Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Święta, święta- i wszystko z nimi związane
Autor Wiadomość
model 

Motocykl: Kawasaki GTR1000, Yamaha FJ 1200
Imię: Jerzy
Wysłany: 2010-12-14, 22:44   

masakra, aż przykro patrzeć na nasz Naród :zawstydzony

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-12-14, 23:20   

dlaczego tak mówisz na filmie głównie starsze osoby co maja rentę 600zł lub emeryture 900 .
dziwisz się im ja wcale . powinni zamiast stać za karpiem wyjebać leżaki namioty pokazać jak jest źle w naszym kraju pod pałacem prezydenckim i takimi placówkami .
dziwię się ze jeszcze ludzie nie wyszli na ulice się buntować ale moż epo podwyżce paliwa pod 6zł wreszcie się ktoś obudzi :)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-12-14, 23:45   Święta, święta- i wszystko z nimi związane

Równie dobrze mogli sobie kupić mintaja był po 6,66 w promocji też ryba i lepsza.

walek809 

Wysłany: 2010-12-15, 08:26   

prezes a Ty jadasz mintaja na święta zamiast karpia ? a wcześniej trzymasz go w wannie ?

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-12-15, 11:41   

prezes nic nie jada !! Wszystko to propaganda oszołomionych naukowców .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

I/Jg53_Pogo 

Motocykl: Suzuki DRZ 400
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-15, 18:48   

Sam bieg jakoś mnie nie dziwi gorzej jak by doszło do przepychanek w kolejce połączonym z jakimś aroganckim zachowaniem a tak a niech se biegną ;)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-12-15, 19:07   

Walek nie jadam bo nie obchodzę świąt jestem ateistą więc i katolickie święta mnie nie interesują. Ostatnią "przysługą" jaką oddał mi kościół była komunia do której nie przystępowałem z własnej woli bo gdybym miał na to wpływ pewnie bym nie tam nie było gdyż od dziecka kościół mnie niczym nie przekonywał i chodziłem tam tylko pod przymusem ze strony szkoły w czasie rekolekcji.

Tak więc z racji powyższego nie poczuwam się w obowiązku jeść karpia do tego wtedy kiedy mi nakazuje jakaś tradycja a poza tym, karp jest rybą nie za dobrą a ja jem co lubię i kiedy mi się podoba. Rozwalanie rybie łba młotkiem tym bardziej mnie nie przekonuje do tej pory nie zabiłem własnoręcznie żadnego zwierzęcia i nie czuję takiej potrzeby a jak będę chciał żeby coś mi w domu pływało to kupie sobie akwarium i wpuszczę ze 20-30 neonów bo one przynajmniej ładne są.

engra 
cętkowana zebra

Motocykl: ER 6N
Imię: Ewa
Wysłany: 2010-12-15, 20:43   

walek809 napisał/a:
prezes a Ty jadasz mintaja na święta zamiast karpia ? a wcześniej trzymasz go w wannie ?

nie jestem coprawda prezes, ale tak sie zastanawiam - to jak ktos nie je karpia tzn, ze jest jakis nienormalny, alien czy cos? u mnie nigdy karpia nie ma, jest tyle smacznych rodzajow ryb, ze nie wiem o co wielkie halo... a jeszcze kupowanie zywej ryby i znecanie sie nad nia w domu to w ogole pomine milczeniem, bo nawet brakuje slow..

sory za OT
Profil Facebook

I/Jg53_Pogo 

Motocykl: Suzuki DRZ 400
Imię: Michał
Wysłany: 2010-12-15, 22:52   

prezesartur napisał/a:
Walek nie jadam bo nie obchodzę świąt jestem ateistą więc i katolickie święta mnie nie interesują. Ostatnią "przysługą" jaką oddał mi kościół była komunia do której nie przystępowałem z własnej woli bo gdybym miał na to wpływ pewnie bym nie tam nie było gdyż od dziecka kościół mnie niczym nie przekonywał i chodziłem tam tylko pod przymusem ze strony szkoły w czasie rekolekcji.

Tak więc z racji powyższego nie poczuwam się w obowiązku jeść karpia do tego wtedy kiedy mi nakazuje jakaś tradycja a poza tym, karp jest rybą nie za dobrą a ja jem co lubię i kiedy mi się podoba. Rozwalanie rybie łba młotkiem tym bardziej mnie nie przekonuje do tej pory nie zabiłem własnoręcznie żadnego zwierzęcia i nie czuję takiej potrzeby a jak będę chciał żeby coś mi w domu pływało to kupie sobie akwarium i wpuszczę ze 20-30 neonów bo one przynajmniej ładne są.

Zgadzam się z tobą ale nie do końca :
Też jestem ateistą i dawno temu przestało mnie obchodzić to co się dzieje w mojej parafii
i w całym klerze a czarnym stonkom mówię precz ! .A wiara jak to wiarą jest to po prostu opium dla motłochu .Ale czas świąt , choinka ,rodzina czy sam czas dla bliskich rodziny kumpli itp ...mają taką jakąś swoją magie za co bardzo lubię ten czas zwłaszcza że ma się wolne od pracy i można poleniuchować i obżerać się dowoli he he ...

walek809 

Wysłany: 2010-12-15, 23:35   

nie napisałem że jak ktoś nie ma karpia na stole w święta to jest jakiś nie normalny czy alien dla większości to tradycja jak łamanie się opłatkiem czy w nowy rok mieć szampana .
miałem na myśli to że mieć mintaja na stole wigilijny zamiast karpia to tak jak byś w wielkanoc zamiast jajek święcił np. orzechy :D

engra 
cętkowana zebra

Wysłany: 2010-12-15, 23:52   

moze niektorzy wola orzechy i maja ku temu powod?
a z 'mniejszoscia' tez powinno sie liczyc
Profil Facebook

walek809 

Wysłany: 2010-12-15, 23:54   

całkiem możliwe nie mówię że nie . jak widać na filmie większość lubi postać za karpiem takie kolejki to też już tradycja :P

engra 
cętkowana zebra

Wysłany: 2010-12-15, 23:57   

wiekszosc z osiedla rozumiem?
41-923 Bytom
tel. 32-441-68-48
kom. 796-025-255
sklep@sklep-manetka.pl
Profil Facebook

walek809 

Wysłany: 2010-12-16, 09:44   

żeby nie obrażać mniejszości ale co to jest haha

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-12-16, 10:31   

I/Jg53_Pogo napisał/a:
Też jestem ateistą i dawno temu przestało mnie obchodzić to co się dzieje w mojej parafii
i w całym klerze a czarnym stonkom mówię precz ! .A wiara jak to wiarą jest to po prostu opium dla motłochu .Ale czas świąt , choinka ,rodzina czy sam czas dla bliskich rodziny kumpli itp ...mają taką jakąś swoją magie za co bardzo lubię ten czas zwłaszcza że ma się wolne od pracy i można poleniuchować i obżerać się dowoli he he ...

Ty nie jestes ateistą tylo leniem ;) wystarczyłoby jeszcze iść na godzinę pośpiewać w kościele i 100% katolik :D

Odpowiedz do tematu