|
Ceny paliw |
| Autor |
Wiadomość |
Brojler

Motocykl: Honda
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-04-25, 13:31
|
|
|
*Jedziesz, palisz paliwo.
*Blokujesz stację, która należy np do prywatnej osoby - szkodzisz przedsiębiorcy, nie państwu.
*Połowa z protestujących pewnie nie potrafi wypunktować zasad eco-drivingu.
Takie moje spostrzeżenia. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-04-25, 13:59
|
|
|
| Racja, posiedźmy w domkach. |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2012-04-25, 19:34
|
|
|
wyjedźmy na rowerach, na kierownice z jednej i z drugiej strony kanistry 5/10l
i można połączyć pożyteczne z przyjemnym |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2012-04-25, 19:57
|
|
|
| Brojler napisał/a: | | *Blokujesz stację, która należy np do prywatnej osoby - szkodzisz przedsiębiorcy, nie państwu. |
Tak nic to nie da.... To tak chodzbym mial stacje i byscie mi ja zaczeli blokowac i co robicie mi problem a nie tej smietance z warszawy
Trudno cza nalac "A KTO BOGATEMU ZABRANI" |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:10
|
|
|
| Zgadzam się, że jeśli już, to trzeba myśleć jak uprzykrzyć życie rządzącym, ew. koncernom paliwowym. Bo same stacje benzynowe bynajmniej nie mają kolosalnego udziału w cenie końcowej. A mają stałe koszty, które z czegoś trzeba opłacić. No i charytatywnie nikt tego robił nie będzie. |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:22
|
|
|
Trzeba wymyslec jakas akcje na ta smietanke warszawska a nie tanksztele blokowac |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:24
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Racja, posiedźmy w domkach. |
komu zaszkodzisz blokujac niektore stacje? jak napisal chyba brojler - wlascicielowi albo franczyzobiorcy czyli zwyklym ludziom prowadzacym prywatny biznes.
moim zdaniem jedyne blokady jakie mają sens to :
1. rafinerie - bramy wjazdowe/wyjazdowe. ewentualnie drogi do nich prowadzące
2. sejm, senat, kancelaria premiera
3. w mniejszym formacie - urzędy wojewódzkie, jako przedstawicielstwo rządu i premiera w terenie
- godziny 14-16
i stoją całe miasta bo urzędasy to najliczniejsza rasa i o tej godzinie wracaja do domu, zjezdza sie tvn24, rmf24 i inne prorządowe tuby, masz protest na cały kraj.
blokowanie pojedynczych stacji tylko rozsierdzi kierowców, kto bedzie chcial to pojedzie na inna stacje bo jest od ch...
a rudy jak mu nie nasrasz na stolik to nie zauwazy.
moim zdaniem protest bez sensu.
lepiej posiedze w domku |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:52
|
|
|
| street_angel napisał/a: | wyjedźmy na rowerach, na kierownice z jednej i z drugiej strony kanistry 5/10l
i można połączyć pożyteczne z przyjemnym |
I nago koniecznie nago, zeby mocniej zakcentować przyjemność.
| Cytat: | 2. sejm, senat, kancelaria premiera
3. w mniejszym formacie - urzędy wojewódzkie, jako przedstawicielstwo rządu i premiera w terenie
- godziny 14-16
i stoją całe miasta bo urzędasy to najliczniejsza rasa i o tej godzinie wracaja do domu, zjezdza sie tvn24, rmf24 i inne prorządowe tuby, masz protest na cały kraj. |
To są właściwe miejsca i godziny. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-04-25, 22:54
|
|
|
| Brojler napisał/a: | *Jedziesz, palisz paliwo.
*Blokujesz stację, która należy np do prywatnej osoby - szkodzisz przedsiębiorcy, nie państwu.
czyli stary dobry wacek pewnie lepiej jezdzic jak pierdoła i sie cieszyc ze zaoszczedziłes 0.5l robia z ludzi debili ze to nie wina drogiego paliwa tylko stylu jazdy. Jak bedzie akcja chetnie sie dołoncze |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2012-04-26, 12:54
|
|
|
| Ice man napisał/a: | | pewnie lepiej jezdzic jak pierdoła i sie cieszyc ze zaoszczedziłes 0.5l |
No właśnie wcale nie. EcoDriving wcale nie musi oznaczać jazdy mało dynamicznej, a wielu ludzi tak właśnie myśli.
Pierwszy lepszy przykład- silnik spalinowy ma tym wyższą sprawność, czym wyższe jest jego obciążenie. Więc startując spod świateł warto wcisnąć gaz do tych powiedzmy 70-80% uchylenia przepustnicy, tylko nie kręcić silnika wysoko, a szybko zmieniać biegi. Tymczasem większość ludzi ledwie muska gaz i zanim osiągną prędkość "przelotową" to marnują masę paliwa.
Takich przykładów możnaby mnożyć. Ale nikt tego kursantów prawa jazdy nie uczy. A myślę, że gdybyśmy wszyscy ograniczyli tak spalanie o te 5 czy 10%, to i ceny paliw by spadły. |
|
|
|
 |
Brojler

Motocykl: Honda
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-04-26, 14:02
|
|
|
| Ice man napisał/a: | | Brojler napisał/a: | *Jedziesz, palisz paliwo.
czyli stary dobry wacek pewnie lepiej jezdzic jak pierdoła i sie cieszyc ze zaoszczedziłes 0.5l robia z ludzi debili ze to nie wina drogiego paliwa tylko stylu jazdy. Jak bedzie akcja chetnie sie dołoncze |
Czyli stary, dobry lodziarz; dalej nie kupił słownika języka polskiego. |
| Ostatnio zmieniony przez Brojler 2012-04-26, 14:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-04-26, 14:48
|
|
|
Hola hola Vatzeque, kolega Tomek ma dysgrafię. Nie należy się nabijać z takich rzeczy, nie jest to jego wina. Z tego co wiem Tomek intensywnie stara się z tym walczyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-26, 15:04
|
|
|
no i sie kurczakowi oberwało
A mnie się ceny podobaja zwłaszcza jak ostatnio 95 za 5,99zł tankowałam
A wcześniej jak do baku wzlazło 96zł 16 i i pół litra, czyli 100zł wyciagam i daje i bak pełen. Reszty nie wydaja, wiec nie musze po kieszeniach uciskać |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-26, 15:08
|
|
|
| Cytat: | Tak nic to nie da.... To tak chodzbym mial stacje i byscie mi ja zaczeli blokowac i co robicie mi problem a nie tej smietance z warszawy | ale orlen np to nalezy do skarbu państwa |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-04-26, 18:32
|
|
|
| mendelmax napisał/a: | | A myślę, że gdybyśmy wszyscy ograniczyli tak spalanie o te 5 czy 10%, to i ceny paliw by spadły. |
Może lepiej jeździj sobie na tym motocyklu zamiast marnować czas na myślenie. |
|
 |
|
|