Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem
Autor Wiadomość
PiotRR 

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-08-03, 13:49   Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem

Mam nadzieję, że to nikt z forum...
http://katowice.gazeta.pl...motocyklem.html

I kolejny:
http://katowice.gazeta.pl...ze__WIDEO_.html

Śmieszą mnie takie "kozaki" z podejściem w stylu po co mi prawko jak i tak mnie nie złapią :D

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-08-03, 14:14   

jak sie bawic to sie bawic;p;p

cathykgb 

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wysłany: 2011-08-03, 14:40   

z tego wynika ze Yamahy są najsybsiejse :D
btw. ciekawe jakim wyrokiem się to skończy i jak zostanie wykonany - prawdopodobnie zawiasy na 5lat i zakaz prowadzenia pojazdów - czyli właściwie nic kolesie nie stracą poza wpisem w papierach... ;/

GrzegozBB 

Motocykl: Inazuma
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2011-08-03, 15:32   

Dobrze, że ten pijany debil nikogo nie zabił. Niestety egzekwowanie prawa w naszym kraju to żenada...

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-08-03, 15:41   

Brak prawka to plus bo nie łapiesz pkt, ale poza rtym to same minusy.
A takich typów to jak najbardziej do pudla, nie mam tu n amysli braku uprawnień tylko jak ktoś wypity , bądz pijany siadza za kółko badz na moto to idiota, a takich trzeba eliminować.

Ps.
Każdy kto jechał przynajmniej 150km/h wie jak głośno jest w kasku i że przy większych prędkościach raczej nikt nie przegląda się w lusterkach tylko patrzy przed siebie, więc śmieszy mnie Milicja, jak sie napinaja ze nie zatrzymał sie itp. jakby uciekał to przeszedłby na tym czerwonym a nie zatrzymywał się .

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-08-03, 16:47   

Żenada ucieka przed radiowozem i zatrzymuje się przed pustym skrzyżowaniem. Albo walę w prawo bo droga czysta albo idę na żywioł i przebijam przez skrzyżowanie na czerwonym licząc, że ktoś ich przyhamuje a nie zatrzymuje się. Jak bierze się udział w pościgu przestają obowiązywać wszystkie reguły walisz chodnikami, pasami zieleni czym się da zajeżdżasz drogę a nie trzymasz się trasy na, której najprawdopodobniej za chwilę trafisz na ustawioną blokadę. Oczywiście dzielne pany władza super kozaki doścignęli dawce i ujęli bo przecież nikt im nie ucieknie. Chłopok się dowiedział, że jest goniony pewnie dopiero w momencie kiedy wyskoczyli z radiowozu i pokazali blachy.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Sebuś 

Motocykl: Sprint ST
Imię: Sebastian
Wysłany: 2011-08-03, 18:59   

Też mi sie tak wydaje ze zajarzył o co chodzi dopiero jak zajechali mu droge... Bo po 1 sie ładnie zatrzymał a po drugie też nie miał prędkości takich jak by spierdzielał przed nimi xD Pewnie pomyślał jakis puszkarz siadł na ogonie to raz tam odkrecił do 2 paczek ;)

PiotRR 

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-08-04, 18:10   

Następne talenty!
http://katowice.gazeta.pl...i_uciekali.html

Po udanej ucieczce pojechali napić się piwa na stacji! Nieźle zjebane berety!
Jak codziennie takie akcje to nie dziwne, że mają nas wszystkich za debili...

prezesartur 

Wysłany: 2011-08-04, 18:53   

Sebuś napisał/a:
Też mi sie tak wydaje ze zajarzył o co chodzi dopiero jak zajechali mu droge... Bo po 1 sie ładnie zatrzymał a po drugie też nie miał prędkości takich jak by spierdzielał przed nimi xD Pewnie pomyślał jakis puszkarz siadł na ogonie to raz tam odkrecił do 2 paczek ;)

Bo gość nie katuje maszyny i ucieka turystycznie.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
Wysłany: 2011-08-04, 20:11   

ucieka turystycznie buhhaaaaaaaaaaaaaa

mysle ze moj 12-letni syn wydymal by ich na 110-tce buhhaaaaa

odnosze wrazenie zew koles nawet nie wiedzial ze panowie ze za nim puscili-heeeee

tazzman 

Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wysłany: 2011-08-05, 08:09   Re: Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem

PiotRR napisał/a:
Mam nadzieję, że to nikt z forum...
http://katowice.gazeta.pl...motocyklem.html

I kolejny:
http://katowice.gazeta.pl...ze__WIDEO_.html

Śmieszą mnie takie "kozaki" z podejściem w stylu po co mi prawko jak i tak mnie nie złapią :D

Bądźmy szczerzy: pewnie 75% jechało kiedyś bez uprawnień. Sam nawinąłem z 8 lat temu 4000 km w czasie robienia uprawnień, przed i po egzaminem - ale jeździłęm wtedy max 60, w sumie to uczyłem się jeździć na nowoczesnym motocyklu.
Jeżeli jednak ten baran jechał bez prawka i na dodatek na podwójnym gazie, to mogę tylko dodać.. szkoda że się nie wywalił i nie połamał wszystkich kończyn.
Jazda bez uprawnień nie jest dobra (np nie działa OC), ale jazda po pijaku to szczyt debilizmy (samochodem czy motocyklem) i za to powinno być od razu pudło!

A ten drugi... wolno jechał jak na te zakręty i wchodził w nie jak kaleka.. szkoda tylko, że uciekał przed vectra, bo przed nimi nie ma sensu uciekać.. zatrzymałby się po pierwszym wezwaniu, przyjął grzecznie 500 zł, 10 pkt i jazda dalej.

[ Dodano: 2011-08-05, 09:13 ]
prezesartur napisał/a:
Żenada ucieka przed radiowozem i zatrzymuje się przed pustym skrzyżowaniem. Albo walę w prawo bo droga czysta albo idę na żywioł i przebijam przez skrzyżowanie na czerwonym licząc, że ktoś ich przyhamuje a nie zatrzymuje się. Jak bierze się udział w pościgu przestają obowiązywać wszystkie reguły walisz chodnikami, pasami zieleni czym się da zajeżdżasz drogę a nie trzymasz się trasy na, której najprawdopodobniej za chwilę trafisz na ustawioną blokadę.

a swistak siedzi i zawija w sreberka...
Jeszcze po drodze bys wpadl do mcdonalds po frytki do tego..

Przed zwyklym radiowozem da sie uciec bez problemy (KIA, Transit itp), ale przed nowymi vectrami (ok 300koni), czyli aflami (280 koni) to juz nie bardzo. Predkosc maksymalna tego samochodu to 260 km/h, przyspieszenie podobne jak w motocyklu i co najwazniejsze.. ktos jedzie non stop 220 km/h - a dobrze wiemy, ze nie wszyscy potrafia utrzymac taka srednia predkosc, to jest juz wyczyn.. tymczasem gliniarze maja 4 kółka i spokojnie jadą samochodem.

Swoją drogą, jeżeli pościg stwarzałby realne zagrożenie, to mogą odpuścić bo i tak mają nagrane nr motocykla, jeżeli jednak jest to dwupas, to przeważnie jadą do końca.

Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów.
Ostatnio zmieniony przez tazzman 2011-08-05, 09:41, w całości zmieniany 1 raz  

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-08-05, 09:31   

tazz...........chciałem cos dodać ale .............."całkowicie wyczerpałeś znamiona" jakiegokolwiek wpisu. Zgadzam sie z Toba w 100%. mandat za brak uprawnień i za predkość nie jest końcem świata.

prezesartur 

Wysłany: 2011-08-05, 12:58   Re: Dwa lata więzienia za dwie minuty jazdy motocyklem

tazzman napisał/a:
a swistak siedzi i zawija w sreberka...
Jeszcze po drodze bys wpadl do mcdonalds po frytki do tego..

Skoro nie byłeś w danej sytuacji nie komentuj. Chociaż nawet gdybyś był to jak napisałeś zatrzymujesz się bierzesz mandat więc tym bardziej nie wypowiadaj się za wszystkich.

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-08-05, 22:52   

GrzegozBB napisał/a:
Dobrze, że ten pijany debil nikogo nie zabił. Niestety egzekwowanie prawa w naszym kraju to żenada...

nie tylko w naszym kraju prawo to zenada wezmy tego zamachowca co zabil tyle osob dostal 30 lat a polak co zgwalcil babke na wyspach 2 x po 12 lat czyli 24 lata to jest dopiero zenada

prezesartur 

Wysłany: 2011-08-05, 22:59   

Bo polak miał dużego kutasa i dołożyli za szczególne udręczenie.

Odpowiedz do tematu