|
Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze . |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2011-10-19, 17:29 Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
Mam wieloletnie doświadczenie za kółkiem i wedle moich obserwacji można wytypować dwie grupy najbardziej niebezpiecznych kierowców.
Pierwsza grupa:przedstawiciele handlowi.Nie patrzą na nic , byle by zaliczyć jak najwięcej klientów.Na plus można dodać ,że szefowie dużych firm też mają powoli dosyć tej partyzantki i za każdą kolizję delikfent ma po premii.Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
Kierowca z tej drugiej grupy utkwił mi na długo w pamięci:Jadę sobie moto drogą główną , na podporządkowanej stoi dziadek swoim cackiem.Powiem szczerze ,że jak nigdy jechałem 50-tką i dziadek patrzy i patrzy (trwało to kilka sekund) Gdy zbliżyłem się na kilka metrów ów dziadek ruszył.Miałem szczęście ,że jechałem tak wolno , bo inaczej byłbym już w innym dziale Całkiem niedawno miałem też przygodę z kierowcą Tico.Na dwupasmówce koleś jedzie lewym pasem(jedzie ,to złe określenie bo pełzał) Oczywiście jak to w takich sytuacjach bywa prawy pas był wolny.No to chciałem go wyprzedzić prawym ,a w tym momencie ten łeb postanowił nagle zjechać na mój pas.Mało nas nie staranował(jechałem z plecakiem) , ale w ostatniej chwili odbił , bo usłyszał wydech tzw. nieseryjny |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-10-19, 17:33 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | Skody Fabii. |
To prawda. |
|
 |
Edisiewicz

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wiek: 44 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 648 Skąd: Chelsea(Czeladź)
|
Wysłany: 2011-10-19, 17:50
|
|
|
| Ja do tego dopiszę czerwone fiaty Uno. Nie podpiszę się natomias pod przedstawicielami. Prawdą jest , że niektórzy z nich sprzedają paluszki lub piwo i gonią jak idioci lecz jest spora grupa sprzedająca często całe instalacje, urządzenia inżynieryjne itp. Ci mie mają określonej liczby klientów do obskoczenia i nie wymaga się od nich masówy. Wiem gdyż tacy ze mną się kontaktują i sprawa w przemyśle wygląda zgoła inaczej, co więcej są dobrymi doświadczonymi kierowcami myslącymi na drodze. |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-10-19, 18:07 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | Mam wieloletnie doświadczenie za kółkiem i wedle moich obserwacji można wytypować dwie grupy najbardziej niebezpiecznych kierowców.
Pierwsza grupa:przedstawiciele handlowi.Nie patrzą na nic , byle by zaliczyć jak najwięcej klientów.Na plus można dodać ,że szefowie dużych firm też mają powoli dosyć tej partyzantki i za każdą kolizję delikfent ma po premii.Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
Kierowca z tej drugiej grupy utkwił mi na długo w pamięci:Jadę sobie moto drogą główną , na podporządkowanej stoi dziadek swoim cackiem.Powiem szczerze ,że jak nigdy jechałem 50-tką i dziadek patrzy i patrzy (trwało to kilka sekund) Gdy zbliżyłem się na kilka metrów ów dziadek ruszył.Miałem szczęście ,że jechałem tak wolno , bo inaczej byłbym już w innym dziale Całkiem niedawno miałem też przygodę z kierowcą Tico.Na dwupasmówce koleś jedzie lewym pasem(jedzie ,to złe określenie bo pełzał) Oczywiście jak to w takich sytuacjach bywa prawy pas był wolny.No to chciałem go wyprzedzić prawym ,a w tym momencie ten łeb postanowił nagle zjechać na mój pas.Mało nas nie staranował(jechałem z plecakiem) , ale w ostatniej chwili odbił , bo usłyszał wydech tzw. nieseryjny |
podpisuje sie obiema rekami jeszcze bym dorzucil tzw damulki niektore sa na tyle przycisniete ze potrafia sobie jeszcze podczas jazdy jebnac mejkap ... |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-10-19, 18:22 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
|
takich pierdół już dawno nie czytałem buahahaa opla zapomniałeś dodać i mogłeś od razu napisać, że każdy Polak to najniebezpieczniejszy kierowca |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-10-19, 18:23
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | Fiata Pandy |
masz coś do Pand? nie jedną BeeMKę na światłach objechałam, bo se biegów szukał
| cybek1984 napisał/a: | | damulki niektore sa na tyle przycisniete ze potrafia sobie jeszcze podczas jazdy jebnac mejkap ... |
tylko na czerwonym, w trakcie jazdy można się ewentualnie napić lub zadzwonić |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:29 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | | Rafał1980 napisał/a: | Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
|
takich pierdół już dawno nie czytałem buahahaa opla zapomniałeś dodać i mogłeś od razu napisać, że każdy Polak to najniebezpieczniejszy kierowca |
Może jezdisz tylko w niedziele , ale w ciagu tygodnia w/w opisane marki przezemnie stanowią mniejszość na naszych drogach |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:34 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: |
Może jezdisz tylko w niedziele , ale w ciagu tygodnia w/w opisane marki przezemnie stanowią mniejszość na naszych drogach |
może po ciemoku nie odróżniasz |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:39 Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | | Rafał1980 napisał/a: |
może po ciemoku nie odróżniasz |
Palnąłeś głupotę i próbujesz jakoś z tego wybrnąć.Pocieszę Cię :nikt nie jest nieomylny |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:43
|
|
|
no faktycznie żadną głupotą jest stwierdzenie, że niebezpiecznego kierowce poznamy po marce auta |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:49
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | no faktycznie żadną głupotą jest stwierdzenie, że niebezpiecznego kierowce poznamy po marce auta |
Tutaj się zgadzam , gdyż nie każdy musi być niebezpieczny.Fakt , faktem na większość proponuję zwrócić uwagę |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-10-19, 18:53
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii |
Skoro tak piszesz to wrzucasz wszystkich do jednego wora tak samo jak ludzie, którzy mówią, że wszyscy motocykliści to dawcy. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2011-10-19, 18:55
|
|
|
kolega Rafał chyba nie miał to na myśli tylko źle poskładał zdanie |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-10-19, 18:59
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | Daro ZX napisał/a: | no faktycznie żadną głupotą jest stwierdzenie, że niebezpiecznego kierowce poznamy po marce auta |
Tutaj się zgadzam , gdyż nie każdy musi być niebezpieczny.Fakt , faktem na większość proponuję zwrócić uwagę |
a mnie sie zdaje ze bardziej niz o marke koledze chodzilo o jakas grupe spoleczna tj handlowcy, emeryci itd |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-10-19, 19:02
|
|