Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .
Autor Wiadomość
Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
Wysłany: 2011-10-19, 17:29   Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Mam wieloletnie doświadczenie za kółkiem i wedle moich obserwacji można wytypować dwie grupy najbardziej niebezpiecznych kierowców.
Pierwsza grupa:przedstawiciele handlowi.Nie patrzą na nic , byle by zaliczyć jak najwięcej klientów.Na plus można dodać ,że szefowie dużych firm też mają powoli dosyć tej partyzantki i za każdą kolizję delikfent ma po premii.Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
Kierowca z tej drugiej grupy utkwił mi na długo w pamięci:Jadę sobie moto drogą główną , na podporządkowanej stoi dziadek swoim cackiem.Powiem szczerze ,że jak nigdy jechałem 50-tką i dziadek patrzy i patrzy (trwało to kilka sekund) Gdy zbliżyłem się na kilka metrów ów dziadek ruszył.Miałem szczęście ,że jechałem tak wolno , bo inaczej byłbym już w innym dziale :angry Całkiem niedawno miałem też przygodę z kierowcą Tico.Na dwupasmówce koleś jedzie lewym pasem(jedzie ,to złe określenie bo pełzał) Oczywiście jak to w takich sytuacjach bywa prawy pas był wolny.No to chciałem go wyprzedzić prawym ,a w tym momencie ten łeb postanowił nagle zjechać na mój pas.Mało nas nie staranował(jechałem z plecakiem) , ale w ostatniej chwili odbił , bo usłyszał wydech tzw. nieseryjny ;)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-10-19, 17:33   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Rafał1980 napisał/a:
Skody Fabii.

To prawda.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Edisiewicz 

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wysłany: 2011-10-19, 17:50   

Ja do tego dopiszę czerwone fiaty Uno. Nie podpiszę się natomias pod przedstawicielami. Prawdą jest , że niektórzy z nich sprzedają paluszki lub piwo i gonią jak idioci lecz jest spora grupa sprzedająca często całe instalacje, urządzenia inżynieryjne itp. Ci mie mają określonej liczby klientów do obskoczenia i nie wymaga się od nich masówy. Wiem gdyż tacy ze mną się kontaktują i sprawa w przemyśle wygląda zgoła inaczej, co więcej są dobrymi doświadczonymi kierowcami myslącymi na drodze.

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-10-19, 18:07   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Rafał1980 napisał/a:
Mam wieloletnie doświadczenie za kółkiem i wedle moich obserwacji można wytypować dwie grupy najbardziej niebezpiecznych kierowców.
Pierwsza grupa:przedstawiciele handlowi.Nie patrzą na nic , byle by zaliczyć jak najwięcej klientów.Na plus można dodać ,że szefowie dużych firm też mają powoli dosyć tej partyzantki i za każdą kolizję delikfent ma po premii.Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.
Kierowca z tej drugiej grupy utkwił mi na długo w pamięci:Jadę sobie moto drogą główną , na podporządkowanej stoi dziadek swoim cackiem.Powiem szczerze ,że jak nigdy jechałem 50-tką i dziadek patrzy i patrzy (trwało to kilka sekund) Gdy zbliżyłem się na kilka metrów ów dziadek ruszył.Miałem szczęście ,że jechałem tak wolno , bo inaczej byłbym już w innym dziale :angry Całkiem niedawno miałem też przygodę z kierowcą Tico.Na dwupasmówce koleś jedzie lewym pasem(jedzie ,to złe określenie bo pełzał) Oczywiście jak to w takich sytuacjach bywa prawy pas był wolny.No to chciałem go wyprzedzić prawym ,a w tym momencie ten łeb postanowił nagle zjechać na mój pas.Mało nas nie staranował(jechałem z plecakiem) , ale w ostatniej chwili odbił , bo usłyszał wydech tzw. nieseryjny ;)

podpisuje sie obiema rekami jeszcze bym dorzucil tzw damulki niektore sa na tyle przycisniete ze potrafia sobie jeszcze podczas jazdy jebnac mejkap ...

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-10-19, 18:22   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Rafał1980 napisał/a:
Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.

takich pierdół już dawno nie czytałem buahahaa :D opla zapomniałeś dodać i mogłeś od razu napisać, że każdy Polak to najniebezpieczniejszy kierowca :D

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-10-19, 18:23   

Rafał1980 napisał/a:
Fiata Pandy

masz coś do Pand? nie jedną BeeMKę na światłach objechałam, bo se biegów szukał B)

cybek1984 napisał/a:
damulki niektore sa na tyle przycisniete ze potrafia sobie jeszcze podczas jazdy jebnac mejkap ...

tylko na czerwonym, w trakcie jazdy można się ewentualnie napić lub zadzwonić ;) B)

Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Wysłany: 2011-10-19, 18:29   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Daro ZX napisał/a:
Rafał1980 napisał/a:
Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii.

takich pierdół już dawno nie czytałem buahahaa :D opla zapomniałeś dodać i mogłeś od razu napisać, że każdy Polak to najniebezpieczniejszy kierowca :D

Może jezdisz tylko w niedziele , ale w ciagu tygodnia w/w opisane marki przezemnie stanowią mniejszość na naszych drogach :D

Daro ZX 

Wysłany: 2011-10-19, 18:34   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Rafał1980 napisał/a:

Może jezdisz tylko w niedziele , ale w ciagu tygodnia w/w opisane marki przezemnie stanowią mniejszość na naszych drogach :D

może po ciemoku nie odróżniasz ;)

Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Wysłany: 2011-10-19, 18:39   Re: Kto tak na prawdę sieje terror i postrach na drodze .

Daro ZX napisał/a:
Rafał1980 napisał/a:

może po ciemoku nie odróżniasz ;)

Palnąłeś głupotę i próbujesz jakoś z tego wybrnąć.Pocieszę Cię :nikt nie jest nieomylny B)

Daro ZX 

Wysłany: 2011-10-19, 18:43   

no faktycznie żadną głupotą jest stwierdzenie, że niebezpiecznego kierowce poznamy po marce auta :)

Rafał1980 
Kuba rozpruwacz

Wysłany: 2011-10-19, 18:49   

Daro ZX napisał/a:
no faktycznie żadną głupotą jest stwierdzenie, że niebezpiecznego kierowce poznamy po marce auta :)

Tutaj się zgadzam , gdyż nie każdy musi być niebezpieczny.Fakt , faktem na większość proponuję zwrócić uwagę ;/

Piwowarek 
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
Wysłany: 2011-10-19, 18:53   

Rafał1980 napisał/a:
Druga grupa , znacznie bardziej groźna:kierowcy wszelakich typów Daewoo , Fiata Pandy , bądź też Skody Fabii

Skoro tak piszesz to wrzucasz wszystkich do jednego wora tak samo jak ludzie, którzy mówią, że wszyscy motocykliści to dawcy.

Daro ZX 

Wysłany: 2011-10-19, 18:55   

kolega Rafał chyba nie miał to na myśli tylko źle poskładał zdanie ;)

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-10-19, 18:59   

Rafał1980 napisał/a:
Daro ZX napisał/a:

Tutaj się zgadzam , gdyż nie każdy musi być niebezpieczny.Fakt , faktem na większość proponuję zwrócić uwagę ;/

a mnie sie zdaje ze bardziej niz o marke koledze chodzilo o jakas grupe spoleczna tj handlowcy, emeryci itd

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2011-10-19, 19:02   

jeden ..uj co to za szmelc.Powiem jedno najgorzej jest w niedziele. ;/
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

Odpowiedz do tematu