|
Ceny paliw |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-09, 22:45
|
|
|
| zeno napisał/a: |
a jak ci zle to zamiast bezmyslnie klikac w pilota na kanapie idz cos zrobic. albo zarob wiecej albo kup miesieczny.
mozna jeszcze poblokowac drogi i spalic kilka opon.
|
Jedyne co mogę zrobić, to starać się zarobić więcej pieniędzy, żeby sprostać wymaganiom pasożytów... opon sam palił nie będę, bo mnie w kaftanie wywiozą... |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:34
|
|
|
| A wiecie że się nie raz zastanawiam nad wywiezieniem mnie w kaftanie. Taki kloszard ma wszystko co mu potrzebne, dla niego nie ma granic i może robić co chce. Ja, człowiek pracujący i płacący podatki zawsze napotykam przeszkody, utrudnienia i złośliwość urzędasów i polityków. Wyrobić se żółte papiery, a później wrzucić granat na salę obrad. Jestem co raz bliższy tego. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-10, 10:51
|
|
|
Ewentualnie samospalenie... chociaż nie, zły pomysł- benzyna za droga... |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-11-10, 13:29
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | | Wyrobić se żółte papiery, a później wrzucić granat na salę obrad. Jestem co raz bliższy tego. |
Specjalne służby już po Ciebie jadą polski norwegu
| emil napisał/a: | | Ja tylko czekam aż ludzie w końcu się wkurwią maksymalnie i wyjdą na ulicę, zaczną rozpierdalać ten chory kraj. A to nadejdzie, zobaczycie. I kto ich powstrzyma? Polacy to może i ciemny naród, ale w klęsce potrafią się zjednoczyć, a jeśli to zrobią, to nie widzę całej tej warszafki |
Zgadzam się z Tobą Emil, to nadejdzie.
Mam nadzieje że będę stał w pierwszym szeregu falangi.
 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-11-10, 19:17
|
|
|
Niech jadą, niech wiedzą co ludzie o nich myślą i mówią. Do tego z Norwegii mi daleko, bo nie zrobię krzywdy żadnemu zwykłemu obywatelowi, pod sufitem będą latać tylko ci z sali obrad. Wiesz ile ludzi by się ucieszyło gdybym tak zrobił???? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-11-10, 20:43
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | Ewentualnie samospalenie... chociaż nie, zły pomysł- benzyna za droga... |
Zawsze można LPG. |
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-11-10, 22:03
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Abaddon napisał/a: | Ewentualnie samospalenie... chociaż nie, zły pomysł- benzyna za droga... |
Zawsze można LPG. |
I spsikać się pod pachami |
|
|
|
 |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-11-10, 22:51
|
|
|
dostalem dzisiaj takiego maila:
Dobry pomysł!
Subject: cena paliwa !
Do wszystkich kierowców. Bardzo dobry pomysł. (koniecznie przeczytaj do końca!) Ceny paliwa poszybowały w górę. Jeszcze trochę i zobaczymy 6 PLN za litr, a potem może i więcej. Poniższa propozycja ma znacznie więcej sensu niż kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", które
było przeprowadzane kilka miesięcy temu. Producenci paliw śmiali się jedynie, bo wiedzieli, że nie będziemy kontynuować akcji krzywdząc samych siebie rezygnując całkowicie z zakupu paliwa. Było to bardziej niekorzystne dla nas niż problem dla nich. Ale myśląc o tamtym pomyśle
powstała idea, która może przynieść rzeczywiste korzyści. Przeczytaj proszę i przyłącz się! Przy cenach paliw rosnących każdego dnia my konsumenci musimy podjąć akcję. Jedynym sposobem abyśmy zobaczyli, że ceny paliwa idą w dół jest trafienie kogoś w portfel poprzez nie
kupowanie jego paliwa. I możemy zrobić to BEZ narażania się na niewygody. Oto pomysł: Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW od dwóch największych firm paliwowych: BP i STATOIL. Jeśli nie będą sprzedawały paliwa, będą zmuszone do obniżenia ceny. Jeśli one obniżą ceny, inne firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąć efekt musimy pozbawić te dwie firmy milionów klientów. Wbrew pozorom jest to całkiem łatwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy do milionów. Wysyłam tę wiadomość do 30 osób. Jeśli każda z nich wyśle ją do kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300)
i każda następna do kolejnych 10 i tak dalej to juz w szóstej kolejce wiadomość ta dotrze do
3 milionów ludzi. Jeśli każda z nich wyśle do kolejnych 10... Wszystko, co należy zrobić to wysłać tę wiadomość do 10 znajomych osób i nie kupować paliwa na stacjach BP i STATOIL.
To jest ogólnoświatowa akcja. Ile to potrwa? Jeśli każdy, kto otrzyma tę wiadomość przęśle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300 milionów konsumentów w ciągu 8 dni! Założę się, ze nie sądziłeś, ze masz taki potencjał, prawda? W grupie siła i nawet najgrubsza gałąź złamie się, jeśli spadnie na nią wystarczająco duża ilość niezmiernie lekkich płatków śniegu. Jeśli uważasz, ze ta akcja ma sens prześlij dalej tę wiadomość.
WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WRÓCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU (ok.4, 0 PLN /litr). Razem możemy to zrobić. Prześlij tę wiadomość nie kupuj paliwa na BP i STATOIL.
edit:
gdzie badzie babcia motor tankowac jak na statoilu nie mozna? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-11-11, 00:38
|
|
|
| Szkoda tylko, że pomysłodawca zapomniał, że to podatki robią tak wysoką cenę paliwa a nie koncerny. Kolejny "dobry" pomysł zaangażowanie pół świata celem uzyskania 5gr obniżki. |
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-11-11, 00:45
|
|
|
Jakiś czas temu BP złożyło skargę do UOKIKU na Orlen, że ceny zaniża. To jak można osiągnąć ten efekt jak BP kupuje paliwa od orlenu?
Tu nic nie da bojkotowanie koncernów, które mogą obniżyć ceny paliwa o 10gr :/ |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-11-11, 16:31
|
|
|
| Trzeba zbojkotować rząd. |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-11-11, 16:45
|
|
|
Czemu tylko BP i Statoil?? A co z Shellem, Orlenem i innymi? Jak dziś objechałem stacje to wszędzie była taka sama cena. Nie liczę różnicy 1-2 groszy na litrze bo to żadna różnica. Ja będę pił spiryt i sikał do zbiornika. Na biopaliwie może też pójdzie |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-11, 16:48
|
|
|
Będziemy jeździć z moto w góry... lawetka, wyjazd na szczyt, a potem z górki za free |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-11-11, 20:56
|
|
|
| Do tego nie potrzebny silnik, więc się go wymontuje i sprzeda. Za kasę kupi jakiś mały żagiel i ziuuuu... Avanti!! |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-11-11, 21:08
|
|
|
| Ja bym sejm i senat przynajmniej o połowę zmniejszył.I już są oszczędności a nie nam tylko podatki w górę walić. |
|
|
|
 |
|
|