Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-15, 19:37   

I co myślisz, że kogoś to powstrzyma? Mojego ziomka złapali za jazdę po pijaku dostał 1,5 roku zawiasów następnym razem znowu go złapali dostał 2 lata zawiasów. Za trzecim razem stwierdził, że już nie warto... dać się złapać i próbował przejechać policjanta. Oczywiście doszli kto jechał bo trudno nie mieli. Pytam go raz czy za pierwszym razem mu od razu zabrali czy dostał terminowy zakaz na co ten mi odpowiada, że nigdy nie miał prawa jazdy. Zabiorą prawko to i tak i tak wsiądzie.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-10-15, 19:39   

prezesartur napisał/a:
Zabiorą prawko to i tak i tak wsiądzie.

Karą powinna być eutanazja.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-15, 20:52   

Fala. napisał/a:
...... to co by było jakby jechał koparką lub walcem na "podwójnym gazie"......... :> :> :>

szybciej by go złapali..

p.s.
uważam ze takim recydywistom powinni dopierdolić pracami społecznymi, zadne wiezienie ani zawiasy tylko prace społeczne. poza zakazem prowadzenia pojazdów oczywiscie.
zeby wybudować chodnik gmina musi ogłosić przetarg, potem poczekac az zrobią a na koncu zaplacić. trwa to 1 rok i kosztuje.
kiedys były ZK które (za lzejsze przewinienia) wyganialy więzniów do roboty, dzis z wiezniami sie cackamy gorzej niz z pedałami, bo to są ludzie a my jestesmy cywilizowani. na kazdego więźnia wydajemy ponad 3 tys./miesiąc , dlaczego jeszcze nikt nie zrobil z tym porządku żeby więzniowie oddali nam te kase??

wasiu 

Motocykl: XJ 600n
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-10-15, 22:37   

Brosik napisał/a:
Karą powinna być eutanazja.

Brosik, ale dojebałeś :) Eutanazja nie moze byc karą :)

Cytat: Eutanazja (lub euthanazja, od gre. εὐθανασία, euthanasia – "dobra śmierć") – przyśpieszenie lub niezapobieganie śmierci w celu skrócenia cierpień chorego człowieka.

Ale fakt, że kara powinna być inna... bardziej dotkliwa dla złoczyńcy

[ Dodano: 2011-10-15, 23:40 ]
zeno napisał/a:
p.s.
uważam ze takim recydywistom powinni dopierdolić pracami społecznymi, zadne wiezienie ani zawiasy tylko prace społeczne. poza zakazem prowadzenia pojazdów oczywiscie.
zeby wybudować chodnik gmina musi ogłosić przetarg, potem poczekac az zrobią a na koncu zaplacić. trwa to 1 rok i kosztuje.
kiedys były ZK które (za lzejsze przewinienia) wyganialy więzniów do roboty, dzis z wiezniami sie cackamy gorzej niz z pedałami, bo to są ludzie a my jestesmy cywilizowani. na kazdego więźnia wydajemy ponad 3 tys./miesiąc , dlaczego jeszcze nikt nie zrobil z tym porządku żeby więzniowie oddali nam te kase??

Sczytna idea kolego... Ale prawo stanowi tak, ze poza murami wiezienia, na przyklad przy wykonaywaniu prac drogowych na kazdych bodajze kilku wiezniow musi przypadac jeden wyszkolony, wykwalifikowany i dobrze oplacany straznik wiezienny. Zatem koszt wyprowadzenia ich poza wiezienie jest kilkukrotnie wiekszy niz jak siedza w murach... Taki bezsens nie bardzo do ogarniecia....

prezesartur 

Wysłany: 2011-10-15, 22:41   

wasiu napisał/a:
Ale fakt, że kara powinna być inna... bardziej dotkliwa dla złoczyńcy

Dokładnie powinno się go dotykać bo KLIK

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-10-15, 22:55   Re: Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem

Swoją drogą, jeżeli pościg stwarzałby realne zagrożenie, to mogą odpuścić bo i tak mają nagrane nr motocykla, jeżeli jednak jest to dwupas, to przeważnie jadą do końca.[/quote]

Oni raczej nie odpuszczą, nawet jeżeli było by ogromne zagrożenie. To są jaśnie państwo POLICJA, ich nie można robić w bambuko. Za pościgi powinni beknąć jak za zboże, to jest dopiero stwarzanie zagrożenia.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-10-16, 09:09   

zeno napisał/a:

pomysl wspanialy ale malo realny, chyba ze zalozymy ze nie dbamy o jakosc tych chodnikow. chodnik tez trzeba umiec ulozyc a przede wszystkim trzeba chciec go dobrze zrobic. tu bedzie jedna wielka fuszera. Kiedys moja siostra tez stwierdzila ze jak to moga byc osoby bezrobotne - trzeba je do budowy drog przekierowac....

to co mogliby robic wiezniowie to prace latwe i nie wymagajace zaangazowania srodkow w material. np sprzatanie ulic, grabienie lisci.

juz teraz wiezniowie - ci ktorzy siedza za mniejsze przestepstwa - przeprowadzaja dzieci przez ulice w tych odblaskowych strojach.

Kapitan Bomba 

Wysłany: 2011-10-16, 13:37   

Cytat:
Brosik, ale dojebałeś :) Eutanazja nie moze byc karą :)

Wiem dobrze co napisałem.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-16, 13:45   

wasiu napisał/a:
..... na kazdych bodajze kilku wiezniow musi przypadac jeden wyszkolony, wykwalifikowany i dobrze oplacany straznik wiezienny. Zatem koszt wyprowadzenia ich poza wiezienie jest kilkukrotnie wiekszy niz jak siedza w murach... Taki bezsens nie bardzo do ogarniecia....

nie do konca bezsens, kiedys za murami pracowali drobni złodzieje albo niepłacący alimentów czyli ktoś komu ucieczka się nie opłaca. dzis do tej grupy mogliby dojść jeszcze dłużnicy albo 'przestępcy' którzy idą do więzienia przezimować. dla takich ludzi nie trzeba strażnika który kładzie na 1 raz wszyskich samym pierdnięciem...

Senior do kładzenia chodnika nie potrzeba wykwalifikowanych ludzi, to nie jest walka o nagrode Nobla, wiem bo pracowałem przy tym nie raz a przed domem też mam kilkadziesiąt m2 położone. wystarczy że 'majster' się zna.
mieszkalem na osiedlu w K-cach gdzie była 'filia' ZK i większośc chodników na calym osiedlu kładli właśnie więźniowie, wszystkie wytrzymały po 30 lat, dopiero niedawno były robione na nowo.
poza tym nie muszą być chodniki skoro jest strach o to, że więźniowie nie potrafią, były propozycje liści, mogłoby dojść sprzątanie albo pomoc przy tych zasranych chodnikach czy alejach w parkach. nic mi teraz do głowy nie przychodzi ale sa roboty których nikt nie chce robic a które zrobic trzeba. moze odśniezanie zimą?
potrzebna jest tylko regulacja prawna w kodeksie pracy i więcej praw dla klawisza na zewnątrz

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-10-16, 13:51   

kazde centrum handlowe powinno miec ze trzech wiezniow do przeganiania "dziadów parkingowych". :D

prezesartur 

Wysłany: 2011-10-16, 14:59   

Pogadajcie najpierw z więźniami czego oni by sobie życzyli a czego nie i jak jest a jak woleli by żeby było a dopiero potem mędrkujcie bo mnie osłabia jak czytam pewne rzeczy. Senior o tym co wypisujesz to mi się aż nie chce mówić bo to godne bełkotu elektoratu pisu. Człowieku w więzieniach siedzą fachowcy, że przy nich dziad zwykły jesteś fachowcy wszelkiej maści elektronicy, mechanicy, prawnicy, lekarze wszyscy i wiem bo takich znam a wypisujesz, że chodniczki były by źle położone chodniczki, które w normalnych firmach często kładzie największy element spod monopolowych żyjący dla możliwości walenia wina po robocie. W dupie byłeś gówno widziałeś a dyskutujesz. Na terenie Sosnowca jest duży warsztat samochodowy gdzie pracują w większości więźniowie na terenie Czeladzi tak samo jest taki warsztat w komunalnych często pracują więźniowie bez kwalifikacji i szkół. Człowiek wchodzi i nawet nie ma tego świadomości. Łazisz i nawet nie masz pojęcia kiedy masz do czynienie z więźniem myśląc, że h.j wie kto właśnie robi to po co przyszedłeś. Chłopino więźniowie to nie spadli na ziemie razem z meteorytem to normalny przekrój społeczeństwo i są tam tak samo dobrzy fachowcy jak i barany, których można spotkać na każdym kroku i po tej stronie. Firmy w których pracują wielce "wykwalifikowani" czytaj kloszardzi spod sklepów po 3zł za godzinę osobiście palcem mogę wskazywać. Ale siądzie taki i wyrokuje kto co umie i potrafi. Przez to, że tacy sami znawcy zasiadają na kierowniczych stanowiskach doszło w polsce do paradoksu, że od sprzątaczki teraz wymaga się wykształcenia średniego bo takiemu specjaliście wydaje się, że skoro on skończył studia a do niczego się nie nadaje to taki co ma tylko średnie to chyba nawet mówić nie potrafi. Prawda jest taka, że taki więzień lepiej wykona robotę od normalnego pracownika bo normalny potrafi dostać 2 tyś i płacze jakim to jest niewolnikiem a 3/4 dniówki myśli tylko o tym żeby skończyć i pójść się najebać a taki więzień o tym nie myśli bo w "domu" się nie napierdoli a jak wróci na hotel najebany to się może z robotą pożegnać i zaraz mu to w kwity pójdzie i zaważy na dalszej przyszłości. Więźniowie pracujący poza zakładami dostają po 600zł na miesiąc z czego mają do dyspozycji połowę tego druga połowa w zależności od sytuacji idzie albo na spłaty alimentów, wierzytelności, grzywien, kosztów sądowych, kar lub idzie na żelazną. I tram żaden nie pierdolnie robotą bo pracodawca z gęby dupę robi. Ziomek ostatnio jak siedział pracował na wysypisku przy sortowaniu śmieci ciekawe ilu z was by się zdecydowało pójść sortować śmieci mając z tego 300zł miesięcznie. I robią i sobie szanują taką robotę nie to co połowa z was bo mają możliwość zarobić te parę groszy, żeby nie musieć jeść tylko tego syfu, którym ich karmią żeby mieć na kartę do telefonu i móc zadzwonić do domu albo żeby się na jakiś czas wyrwać z celi. A na terenie zakładów robią przy sprzątaniu na kuchniach na magazynach na radiowęzłach za darmo i też robią. Naucz się w końcu tej jednej prostej rzeczy jak nie masz o czymś pojęcia to po prostu o tym nie mów a skoro już nie potrafisz się powstrzymać to zaczynaj zdania od "wydaje mi się, że".

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-10-16, 15:41   

prezesartur napisał/a:
Naucz się w końcu tej jednej prostej rzeczy jak nie masz o czymś pojęcia to po prostu o tym nie mów a skoro już nie potrafisz się powstrzymać to zaczynaj zdania od "wydaje mi się, że".
chlopino - to ty sie naucz jednej rzeczy - chcesz kogos pouczac i dawac mu rady to sobie dzieci narob. Mnie nie potrzebne twoje podworkowe madrosci ze swiatka przestępczego.

prezesartur napisał/a:
Prawda jest taka, że taki więzień lepiej wykona robotę od normalnego pracownika bo normalny potrafi dostać 2 tyś i płacze jakim to jest niewolnikiem a 3/4 dniówki myśli tylko o tym żeby skończyć i pójść się najebać a taki więzień o tym nie myśli bo w "domu" się nie napierdoli a jak wróci na hotel najebany to się może z robotą pożegnać i zaraz mu to w kwity pójdzie i zaważy na dalszej przyszłości.

Pozamykajmy szkoly, zaklady wiezienne maja nalepszych fachowcow ktorzy robia za darmo.
Przeniesmy fabryki z Chin do polskich więzien. Bedziemy potega przemyslowa

rece same sie zalamuja. i Ty jeszcze smiesz mnie pouczac.
Gity RULEZ!

prezesartur 

Wysłany: 2011-10-16, 15:55   

OCC Senior napisał/a:
chlopino - to ty sie naucz jednej rzeczy - chcesz kogos pouczac i dawac mu rady to sobie dzieci narob.

Tyś narobił a i tak my się musimy użerać bo one już chyba tego słuchać nie mogą.

Z resztą i tak gadka jak grochem o ścianę bo wszystko zrozumiane w sobie tylko wiadomy sposób. A potem pretensje do wszystkich, że personalne zaczepki. Lepsze podwórkowe mądrości niż z dupy wzięte i pod tym każdy normalny się podpisze. Jesteś jak ci kretyni z sejmu co się wypowiadają jak to za 500zł można przeżyć a w życiu biedy z bliska nie widzieli może jakby zajrzeli na podwórko to by tak nie pierdolili potem. Robisz dokładnie to samo a różnica między nami jest taka, że moja podwórkowa mądrość zawsze jest podparta faktami a Twoja to tylko to co Ci wyobraźnia podsunie. Jak masz jakieś fakty to je przedstaw bo takiego hipotetycznego bełkotu gdybym chciał posłuchać to pooglądał bym ostatnie spoty z kampanii wyborczej.

Kapitan Bomba 

Wysłany: 2011-10-16, 17:20   

prezesartur napisał/a:
hipotetycznego bełkotu

Ładne podsumowanie Ar2rm.

Ice man 

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-10-16, 21:52   

Czyli krótko mówiąc ar2rm jest teoretyczno-hipotetycznym jednostrzałowcem