-26, 08:35   

nie cierpie generalizowania i szufladkowania
tym bardziej niezrozumiale dla mnie jest, ze robia to ludzie ze srodowiska, ktore nagminnie jest szufladkowane jako dawcy itp

ale moze ktos mi wytlumaczy jaki wplyw na umiejetnosci kierowcy ma marka samochodu jakim sie porusza? albo grupa zawodowa? to tak jakby powiedziec ze wszyscy na np gs500 to.... <i tu garść epitetów z pierwszego pposta tego tematu np> bzdura? oczywiście, ale czemu tylko w tym przypadku?

A co w przypadku gdy jedzie baaaardzo doswiadczony kierowca pożyczonym np tico? Też automatycznie zalicza się do tych siejacych postrach debili z tico?
Sami chcecie żeby nas nie wkladac do jednego wora, a z innymi sami to robicie. Jakie to polskie.... <moje zdanie>

I doskonale rozumiem, o co Ci Kolego Rafale chodziło. Ale pisać posta żeby się wyżalić że ktoż Ci wymusił? I od razu zakładać, że wszyscy w takim samochodzie jak Ci wymusił to debile jest lekko niepoważne.
Odbieram, że wkurwiła się ta sytuacja z wymuszeniem <co jest zrozumiałe>, ale jechać od razu po wszystkich? Jakiej reakcji oczekiwałeś w tym temacie? Wspólczucia?
Wczoraj wymusił mi motocyklista, też mam powiedzieć, że wszyscy motocykliści to ciule?

zamiast patrzec i narzekac na innych niech się każdy najpierw przyjrzy sobie

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-10-26, 09:02   

Mam pytanie , czy Wy na prawdę nie wiecie kto jest najgorszym kierowcą ? ? ? ?

To ja , WRÓG PUBLICZNY NR 1

i dottczy to kazdego tematu..................... :> :> :>

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-26, 09:58   

Cris napisał/a:

To ja , WRÓG PUBLICZNY NR 1

i dottczy to kazdego tematu..................... :> :> :>

Cris a ty to juz nie przepuscisz zadnej okazji zeby sie troche polansowac?
uwazam, ze twoj lanos do tego nie upowaznia.
:D

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-10-26, 10:37   

http://www.poboczem.pl/na...izie,nId,369675

"Trwa remont i budowa wiaduktu na zakopiance w Mogilanach. (...) Po prawej stronie kilometrowy korek, a lewa strona pusta. Jadę więc stroną lewą i kiedy dojadę do zwężenia, sygnalizuję kierunkowskazem zamiar włączenia się na prawy pas ruchu. I wtedy - zderzak przy zderzaku, byle bym nie wjechał. Spotkałem się nawet z nieprzyjazną gestykulacją, a przecież jadę prawidłowo (...). Najbardziej niezrozumiały jest dla mnie widok, kiedy ktoś w połowie korka, jadąc po stronie lewej, zatrzyma się i wyraża kierunkowskazem chęć zjazdu na prawo, blokując pustą przestrzeń na lewym pasie, by dalej, jak ktoś wpuści, jechać prosto, nie skręcając nigdzie w boczną drogę. (...) Raz nawet słyszałem w moją stronę rzucone słowa, jak chciałem z lewego pasa na zwężeniu wjechać na pas prawy: ^Ty chamie w matizie^".

Ola_su 

Motocykl: Suzuki Dr400S Honda CB750
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2011-10-26, 11:56   

zeno napisał/a:
twoj lanos do tego nie upowaznia.

wredniak (Cris, jestem u Oli)

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-10-26, 19:02   

Abaddon już dobrze zaczął podsumowanie tematu , 'kto robi największe zagrożenie na drodze' , a ja dodam : ciul bez wyobraźni, co nie skupia się na prowadzeniu pojazdu i tego co się wokół niego dzieje, bez względu na wiek pojazd zawód i doświadczenie.

kiler600r 

Wysłany: 2011-10-26, 19:20   

T_rex napisał/a:
Abaddon już dobrze zaczął podsumowanie tematu , 'kto robi największe zagrożenie na drodze' , a ja dodam : ciul bez wyobraźni, co nie skupia się na prowadzeniu pojazdu i tego co się wokół niego dzieje, bez względu na wiek pojazd zawód i doświadczenie.

amen

a jazda na zamek to kolejny temat rzeka, ile to dyskusji mozna wysluchac na cb
wniosek jaki mozna wysnuc to "nikt nie moze miec sie lepiej niz JA" i nie wpuszcze samochodu z lewego pasa, bo niby czemu ma sie taki ciul wbic przedemnie, skoro ja stoje?
mnie nie wpuszczaja to i ja nie wpuszcze
hahaha, codziennosc na polskich drogach
po co w polsce budowac dwupasmowki i autobany, skoro ten co jedzie lewym i chce na koncu swojego pasa wjechac na prawy to huj jebany i cwaniak? takie jest ogolne polskie myslenie jak tak posluchac roznych wypowiedzi

swiat nalezy zmieniac zaczynajac od siebie

[ Dodano: 2011-10-26, 19:32 ]
Daro ZX napisał/a:
^Ty chamie w matizie^".

Daro uważaj co piszesz, jedziesz wozem z tej samej stajni co tico :) to ty jestes ten terrorysta, mamy cie hahahah ;)

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-10-26, 21:59   

Daro , Ty bucu jeden , powinienes dziekować Bogu ze pozwolił Ci jeździć Daewoo :> :> :>

KIEROWCA LANOSA

WRÓG PUBLICZNY NR 1

Odpowiedz do tematu