|
Święta, święta- i wszystko z nimi związane |
| Autor |
Wiadomość |
model

Motocykl: Kawasaki GTR1000, Yamaha FJ 1200
Imię: Jerzy
|
Wysłany: 2010-12-14, 22:44
|
|
|
masakra, aż przykro patrzeć na nasz Naród |
_________________ Ten kto boi się umrzeć, to i boi się żyć.
 |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2010-12-14, 23:20
|
|
|
dlaczego tak mówisz na filmie głównie starsze osoby co maja rentę 600zł lub emeryture 900 .
dziwisz się im ja wcale . powinni zamiast stać za karpiem wyjebać leżaki namioty pokazać jak jest źle w naszym kraju pod pałacem prezydenckim i takimi placówkami .
dziwię się ze jeszcze ludzie nie wyszli na ulice się buntować ale moż epo podwyżce paliwa pod 6zł wreszcie się ktoś obudzi |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-12-14, 23:45 Święta, święta- i wszystko z nimi związane
|
|
|
| Równie dobrze mogli sobie kupić mintaja był po 6,66 w promocji też ryba i lepsza. |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-12-15, 08:26
|
|
|
| prezes a Ty jadasz mintaja na święta zamiast karpia ? a wcześniej trzymasz go w wannie ? |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-12-15, 11:41
|
|
|
prezes nic nie jada Wszystko to propaganda oszołomionych naukowców . |
|
 |
I/Jg53_Pogo

Motocykl: Suzuki DRZ 400
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-12-15, 18:48
|
|
|
Sam bieg jakoś mnie nie dziwi gorzej jak by doszło do przepychanek w kolejce połączonym z jakimś aroganckim zachowaniem a tak a niech se biegną |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-12-15, 19:07
|
|
|
Walek nie jadam bo nie obchodzę świąt jestem ateistą więc i katolickie święta mnie nie interesują. Ostatnią "przysługą" jaką oddał mi kościół była komunia do której nie przystępowałem z własnej woli bo gdybym miał na to wpływ pewnie bym nie tam nie było gdyż od dziecka kościół mnie niczym nie przekonywał i chodziłem tam tylko pod przymusem ze strony szkoły w czasie rekolekcji.
Tak więc z racji powyższego nie poczuwam się w obowiązku jeść karpia do tego wtedy kiedy mi nakazuje jakaś tradycja a poza tym, karp jest rybą nie za dobrą a ja jem co lubię i kiedy mi się podoba. Rozwalanie rybie łba młotkiem tym bardziej mnie nie przekonuje do tej pory nie zabiłem własnoręcznie żadnego zwierzęcia i nie czuję takiej potrzeby a jak będę chciał żeby coś mi w domu pływało to kupie sobie akwarium i wpuszczę ze 20-30 neonów bo one przynajmniej ładne są. |
|
|
|
 |
engra
cętkowana zebra

Motocykl: ER 6N
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2010-12-15, 20:43
|
|
|
| walek809 napisał/a: | | prezes a Ty jadasz mintaja na święta zamiast karpia ? a wcześniej trzymasz go w wannie ? |
nie jestem coprawda prezes, ale tak sie zastanawiam - to jak ktos nie je karpia tzn, ze jest jakis nienormalny, alien czy cos? u mnie nigdy karpia nie ma, jest tyle smacznych rodzajow ryb, ze nie wiem o co wielkie halo... a jeszcze kupowanie zywej ryby i znecanie sie nad nia w domu to w ogole pomine milczeniem, bo nawet brakuje slow..
sory za OT |
|
|
|
 |
I/Jg53_Pogo

Motocykl: Suzuki DRZ 400
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-12-15, 22:52
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | Walek nie jadam bo nie obchodzę świąt jestem ateistą więc i katolickie święta mnie nie interesują. Ostatnią "przysługą" jaką oddał mi kościół była komunia do której nie przystępowałem z własnej woli bo gdybym miał na to wpływ pewnie bym nie tam nie było gdyż od dziecka kościół mnie niczym nie przekonywał i chodziłem tam tylko pod przymusem ze strony szkoły w czasie rekolekcji.
Tak więc z racji powyższego nie poczuwam się w obowiązku jeść karpia do tego wtedy kiedy mi nakazuje jakaś tradycja a poza tym, karp jest rybą nie za dobrą a ja jem co lubię i kiedy mi się podoba. Rozwalanie rybie łba młotkiem tym bardziej mnie nie przekonuje do tej pory nie zabiłem własnoręcznie żadnego zwierzęcia i nie czuję takiej potrzeby a jak będę chciał żeby coś mi w domu pływało to kupie sobie akwarium i wpuszczę ze 20-30 neonów bo one przynajmniej ładne są. |
Zgadzam się z tobą ale nie do końca :
Też jestem ateistą i dawno temu przestało mnie obchodzić to co się dzieje w mojej parafii
i w całym klerze a czarnym stonkom mówię precz ! .A wiara jak to wiarą jest to po prostu opium dla motłochu .Ale czas świąt , choinka ,rodzina czy sam czas dla bliskich rodziny kumpli itp ...mają taką jakąś swoją magie za co bardzo lubię ten czas zwłaszcza że ma się wolne od pracy i można poleniuchować i obżerać się dowoli he he ... |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-12-15, 23:35
|
|
|
nie napisałem że jak ktoś nie ma karpia na stole w święta to jest jakiś nie normalny czy alien dla większości to tradycja jak łamanie się opłatkiem czy w nowy rok mieć szampana .
miałem na myśli to że mieć mintaja na stole wigilijny zamiast karpia to tak jak byś w wielkanoc zamiast jajek święcił np. orzechy |
|
|
|
 |
engra
cętkowana zebra

|
Wysłany: 2010-12-15, 23:52
|
|
|
moze niektorzy wola orzechy i maja ku temu powod?
a z 'mniejszoscia' tez powinno sie liczyc |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-12-15, 23:54
|
|
|
całkiem możliwe nie mówię że nie . jak widać na filmie większość lubi postać za karpiem takie kolejki to też już tradycja |
|
|
|
 |
engra
cętkowana zebra

|
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-12-16, 09:44
|
|
|
| żeby nie obrażać mniejszości ale co to jest haha |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2010-12-16, 10:31
|
|
|
| I/Jg53_Pogo napisał/a: | Też jestem ateistą i dawno temu przestało mnie obchodzić to co się dzieje w mojej parafii
i w całym klerze a czarnym stonkom mówię precz ! .A wiara jak to wiarą jest to po prostu opium dla motłochu .Ale czas świąt , choinka ,rodzina czy sam czas dla bliskich rodziny kumpli itp ...mają taką jakąś swoją magie za co bardzo lubię ten czas zwłaszcza że ma się wolne od pracy i można poleniuchować i obżerać się dowoli he he ... |
Ty nie jestes ateistą tylo leniem wystarczyłoby jeszcze iść na godzinę pośpiewać w kościele i 100% katolik |
|
|
|
 |
|
|