Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ceny paliw
Autor Wiadomość
Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-08, 18:47   

No to ciągle w kasku byś śmigał ;)

Fala. 

Motocykl: XX
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-11-08, 20:23   

A według mnie nie zależnie po ile będzie benzyna to i tak większość z nas będzie miało za co zalać do komarka B)

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-09, 14:19   

Racja, burżujstwo w tej grupie społecznej jest nie rzadkim zjawiskiem :D

adamSWD 

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
Wysłany: 2011-11-09, 17:41   

1,46 zl/l maaasakra

grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2011-11-09, 21:30   

http://www.wprost.pl/ar/2...ie-podwyzki-OC/
To do paliwa można sobie jeszcze doliczyć podwyżkę OC i AC
A i ten nowy system fotoradarów.Na szczęście widzę po trasie że stare często sprayem zamalowane to może nowe ten sam los spotka.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 21:51   

;o kurwa o co ten lament??
w całej Europie kryzys a wam sie zachciewa wiecej jazd w kolejnym roku, moze nowe moto albo kolejny samochod? za przyjemnosci sie placi a jak kogos nie stac to niech zapierdala komunikacja miejska. przeciez to proste jak budowa cepa: nie mam auta to gowno mnie obchodza wszystkie podwyzki. ale tez nie jade w cieple i pod dachem jak leje albo snieg tylko czekam na przystanku.
a jak chce miec dobrze to place.

a jak wam sie chce jezdzic, ale nie chce jeszcze wiecej placic to zamiast tracic czas tu na forum to zorganizujcie blokady sejmu, senatu i kogo czy czego jeszcze chcecie.
no sory ale wkurwia mnie takie biadolenie z fotela. mama utrzymuje jednego z drugim, zrec daje, majty wypierze i jeszcze czasem moze panienke na noc zalatwi to mysli jeden z drugim ze tak juz do konca zycia zostanie.

a w czasie wojny w wigilie ludzie wdupiali obierki z kartofli

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-11-09, 21:56   

zeno napisał/a:
przeciez to proste jak budowa cepa: nie mam auta to gowno mnie obchodza wszystkie podwyzki

ale dostawa żarcia do sklepu zdrożeje -> ceny pójdą w górę -> odczujesz te podwyżki.. więc nie do końca jest tak lajtowo Maciek ;)

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 22:05   

zeno, ale tu chodzi o to, że rząd robi nas w ch*ja, bo faktycznie cena paliwa wcale nie jest tak wysoka jak podają.

Jeśli dobrze kumam, to poseł czyli nasz pierd***ny wybraniec, otrzymuje 3,5 tys miesięcznie na paliwo- masz lepszą pensję, bo ja nie?
Przeczytaj ten artykuł- dość, że pokrywamy koszta ich luksusowego życia, to jeszcze drą z nas na głupim paliwie http://www.gazetaprawna.p..._i_koperty.html

Na każdym kroku jesteśmy okradani, więc jakim cudem ludzie mają się nie wk***wiać ??

Jak pisze emil- przez podwyżkę cen paliw, tym samym wzrośnie cena napędu do Twojego moto, czy opłata za przedszkole Twojego dzieciaka, więc w tym przypadku nie kończy się to jedynie na ograniczeniu w nawijaniu km na motocyklu.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-11-09, 22:12   

Ja tylko czekam aż ludzie w końcu się wkurwią maksymalnie i wyjdą na ulicę, zaczną rozpierdalać ten chory kraj. A to nadejdzie, zobaczycie. I kto ich powstrzyma? Polacy to może i ciemny naród, ale w klęsce potrafią się zjednoczyć, a jeśli to zrobią, to nie widzę całej tej warszafki :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-09, 22:12   

Zenek się znowu wkurwia, że musi płacić podatki. Zenek pogódź się z tym w końcu.
A polaków nie żałować tylko tak im imadło na jajach zacisnąć żeby im sok z dupy pociekł. Rząd powinien w to stado tak dojebać żeby wyło i kwiczało na przemian a potem jeszcze bardziej dojebać aż połowa padnie. W innych krajach z byle powodu ludzie potrafią się zorganizować i wyjść na ulicę a tu masa tylko siedzi i pieprzy bzdety jakby każdy miał po 90 lat i jedyne kiedy potrafią wyleźć to żeby zasranego krzyża bronić. Taki naród to wykręcić jak szmatę do ostatniej kropelki a potem wyrzucić na śmietnik.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 22:15   

przeciez napisalem ze jest kryzys. a ludziom sie wydaje ze tylko nas strasza i nic nie trzeba robic.
a wszystko i tak zdrozeje i tak. bez znaczenia czy paliwo pojdzie w gore czy nie. poza tym ze jest to kolejny powod, zeby rozne podwyzki oficjalnie wprowadzic. lukasz podwyzki sa dokladnie co roku od stycznia-lutego, poszukaj w necie jak ci sie chce. albo o nich glosno albo po cichu drozeje, ze nawet nie zauwazysz. i okej, kazdy chce zarobic.

w gruncie rzeczy napisalem, ze jazda na 2oo to przyjemnosc a nie koniecznosc.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 22:23   

zeno napisał/a:

w gruncie rzeczy napisalem, ze jazda na 2oo to przyjemnosc a nie koniecznosc.

No tak- masz rację... telefon, tv, net, browar, fajki, samochód, buty z nike- można powiedzieć, że przyjemność a nie konieczność...
Na targu w Będzinie za 100 zeta ubierzesz się na cały sezon, kup se miesięczny i popindalaj drutem do roboty, a browar... cały miesiąc chleb z dżemem truskawkowym, a nie szynka i browar... bo to przyjemność :D

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 22:27   

prezesartur napisał/a:
Zenek się znowu wkurwia, że musi płacić podatki. Zenek pogódź się z tym w końcu.
A polaków nie żałować tylko tak im imadło na jajach zacisnąć .... a potem wyrzucić na śmietnik.

pomylilo ci sie prezes. nie marudze ze place podatki bo te akurat co mnie interesuja to nie wzrosly, poza tym moge liczyc na pomoc roznych ludzi w 'inwestowaniu' srodkow z nadprodukcji.
reszte napisales prawde.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-09, 22:32   

Zenek to też nie jest tak, że nie wzrosły bo wzrastają tylko w niezauważalny pośredni sposób. Likwidowane są ulgi zmieniają się zasady rozliczania różnych rzeczy. Upieprzają tak, żeby w koszta można było wrzucić coraz to mniej. Niby dochodowy masz ciągle na jednym poziomie ale w gruncie rzeczy co jakiś czas i tak płacisz go więcej.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 22:34   

Abaddon napisał/a:

Na targu w Będzinie za 100 zeta ubierzesz się na cały sezon, kup se miesięczny i popindalaj drutem do roboty, a browar... cały miesiąc chleb z dżemem truskawkowym, a nie szynka i browar... bo to przyjemność :D

jest jak piszesz - nie stac na szynke to wpierdalac zbutwiale truskawki. czlowiek jak swinia przyzwyczai sie do wszystkiego.
a jak ci zle to zamiast bezmyslnie klikac w pilota na kanapie idz cos zrobic. albo zarob wiecej albo kup miesieczny.
mozna jeszcze poblokowac drogi i spalic kilka opon.

[ Dodano: 2011-11-09, 22:36 ]
prezesartur napisał/a:
Zenek to też nie jest tak, że nie wzrosły bo wzrastają tylko w niezauważalny pośredni sposób. Likwidowane są ulgi zmieniają się zasady rozliczania różnych rzeczy. Upieprzają tak, żeby w koszta można było wrzucić coraz to mniej. Niby dochodowy masz ciągle na jednym poziomie ale w gruncie rzeczy co jakiś czas i tak płacisz go więcej.

no i co z tego? wszystko i tak sprowadza sie do tego, ze ludzie maja za malo kasy w porfelu. ja uwazam, ze dlatego bo za duzo wydaja na ten browar i szynke. i na benzyne zeby nie robic offtopa.
zeby byla jasnosc - wydaja za duzo niz mają i najczesciej nie robią nic zeby miec wiecej. poza placzem na forum, ze zas benzyna zdrozala

Odpowiedz do tematu